GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Dupa ce am luat contact cu valurile marii si am terminat proviziile cu care am venit de acasa, incepe goana pentru... supravietuire. In cele 5 zile pe care le-am petrecut pe litoralul romanesc (plus una, prin... vecini), aceasta intrebare ne-a ros, la propiu, stomacul, dar si la figurat, buzunarele greu incercate de criza.
Prima optiune, care a fost si cea mai des folosita, ”Springtime” - Neptun. Aflat pe soseaua principala a statiunii, in imediata apopiere a „kilometrului O”, dar si a hotelului nostru, acest restaurant-fast-food poate potoli papilele gustative ale multor mofturosi. Amatorii de pizza, hamburgeri si shaorma gasesc aici preturi imbatabile la meniurile lor preferate, ba chiar si oferte. Astfel, o pizza, indiferent de sortiment, impreuna cu o bere draft-Tuborg - costa 10 lei; un hamburger sau snitel ori shaorma mica, 6,5; shaorma la farfurie, 15 lei; frigaruie-sandwich, 8 lei. Pentru vegetarieni, Spring-ul ofera diferite combinatii de salate, din care poti sa pui cat poti intr-o caserola, tot aceeiasi bani platesti, adica: 5,5 lei. Daca printre domniile voastre, mancarea ca „la mama acasa” este cea mai buna, respectiv mancarea gatita, vor gasi aici tot felul de preparate ca sa plece multumiti. In primul rand, un meniu atrage prin reclama lui atentia inca din strada: ciorba, de legume, piure de cartofi, snitel si o salate de varza sau castraveciori acri costa numai: 8,9 lei!!! Ciorbitele, de fasole cu afumatura, de vacuta sau supa cu galusti, intre 4,5 si 5,5 lei; un snitel, destul de mare, 7 lei; chiftelute marinate (3 bucati), 7 lei; ardei umpluti (2 bucati), 7 lei; carnaciori9 3 bucati), 5,5 parca; ciolan afumat, piesa de rezistenta si care este foarte mare, 17 lei; pulpa de pui, 7 lei; aripioare prajite (6 bucati, insa jumatati, doar nu credeati ca intregi! ), 7 lei; stroganof si ostropel de pui, cam 7, 5/portia; iar ca garnituri: piure, varza calita, orez, cartofi taranesti, mamaliguta, pana in 4 lei/portia; salatele, diferite de cele de la caserola, sunt de varza alba, de sfecla, de muraturi asortate sau castraveciori, 3 - 3,5 lei. Desertul este compus din tarta cu mere sau nuca - 2,5 felia; inghetata are cel mai bun pret de pe litoral: 5,5 lei, 4 cupe sau 6,5 lei 5 cupe, varietatea sortimentelor va pune in dilema ce sa alegeti: de la ciocolata la fistic, de la stracciatella la zmeura, de la melone la caramel, nici eu nu le mai tin minte, sunt vreo 15 sortimente, la care se adauga topping: ciocolata, caramel sau capsuni... Iar ca bautura, berea draft: Ursus, 3, 5 si Tuborg, 4,5 (au si la cutie dar nu stiu preturi) ; sucuri obisnuite: Pepsi 7 Up, ice-tea, etc, 3,5/sticla. Caffe-frape-ul nu-i de neglijat (daca mai intra, bineinteles), este numai 3,5 lei, iar o cafea, 2,5. Am uitat sa va spun ca aici puteti servi masa atat inauntru cat si la teresa, acolo unde era aglomerat seara, cand se trasmiteau meciurile, pentru ca aveau un ecran mare pe perete. Dar, datorita preturilor foarte mici, (dar si a mancarurilor proaspete si cu portii destul de bune, zic eu), comparativ cu cele alte altor terase, aici gasesti intotdeuana lume; este locul cel mai populat pe care l-am vazut cat am stat aici, exceptie facand parcul de distractii seara.
O alta alternativa a potolirii „simfoniei foamei” din stomacul nostru este chiar in centrul Neptunului, la restaurantul „La Premiera”, aflat la etajul 1, deasupra unui magazin de imbracaminte. Aici au meniuri „Happy hour” intre orele 12-14 sau seara, dupa 20.30, cand au si program artistic (nu va ganditi la cine stie ce, un Dj care pune muzica, nimic mai mult). Inca din strada fetele care servesc va trag de maneca, va arata meniul si va invita sus pentru a servi ceva. Noi am refuzat invitatia intr-o seara (am ascultat recomandarea facuta pe site de mai multi useri, despre un loc supeeeeeeerbbb!), dar pranzul de a doua zi l-am servit aici. Insusi patronul a venit la masa la noi sa ne recomande ce au in oferta orei. Depasisem un pic ora 2 si la 3 aveau alta oferta cu pizza, dar patronul a inchis ochii si am luat 2 in 1, oricum nu eram decat noi la masa atunci. Sotul a luat oferta orei 3: pizza (pe care a impartit-o cu odrasla) un pahar de vin, un cocktail non-acoolic si o portie de clatite, iar eu, meniul de pranz: ciorba de burta (in meniu, de legume, dar patronul a schimbat), donata sotului, apoi pui taranesc cu cartofi natur si clatite, plus un Ursus, in afara ofertei si am platit in total 50 lei!
Pentru ca nu se putea sa plecam de la mare si sa nu mancam peste, intaamplarea a facut sa descoperim, cand ne intorceam dinspre Olimp, chiar la soseaua principala (este vis-a-vis de un teren de golf, un restaurant cu specific pescaresc, „Mamma Leone”. Atentie, bucuresteni: restaurantul are un frate mai mare in Bucuresti; pentru detalii: click aici, asa ca, poate facem o ieseala AFA candva... Meniul contine nu mai putin de 3! pagini cu preparate de peste, multe denumiri de peste sau peparate fiindu-ne necunoscute: ”Zargan la gratar”, „Gamberoni in sos de vin”, ”Lufar pescaresc”... Noi am luat ceva... mai comun, eu, „specialiate Mamma Leone”, - cega si somon la cuptor, cu sos de rosii, usturoi si vin, cu mamaliguta -, iar sotul meu, tochitura de peste, din cega si somn, cu mamaliguta. Cu piure, snitel, un digestiv si un fresh pentru fetita, nota a fost de 100 lei. Recomand preparatele de peste, foarte gustoase iar servirea a fost promta, fara cusur.
L-am lasat la urma pe cel mai frumos restaurant si pot spune ca nu s-a exagerat cu nimic cand ceilalti useri l-au laudat si recomandat. Este vorba despre „Insula”, restaurantul aflat in fata hotelului cu acelasi nume, pe malul lacului Neptun. Nuferi, muzica romaneasca, mese asezate discret la umbra copacilor sau pe vaporas, dar mai ales deja vestitele „mese in copac”, toate acestea fac servirea mesei un prilej de relaxare. Fiind seara, am zis sa servim ceva usor: eu am comandat frigarui cu cartofi natur, o salata ”mica”- de sezon, cu sunca, dar nu am crezut ca este asa mare portia - sotul, o tochitura dobrogeana cu cartofi prajiti, iar pentru mezina, o ciorbita delicioasa de vacuta si un Santal, cina „udata” cu „Vinul casei”, recomandat de chelner, 20 lei carafa/1 l, foarte apreciat de consoarta. Din partea casei am primit pe o farfurioara icre. In timp ce serveam masa, muzica traditionala romaneasca ne-a cucerit pe deplin. Am trait in seara aceea 2 sertimente contradictorii: unul, de fericire pentru ca am ajuns intr-un loc feeric, unde am fost mandra ca sunt romanca si ca mai exista asemenea locuri placute, unde traditia se impleteste cu un cadru natural foarte bine conturat si unul, de tristete, pentru ca, din pacate, din ce in ce mai putini oameni pot ajunge aici... Preturile nu sunt foarte mari, e firesc, pestele este la loc de cinste, iar preturile sunt pe masura, insa nici inaccesibile. Pe noi, cina din copac ne-a usurat de 100 lei, insa au fost dati fara nici un fel de regret. Cred insa ca, macar in concediu, meritam sa ne simtim regeste, dupa un an plin de frustari si economii...
In Jupiter, pe malul marii, am gasit un restaurant, Hercules, un loc de asemenea fermecat, langa care exista si un hotel, cu acelasi nume (detalii despre hotel am scris aici: click aici). Restaurantul este sub forma unui vapor: un loc pe terasa iti da posibilitatea sa-ti cufunzi ochii in albastrul marii, iar la parter, cadrul marin, incepand cu geamurile-hublou, in care este pusa o macheta-vapor, pana la accesoriile de pe pereti, te fac sa te visezi ca esti pe un vapor cu adevarat. Preparatele sunt gustoase, nimic spectaculos la pret; am fost serviti foarte repede, numai ce terminasem de facut poze prin jur. Pentru ca ne place sa servim produse traditionale specifice locului, am ales amandoi tochitura dobrogeana, (22 lei) eu, cu cartofi natur, sotul, cu cartofi taranesti, iar fetitei i-am luat o„Garnitura Hercules”, intr-o clatita fiind amestecti cartofi fierti, bacon si branza, totul, la cuptor, un deliciu! Un gin si o bere au completat masa. Total: 72,5/lei, nota de plata fiind insotita de o... floare! - vedeti poze - Nota 10 personalului amabil, cu siguranta vom reveni si aici cu drag si placere! Nu uitati, trage-ti o fuga daca sunteti in zona, neaparat cu aparatul foto, sa surprindeti aici un costum de scafandru autentic, poate printre primele din tara! Pentru detalii: click aici
Dupa ce ne-am plimbat prin Mangalia, sfatuiti de doamnele de la Muzeul de arheologie, am ajuns la restaurantul Callatis, loc aflat in centrul orasului, in imediata apropiere a Postei, un loc in care am descoperit ca ma fusesem cu ani in urrma. Acum are „hainute noi”, bine aprovizionat - observ pe site ca au si catering -, dar si autoservire. Preturile sunt mai mult decat acceptabile, cam asta e ce am servit noi: specialitatea bucatarului”Filetto Mexican”; 12 lei, o rulada de muschi cu costita, insotit de o garnitura de fasole boabe rosie, castraveti si gogosari murati, plus porumb boabe, alaturi de 2 „corabioare”de cartofi, umpluti cu bacon, foarte bine facut muschiul si delicios; un mix-grill cu cartofi prajiti si un piept de pui la gratar cu piure, plus o bere la halba si un suc=50 lei. Servire fara cusur, au si un slogan afara foarte convingator: ”Doar aici, cu 15 lei / Mananci bine dar si bei!” Puteti gasi si aici meniul: click aici
Acum stiu unde ne putem opri sa mancam ceva cand ne intoarcem din Bulgaria, de Paste - era o mare problema pentru noi, stiind ca nu tot litoralul e deschis -
In speranta ca nu v-am pus la grea incercare citind acest review, va doresc... ”Pofta buna pe litoral, mai poftiti pe la noi!”
Trimis de trandafir 1970* in 11.07.10 01:44:01
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în NEPTUN / OLIMP.
15 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (trandafir 1970*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
15 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Daca se poate, am o rugaminte pentu coloana sonora:
http: //www. trilulilu. ro/fifix/83e262380eb4a2
Multumesc!
Un review cu totul exceptional prin utilitatea informatiilor prezentate - un adevarat mini-ghid al (probabil) celor mai bune locuri de servit masa de pe Litoral.
Felicitari & multumiri autoarei.
Ce bine că ţi-am citit review-ul înainte de micul dejun. Altfel, mă puneam înapoi la masă. Întrun cuvânt : DELICIOS!!!
Ma bucur ca v-ati simtit excelent la Insula, daca as fi fost in tara cu siguranta ne-am fi intalnit acolo si cu Diana.
Felicitari pentru review, aprecieri si din partea mea!
Aoleu @trandafir, dupa ce m-ai ametit cu mancarurile de la Excalibur de m-ai facut sa dau fuguta acolo, scriind si un review aici click aici, acum ma ametesti cu alte restaurante, pai ce fac, crezi ca pot ajunge aici asa cum am ajuns la Excalibur???
Mai e si dimineata si nu am mancat inca nimic...
Felicitari pentru impresii!
felicitari!
avantajele unui sejur in Romania sunt incontestabile, dar cu conditia sa ai parte de calitate in servire, masa, cazare atractii...
sa le enumeram:
1. comunicarea este mult mai usoara cu cei din jur (mai ales pentru persoanele mai deficitare la limbile straine)
2. pentru cei care activeaza mai ales in domeniul privat este mai ieftin sa-si mai coordoneze anumite probleme lasate acasa prin telefon (nu exista roaming)
3. pe perioada deplasari aparitia unei probleme tehnice sau de eveniment rutier este mult mai usor de rezolvat in Romania decat intr-o tara straina;
4. de asemenea o problema de sanatate (mai ales cand suntem insotiti de copii) e mai usor de rezolvat intr-o tara unde comunici in limba usor cu medicul si cunosti sistemul (problemele ce le vedem la tv ca se rezolva in afara, se aranjeaza din timp intre medic/spital si pacient, nu la urgenta) ; aici daca apare o problema sari in masina si repede acasa unde cunosti medicul care trebuie, s. a. m. d.
5. la multe capitole (servicii, cazare, masa) trebuie sa recunoastem ca tarifele sunt mult mai mici aici, in general daca ne comparam cu unele tarii din Vest)
6. pentru cei care mai gresesc cu legea, e just ca sanctiunile sunt mult mai suportabile decat in strainatate;
7. posibilitatea de a vizita diverse obiective culturale din zona cu oportunitatea dezvoltarii bagajului de cunostinte generale, fara a necesita prezenta vreunui ghid-translator;
8. familiarizarea cu mentalitatea celor din jur;
9. multitudinea frumusetilor si bogatiilor naturale lasate de D-zeu Romaniei ne permit adesea sa le avem aproape si sa ajungem la ele repede in ciuda infrastructurii pe alocuri mai slaba;
10. pentru cel mai putini familiarizati cu internetul (care in unele destinati costa sau nu este iar roamingul pe date e de 1000 ori mai scump) au totusi acces la stirile cotidiene sau emisiuni tv preferate; asta in situatia in care sejurul este mai lung.
Iata vreo 10 avantaje [pe] care le avem, asa ca in conditiile in care te poti bucura de calitate si aici nu vad de ce ar mai fugi turistii din tara noastra pentru a sustine industria turistica din alte tari.
ai si nu ai drepate, @VM...
incerc sa le iau si eu la rand:
- cu prima, ai nimerit-o la fix; aici chiar nu am ce comenta. decat sa ma laud ca eu sunt unul dintre norocosii care stapanesc acceptabil cateva limbi straine si pana acum, am reusit sa ma descurc in orice imprejurare.
- in conditiile noilor reglementari impuse de UE (deci cel putin in ceea ce priveste destinatii ce tin de acest spatiu), costul comunicatiilor a scazut dramatic, ajungand adesea sa fie egal sau chiar mai redus decat era nu cu mult timp in urma o convorbire locala de pe fix pe mobil (sau invers).
- depinde... uite, iti spun despre un caz cunoscut, patit de fiul meu in Italia: a plecat la drum dupa ce in tara i s-a inlocuit kitul de ambreiaj (discuri, cablu, rulment de presiune; Citroen Xsara Picasso). pe drum, ma suna ca se simte un miros ciudat, de ars, in habitaclu. evident, l-am pus sa se uite pe sub masina sa vada daca nu cumva a 'prins' vreun PET sau sac pe plastic pe traseul de evacuare. nu era cazul. a mers la destinatie la un service si acolo a aflat cu bucurie ca ai nostri "uitasera" sa schimbe si simeringurile. ca urmare, pierdu ceva valvolina din c.v. reparatia de acolo l-a costat nici pe jumate cat ar fi fost la noi (chiar s-a interesat!) inclusiv piese si schimb total de valvolina! si nu au mai fost prbleme cu chestia asta de atunci... pentru incidente, s-au inventat asigurarile. si rugaciunile, desigur. dar cel mai eficient este sa fiti cu ochii in 14.
- lasand la o parte barajul lingvistic, am avut parte de servicii medicale excelente in Balcic, pentru un copilas neascultator care facuse o insolatie de mai mare frumusetea. ar mai fi si calitatea posibila a acestor servicii in tari din vest. evident, asigurarea medicala e obligatorie! (cardul european nu compenseaza chiar toate situatiile).
- la acelasi raport pret/calitate/satisfactie, inclin sa cred ca strainatatea este in avantaj, totusi.
- pai daca incalci legea, mi se pare firesc sa platesti. si as fi foarte fericit ca amenzile sa creasca si la noi suficient de mult incat sa descurajeze orice tentativa.
- la 7, 8 si 9 e chiar foarte discutabil incotro se inclina balanta... unii sunt mai aproape de muntii sau marea din tarile vecine. monumente si frumuseti sunt peste tot in jurul nostru, trebuie doar ochi sa le observi si suflet sa le percepi... oameni (la fel) sunt peste tot si e extrem de interesant sa socializezi cu ei, sa-i cunosti mai indeaproape. astfel poti intelege de multe ori cu totul altfel tara in care te afli.
- pentru cei care chiar sunt avizi de stiri, mai exista si radioul si presa ca mijloace de informare. si posturi de radio se pot auzi peste mari si tari. gratis!
cum frumos spunea cineva: "it's a small world"...
Draga mea Trandafir...este ora pranzului si taman acum am nimerit pe "litoralul" tau plin cu bunataturi si la niste preturi bune rau...deci nu este chiar de lepadat Neptunul, mai ales dupa ce l-ai prezentat tu aici atat de bine si mai ales atat de "consistent" la capitolul "papica" de toate pt. toti..pofticiosii si mancaciosii...si la preturi rezonabile.
Si pt. ca toate lucrurile bune trebuie premiate, te premiez si eu acum...nu cu o mare portie de mancare...ci cu 400 pma (pofta mare acum...ca it's lunch time!!!!)
@Dragos
nu exista nimic absolut; de cand am expus cele enumerate mai sus am realizat ca sunt si exceptii; chiar din exprimare am lasat sa se inteleaga faptul ca toate cele 10 puncte sunt probabile unele mai mult alte mai putin, dar desigur ca toate acelea de mai sus au deasemenea nenumarate exemple pro;
daca discutam de avantajul Romaniei la indicatorul pret/calitate/satisfactie (p/c/s) ma limitez doar la acele situatii ca cele pentru care a fost scris acest review, in sensul ca daca chiar ai avut sansa sa nimeresti unde trebuie in tara ta, poti spune ca esti in avantaj pana la urma, tocmai datorita celor 10 puncte de mai sus; dar atentie!
cu conditia sa fie totul la inaltime, asa cum vedem in afara!
ca sa nu mai spun ca nici in afara nu sunt toate roze, pt ca la exemple tale, draga Dragos, sti bine ca se poate veni cu o serie de alte contraexemple in rezonanta cu fiecare punct in parte prezentat de mine, pentru ca eu m-am referit la multitudinea destinatiilor din strainatate in ansamblu, nu doar la o tara-doua;
cu ce trebuie sa fiu de acord, este faptul ca facand o medie a tuturora, e clar ca la acel indicator (p/c/s) suntem sub ei per ansamblu, insa toate se aseaza in timp pe masura ce si la noi amprenta in mentalitatea oamenilor a istoriei antedecembrista va disparea incet incet, iar profesionalismul va face sa iasa la suprafata in mod natural calitatea si satisfactia tuturora (atat a turistilor cat si a furnizorilor de servicii) si iata ca AFA exact asta incearca sa faca; dar si noi trebuie sa facem acelasi lucru propagand tot ce vedem prin viu grai la prieteni si cunoscuti.
Foarte util@trandafir 1970!
O adevarata studenta si la gastronomie,nu doar la geografie!..mai fac si rime
trandafir 1970 - multumim de informatiile pretioase furnizate
@ trandafir 1970
mi-a placut review-ul tau, mai ales capitolul dedicat restaurantului insula. cu ani in urma (inca nu aveau hotelul) am stat la hotel delta in imediata apropiere si am luat deseori masa la acest restaurant frumos. mai ales amiaza cand caldura era deseori aproape insuportabila evitam restaurante gen springtime cu muzica la maxim si cozi mari si ma relaxam la o ciorba si o bere pe terasa acestui restaurant unde aproape intodeauna batea o briza racoritoare.
am vazut nota voastra de plata si zic ca preturile nu sunt exagerate. si noi suntem trei persoane si pot spune ca am platit aceasta suma mai la toate locatiile vizitate in romania. rareori am scapat sub un million...
Mutat, la reorganizare, in rubrica "Restaurante, terase Neptun" (deja existenta pe site)
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2023 [Restobar Bali Neptun] Mancare ca la mama acasa — scris în 02.08.23 de ux130103 din ROMAN [NT] - RECOMANDĂ
- Sep.2022 [Terasa Scoica] La Scoica Neptun — scris în 11.09.22 de ux127197 din BâRLAD [VS] - RECOMANDĂ
- Aug.2022 [Terasa La Perla] Recomand din suflet! — scris în 21.08.22 de manuvaru din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2021 [Restaurant-pizzerie Antik Cafe Efendi] Antik Cafe Efendi - o experiență delicioasă — scris în 29.08.21 de Rofri din BRAşOV - RECOMANDĂ
- Jul.2021 [Restaurant Casa Maria] Experiența neplacuta — scris în 09.08.21 de ux121738 din BUCURESTI - nu recomandă
- Jul.2021 [Restaurant Spring Time] Nu recomand — scris în 07.07.21 de Santy1234 din BUCUREşTI - nu recomandă
- Aug.2020 [Terasa La Perla] Nu recomand — scris în 07.08.20 de florcleo din BUCURESTI - nu recomandă