ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 09.05.2011
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Constanta
ÎNSCRIS: 04.10.09
STATUS: PRETOR
LUNA
MAR-2011
familie cu copii
2 AD. + 2 COPII

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
37.50%
Mai degraba nemulțumit
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
83.12%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

Restaurant Vanatoresc Furnica

TIPĂREȘTE

Nu este prima data cand intru in Restaurantul Vanatoresc Furnica, insa abia acum m-am decis sa scriu despre el, satisfacut pe deplin de modul de preparare si de calitatea mancarii de aici.

Prima data am fost prin 1994, cu iubita mea (care intre timp mi-a devenit si sotie), apoi prin 1999 cu niste prieteni de familie care aveau obiceiul ca atunci cand cheama ospatarul prima oara, sa-i ofere un bacsis generos care asigura intotdeuna un timp de asteptare minim si o mancare de calitate, proaspata, preparata ecelent, neaparat si un zambet. Intotdeuna am mancat excelent cand am fost impreuna cu ei, noi nu ne-am fi permis niciodata sa dam ca bacsis suma de bani pe care ei o aruncau de fiecare data.

Mai apoi am fost prin 2002 cu parintii si in 2008 cu nasii, insa de fiecare data preparatele culinare au fost exceptionale iar servirea ireprosabila; mai putin anul acesta cand serviciile, de fapt ospatarii mi s-au parut pe cat de sictiriti pe atat de indolenti la solicitarile clientilor. Am sa revin…

Localizare

Coordonatele GPS sunt urmatoarele: Lat: 45.359957; Long: 25.538671

In Sinaia, din bulevardul Carol al II-lea sau DN1 cum il cunoaste toata lumea, se face stanga in curba din apropierea parcului Carol catre Manastirea Sinaia, apoi se continua drumul catre Furnica. De aici parasim drumul spre Cota 1400 si o luam catre dreapta, pe langa hotelul Marami, pe aleea Pelesului. Este un drum cu piatra cubica, care coboara accentuat catre hotelul Economat din cadrul domeniului Peles.

Imediat in spatele hotelului Marami se gaseste restaurantul Vanatoresc Furnica, pe partea stanga. In partea dreapta descoperim o parcare imensa, strajuita de numeroase tonete cu suveniruri. In timpul saptamanii este goala deoarece se permite accesul cu masinile pana la hotel Economat, insa in wk, pentru evitarea aglomeratiei, exista o poarta care nu permite accesul altor autovehicule in incinta Pelesului. O parcare mai micuta intalnim si la intrarea in restaurant, insa stiu ca aceea este a angajatilor.

Restaurantul

Este o constructie din piatra si lemn decorat ca o cabana vanatoreasca, in trecut imi aduc aminte ca era formata din doua saloane, in prezent exista un singur salon care are o capacitate de 90 de locuri.

Mesele sunt asezate astfel incat sa asigure confortul si intimitatea unei familii, dar si a unui grup de pana la 8-10 persoane.

Interiorul restaurantului, din lemn de brad, ne incanta cu numeroase trofee vanatoresti, amplasate atat pe pereti cat si pe tavan, atmosfera este intima iar mesele nu sunt inghesuite.

Exista un bar si un stand cu vinuri, cateva sortimente mi-au atras atentia deoarece sunt printre preferatele mele, fiind concepute la Murfatlar. Insa sunt vinuri disponibile din toate zonele consacrate din tara, dar si vinuri de productie straina.

In fiecare seara exista program artistic, noi cand am fost ultima data, am fost rasfatati de un acordeonist care interpreta cateva romante.

La ora pranzului, cand am intrat noi, erau doar doua mese ocupate, mai tarziu a mai sosit un grup de cateva persoane, oricum este bine sa faceti rezervare inainte daca sositi in weekend la orele serii.

Mancarea

Aici este punctul forte al restaurantului. Mie imi plac preparatele vanatoresti, aici am descoperit o multitudine de combinatii dintre cele mai apreciate la astfel de restaurante.

Gandul meu a fost sa incerc tochitura vanatoreasca de mistret, mai mancasem asa ceva in urma cu ceva ani si mi-a placut mult. De fapt cam pe unde mergem incerc tochiturile, sunt mort dupa ele, stiu ca uneori sunt prea « grele » pentru mine, insa fara ele parca nu ma satur J

Deci, de comun acord cu fetele, care nu sunt atat de mancacioase ca mine, am decis sa comandam ciorbe de vacuta pentru toata gasca, iar ca felul doi tochitura de mistret pentru mine, iar pentru fete snitel parizian si cordon bleu cu garnitura de cartofi taranesti. La salate am optat pentru rosii cu branza si castraveti in otet. Ca desert alegerea noastra au fost papanasii nelipsiti din meniurile noastre montane. Totul a costat 120 de lei fara bauturi. Echitabil spun eu, prea mult spune sotia care imi arata in directia taberei militare unde am fi platit pe jumatate, dar unde n-am fi avut placerea de a asculta romante live J

Ce alte preparate mai puteti savura?

-Ciorba de perisoare din caprioara – 8,5 lei;

-Ciorba taraneasca de caprioara – 10 lei;

-Ciorba taraneasca de mistret – 12 lei;

-Supa de fazan cu taietei de casa – 6 lei;

-Ciorba de vacuta – 12 lei;

-Pastrav la gratar – 12 lei;

-File de somon la gratar – 20 lei;

-Muschi de porc la gratar – 20 lei;

-Pulpa de caprioara – 25 lei;

-Muschi de mistret – 35 lei;

-Tocana de cerb cu mamaliguta -30 lei;

-Sarmalute din carne de vanat cu mamaliguta – 20 lei;

-Fazan la tava – 21 lei;

-Ciulama de prepelita cu mamaliguta – 20 lei;

-Ostropel de fazan cu mamaliguta – 20 lei;

-Tochitura vanatoreasca de mistret – 26 lei;

-Carnati vanatoresti cu varza calita – 18 lei;

-Pastrama de urs la gratar – 26 lei.

Meniul este mult mai stufos, pe acestea le-am reprodus aici din memoria telefonului, pe internet din pacate nu se gaseste nimic referitor la preparatele din restaurant si eu cred ca ar fi interesant de stiut ce se poate servi si mai ales cat costa.

Mie personal nu mi se pare foarte scump in comparatie cu alte restaurante cu renume pe unde am mai poposit si unde nu am fost atat de satisfacuti gastronomic.

Personalul

Ei, aici este marea problema, daca in anii precedenti servirea si atitudinea ospatarilor a fost impecabila, in acest an, mai precis in data de 20 martie cand am fost noi, servirea a lasat mult de dorit.

N-ar fi corect sa descriu atat de frumos restaurantul si calitatea excelenta a preparatelor fara a aduce in discutie si atitudinea personalului care pot pune pe fuga turistii.

Sa o luam cu inceputul:

-la intrarea in restaurant n-am fost indrumati de nimeni, chiar daca doi ospatari, o doamna si un domn, ne-au zarit, insa nu si-au intrerupt activitatea de privit la televizorul de langa bar;

-dupa ce ne-am asezat la o masa dintr-un colt, am mai asteptat cateva minute bune pana sa se termine stirile de la tv, ca sa primim meniurile.

-Dupa 5 minute de la primirea meniurilor, a sosit ospatarita sa primeasca comanda, am rugat-o frumos sa ne mai lase putin timp sa ne decidem, aceasta a afisat o mima de sictir si fara sa ne priveasca ne-a intors spatele;

-De la momentul de mai sus si pana ne-am hotarat ce sa comandam au mai trecut 5 minute, insa atunci cand am chemat ospatarita, s-a facut ca nu ma vede si nu ma aude, fiind ocupata sa scrie ceva la bar. S-a dus in schimb in bucatarie si a chemat un ospatar la masa noastra.

-Servirea acestuia a fost corecta desi am asteptat mult pentru a sosi comanda, insa nici la acesta nu am vazut nici cel mai mic zambet, parea crispat si abatut.

Atunci mi-am amintit de prietenii mei care ofereau sute de mii la preluarea comenzii. Daca majoritatea procedau in asa mod acolo, este de inteles de ce pe noi ne-au primit atat de rece.

Una peste alta, eu consider acest restaurant o alternativa interesanta pentru petrecerea unor ore de relaxare in Sinaia, nimic nu poate fi mai frumos si linistitor dupa o masa copioasa, decat o plimbare pe langa Peles, unde peisajul este sublim iar linistea sufleteasca maxima.

Mai vreau sa adaug faptul ca acest restaurant apartine de RA-APPS Bucuresti, alaturi de complexul Economat si Furnica.


[fb]
---
Trimis de pepsi70ro in 09.05.11 16:53:48
Validat / Publicat: 09.05.11 19:23:30
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 25091 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (pepsi70ro); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Aleea care duce catre restaurant
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 28100 PMA (din 31 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

4 ecouri scrise, până acum

Visan125
[10.05.11 21:36:16]
»

Am trecut de multe ori pe langa Restaurantul vanatoresc Furnica insa de fiecare data eram cu "rezervorul" plin. Am retinut recomandarea lui pepsi70ro si promit ca o sa ma infometez inainte.

magdalena
[10.05.11 23:29:22]
»

Ce amintiri mi-ai trezit cu acest restaurant! Eu am nimerit aici la o conferinta de presa acum 10 ani... Flancata de un ziarist de la New York Times si de unul de la BBC ma chinuiam sa gust mistret si potarniche. Cel putin asa mi-au zis ca am in farfurie cei doi. Am gustat eu de gura lor, dar mi-e imposibil sa mananc vanat!

Daca nu creste pe langa casa omului...

Ca tot veni vorba de Furnica, hotelul s-a redeschis?

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
webmaster13
[11.05.11 09:56:09]
»

sper sa placa fondul muzical propus!

pepsi70roAUTOR REVIEW
[11.05.11 10:10:16]
»

@magdalena, legat de Furnica nu-ti pot spune multe, din cate am inteles hotelul functioneaza, insa in parcare n-am vazut nici o masina desi era wk.

@web13, multumesc pentru melodie, ai sa razi, insa la Gh Zamfir ma gandisem si eu

@all, restaurantul este superb, preparatele sunt pregatite excelent, daca aveti drum spre Peles, nu-l ocoliti, o sa va incante. Multumesc.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
magdalena, Visan125
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Sinaia?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.05098295211792 sec
    ecranul dvs: 1 x 1