BUN
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Câte ceva de-ale gurii prin Milano
Când vorbești despre Italia în ceea ce privește domeniul gastronomic nu poți să nu te gândești la paste, pizza, lasagna, ossobuco, focaccia, cannoli, gelato etc. Ajunși la sfârșitul iernii în Milano, de fapt în plină primăvară și în mijlocul Săptămânei Modei, am încercat să gustăm și câte ceva din oferta culinară a Lombardiei.
Nu sunt expert în bucătăria italiană, dar îmi place, astfel că nu pot spune dacă ceea ce am mâncat era perfect sau că preparatele respective respectau specificul regiunii. Mi-am exprimat părerea doar prin cuvintele „foarte bun/gustos” și „nu prea gustos” . 😊
Voi enumera pe scurt câteva locuri unde am mâncat și ce anume, rânduri însoțite de păreri personale, normal că subiective. În zona centrală sunt multe restaurante, bistrouri și cafenele, ai de unde alege, în fața multora poți răsfoi meniul afișat în exterior. Atenție multe restaurante se deschid seara la ora 19.00, iar la cele mai renumite e greu să intri fără rezervare.
Quore Italiano. Situat în cartierul Brera acest local așezat pe colț de stradă (Corso Garibaldi cu Via Delia Tessa) și întins pe două etaje era plin de clienți în fiecare seară. O parte din bucătărie era deschisă, puteai vedea cum erau feliate *mezelurile specifice sau cum se prepara pizza.
Cred că majoritatea știu despre coperto, acea taxă percepută pentru fiecare persoană care se așează la masă. Taxa diferă în funcție de poziționarea restaurantului, de la 1 la 5,6... euro. La Quore am achitat câte 2,5 euro/persoană (excepție copilul) taxă în care a fost inclusă o gustare – pâine și parmezan ras.
Am comandat Spaghetti alla Carbonara (14,2 euro), Pizza Crudo di Parma (13,8 euro) și un meniu de copii (cu paste pomodoro, înghețată și suc – 12euro). De băut am luat de la început o sticlă de apă mai mare (3,8 euro) și câte un Spritz Campari (8 Euro – cam diluat, cu multă gheață). Serviciile au fost bune, timpii de așteptare nu foarte mari, nu am fost sâcâiți de chelner. Personal mi-au plăcut pastele, am gustat și din pizza – bună.
Nota de plată am achitat-o cu cardul direct la bar unde se afla casa de marcat.
O Fiore Mio – Pizze di Strada. Am căutat în apropierea cazării – un apartament comod în cartierul Brera (vezi impresii) – un loc unde să mâncăm ceva rapid și gustos. Am identificat această mică pizzerie, bine apreciată pe Internet (nota 4,8 din peste 300 de recenzii pe Google Maps), unde pizza degustată parcă a fost mai bună ca cea de la restaurant.
Micuțul local oferă doar vreo 10 locuri în interior la măsuțe înalte lipite de perete și scaune tip *bar – un loc unde popasul trebuie să fie scurt, mănânci ceva, bei un prosecco sau o cafea și pleci mai departe. Cred că fac și livrări la domiciliu.
Am pătruns în interior și tăvile cu felurite modele de pizza ne-au luat ochii. Tipul care servea ne-a lăsat să ne hotărâm, apoi ne-a preluat comanda și s-a mișcat rapid. Ce am luat: Bufalina (3,5 euro), Golosa (3,9 euro) și Dotta (3,1 euro). Am băut câte o cafea bună (1,2 euro) și un macchiato (1,3 euro). Vedeți fotografiile – totul a fost foarte gustos.
În acest local se găsesc și produse naturale/bio realizate la o fermă din regiune.
Gelateria Solferino. Ținând cont de vremea călduță ce am găsit-o în Milano, nu am putut sări peste o degustare obligatorie – o înghețată (la noi), pardon o gelato (la ei). Plimbându-ne la ceas de seară pe străduțele drăguțe din centrul orașului și privind prin galeriile cu haine și mobilier am găsit Solferino Gelateria, pe strada cu același nume. Am intrat admirând torturile din vitrina frigorifică, dar și feluritele tipuri de gelato, care mai de care mai apetisante. Am ales un pahar cu trei cupe (5 euro) – cassata siciliana, mango și vanilie – a fost mai mult decât suficient.
Concluzii. Am reușit în această călătorie să gustăm câte ceva din gastronomia italiană și pot spune că am fost mulțumit de gustul preparatelor.
Am văzut cozi lungi la Panzerotti Luini și Ciao Pizza, în apropierea Galeriilor Vittorio Emanuele, dar și mulți pofticioși care așteptau eliberarea unei mese la Osteria Da Fortunata (pe Via Chiori Fiori). Dar luat cu asalt de sute de persoane era și McDonald's-ul din apropierea Domului.
Sunt atât de multe sortimente culinare în bucătăria „Cizmei” , specifice sau parțial împrumutate, timpul și „finanțele” să ne ajute în călătorii.
Alegeri inspirate!
Trimis de tata123 🔱 in 29.03.24 19:57:28
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în ITALIA.
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (tata123 🔱); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@tata123 🔱: Gastronomia italiană e printre preferatele mele! Mereu mă uimește cum reușesc ei să combine 3-4 ingrediente și să iasă mereu ceva atât de delicios!...
Conceptul acela de la O Fiore Mio, cu mai multe sortimente de pizza la bucată, din care să-ți alegi, l-am întâlnit recent în Fiumicino și l-am apreciat mult, pentru că ne trebuia o variantă rapidă de a lua masa. În plus, țin minte că aveau și alte preparate, gen tarte sau plăcinte. Și numai 2 mese înăuntru. Noi am stat și am mâncat acolo, timp în care am remarcat că mulți (localnici) veneau și își luau pentru acasă.
Cea mai buna inghetata pe care am mancat-o vreodata, a fost in Italia! Si nu stiu daca era ea neaparat atat de buna, doar ca atmosfera aia, locurile, oamenii, compania, placerea de a calatori au contribuit toate la acel gust minunat! Si din toate, cea mancata la lacul Como m-a lasat cu o amintire memorabila. Abia astept sa ma duc iarasi!
Sa va fie de bine iesirea si sa continuati!
@crismis: Într-adevăr am zărit multe localuri gen bufet prin Milano care oferă turiștilor grăbiți acces la o masă rapidă și gustoasă: pizza, sandvișuri italiene (tramezzini), cannoli, patiserie (ex. panzerotti). Alături de o cafea bună... iamiii... apoi o cupă, două, trei de gelato... și ești ca „nou” , gata de explorat alte și alte obiective... 😀
@valentinag: Iată că a sosit și momentul înghețatei... la noi. O savoare rece în atmosfera caldă din Italia va fi mereu la mare căutare. 🍧 Mulțumesc pentru lectură și ecou.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2024 [ILK Kebap Milano Duomo] ILK Kebap Milano Duomo — scris în 11.08.24 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Apr.2024 Delicii italienești în inima orașului Milano: O călătorie culinară autentică — scris în 07.05.24 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jan.2024 [Ristorante Galleria] Un prânz copios la Galleria din Milano — scris în 01.02.24 de kmy din JILAVA [IF] - RECOMANDĂ
- Mar.2022 Ce poti manca in China Town din Milano?! (Review Daisy Ramen si Mo Sarpi) — scris în 24.10.22 de PovesteaYT din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Mar.2022 [Original Pizza Ok] Cat de scump este sa mananci in Milano?! - Original Pizza (dal 1989) — scris în 26.09.22 de PovesteaYT din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2019 [Why Not Cafe] Mergem sa mancam ceva? de ce nu? – Restaurant Why Not, Milano — scris în 12.04.20 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Apr.2018 [Ristorante City Life Caffe] Locul potrivit la prânz — scris în 14.04.18 de Mamaligar din SATU MARE - RECOMANDĂ