ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 13.12.2017
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Medgidia
ÎNSCRIS: 11.09.12
STATUS: PREMIUM
LUNA
DEC-2017
prieteni
4 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
încărcat de pe telefon!
TIMP CITIRE: 4 MIN

Bansko - delicii culinare (2): Bariakova Tavern

TIPĂREȘTE URM de aici

În următoarele două seri am mers la o altă Mehana - Bariakova Tavern. Ca locație, e un pic mai ascunsă, între străduțele înguste, dar cochete, cu casele din lemn și piatră, ce dau un aer deosebit zonei. Se află in centrul vechi.

Aveam un pic inima strânsă, îmi plăcuse atât de mult mâncarea de la Banski Han cu o seară înainte, încât îmi era teamă să nu fiu dezamăgită. Dar, pt că hotărâsem să încercăm și în altă parte, am ales Bariakova datorită recenziilor bune. După mai multe căutări, am gasit-o, intr-un final.

Am fost întrebați dacă avem rezervare, am spus ca nu, dar prietenii noștri au spus in rusă că le e foame si ca s-ar bucura să mănânce la acest restaurant. Ne-au invitat cu amabilitate înăuntru.

Decorul din nou rustic, lumina difuza, cu un șemineu rustic în mijloc, formație care cânta și sporea atmosfera plăcută.

S-a comandat ciorbă de vită, ciorbă de burtă, cartofi prăjiți simpli și o altă porție cu brânză rasă deasupra (dacă tot e amintire din copilarie, să fie cum trebuie gustul????), pâine tradițională (niște chifle pufoase cu umplutură de brânză, un deliciu) și chef's speciality - o nebunie de arome, gusturi, care ne-a încântat simțurile. O porție era de ajuns pt doua persoane. Toate porțiile au fost generoase. Îmi amintesc ca prețul pt cartofi prăjiți cu brânză era de 4,5 leva.

Chef speciality era un platou rotund cu două bucăți de friptură de porc, legume la grătar (dovlecel, ceapa, roșii), cartofi prăjiți și in mijloc o clătita umplută cu bucățele de piept de pui, ciuperci și măsline. La baza platoului era un sos condimentat, delicios.

Puiul din clatita era perfect, nu am mâncat in viața mea un piept de pui cu un astfel de gust și cu o asemenea textură. Ți se topea in gură, pur și simplu. Carnea de porc la fel, gătită perfect, iar gustul - minunat.

Totul era o simfonie a gusturilor. Prețul - 25 leva porția, mai mult decât rezonabil.

Ciorba de vită, o supă de fapt avea bucățele de vită și ciuperci, legume și un condiment deosebit. Am cerut rețeta si numele condimentului iar la sfârșit l-am primit scris pe o hârtiuța in bulgară și cu litere latine ca sa il pot da la magazin când îl cumpăr. Ce amabilitate!

Ciorba de burtă a spus soțul ca era ușor diferită de a noastră, însă foarte bună.

Ne-a plăcut atât de mult ce am mâncat, încât am decis ca duminică să revenim pt a ne desfăta din nou simțurile cu supa de vita și chef speciality.

Și de data aceasta totul a fost perfect, ne-au recunoscut, și deși venise să ne servească alt ospătar, când am spus că am fost și cu o seară înainte, ni l-au trimis pe ospătarul care ne servise sâmbătă. Ne-a salutat cu un zâmbet cald și s-a bucurat să vadă ca am revenit și ca dorim cam aceleași lucruri. Am lăudat mâncarea și se vedea ca se bucură că ne-a plăcut. La sfârșit am fost recompensați cu desert din partea casei - o prăjitură gen baklava insiropata, cu rahat si nucă in interior. Am apreciat gestul.

Se vedea ca e o afacere de familie, când am plecat, stateau cu toții la o masă, cu copiii, nepoțica, râdeau și se simțeau bine. Am mulțumit, ne-au multumit si ei cu un zambet larg că am revenit și am pornit spre hotel cu o stare de fericire autentică, cu o satisfacție deplină pt inca o seara încântătoare - o desfătare a simțurilor și o servire ireproșabilă. E adevărat, am mâncat cam mult, dar dacă tot mori, sa mori fericit, zic eu. Sa mori din cauza durerilor... de indigestie, probleme cu fierea, bineînțeles, nu de altceva. ???? Dar ce bine ca in cameră ne așteptau cuminți niște pastilute pt a rezolva orice inconvenient apărut.

Recomandăm cu drag și din toată inima aceste două Mehanas. Dacă vă plac mâncărurile care va desfata simțurile, acestea sunt locurile potrivite in care să luați masa.


[fb]
---
Trimis de meehi in 13.12.17 12:42:20
Validat / Publicat: 13.12.17 15:11:22
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BULGARIA.

VIZUALIZĂRI: 2051 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (meehi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P20 O alta specialitate la cuptor, am vazut-o si pe masa cuiva, arăta la fel ca in poză, dar mai apetisantă părea chef speciality.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 2700 PMA (din 3 voturi)

ECOURI la acest articol

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Bansko:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.049833059310913 sec
    ecranul dvs: 1 x 1