GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Cu sabia regelui Arthur la 'Castelul' Excalibur!
Daca legendarul rege Arthur a omorat singur 960 de oameni cu sabia sa magica Excalibur in Bătălia de la Mons Badonicus, restaurantul cu acelasi nume din centrul capitalei „omoara” infinit mai multi oameni cu bunatatile pregatite intr-o atmosfera medievala autentica!
Porniti in cautarea "Castelului" Excalibur, nu a tavernei, despre care s-au mai scris impresii, ne asteptam sa ne sara intru-catva in ochi si chiar era sa trecem pe langa el fara sa il observam...
Iata cum in fata noastra se „deschidea” un coridor lung si intunecat care ne „invita” sa pasim in restaurantul propriu-zis, situat in subteran, intr-un fost garaj din cate am auzit de la alti clienti, cu vitralii medievale si decoratiuni pe zidurile pe alocuri netencuite si care iti lasa impresia ca se surpa pe tine... , mai ales ca se scurgea apa din aparatele de aer conditionat direct pe jos, fapt ce l-a facut pe sotul meu sa se indoiasca de alegerea mea si sa intrebe unde l-am adus, facandu-l sa exclame ca putea veni cu calul! Deja imi pierise pofta de mancare, mai ales cand si prietenii cu care am venit deveneau din ce in ce mai suspiciosi...
In jur intuneric, doar niste „faclii” din fier forjat in forma de lalea mai luminau cand si cand calea...
La finalul coridorului, ne „asteapta” o sabie infipta in piatra, pe care numai „adevaratul rege” putea sa o smulga, dupa cum spune legenda regelui Arthur, aducandu-i acestuia tronul mult ravnit.
Aici facem stanga catre un alt coridor, mai ingust, dar deja am intrat in restaurant, unde ne „intampina” un ostas cu un coif pe cap, pe langa care trecem cu pasi grabiti dar si cu o curiozitate copilareasca de a cuprinde cu privirea tot ce se afla in jurul nostru.
O domnita incorsetata in catifea rosie ne conduce catre masa noastra din lemn masiv inconjurata de scaune inalte ca jilturile imparatesti. Pe masa se afla deja o lumanare pe un suport din fier forjat ce lumina farfuriile din ceramica cu blazonul restaurantului in forma de scut (care era si pe spetezele scaunelor), carafe, cutite si un bol mare cu apa cu lamaie care deservea pentru stergerea distinselor degete ce aveau sa devoreze ospatul ce urma sa vina.
Acompaniati in surdina de o muzica specific cavalereasca, am admirat mai intai picturile reprezentand diferiti ostasi, steagurile, scuturile si sabiile atarnate pe pereti din loc in loc, vitraliile din geamurile in forma de scut, tavanul pictat simbolistic, avand ca leit-motiv scutul cu doua cruci, totul fiind vag luminat de lustre cu becuri in forma de lumanari si aplice in forma de lalele, fiind incantati de atmosfera rustica a acestui loc.
Infometati, am cerut meniul, dar grea alegere am avut! Oscilam intre „Tava pentru regi (cca 100 de lei) ”, „Marele ospat al cavalerilor (105 lei – pt. 4 pers. ) ” si „La masa regelui (197 de lei – pt. 6 pers. ) ”. Fiind sase persoane, am ales acesta din urma si nu am regretat!
Dupa ce cativa dintre noi au savurat mai intai o ciorba de burta foarte gustoasa, dupa o asteptare de cca o jumatate de ora, se deschide iar usa de la bucatarie, de unde, domnita noastra imbracata in catifea rosu bordeux si un domn cu pelerina de aceeasi culoare, aduceau o tava IMENSA din lemn, mai bine zis un fund de lemn urias plin cu mancare din care ieseau flacari, facandu-ne sa ne uitam in jur dupa o masa cu cel putin zece persoane, care ar putea comanda asa ceva!
Pe masura ce inainta spre noi, tava parca se marea si devenea din ce in ce mai uriasa, iar cand ne-a pus-o pe masa lunga pentru opt persoane, a trebuit sa ducem toate intr-un colt al mesei ca sa incapa tava, farfuriile din jurul acesteia stand sa cada!
Am ramas socati, asa ceva nu mai vazusem, daramite sa mancam era peste puterea noastra de intelegere si capacitatea stomacului de a digera! Peste un „pat” de cartofi noi prajiti „regali auriti”, dar grasi si pufosi tronau doi pui gril cu crusta aurie si susan, bacon, cotlete si ceafa de porc, carnati, ciolan afumat, coaste prajite, aripi de pui, toate acestea inconjurate de varza cruda, mix de legume, masline, rosii, castraveti, felii de portocale, bucati de kivi si pere, iar in centru o banana dezvelita pe jumatate se inalta victorioasa!!!
Cateva minute nimeni nu a scos o vorba, incepusem sa gustam din aceasta masa „regeasca” cu manutele noastre cele doua, caci nu sunt prevazute decat cutite, dar la dorinta noastra ni s-au adus si cateva furculite...
Greu a fost sa alegem acest meniu din atatea apetisante cu nume sonore (intre 22 si 68 de lei) : „Gustarea Cavalerilor”, „La tabara vanatorilor”, „La panda am stat, caprioare am vanat”, „Pe carare spre palat, un mistret am injunghiat”, „Cina Sir Lancelot”, „Cina regelui Arthur”, „Cina armurierilor” sau „Pentru Milady, cu drag”... , asta ca sa mentionez numai cateva dintre preparatele restaurantului, amanunte putand sa vedeti aici: click aici
Se poate comanda si purcel la cuptor, dar cu minimum 48 de ore inainte, la un pret de 590 de lei.
Portiile sunt extrem de mari, practic dublati numarul de persoane recomandate in meniu pentru portia respectiva si cuprind atat felul de mancare propriu-zis, cat si garnitura cu salata.
De baut am luat fresh de portocale (9 lei/l) si vin rosu la carafa care trebuie sa recunosc ca era cam acrisor, am gustat din curiozitate, se putea si mai bun, baietii nostri insa nu s-au plans. Noi fiind soferite, am renuntat cu amaraciune la „Orgasmul Domnitei”, „Sex la castel”, sau „Mary cea sangeroasa”...
Desertul era o provocare prea mare pentru ficat, asa ca l-am trecut si pe acesta cu vederea, desi ne facea cu ochiul „Globul vrajitoarei acoperit cu zapada” (12 lei)...
Am avut parte de o experienta interesanta pe care sigur o voi repeta si cu alte provocari culinare (mai ales intr-o seara de vineri cand este muzica folk live), am ras, am glumit, ne-am simtit minunat.
Un restaurant in care fumul de tigara aproape nu se simte, in care nu te simti claustrofob, desi spatiul este lipsit de lumina naturala si este semiintunecat, in care usile din lemn vechi, decorurile si intreaga atmosfera te intorc in istoria medievala de legenda.
Nerecomandat celor care tin dieta...
Trimis de magdalena in 05.07.10 09:28:28
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.
15 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (magdalena); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
15 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@magdalena, avem si la Tg Mures Restaurant Excalibur si stiu ca e un restaurant care merita incercat! Mancarea preparata e foarte buna, cand am fost noi aici ni s-aspus ca putem cere si doar o jumatate de portie, in cazul in care este prea mult pentru noi. 400 de "capete" doborate cu sabia Excalibur!
Interesant! Nu stiam chestia cu jumatate de portie...
Webm, cand dau click pentru a vedea celelalte foto incarcate la acest review imi apar cele de la Casa Iancului si ultimele abia de la acest restaurant! Nu se poate remedia?
La fel mai apare si la alte impresii.
"Nerecomandat celor care tin dieta... "
esti ca la CNA... ne informezi... precum spotul tv : "Consumul excesiv de: sare, zahar si tutun dauneaza grav sanatatii... " dupa ce ne termini papilele gustative... ne omori!
Cu asta trebuia sa incepi informarea!
Oricum mi-a placut! Salivez deja, la cum arata platoul( de lemn!)...
ESTE SUPERRRR!!!! AM FOST SI NOI ACOLO SI AM VREA SA REPETAM EXPERIENTA . PROBLEMA ESTE CA AM INCEPUT DIETA SI MANCAREA ACOLO ESTE PREA MULTA SI PREA BUNA CA SA NU MANANCI TOT.
FELICITARI PT POZE!
Mai citisem undeva pe site despre acest restaurant, eu cum sunt mare pofticios mi-am zis ca trebuie neaparat sa ajungem si noi cand vom avea drum prin Buc.
E fabulos! Chiar foarte interesant! Mi-a dat idei. O sa cumpar un fund maaare de tot cand ajung pe la munte si o sa fac la fel!
pacat ca nu ati luat si desertul....macar pt poza ca sa ne saturam si noi,cei de pe site...arata super acel platou si cred ca ar fi interesant sa mananci fara ajutorul tacamurilor,haiduceste!
Nu ştiam că mai există şi un Castel Excalibur, arată într-adevăr deosebit. Păcat că la Braşov nu avem aşa ceva. Frumos ai descris atmosfera iar fotografiile sunt mai mult decât grăitoare. Felicitări!
@ms66, ca sa iei desertul acolo trebuie doar sa gusti din mancare, ori noi eram hamesiti...., nu mancasem mai nimic dimineata, iar prietenii nostri deloc. Desi vroiam si desert la inceput, dupa ce am savurat ce era pe acolo, nici sa ne fi dat din partea casei si tot nu mai putea intra nimic!
@krondia, eu am vazut pe site impresiile si pozele de la taverna si cand am vazut "Castelul" mi s-a parut muuuult mai interesant, plus ca e spatiu mai mare.
"Haiduceste" am mancat si noi pana au venit furculitele....Greu e cu salata de varza, legumele, fructele.
Incearca sa mananci cu mana boabele de mazare!...
Multumesc pentru aprecieri!
imi face placere sa-ti acord SB ( de la Sibiu)- detalii impresionante si pline de savoare...
Super multumesc @amfost16!
Si daca ai recomandari de cazare si restaurante in Sibiu, te-as ruga sa ma contactezi prin mesaj privat.
Am facut eu o lista, am cautat pe net, am citit de pe AFA, am mai luat parerea unor useri, nici-o informatie nu strica.
Stai ca acum m-am prins de faza cu SIbiul...Acum mi-am terminat cafeaua, deh, ce sa imi ceri intr-o dimineata de sambata?!
@magdalena, ma bucur ca ti-a placut aici...Acum am alta propunere restaurant cu specific pescaresc, Mamma Leone, despe care ai citit. Sunt curioasa daca au aceleasi preparate ca si la Neptun. Ce zici, facem o incercare?O luam si pe Ileana...
Categoric! Spune cand! Dar saptamana asta cumva. Saptamana viitoare plec si eu in lumea larga!
oauuuuuu ce pofta mi-ai facut.... dar am uitat sunt la cura....aaaaaaaaaaaa.dar tot o sa merg acolo
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Nov.2024 [Restaurant Casa Oamenilor de Știință / Casa Assan] Restaurantul Casa Oamenilor de Stiinţă, de vizitat clădirea — scris în 19.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2024 [Restaurant E3 by Entourage] Restaurant: E3 by entourage, - excelent — scris în 09.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2024 [Un Poco Pizza Fresca] Poco Pizza - se putea și mai bine — scris în 07.11.24 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant La Copac] Sub dud La Copac — scris în 01.10.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant Long Fong] Long Fong - Restaurant chinezesc în București — scris în 09.09.24 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Cafe Bar La Pod by Gogu Constantinescu] Nonagenari la restaurantul ˝La pod˝din parcul Carol — scris în 05.09.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2024 [Restaurant Cococerie] Cococeria – amintiri din copilărie — scris în 20.08.24 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ