EXCELENT
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
MAHALL Hamzakoy – o cafenea - restaurant OK pe faleza din Gelibolu
2 iunie 2023
Gelibolu a fost penultima noastră oprire la întoarcerea din Antalya pe un traseu puţin mai atipic. Despre cazarea frumuşică de la 8 Rooms Boutique Hotel am povestit deja. După ce ne-am cazat, ne-am făcut duş şi ne-am tras puţin sufletul, era momentul să ne astâmpărăm şi foamea. După experienţa din urmă cu doi ani, când am tot căutat fără succes însă un loc mai tradiţional pentru a mânca, i-am propus soţului meu să mergem cu maşina în centrul Gelibolu, unde era exclus să nu găsim ce căutam, mai exact o lokantă unde mănâncă localnicii, cu mâncare gustoasă şi preţuri mici. Soţul a refuzat propunerea mea, mai mult din comoditate, pentru că nu cred că nu găseam loc de parcare cum a pretextat el. Am acceptat să căutăm ceva potrivit pe faleză, ştiind că variantele sunt numeroase, era încă devreme şi oricum îmi doream o plimbare pe malul mării pentru a mă mai dezmorţi după cele câteva ore de condus.
Prima variantă a fost Kumsal Restaurant, aflat chiar vizavi de hotelul nostru, unde avusesem o experienţă reuşită cu doi ani în urmă. Zis şi făcut, însă fără succes. Ştiam că restaurantul aflat chiar pe plajă are specific seafood, însă nu mă aşteptam să-mi ofere de data aceasta doar peşte şi fructe de mare. În plus, era şi destul de aglomerat poate şi pentru că aveau program artistic pe terasa cu vedere la Strâmtoare.
Ne-am încercat apoi norocul la restaurantul hotelului Hamzakoy Blue Park, la care fusesem cazaţi în octombrie 2021 şi pe care îl recomandasem cu toată încrederea prietenilor. Două familii prietene au ajuns acolo un an mai târziu, le-a plăcut şi, în plus, mi-au povestit cât de bine au mâncat de seară la restaurantul hotelului, fiind foarte mulţumiţi şi de mâncare şi de servicii şi de preţuri. Nici varianta asta nu a fost câştigătoare, deoarece am găsit restaurantul închis :(.
Nu ne-am pierdut speranţa şi ne-am continuat drumul pe faleză spre dreapta, unde ştiam că urmează o întreagă salbă de terase, una lângă alta până la Hilton. M-am lămurit repede că nu s-a schimbat nimic în cei doi ani care au trecut de la vizita anterioară în Gelibolu şi că nu voi găsi ce voiam eu în zona turistică unde restaurantele şi-au adaptat meniurile în funcţie de preferinţele turiştilor.
Nu avea sens să mai pierdem timpul degeaba, astfel că ne-am hotărât să mâncăm în al doilea restaurant în care am intrat. Toate îmi păreau croite pe acelaşi calapod, cu o terasă la parter, cu acoperiş retractabil şi geamuri demontabile, şi cu un salon la etaj. Nici meniurile şi nici preţurile practicate nu mi s-au părut prea diferite, oferta fiind în linii mari asemănătoare. Am ales Mahall Hamzakoy, dar la fel de bine cred că puteam alege oricare altul pentru o experienţă culinară similară.
Adresa: Hoca Hamza, Kemal Reis Cd. no 35,17500 Gelibolu/Çanakkale, Turcia
Coordonate GPS: 40.4141298,26.6790808
Program: zilnic - 09.00-00.00
Telefon: 0286.566.46.50
Am intrat în restaurant şi am cerut un meniu. Domnişoara care ne-a întâmpinat s-a scuzat că meniurile sunt doar în limba turcă, eu i-am spus că nu este nicio problemă şi ne-a invitat să luăm loc la o masă, pe alese. Am sesizat imediat că se fuma în interior, mesele erau prevăzute cu scrumiere, perfect pentru mine, dar nu şi pentru soţul meu, astfel că am ales cea mai retrasă masă din local situată lângă fereastra deschisă.
Am comandat câte o porţie de şniţel de pui (100 TL), deh... cel de porc probabil tocmai se terminase :D, şi o porţie de gozleme cu brânză (70 TL), pe care am împărţit-o între noi. De băut am luat câte un ayran, rece şi bun, la 20 TL paharul, chiar dacă restaurantul comercializează şi băuturi alcoolice.
Profitând de internetul wireless oferit de restaurant, am aşteptat preţ de două ţigări ???? până când ne-a fost adusă mâncarea şi ayranul, toate în acelaşi timp, ca la turci :)).
Porţiiile de şniţel erau compuse din două şniţele cu garnitură de cartofi prăjiţi, câteva felii de roşie şi de castravete şi câteva frunze de pătrunjel. Au fost suficiente pentru a ne potoli foamea, chiar dacă şniţelele mie mi s-au părut cam uscate şi nu sunt convinsă că au fost făcute atunci pe loc sau doar reîncălzite. Gozlemele au fost mai reuşite şi mai pe gustul meu, adică exact aşa cum trebuie să fie, însoţite de aceleaşi câteva legume, eu fiind interesată şi aici doar de cele câteva frunze de pătrunjel.
Am mai fumat o ţigară admirând în acest timp marea şi am cerut nota de plată. Cu doar 310 lire turceşti ne-am săturat amândoi. Puteam plăti cu card bancar sau cu numerar. Noi am ales să plătim 350 TL cash şi toată lumea a fost mulţumită, fiind invitaţi să revenim.
Ne-am continuat plimbarea pe faleză, cu o scurtă incursiune pe plajă până la malul mării, apoi ne-am întors la hotel.
Recomand restaurantul Mahall Hamzakoy pentru mâncarea bună la preţuri convenabile, serviciile prompte şi amabile şi pentru privelişte. Nouă ne-a plăcut ????
Trimis de nicole33 in 08.08.23 00:15:44
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURCIA.
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (nicole33); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ”
— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@nicole33:
”Afiyet Olsun!
= Teşekkürler!
La cum arata...
Asa cum v-am obisnuit, la birou fiind, iaurtul este de baza. Azi, cu biscuiti sarati TUC. Mai diversific si eu, nu?
@Zoazore:
”Asa cum v-am obisnuit, la birou fiind, iaurtul este de baza. Azi, cu biscuiti sarati TUC. Mai diversific si eu, nu?
Da, ştiu soluţia ta standard pentru a face faţă ispitelor de orice fel
În acesta caz însă, puteai improviza puţin adăugând la iaurt puţină sare şi puţină apă minerală. Nu-ţi ieşea chiar un ayran veritabil, iaurtul nefiind din lapte de capră sau oaie, dar era pe acolo...
Plăcinta cu brânză sărată din aluat nedospit nu prea seamănă cu biscuiţii săraţi, dar... nah... nu le poţi avea pe toate
Mulţumesc mult pentru vizită şi ecou!
Gelibo... Geligollum-ul ăsta, chiar nu e de aruncat. MAHALLA-ua lu' Hamza Koy-ul ăstuia are prețuri ok. Cam arată de parcă sunt luate din pungă refigerată de la Metro... dar... când serpentinele din stomac stau să urle, mănânci și in MAHALA.
Ideea e, să nu faci experiențe cu propriul colon. Îți dau dreptate cu...
”unde era exclus să nu găsim ce căutam, mai exact o lokantă unde mănâncă localnicii, cu mâncare gustoasă şi preţuri mici.
Soțul, are și el dreptatea lui... cu lenea proprie. Până te urci în mașină... până cauți parcare... Are și el un punct pe i.
Important că foamea a fost potolită și portofelul nu s-a smiorcait.
@Alex_Macedo:
Apariţiile şi intervenţiile tale m-au bucurat de fiecare dată. Păcat că intri aşa rar
”Gelibo... Geligollum-ul ăsta, chiar nu e de aruncat. MAHALLA-ua lu' Hamza Koy-ul ăstuia are prețuri ok.
”Cam arată de parcă sunt luate din pungă refigerată de la Metro... dar... când serpentinele din stomac stau să urle, mănânci și in MAHALA.
Hmm... nu ştiu ce să zic. Nu obişnuiesc să cumpăr genul ăsta de carne refrigerată şi nu ştiu cum arată, astfel că nu pot să te contrazic. Am scris şi în articol că am avut propriile dubii dacă şniţelele au fost făcute atunci pe loc sau doar reîncălzite. Noi le-am primit fierbinţi şi după vreo 20 minute de la lansarea comenzii, un timp plauzibil şi pentru gătire. În fine, mai important este că au fost bunicele, ne-am astâmpărat foamea şi nu au existat consecinţe neplăcute după, deci, totul a fost OK.
”Soțul, are și el dreptatea lui... cu lenea proprie. Până te urci în mașină... până cauți parcare... Are și el un punct pe i.
Un exemplu clar de solidaritate masculină . Fără comentarii.
Adevărul este că pentru amândoi a fost mai comod aşa.
=
Îţi mulţumesc mult pentru vizită şi ecou!
Recunosc, nu am răbdarea ta să tot caut o mâncătorie, dar cred că îți dai seama unde aș fi intrat, undeva în lumea vietăților marine, Kumsal Restaurant scria pe mine!
Nu mă miră faptul că nu te-a deranjat că meniul era în limba turcă, sunt sigur că vasta experiență turistică acumulată în Turcia îți permite să te descurci fără probleme în limba lor, ai vizitat Turcia mai des decât am fost eu în Mărginime sau în Oltenia de Sub Munte.
Legat de prospețimea șnițelelor, nu știu ce să zic, să procedeze și turcaleții la fel ca ai nostri? Cu vreo 5 ani în urmă, la un restaurant din Hațeg un ospătar mi-a zis că au ciorbă de fasole cu afumătură, dar era făcută de 3-4 zile!
Se mai permite fumatul în restaurant în secolul XXI, chiar dacă e Turcia, și nu face parte din UE?
Continuă cu articolele despre restaurantele din Turcia, o faci excelent, pot fi foarte utile pentru numeroșii turiști români care merg în această țară.
@Safta Radu:
Încep prin a mă scuza pentru răspunsul întârziat, din motive de... vacanţă
”Recunosc, nu am răbdarea ta să tot caut o mâncătorie, dar cred că îți dai seama unde aș fi intrat, undeva în lumea vietăților marine, Kumsal Restaurant scria pe mine!
Sunt convinsă
Kumsal Restaurant, cel la care mâncasem în urmă cu doi ani, se afla pe plajă, fix sub geamul meu şi oferea tot ce ţi-ai fi putut dori în materie de peşte şi fructe de mare. Şi ca tine erau mulţi. Voia patronul de acolo să-mi ofere peşti de care doar auzisem, însă nu mâncasem vreodată, plus program artistic.
Am răbdare să caut când vreau ceva anume, dar ştiu şi să renunţ atunci când foamea e prea mare sau când este prea complicat de obţinut, cum am făcut şi aici.
”Nu mă miră faptul că nu te-a deranjat că meniul era în limba turcă, sunt sigur că vasta experiență turistică acumulată în Turcia îți permite să te descurci fără probleme în limba lor, ai vizitat Turcia mai des decât am fost eu în Mărginime sau în Oltenia de Sub Munte.
Într-adevăr, numărul vacanţelor petrecute în Turcia este mare, la fel şi durata lor, chestiile uzuale le-am învăţat de mult şi an de an mi-am tot îmbogăţit vocabularul, însă curaj să vorbesc şi altceva în afara formulelor standard am prins abia după primele cursuri de turcă online.
”Legat de prospețimea șnițelelor, nu știu ce să zic, să procedeze și turcaleții la fel ca ai nostri? Cu vreo 5 ani în urmă, la un restaurant din Hațeg un ospătar mi-a zis că au ciorbă de fasole cu afumătură, dar era făcută de 3-4 zile!
Am scris şi în articol că am avut un dubiu legat de şniţele, nu vechi, dar cam uscate. Posibil să fi fost din cele refrigerate cum zice Alex, nu ştiu.
Am păţit-o anul trecut cu o ciorbă de burtă în Otopeni. Eram cu tiza Zozo şi a povestit ea pe AFA. Atunci mi-a părut rău că nu am ajuns acolo... cu o zi mai devreme, când ar fi fost perfect
”Se mai permite fumatul în restaurant în secolul XXI, chiar dacă e Turcia, și nu face parte din UE?
Teoretic, NU, practic, ai văzut în poze.
Eu am fost aproape şocată în 2009 când am văzut că turcii implementaseră o lege antifumat mult mai dură ca la noi sau la bulgari la momentul respectiv şi care, culmea, chiar se respecta. La ei nu mai puteai fuma nici în aer liber pe peroanele staţiilor de tramvai Cgiar glumeam că vor să fie primiţi în UE
”Continuă cu articolele despre restaurantele din Turcia, o faci excelent, pot fi foarte utile pentru numeroșii turiști români care merg în această țară.
Mai am de povestit despre vreo cinci asemenea mâncătorii, posibil utile celor interesaţi, dar care sigur îi vor enerva maxim pe cei atraşi mai mult de compilaţii de pe net decât de asemenea subiecte, 100% originale
Mulţumesc mult pentru vizită şi ecou!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Oct.2021 [Restaurantul Kumsal] Kumsal Restaurant Gelibolu – un restaurant bun aflat chiar pe plajă — scris în 01.12.21 de nicole33 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ