ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 04.08.2010
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Constanta
ÎNSCRIS: 04.10.09
STATUS: PRETOR
LUNA
AUG-2010
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
50.00%
Nici nemulțumit, nici mulțumit
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
81.25%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Restaurant Stavilar

Ilustrație video-muzicală

TIPĂREȘTE

Weekendul trecut ni l-am petrecut in Sinaia, evadand putin din cuptorul numit litoral, idee excelenta pentru a cumula intr-o distractie maxima si doua evenimente importante din viata noastra.

Am citit pe acest site despre un restaurant pe cat de inedit pe atat de interesant Cutitu d'argint a care parea alegerea ideala pentru ultima masa inainte de a ne intoarce in Constanta.

Tocmai coborasem de pe Caraiman, eram infometati, insetati, obositi si destul de tristi stiind ca ne intoarcem acasa, nu se mai prindea nici o gluma de noi, parca nici Daisy (catelusa noastra) nu mai avea chef de joaca, ne-am urcat in masini si am pornit catre Sinaia, locul unde se gasea restaurantul ales de noi.

Se afla pe drumul care duce catre Castelul Peles, pe vechiul drum regal, acum Aleea Pelesului, intr-o zona deosebit de frumoasa si linistita, langa hotelul Stavilar care este amplasat imediat in spatele restaurantului Cutitu d'argint.

Dupa ce ne-am parcat masinile am incercat sa intram in restaurant, insa surpriza, restaurantul inchis. Desi programul incepe la ora 12. 00, totusi era inchis. La ora 15. 00!

A venit un baiat si ne-a explicat ca luni este zi de curatenie prelungita si se (re) deschide la ora 16. 00. Ok! Si noi ce facem? Atunci privirile mi-au cazut catre hotelul Stavilar, care avea cateva mese pe o terasa si intr-un foisor aflat chiar in padure. Superb!

Am intrebat ospatarul daca serveste si mi-a confirmat ca n-au decat ciorbe si gratare, nimic preparat cu sosuri cum ne-ar fi placut.

Ne-am asezat in foisor, ascultand muzica naturii si a glasul paraului care trecea pe langa noi. N-as mai fi plecat de acolo, chiar mi-am propus sa-mi notez datele hotelului pentru o eventuala destinatie.

Am intrat in hotel si receptionera mi-a spus tarifele actualizate care de altfel erau afisate si la loc vizibil: Camera dubla 100 lei cu mic dejun si 70 fara mic dejun, pentru un pat suplimentar se mai achita 30 de lei, un pret foarte bun tinand cont de amplasamentul hotelului, langa Castelul Peles, intr-unul dintre cele mai linistite si mirifice locuri din Sinaia.

Insa nu despre hotel vreau sa va povestesc, ci despre restaurantul hotelului.

Interiorul restaurantului nu este foarte mare, insa terasa de afara este superba, mai ales acel foisor din padure care noua ne-a placut foarte mult.

In foisor sunt 3 mese de cate 6-8 persoane, din lemn cu bancute, aranjate pe laturile foisorului pe masa fiind asezata o musama destul de tocita dar cu un mic vas cu flori de munte.

Trebuie sa specific ca ne-am asezat la masa in jurul orelor 15. 00 si ne-am ridicat in jur de 17. 00 cand am plecat catre Constanta. Si nu pentru faptul ca am vrut sa o lalaim mai mult decat era necesar, insa perioada dintre comanda si primul fel de mancare a fost de aproape 30 de minute, apoi dupa alte 30 de minute ne-a adus felul 2 si bauturile comandate inainte de ciorbe, iar desertul, papanasii cu cafelele ne-au fost aduse dupa alte 40 de minute. Am cerut si nota care uimitor a ajuns aproape la 5 minute dupa ultima servire.

Noi cu siguranta n-am fi simtit timpul, chiar ar fi fost o placere sa intarziem in acel loc minunat, insa doream sa ajungem acasa inainte de lasarea intunericului.

Am comandat cate o ciorba de vacuta, excelent preparata, nu a facut economie la zarzavat si mai ales la carne, mie insa mi s-a parut prea putina, dar imi era o foame teribila, cred ca m-am inselat eu. Dar era extrem de gustoasa, mai ales ca am adaugat si smantana, excelent preparata.

Felul 2 ne-am desfatat cu muschi de porc, snitele cu cartofi pai/natur. Salate de muraturi excelente, am mai cerut o portie ni s-a spus ca s-a terminat borcanul cu muraturi (sic! ) iar administratorul momentan lipseste.

Ne-am multumit cu ceea ce am primit, trebuie sa recunosc ca ne-am lins degetele, dar nu ne-am saturat. Amandoi am avut doua bucatele de carne, extrem de mici, care ar fi saturat-o pe fata mea cea mica, pe mine in nici un caz, cu siguranta nu aveau 100 gr. Tata socru la fel, insa am evitat sa mai comandam doua portii de teama sa nu mai asteptam alte 30 de minute.

La felul 2 au sosit si bauturile, sucuri prigat, apa plata si eu bere fara alcool Stella A, pe cat de reci pe atat de bune.

Daisy a avut si ea parte de un snitel din piept de pui pe care l-a terminat instant, merita cu prisosinta la ce efort a fost supusa pe Caraiman.

Toaleta restaurantului este in interior, insa mi-a lasat o imagine deplorabila, parca as fi fost intr-un vagon CFR, murdar pe gresie, capacul de la toaleta cazut pe jos, fara hartie igienica, fara sapun, e drept cu apa calda si baterie din inox pe bila. Am iesit val vartej i-am recomandat lui socru-meu sa-si incarce plamanii cu aer curat inainte de a intra acolo.

Papanasii au venit pe ultima suta de metri impreuna cu cafelele noastre, gustosi foarte gustosi dar parca prea mici fata de alte locuri tot din Sinaia unde am mancat portii enorme.

Intre felurile de mancare copii s-au jucat in apropierea foisorului impreuna cu Daisy care nu avea deloc astampar, mai ales dupa ce servise snitelul pregatit pentru ea.

Cateva dintre preturi, asa cum le retin eu:

-ciorba de vacuta: 4, 80 lei; ciorba de perisoare: 4, 50 lei; ciorba de burta: 6 lei

-mushi de porc cu garnitura de cartofi prajiti: 12 lei; muschi de vita cu garnitura 28 lei; snitel din piept de pui cu cartofi prajiti 11 lei;

-pastrav la gratar: 8 lei, file de crap prajit: 8 lei.

-Papanasi cu dulceata: 5 lei

Nota de plata a venit foarte repede dupa ce ne-a fost adusa cafeaua. Aici surprizaaaa!!! Am constatat uimit ca am mancat muschi de 320 gr in timp ce tata socru a mancat de 370 gr. ceafa. Exact hotiile astea nu-mi plac si reusesc sa transforme buna dispozitie intr-un moment pe cat de penibil pe atat de enervant.

Nu mai aveam cum sa demonstrez ca n-am mancat 320 gr muschi insa imi faceam procese de constiinta pentru ca am crezut ca majoritatea patronilor s-au schimbat in bine, ca au devenit mai corecti cu clientii. M-am inselat si de aceasta data si mi-a parut rau ca nu am intrebat de prima data daca portia este de 100 grame sau mai mare. Am mancat la 3 restaurante in Sinaia, in afara de acesta, tot muschi, iar acolo 100 gr. a fost portia, nimic mai mult.

Tata socru nu a rezistat si-a exprimat nemultumirea fiind sigur ca nu a mancat muschiul de 370 grame, ospatarita a ridicat din umeri spunand ca atat a fost portia. Dovedeste daca mai poti. Am achitat notele si am plecat mahniti de felul in care au inteles cei de la restaurantul Stavilar sa-si trateze turistii.

Restaurantul este amplasat intr-o zona deosebita care ii ridica valoarea, daca ajungeti sa serviti acolo aveti grija la marimea portiilor si la gramaj, este bine sa specificati inainte acest lucru sa nu aveti parte de surprize care pot altera cele cateva ore petrecute acolo.

Vacante frumoase oriunde va veti duce!


[fb]
---
Trimis de pepsi70ro in 04.08.10 13:49:19
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 9172 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

22 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (pepsi70ro); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Hotel restaurant Stavilar
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 10400 PMA (din 22 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

22 ecouri scrise, până acum

Sanziana
[04.08.10 13:54:05]
»

un prim vot, felicitari ptr descriere, foarte amanuntita

presario
[04.08.10 14:12:53]
»

Multumim de informatii.

biancuta
[04.08.10 14:42:04]
»

Din pacate asemenea lucruri se intampla frecvent! In meniu se afiseaza pretul la 100 gr. apoi te taxeaza spunand ca gratarul a avut mai mult!

In mod normal, ar trebui trecut pretul pe portie si ei sa faca asa fel incat sa se incadreze in gramajele care sunt trecute in lista de preturi! Cine vrea mai mult, cere inca o portie! Hotie la drumul mare!

Eu am mancat odata un muschiulet de juma' de kg! E adevarat ca era mare, dar chiar jumatate de kilogram... Dar vorba ta, dovedeste daca poti!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Clotilde
[04.08.10 14:48:30]
»

Votat!

Imi pare foarte rau ca nu ai putut intra la Cutitu d'argint! Nu am fost niciodata acolo lunea, insa, nu mi se pare corect din partea lor cum au procedat. Ar fi putut, cel putin, sa afiseze programul "special" pentru zilele de luni.

Cred ca preturile de la Stavilar sunt puse ca un fel de "momeala". Le vezi mici, comanzi si te trezesti apoi ca ai mancat cine stie cate sute de grame de carne!

In schimb, mi-au placut atat descrierea, cat si pozele.

mirelab
[04.08.10 14:50:36]
»

... si uite o compensatie de 400 de... grame (cu tot cu super-bonus) din partea mea sa nu mai fii necajit ca nu ai razbit dincolo de portile Cutitului d'Argint

Andox
[04.08.10 15:06:07]
»

Trebuia sa notezi si la servicii daca ai asteptat atat, plus teapa cu gramajul, eu zic ca e prea mare nota restaurantului.

Degeaba este frumos daca restul sunt la pamant.

catalinalupu
[04.08.10 15:18:42]
»

Review-urile marca pepsi, sunt intotdeauna foarte elaborate!...

Am patit-o si eu... din pacate faza cu gramajul... si explicatia a fost ca bucata de carne se cantareste, inainte de a fi pusa pe gratar... se inscrie in capitolul "romanisme"...

Andree
[04.08.10 15:35:01]
»

Nasol........o fi fost grea farfuria......sau o fi cantarit cu tot cu furculita si cutit?

georgiana
[04.08.10 16:05:32]
»

Cred ca am fost si eu acolo, dupa descriere si dupa poza, ca numele restaurantuli nu-l retinusem, dar doar la un suc si-o cafea, candva!

De retinut si notat e pretul cazarii in acel hotel, dar cu conditia sa nu fie si toaleta din camera in aceeasi stare cu cea de la restaurant!

Iar despre gramajul fripturii, ne-ai dat tuturor o lectie, anume sa intrebam de cand comandam cam cate grame are de obicei, aproximativ portia, ca sa nu facem indigestie cand vine nota de plata

Bine ca ati avut un week-end fain, restul sunt doar... mici amanunte!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
georgiana
[04.08.10 16:05:38]
»

Si am uitat,spuneai ceva de o aniversare,vreau sa va felicit din inima! Si va daruiesc 400 PMA, vedeti voi cum le impartiti....

pepsi70roAUTOR REVIEW
[04.08.10 16:30:09]
»

Ai dreptate Andox, trebuia sa notez si serviciile o voi face chiar daca va scadea media restaurantului. Mie totusi mi-a placut acolo...

Rog un webmaster sa noteze la servicii 50%, cred ca este echitabil, multumesc.

webmasterXY*
[04.08.10 16:38:42]
»

Done.

pepsi70roAUTOR REVIEW
[04.08.10 21:21:25]
»

webmaster, daca se poate atasa urmatorul filmulet facut de mine in asteptarea notei de plata:

http: //www. trilulilu. ro/pepsi70ro/35c80a4a6a2824

Multumesc!

creivean
[04.08.10 21:59:47]
»

Da, maestre, acum am reuşit să-l citesc şi eu. Chiar că, parcă am fost în acelaşi loc.

webmasterXY*
[04.08.10 22:06:36]
»

Adaugat videoclipul propus de autor.

alinutzza140*
[05.08.10 08:47:29]
»

Cred ca va place sa ne chinuiti cu acei papanasi arata demential, nu-i asa. Ca de fiecare data este o placere sa citesc ceea ce scrieti dvs.

corinne
[05.08.10 10:01:49]
»

Pacat de preturile mici , daca si portiile sunt la fel !

Oricum , restaurantul e de retinut atunci cand vrei sa mananci putin ...

miha_t
[09.08.10 09:04:41]
»

mda... cu toate ca te-au tepuit putin, tu ai fost totusi dragut si nu le-ai facut antireclama. Un vot si de la mine

Michi
[12.08.10 15:52:28]
»

Am avut noroc ca de cateva ori am vrut sa intram acolo si ne-am razgandit. Mai bine mergeati la restaurantul militar (zau ca n-am procent pentru reclama) In schimb, 400 puncte pentru review.

mirelutza
[19.08.10 11:07:15]
»

Stiu restaurantul ....; Pe drumul spre Peles mai este un restaurant cu hotel - Bastion - unde am serbat ziua de nastere a sotului meu cand a implinit varsta de 40 ani ! Se numeste asa ca inspiratie din viata Imparatul Napoleon sub tabloul caruia am luat noi masa.... Postat review. Evident vot .

trandafir 1970*
[22.08.10 21:32:44]
»

Intentionam sa tragem o fuga satamana asta la Sinaia si tocmai vroiam sa-l bag la favorite, insa mai bine nu!

Evident un vot si de la mine, macar v-ati racorit putin!

magdalena
[30.08.10 21:38:11]
»

Aici am mancat si eu un copan cu cartofi prajiti in anii '90 cand eram cazata la Vila Tanti, acum parca hotel, care e vizavi de Hotel Palace.

Drumul regal spre Castelul Peles m-a fascinat intotdeauna...

Multumesc ca mi-ai amintit de aceasta locatie ca sa revin!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
12 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
alinutzza140*, Andree, biancuta, catalinalupu, Clotilde, corinne, georgiana, magdalena, Michi, miha_t, mirelutza, trandafir 1970*
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Sinaia?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.064669132232666 sec
    ecranul dvs: 1 x 1