GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
As putea sa dau titlui acestei povesti; “ Sarbii cu ce au ei mai bun la noi acasa”.
Cand foamea nu imi dadea pace si eram la doi pasi de Taverna Sarbului, ce puteam sa fac? ... decat sa intru si sa ma infrupt din bucatele delicioase.
Acest restaurant are deja o recunoastere nationala prin cele sase locatii. Eu personal le stiu pe cele din Bucuresti si Sinaia. La cel din Sinaia se ajunge usor pe drumul spre Furnica mai exact pe Calea Codrului.
Asa cum ii spune numele este un restaurant cu specific sarbesc, unde tot personalul este bine instruit si face tot posibilul ca turistii ce ii trec pragul sa sa simta bine si sa plece satui si cu dorinta de a reveni. Cum am trecut pragul curtii am fost intampinata de doi purcei ce se roteau rumeni la protap si imprastiau un miros de imi lasa gura apa. Pacat ca afara era inca frig si nu am putut manca afara la terasa.
Inauntru fiecare masa este asezata intr-un mic separeu si fiecare are un nume; “ La barbieru”, “ La fieraru” “ La cojocaru” si multe altele. Mesele sunt mari si primitoare si pentru doua personae si pentru zece. De jur imprejurul salii mari de la parter este amenajat si etajul, astfel ca pe o suprafata relativ mica pot fi primiti si ospatati multi turisti. Peretii si grinzile sunt decorate cu straie taranesti, oale si ulcele. In milocul salii este o soba unde uneori se aprinde un foc de lemne, care précis creaza o atmosfera cada, primitoare.
Meniul este frumos prezentat (asa cum vedeti intr-o fotografie) atat cu numele si pretul cat si cu o fotografie a ce puteti comanda. Si ce vedeti in fotografie veti avea pe farfurie. Mancarea este cu adevarat gustoasa, portiile mari si noua cel putin ne-a fost adusa foarte repede.
Noi, eu si prietena mea, eram doar in trecere prin Sinaia in acea zi, asa ca dup ce am mancat bine ne-am ridicat frumusel si ne-am vazut de drum dupa vechia vorba romaneasca “ calatorului ii sta bine cu drumul”.
Trimis de Diaura* in 23.02.10 17:50:34
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în SINAIA.
28 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Diaura*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
28 ecouri scrise, până acum, la acest articol
mie mi-a placut mai mult la etaj. este mai rustic. din partea casei nu ati avut nimic?
Nu am avut nimic din partea casei. Cred ca a trecut sezonul cadourilor. Oricum ne-am simtit bine.
După cum am scris eu în review-ul pentru Taverna Sârbului - Braşov, am avut câte o şliboviţă, băieţii şi câte o limonadă fetele, din partea casei.
Se pare că, Taverna Sârbului este un brand, ce se va impune peste tot, pe unde-i prezent prin calitatea bucatelor şi atmosferă.
Plus personalul foarte amabil şi de ce nu, locaţiile alese cu grija şi decorate cu gust.
si noi am fost la cel din sinaia in urma cu circa un an si am primit din partea casei un fel de tuica mai tare.
Şliboviţa asta şi este, o ţuică sârbească.
La dicţionar scrie că :
SL'IBOVITĂ ~e f. Varietete de ţuică tare din prune. sb. sljivovica
Cred ca ospatarita s-a uitat la noi si a zis ca nu e cazul sa ne mai intrebe ca oricum o vom refuza..... dar ar fi putut sa inlocuiasca slibovita cu un shveps...sau macar cu un desert din partea casei.
Diaura, şliboviţa era la ţoi de 20-30 ml., aşa că, şi dacă o ungeai pe pâine şi tot nu ajungea să te bine-dispună. Iar la ce preţuri au, desertul ( clientul ) sub nicio formă nu-şi permit să nu-l taxeze.
Spune drept ai tras cu ochiul la poza cu desert din meniu? Cred ca o tarie nu e mai ieftina decat o cafea. Oricum face parte din categoria restaurantelor cu pretentii si din partea clientilor sa manance bine si sa se sature....dar si din partea casei cu preturi pe masura portiilor.
@diaura:
in foto P17 pare a fi o pleskavica (hamburgerul sarbesc), sper sa nu ma insel.
eu ziceam de poza 16, #17 este o clasica friptura la gratar, probabil ceafa.
Nu, sigur îi pleşcăviţă.
Carne de vită tocată, cu ceapă şi mirodenii, prajită pe grătar.
Hai, diaura, nu ne mai perpeli la foc mic, ce-i în foto 17.
divio are dreptate, dar nu mai tineam minte cum se numeste si in foto i-am zis friptura
@cosminp:
nu stiu exact cum prepara cei de la taverna purcelusul de lapte, insa am mancat ( de multe ori) facut de sarbi la ei acasa, au un cuptor special, il prepara in stilul lor traditional si iese ceva ce nu poti uita o viata intreaga
Am "studiat" mai atent foto 17, raman la parerea ca e vorba de aceeasi traditionala pleskavica, chifteaua (format XXL) sarbeasca la gratar; poate fi gasita si in varianta "punena pleskavica"- in forma parjoalelor modovenesti, umplute cu cascaval, la fel de gustoasa.
Legat de bautura, poti sa o comanzi ca rakija (domaca rakija- tuica de casa) sau slivo- diminutiv de la slivovica (echivalentul slibovitei noastre).
bine ca n-ai mai multe poze cu mancare, ca la cat de pofticios sunt....cine stie ce ma apuca
m-ar mira sa faca purcelusul in stil traditional cum spui tu. in ceea ce priveste "friptura", ai avut dreptate. jos palaria in fata ta.
Cand vorbesti asa frumos de mancare, parca simt gustul mancarii, iar cand vad pozele, chiar ca-mi vine sa ma duc sa mananc. E tarziu si ma abtin, dar nustiu daca intr-un final voi reusi. Ai de la mine un vot!
Totusi ai uitat un amanunt care pt cineva care are resurse mai modeste conteaza!! Cit a costat ospatul (si daca este diferenta fata de alte restaurante cu o bucatarie la fel de buna) Eu ma fost la "La Marmote" in Cumpatul (cartier din Sinaia), unde am platit si fumul de tigare pe care l-am inghitit odata cu bucatele delicioase. Daca totusi vrei sa faci o comparatie iti recomand restaurantul de la Vila Piatra Soimului tot din Cumpatul, intradevar nu este rustic dar are o bucatarie romaneasca de invidiat
cele doua portii de mancare, cu o cafea, un frape, 2 sticle cu apa si clatite = 100 lei
In Timisoara Taverna Sarbului s-a inchis dupa aproximativ 2 ani de functionare probabil din cauza chiriei mari din centrul orasului.
Taverna din Bucuresti mi-a placut mai mult in comparatie cu Sinaia.
Am fost de cel putin 20 de ori la taverna din Sinaia si de cel putin 50 de ori la cea din Bucuresti.Daca va duceti in plin sezon de iarna la locatia din Sinaia o sa vi se duca din entuziasm.Servicii execrabile si mancare slab pregatita.Asta din cauza numarului foarte mare de turisti.In extrasezon sau cand nu este aglomeratie totul revine la normal.Adica bine.In Bucuresti totul mi s-a parut mai asezat si mult mai mult bun-simt.Mancare excelenta.Si ei scartaie un pic cand restaurantul e plin,dar la modul acceptabil.
anticristt (wauuu... de ce numele acesta? )
Ma gandesc eu ca un om nu se duce de 50 de ori intr-un loc unde seviciile sunt execrabile! Sau te duci doar in extrasezon? Sau cum de te-ai mai dus, dupa ce ai fost nemultumit macar odata?
Incearca sa citesti cu atentie... Am fost de cel putin 50 de ori in Bucuresti... Putina atentie doar... Numele nu are conotatie religioasa...
Măi fraţilor, ce să vezi, aseară când pregăteam seturile de fotografii pentru review-urile scrise, am descoperit că AmFostAcolo şi eu, la Taverna Sârbului - Sinaia.
Din discuţiile cu soţia din dotare, mi-am amintit frânturi ale vizitei acolo, aşa că, o să revin şi eu cu un review cât de repede.
Am fost si eu si la cea din Bucuresti si la cea din Sinaia. Nu am sesizat vreo mare diferenta, serviciile si mancarea bune in ambele cazuri.
Pe o masa pentru 2 persoane (ciorbita, fel principal, desert, 2 racoritoare si 2 cafele) am dat, in medie, 160RON.
Clatitele cu ciocolata in sos de vin alb sunt nemaipomenite, as manca incontinuu
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Nov.2023 [Restaurant Lord @ Hotel Caraiman] Restaurantul Lord Caraiman - mâncare bună într-o ambianță plăcută — scris în 02.12.23 de calator65 din CLUJ-NAPOCA - RECOMANDĂ
- Jul.2023 [Restaurant Complex Militar Sinaia] Se mănâncă foarte bine! — scris în 27.07.23 de ux127042 din HUNEDOARA - RECOMANDĂ
- Jun.2023 [Restaurant-Crama Rina Sinaia] Restaurantul „La Roq” hotel Sinaia — scris în 02.07.23 de nelu73 din AGNITA SIBIU - RECOMANDĂ
- Jan.2023 [Restaurant-Crama Rina Sinaia] O seara de neuitat — scris în 01.02.23 de Zmeu din BOTOşANI - RECOMANDĂ
- Dec.2022 [Restaurant WooD] Un prânz rapid într-un restaurant cu clasă — scris în 07.01.23 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Dec.2022 [Restaurant pensiune Argeșu] O experienta extrem de neplacuta — scris în 29.12.22 de ux128011 din BUCURESTI - nu recomandă
- Dec.2022 [Restaurant-pizzerie Hotel Irish House] Una calda, una... rece rau. — scris în 02.12.22 de _XXL_ din BUCURESTI - nu recomandă