GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Taverna Valevicata Inn
Adresă: 75 Glazne Str, Bansko, Bulgaria
Telefon: +359 88 741 7645
sait mu gasesc
Prima noastra iesire, cu gust amar, fiindca o iubeam asa de mult... O locatie in care ne-am simtit bine de nenumarate ori, atat iarna cat si vara, o locatie unde cu greu gaseai o masa pentru gasca (noi eram 10) si unde de aceasta data am gasit pustiu si la proplriu (eram singuri clienti pe data de 29.12 la ceas de seara) cat si la figurat (saraca si lipsita de oportunitatile din meniu de care noi eram indragostiti)
Dar sa o luam incet, nu dau cu pietre, cu siguranta ceva sa intamplat si au ajuns sa fie asa cum sunt acum. Sper si imi doresc sa o regasesc asa cum o stiam, primitoare, animata si cu o bucatarie vasta si minunata.
Taverna este situata in imediata apropiere a str. Pirin, unde inainte de inceperea zonei pietonale faci stanga pe str Glazne si mergi cale de 2-3 minute si vreo 200m maxim. Taverna este situata langa un spatiu liber, vara sunt mese afara dar --atentie-- apartin de alta unitate de servire.
Stiu ca au si cazare, nu am incercat-o niciodata, iar acum nici nu as fi curioasa.
Taverna asta este o traditie pentru noi, am servit mancaruri bune si ne-am bucurat de o ambianta placuta de cate ori am fost in zona asa ca nu avea cum sa fie ocolita nici de aceasta data. Cuscra imi dasuse ca tema inca de la Craciun sa o duc aici, ea credea ca nu mai minereste singura si ma rugat sa caut pe saituri si sa nu cumva sa nu mergem.
A sosit clipa, intram cu bucurie si prima surpriza nu se lasa asteptata... localul gol. Bun zic eu, hai cai 29 ca nu e inca ora tarzie poate cine stie avem noi asa un noroc chior sa prindem un gol de turisti si sa ne bucuram in liniste de o minunata cina.
Acelasi personal, vb de engleza intr-o forma destul de buna. Cerem meniuri, cerem ceva de baut si incepe studiul. Ala vrea ceva, celalalt altceva si tot asa, ca sa seruim gusturi si bucurie intre noi. Vin bauturile... berea oki... suc oki, erau ambalate, dar ciocolata calda cam lungita... mmm nu punem la suflet
Eu mai pe coada ma trezesc sa cer si eu acum o ciocolata calda de care aveam sa nu ma bucur deloc. Apa chioara la propriu si cred ca ultima suflare tubul de frisca la mine in cana a dat-o. O refuz, intreb cei cu ea si primesc un raspuns sec cum ca asa o face aparatul... pe buneee? pai nuanta de culoare a celorlalte este de "n" ori mai mare iar muntele de frisca, asa parea ce aveau ei in cani pe langa ce am primit eu spunea total altceva.
Nu pun la suflet, prima seara, prima masa, noi bucurosi... mergem inainte. Daca nu eram asa entuziasmati am fi reactionati normal si am fi plecat din acel moment. Noi nu si nu... dai cu comanda... as vrea asta... pai nu avem va recomandam asta si asta... mmm dar asta... nu, nu avem... asta... da este, bucurie... din 10 persoane 4 au mers pe recomandarea lor, 4 au incropit ceva, unul a perpelit-o si eu am spus pas... imi ajunsese ciocolata, parca subconstientul imi tragea un semn de alarma asa in surdina. Si da nu aveam sa ne bucuram mult timp pentru ca 2 din cei 4 care au incropit au fost indrumati spre meniul standard fiindca surprizaaaa, nu mai erau aripioare la bucatarie ci doar piept de pui.
Asteptam preparatele, 6 portii de cartofi natur in sos de smantana cu doua "fite" de piept de pui deasupra intr-un vas de ceramica (reincalzit si nu cred ca mint sau gresesc cand afirm asta) fierbinte. Deja carcoteam, ne dadeam seama ca ceva scartie si timpul care este bun prieten al omului insa nu il poti opri niciodata in loc avea sa ne confirme prin nota venita in bulgara pe un patratel de hartie scris de mana ceea ce nu am fi vrut. Ciocolata era pusa la plata, tipsul era impus dar... restul...
Vrem bon... pai asta este bonul... preturile sunt conform meniului verificati... nu asta era baiu ci cei 10% prinsi in nota si pe care se pare ca trebuia sa ii platim musai ca atat face nota la final ce nu intelegem.
Bun ne dai bon primesti tips... si noi cu capul daca aia nui, ailalta lipsa ce pretentie de bon sa avem? dar incercam ca omul.
Platim consumatia, desi am avut pierderi clare, si lasam 5 leva asa cu indulgenta fiindca nici pe aceeia sincer nu ne-au facut sa ii dam de placere.
Plecam, ne promitem sa nu mai revenim si ce e mai important sa fim atenti la semne pe viitor.
PS
Nu stiu ce se intampla, am o senzatie ca ceva se pierde per total in intreaga statiune, dar sper sa se redreseze fiindca atat locatia in sine cat si statiunea se bucura de un renume castigat cu munca si ospitalitate.
Nu pot sa recomand, incercati daca vreti dar fiti atenti la detaliile de inceput... ambient, oaspeti, startul la comanda si servire.
Trimis de roth in 07.01.18 21:07:09
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BULGARIA.
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (roth); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
18 leva 150 grame cartofi natur, 2 linguri smantana dulce si max... max 100 gr piept pui
vorba aia... scump dom'le scump, dincolo poate e mai ieftin (adaptare de moment)
ECOURI la acest articol
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@roth: Woow! Deja devine urât! Au început și bulgarii cu ”merge și-așa”? Sper să-și revină! Păcat, însă, că v-au ratat seara plănuită dinainte și v-au lăsat un gust amar!
@Zoazore: Pai si eu zic sa fi fost ceva de moment, am si alte locatii incercate sau nu in anii trecuti care sunt super oki
@roth:
Păcat. Dacă zici că și stațiunea se cam duce, cumva e explicabil ce ați pățit. Rău ca într-un fel v-au stricat asa vacanță.
@elviramvio:
Multam de atentie acordata rw-ului, pai nu au stricat vacanta, suntem o familie/gasca destul de oki si am luat-o ca pe o experienta si atat. Statiunea in asamblu e oki in continuare noi am privit nitel altfe fiindca
1 de la cazare am primit cu 2 luni inainte un mail in care imi era acceptata renuntarea fara sa platesc penalitati , eu intrand in plata cu 22.12 conform rezervarii de pe booking
2 cind am vb cu Eli, fata de la receptie si a spus ca au probleme cu cazarea... logic ca intai mintea a facut scenarii rele... asa functionam ca si oameni
3 mergem sa mancam undeva si gasim pustiu si servire limitata
4 este un loc pe str Pirin unde poti lua clatite uriase cu "n" feluri gem/dulceata/fructe/branza/mezel... etc
Si aici am vazut o schimbare majora in calitate.
Dar... au si plusuri la care nu ma asteptam
1 Eli a fost foarte operativa si corecta, chiar ii raman recunoscatoare pentru cazare, aparat caldura si efortul de a veni la locatie si a ne intreba daca e oki
2 Am gasit pe str Pirin schimb valutar aproape de cursul oficial, adica pt un euro am primit 1.94 leva, mai era un centru cu 1.92 in rest sub 1.9... chiar 1.82
3 Am descoperit ca poti merge 100m cu claparii pentru jumatate de pret la echipament fata de baza partiei.
$ focul de qartificii a ramas fascinant si maret, a durat peste 30 min per total oras, avantaj locatie partie ca vezi cam tot
Si mai sunt, insa sincer imi pare rau de locatie, as vrea sa fi fost doar incercarea mea si totul sa fie corect
O fraza spusa de ospatar a dus la punctarea deciziei ca acolo se intampla ceva
La final cand noi tot ceream bon el a spus ceva de gen acesta este salariul meu si de aici trageti voi concluzii
Vacantele sunt frumoase oricum, totul e sa fin deschisi si optimisti.
@roth:
Atentia spre articolul tau a fost din doua motive, unul ca era scris de tine si stiu ca nu scrii aiurea pentru puncte ci ai mereu o informatie si al doilea motiv, Bulgaria este in atentia mea permanent, mai ales zonele pe care nu le-am calcat, la munte in special. La Bansko n-am fost, nu mergem la schi nici unul, din pacate sau din fericire n-am agreat aceasta activitate dar am locul pe o lista, timpul liber al sotului ma omoara insa. Am citit anul trecut în vara ca statiunea decade si-mi pare rau.
Din pacate in ultima vreme n-am mai putut tine pasul cu ce s-a scris pe aici pe AFA si tot selectez articole de citit dupa interesele mele, sper sa ma ajute viitorul apropiat sa-mi revin.
@roth: Cred ca pe voi (sau pe ei) v-a salvat gasca, caci la cum sunteti de glumeti presupun ca s-au facut nenumarate mistouri pe tema mancarii.
Asadar cum sunt convinsa ca au fost si multe lucruri frumoase care vi s-au intamplat (pe langa cel ca ati fost impreuna) nu-mi ramane decat sa spun felicitari, votat cu mare drag.
Iar focul de artificii sunt convinsa ca de la voi s-a vazut minunat.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2018 [Restaurant / tavernă Motikata] Restaurantul/taverna Motikata - un loc unde am servit o masa incantatoare in Bansko — scris în 16.07.18 de black_mamba din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Dec.2017 [Restaurant Appetito] Restaurant Appetito — scris în 15.01.18 de roth din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Dec.2017 [Mehana Vecelo Celo] Vecelo Celo — scris în 14.01.18 de roth din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Dec.2017 [Mehana Banski Han] Bansko - delicii culinare (1): Banski Han — scris în 13.12.17 de meehi din MEDGIDIA - RECOMANDĂ
- Dec.2017 [Bariakova Tavern / Mehana] Bansko - delicii culinare (2): Bariakova Tavern — scris în 13.12.17 de meehi din MEDGIDIA - RECOMANDĂ
- Jan.2014 [Bariakova Tavern / Mehana] Mehana Bariakova — scris în 27.09.14 de julienpopa din CONSTANTA - RECOMANDĂ
- Dec.2013 [Restaurant La Skara] La skara sau deliciu la superlativ — scris în 28.01.14 de eadeea* din BUCURESTI - RECOMANDĂ