GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Restaurant Cota 2000
Sinaia reprezinta pentru mine una din cele mai frumoase statiuni montane din Romania, motiv pentru care de multi ani, atat vara cat si iarna, cand am un week-end liber, nu ratez ocazia de a vizita Sinaia, fie pentru plimbari, schi, distractie sau doar relaxare.
In tot acest timp am incerat aproape toate restaurantele din zona, unele mai bune, altele (majoritatea) slabe.
Iarna mergand la schi la Cota 2000 am descoperit, cel mai bun restaurant de pe Valea Prahovei (nu vreau sa supar pe nimeni, este doar parerea mea; daca mergeti sunt sigur ca va fi si a voastra).
Restaurantul se afla chiar in statia de telecabina de la Cota 2000 si se numeste "La Ceaunu' Crapat". Specificul este traditional romanesc, cum de altfel te-ai astepta sa fie in varful muntelui, specific regasit si in decorul restaurantului, care denota foarte mult bun gust (nu o sa gasiti animale impaiate si agatate pe pereti sau usturoi pe snur agatat de lustra). Salonul principal ofera o priveliste de vis, acesta fiind situat chiar pe creasta si avand latura cu vedere spre Sinaia cu foarte multe geamuri mari. O experienta memorabila a fost atunci cand am prins o zi in care plafonul norilor se afla sub Cota 2000, privelistea a fost senzationala, sub noi se afla o mare de nori care te duceau cu gandul la zeii Olimpului din mitologia greaca.
Si acum despre mancare...
-Zacusca de casa de ciuperci, fasole, vinete, ghiudem, babic, branza de burduf, telemea, branza in scoarta de copac,
-Ciorba de vacuta si de burta- senzationale
-Pastrama de berbecut, de vita, carnati de casa, bulz, sote de hribi, pomana porcului, sarmale, mancare de fasole cu afumatura facuta la ceaun (am uitat sa mentionez ca in restaurant se afla 2 ceaunuri unde se gateste in fata ta, fasolea, pomana porcului, sarmale etc)
-ca si desert prefer clatitele cu dulceata de casa.
Acestea sunt doar mancarurile mele favorite, meniul fiind mult mai bogat.
De asemenea recomand bautura de casa (afinata, zmeurata, cornata) cat si vinul care este numai la carafa si tot timpul a fost senzatioanal.
Mergand foarte des in aceasta locatie am ajuns sa mai cunosc din personal care mi-a spus (si tind sa-i cred) ca toate produsele sunt cumparate de la mici producatori locali (branza, carnea, legumele) iar bautura de casa este preparata chiar de ei.
Ca si preturi consider ca este un local mediu (mai ieftin decat unele restaurante din centrul orasului), o masa completa pentru 2 persoane (aperitiv, fel principal, desert, bautura de casa si o carafa mica de vin) te costa in jur de 100 de lei.
Marele dezavantaj este acela ca la acest restaurant se poate ajunge doar cu telecabina care este cam scumpa. Pe timpul verii insa recomand sa urcati cu masina pana la 1400 si sa luati telecabina doar la urcare. Puteti cobora de pe munte pe un traseu foarte usor (aproximativ 40 de min cu multe pauze pentru poze) pana la Cota 1400.
Va urez pofta buna! :)
Trimis de chivus in 21.06.11 14:34:14
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în SINAIA.
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (chivus); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@chivus: Restaurantul cu pricina stiam ca se numeste Papa Bun (scrie chiar deasupra barului), dar e posibil sa i se fi schimbat numele (mai ales acum, dupa ce s-a facut extinderea restaurantului).
Initial, tot restaurantul era numai in incinta de la statia de telecabina (3-4 mese), insa, daca tot afacerea a mers bine, s-au extins frumos. Administratorul acestui minunat restaurant este dl. Sorin Aldescu (cunoscut printre fanii bucatariei romanesti).
Am sa revin si eu cu un review despre aceasta locatie de care ma leaga numeroase amintiri frumoase.
Intr-adevar pe bar scrie "Papa bun" dar pe meniu "Ceaunu' crapat", oricum sincer mai putin relevant numele.
Pe administratorul acestui local nu l-am cunoscut personal, insa doresc sa-l felicit pentru tot ce face el acolo.
Confirm, se mananca excelent iar privelistea iti taie respiratia. Incercati ghiudemul sau zacusca facute de ei.
Recomand cu placere acest minunat loc de la cota 2000! Mancarea ca mancarea... dar peisajul... sa stai pe marginea abisului si sa savurezi... excelent!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Nov.2023 [Restaurant Lord @ Hotel Caraiman] Restaurantul Lord Caraiman - mâncare bună într-o ambianță plăcută — scris în 02.12.23 de calator65 din CLUJ-NAPOCA - RECOMANDĂ
- Jul.2023 [Restaurant Complex Militar Sinaia] Se mănâncă foarte bine! — scris în 27.07.23 de ux127042 din HUNEDOARA - RECOMANDĂ
- Jun.2023 [Restaurant-Crama Rina Sinaia] Restaurantul „La Roq” hotel Sinaia — scris în 02.07.23 de nelu73 din AGNITA SIBIU - RECOMANDĂ
- Jan.2023 [Restaurant-Crama Rina Sinaia] O seara de neuitat — scris în 01.02.23 de Zmeu din BOTOşANI - RECOMANDĂ
- Dec.2022 [Restaurant WooD] Un prânz rapid într-un restaurant cu clasă — scris în 07.01.23 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Dec.2022 [Restaurant pensiune Argeșu] O experienta extrem de neplacuta — scris în 29.12.22 de ux128011 din BUCURESTI - nu recomandă
- Dec.2022 [Restaurant-pizzerie Hotel Irish House] Una calda, una... rece rau. — scris în 02.12.22 de _XXL_ din BUCURESTI - nu recomandă