GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Taverna Sarbului Sinaia, de mers macar o data
In luna ianuarie 2013, am fost in concediu la Sinaia. In general, am mancat la restaurantul hotelului unde eram cazati, Rina Sinaia Hotel, despre care am scris la topicul respectiv. Asta s-a intamplat deoarece prin pachetul pe care l-am achizitionat, am avut bani in cont pentru masa, dar care oricum nu ne-ar fi ajuns pe toata perioada sejurului.
Auzisem de Taverna Sarbului din Bucuresti, dar accesand site-ul restaurantului, vizualizam meniul dar fara preturi. Auzisem ca este destul de scump, dar cica s-ar manca bine. Fiind in concediu si incercand sa ne rasfatam putin, ca de obicei, ne-am zis sa incercam si noi sa mergem, macar in Sinaia.
In jurul orei 11 am plecat pe jos, in recunoastere. Ne-am zis sa vedem cam cat timp ne ia sa ajungem, ca sa venim sa luam masa de seara acolo. Am parcurs un drum destul de anevoios, drumul spre Cota 1400, care urca si urca, nu puteam sa mergem pe trotuar deoarece era ocupat de mormane de zapada, trebuia sa fim atenti la masini, ce mai, a fost greu. Adresa exacta nu o stiam, vazusem doar un indicator jos, la inceputul drumului spre Cota, din Sinaia, cum ca ar fi 1300 de metri si o harta unde era localizat localul. Initial, 1300 de metri am zis ca-i putem parcurge in maxim 1/2 ora. Si am mers, si am mers, fara sa mai vedem vreun indicator si am fost nevoiti sa intrebam. Taverna Sarbului se afla la o aruncatura de bat de telegondola, adica partia noua WinterKiss. Din Sinaia am facut fix o ora. Ne-am dat seama ca nu putem sa venim seara pe jos, sa mancam si sa ne intoarcem la hotel. Drept pentru care, la orele 18 am venit cu masina.
Am fost condusi in zona de nefumatori, care spre surprinderea noastra era plin. Ne-a adus meniul o domnisoara dragutza, dar cam obosita. Am consultat meniul; nu eram hotarati ce sa luam, toate pozele mancarurilor ne faceau cu ochiul. Majoritatea felurilor principale de mancare aveau doua gramaje 165 gr. -195 gr. si 300 gr. Intr-un final, sotul, caruia ii place vanatul si in general ii place sa manance ceva deosebit a comandat friptura de mistret in sos cu usturoi, eu mi-am ales carne la gratar in sos picant (care nu a fost picant deloc), amandoi am luat garnituri de cartofi taranesti, o salata de muraturi asortate, o carafa de vin negru, de jumatate de litru, o apa plata si tortul zilei. Am fost intrebati daca dorim paine si ne-a recomandat lipie, care era calda si foarte gustoasa. Portiile noastre de mancare aveau gramaj unic, 300 gr.
Am asteptat ceva timp pana ne-a fost adusa mancarea, timp in care am ascultat muzica sarbeasca care m-a facut ca atunci cand am ajuns in Bucuresti sa ma faca s-o ascult. Chiar acum cand scriu ascult Goran Bregovic. Prima impresie cand ne-a adus mancarea, nu pot sa spun ca am dat pe spate. Portiile nu ni s-au parut chiar atat de imense, dar pe masura ce mancam si gustam si de la sotul, mi-am dat seama ca m-am saturat si vroiam sa ma pastrez si pentru desert. S-a sacrificat sotul si cu portia mea. Eram amandoi full. Mancarea foarte buna, foarte gustoasa (carnea de mistret ti se topea in gura) avea si o prezentare frumoasa; carnea in sos picant mi-a fost adusa in vas de lut. Si portia de tort a fost mare; norocul nostru ca am comandat o singura portie, pe care am mancat-o impreuna. Tortul a fost de fructe, deosebit, nu am mai mancat asa ceva; parea a fi format din trei straturi: partea de jos inghetata de fructe de padure, partea din mijloc ceva cu nuca si partea de sus un fel de crema, tot cu aroma de fructe de padure, cu o textura foarte, foarte fina si deasupra un sos. Eu in general nu mananc inghetata sau prajituri cu vanilie sau cu fructe; dar tortul asta chiar a fost gustos.
Pentru tot ce v-am spus, am platit 150 lei. Nu pot spune ca a costat putin dar nici foarte mult, pentru ce am mancat. Avand in vedere ca eram in concediu, a fost OK. In Bucuresti nu cred ca vom repeta figura.
Asa, ca o pledoarie finala, merita sa incercati macar o data. Nu pot sa spun ca a fost ceva iesit din comun, extraordinar dar merita incercat.
Trimis de Tzutzuricu40 in 22.01.13 15:57:02
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Tzutzuricu40); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
In privinţa accesului la Tavernă, voi ati mers pe drumul vechi al Cotei care e mai lung şi pustiu. Se putea merge pe o stradă cu vile şi viloaie max. 20 minute. Strada, îmi scapă numele, începe de la staţia terminus de maxi-taxi. Unele maxi au plăcuţa Telegondolă şi vă opreste în faţa restaurantului. Programul acestora e afişat în toate staţiile auto din Sinaia. Noi de regulă mergem cu maxi până sus şi coborâm perpedes, făcând o haltă la Peleş unde la braserie sunt cele mai bune ştrudele. La Tavernă preţurile nu sunt f. f. ridicate, porţiile sunt mari şi ce n-am putut mânca ne-au ambalat frumos pentru acasă. În patru am cheltuit 200 Ron.
@Michi: Nu prea cunosc stradutzele din Sinaia; nu am mai fost de multi ani, doar in trecere faceam o plimbare pe la Castel sau Manastire. Nu cunosc nici traseul de maxi-taxi. Daca am sa mai merg pe viitor, am sa va intreb.
Pe noi ne-a costat mai mult (150 lei - 2 persoane) pentru ca sotul si-a luat friptura de mistret, care a costat 59 lei (fara garnitura). Cand mergem la restaurant, preferam sa servim ceva ce nu prea fac acasa, ceva mai deosebit, poate de aceea ne-a costat mai mult. Nu suntem de principiul sa luam snitzele, mici, gratare sau mai stiu eu ce, doar ca sa mancam.
Ne-am propus ca in primavara sa mai mergem in Sinaia si am vrea sa ajungem si la Stana Regala. Acum nu am putut ajunge, deoarece nu aveam 4x4. Asa ca daca aveti ceva de spus despre Restaurant Stana Regala, va astept cu interes impresiile. Va multumesc si va doresc o zi frumoasa.
Te intreb doar asa, ca nu ne-aude nimeni: Ati baut o carafa de vin negru si-apoi ati plecat cu masina? Nu prea e bine, Tzutzuricule...
Da' pentru ca-ti place Goran Bregovic, ai un vot si de la mine!
@sosso: Ai si sesizat ca am luat vin si am fost si cu masina! Totusi, carafa de vin a fost de 500 ml; am baut fiecare cate un pahar, poate eu (sotia), am baut un pic mai mult; ... dar sa nu mai spui la nimeni... si multumesc pentru vot.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Nov.2023 [Restaurant Lord @ Hotel Caraiman] Restaurantul Lord Caraiman - mâncare bună într-o ambianță plăcută — scris în 02.12.23 de calator65 din CLUJ-NAPOCA - RECOMANDĂ
- Jul.2023 [Restaurant Complex Militar Sinaia] Se mănâncă foarte bine! — scris în 27.07.23 de ux127042 din HUNEDOARA - RECOMANDĂ
- Jun.2023 [Restaurant-Crama Rina Sinaia] Restaurantul „La Roq” hotel Sinaia — scris în 02.07.23 de nelu73 din AGNITA SIBIU - RECOMANDĂ
- Jan.2023 [Restaurant-Crama Rina Sinaia] O seara de neuitat — scris în 01.02.23 de Zmeu din BOTOşANI - RECOMANDĂ
- Dec.2022 [Restaurant WooD] Un prânz rapid într-un restaurant cu clasă — scris în 07.01.23 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Dec.2022 [Restaurant pensiune Argeșu] O experienta extrem de neplacuta — scris în 29.12.22 de ux128011 din BUCURESTI - nu recomandă
- Dec.2022 [Restaurant-pizzerie Hotel Irish House] Una calda, una... rece rau. — scris în 02.12.22 de _XXL_ din BUCURESTI - nu recomandă