ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 01.06.2019
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 20.02.12
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
SEP-2018
DURATA: 6 nopți
familie cu copii
5 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
PLAJA şi MAREA:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
93.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 16 MIN

A doua vacanţă la PrimaSol Ralitsa Superior. Trei stele 'De Luxe'!

TIPĂREȘTE

Bugetul alocat pentru vacanţa la mare din toamna trecută a fost cam subţirel. A fost o vară cu foarte multe cheltuieli pentru familia noastră şi vacanţa a stat sub semnul incertitudinii până în ultimul moment. Am căutat cazare în condiţii bune pentru 5 adulţi (două camere duble şi o cameră single sau un apartament şi o cameră dublă), obligatoriu cu all inclusive ca să nu avem prea multe cheltuieli suplimentare. Nu eram dispusă să plătesc mai mult de 5000 lei...

Am tot aşteptat ofertele speciale de sfârşit de sezon dar am constatat că preţurile pe litoralul bulgăresc erau destul de mari la hotelurile bune, multe dintre ele fiind ocupate în totalitate la mjlocul lunii septembrie. În aceste condiţii, am fost obligată să fac mici compromisuri... Am redus sejurul de la 7 la 6 nopţi, mi-am luat gândul de la un hotel bun pe plajă şi de la balconul cu vedere la mare la care visez tot anul.

Am ales din nou Albena... găsisem apartamente şi camere cu vedere la mare la hotelurile de trei stele, cu nume de fete, de pe plajă (Boryana, Nona, Elitsa, Mura, Slavuna) dar eram convinsă că nu vor fi deloc pe placul mamei şi fiului meu. Am convocat consiliul de familie şi am decis să revenim la hotelul PrimaSol Ralitsa Superior unde am petrecut o vacanţă frumoasă în septembrie 2016 (vezi impresii). Eu aş fi ales, într-o clipă, unul dintre hotelurile ieftine de pe plajă doar de dragul camerei cu vedere la mare dar a trebuit să admit că familia mea a luat decizia cea mai bună, în condiţii de "austeritate bugetară".

Am depăşit cu puţin suma de 5000 lei pentru că am ales Ralitsa Superior De Luxe, cel mai nou hotel al complexului PrimaSol Ralitsa din Albena. De fapt nu este nou deloc, este vechiul hotel Lora de 2 stele, renovat, modernizat şi reclasificat la 3 stele cu plus. La faţa locului, am observat că doar o aripă a hotelului Lora a fost renovată, aripa nerenovată era închisă. Nici partea renovată nu era finalizată în totalitate. Se mai lucra la o terasă care va fi deschisă probabil anul acesta, mai erau câteva camere la parter, cu vedere spre parcare, în care abia se monta mobilierul.

Ralitsa Superior De Luxe este lipit de restaurantul la care mânâncă turiştii cazaţi la Ralitsa Superior (clădirea principală, Garden- Corp K şi DeLuxe). Nu are recepţie proprie, turiştii care au rezervat camere de lux trebuie să se prezinte la recepţia hotelului Ralitsa Superior. Practic, Ralitsa Superior De Luxe este noul corp de lux al hotelului Ralitsa Superior cu care împarte recepţia, restaurantul, barurile, piscinele, plaja, locurile de joacă, terenurile de sport, sala de spectacole. La recepţie se află un bancomat şi cataloagele cu excursiile opţionale oferite de diverse agenţii.

Deşi hotelul are doar trei etaje, cu ocazia renovării a fost prevăzut cu un lift mare, modern şi silenţios... suficient având în vedere că ne aflăm într-un hotel mic. De afară, se intră direct într-un hol în care se află un bar şi câteva fotolii, canapele şi măsuţe la care jucau cărţi în fiecare seară turiştii nemţi, majoritari în hotel. Din acest hol se intră atât în restaurantul a la carte Ralitsa Superior Gourmet (cu rezervare o dată pe sejur) cât şi în restaurantul principal, pentru cele trei mese cuprinse în programul all-inclusive. Turiştii cazaţi la Ralitsa Superior De Luxe au avantajul că pot ajunge în restaurant direct din hotel, fără a mai ocoli pe afară. Toaletele de lângă restaurant sunt foarte curate, cu cabine speciale pentru persoanele cu dizabilităţi.

Clădirea hotelului Ralitsa Superior De Luxe are parter şi trei etaje, cu menţiunea că bulgarii consideră parterul ca fiind etajul 1. Pentru că hotelul este construit în pantă, camerele de la parter, pe partea dinspre grădină, au vedere direct spre un mal de pământ cu gazon şi flori. Nu cred că aş putea să stau într-o astfel de cameră chiar dacă are fereastră mare şi balcon... Înţeleg să nu văd marea, dar măcar să văd cerul! Camerele aflate la parter, pe partea dinspre parcare, sunt normale adică la nivelul solului... acolo aş putea să stau.

Am primit camere alăturate, la etajul 3 (4 după numerotarea bulgărească), cu vedere spre Ralitsa Superior Garden. Coridoarele hotelului, cu camere pe ambele părţi, arată foarte bine, sunt mochetate şi iluminate discret. La capătul fiecărui palier se află câte un apartament cu living şi dormitor, ideal pentru familiile cu doi copii.

Cartelele magnetice, primite de la recepţie, sunt folosite atât pentru deschiderea uşilor cât şi pentru alimentarea cu energie electrică. La fiecare uşă există sonerie, foarte utilă pentru evitarea bătăilor în uşă care deranjează turiştii cazaţi în camerele vecine. Dacă uşa nu este bine închisă eşti avertizat printr-un semnal sonor.

De pe palier, se intră într-un holişor foarte îngust, atât de îngust încât nu încape un dulap. Direct pe perete s-au montat o oglindă mare şi un cuier mic, de fapt doar agăţătorile pentru haine. Pe stânga holişorului sunt baia cu duş şi o mică baie "de urgenţă", dotată doar cu chiuvetă şi toaletă.

Partea de la intrare, cât ţine holul, este pardosită cu gresie în timp ce camera propriu zisă este mochetată. Este o ideea bună, nu mai ajungi cu încălţările murdare direct pe mochetă.

Camerele sunt înguste şi suficient de lungi astfel încât să încapă, aliniate, un pat dublu cu două noptiere, un pat de o persoană şi un fotoliu extensibil. Deşi nu sunt mari, camerele sunt cochete şi aranjate în aşa fel încât o familie cu copil poate petrece o vacanţă în condiţii bune. Chiar şi cu doi copii mici dacă îşi asumă de la bun început disconfortul generat de spaţiul restrâns. Pentru două persoane, dacă nu sunt exagerat de pretenţioase, camera este perfectă, nu-i lipseşte nimic.

Camerele de la Ralitsa Superior Deluxe sunt pe placul meu: luminoase, decorate în nuanţe calde de crem, bej, galben-muştar, cu mobilier adaptat dimensiunilor camerei şi necesităţilor turiştilor, cu multe oglinzi şi câteva tablouri în culori vii, bine alese. Perdeaua albă şi draperia în culoarea nisipului întregesc atmosfera plăcută... m-am odihnit foarte bine, m-am simţit ca într-o casă nouă!

Paturile sunt confortabile, au saltele bune, perne şi pilote de calitate, aşternuturi albe, impecabile. Dresingul este cam ciudat, are o singură uşă glisantă, cu oglindă, care se plimbă dintr-o parte în alta astfel încât o parte din dresing rămâne în permanenţă la vedere. Cum ai face, nu e bine... ori rămâne descoperită partea cu umeraşe pentru haine ori partea cu rafturi. Mă rog, nu prea a fost pe gustul meu dar nici nu m-a incomodat prea tare. Răcitorul, cu uşă din sticlă, este încorporat într-un dulăpior lipit de dresing.

În cameră nu există obişnuitul birou din camerele de hotel, nici n-ar avea loc. În colţul dinspre fereastră sunt puse pe perete câteva etajere de dimensiuni diferite pe care am găsit telefonul fix, o sticlă mare cu apă plată, o tavă cu două pahare în folie de plastic şi telecomenzile pentru televizor şi aparatul de aer condiţionat. Sub etajere se află un taburet îmbrăcat în piele ecologică.

Televizorul de calitate bună, cu ecran mare, este montat pe peretele din faţa patului. Am găsit şi vreo două canale româneşti, chiar prea mult pentru mine. Camerele sunt dotate cu aparat de aer condiţionat, am prins zile călduroase la mijloc de septembrie şi l-am folosit la orele prânzului.

Există suficiente prize şi corpuri de iluminat (veioze deasupra noptierelor şi spoturi care se aprind separat, în diferite zone ale camerei). Am avut internet wireless gratuit în camere, a funcţionat bine după părerea băiatului nostru.

Baia este mică, dichisită, placată cu gresie şi faianţă bej, cu instalaţii sanitare moderne. Pe unul dintre pereţii băii este un panou mare din sticlă cu un peisaj minunat... valurile înspumate ale mării. Foarte plăcut să faci duş cu marea în faţa ochilor, chiar şi pe peretele din baie! Ventilatorul este eficient, există buton pentru pornirea acestuia, separat de butonul pentru lumină. Cabina de duş, cu pereţi de sticlă, are două duşuri (unul fix, montat în tavan şi unul cu cordon flexibil). Scurgerea este bună, nu se prelinge apă în exteriorul cabinei de duş. Din baie nu lipseşte nimic: uscător de păr pe care l-am găsit în sertarul de sub chiuvetă, oglindă mare, oglinjoară mică de machiaj, prize cu protecţie pentru apă, buton de panică, calorifer port-prosop electric pentru zilele răcoroase. Am găsit în baie prosoape din bumbac, albe şi pufoase (câte două pentru fiecare), hârtie igienică, săpun, şampon şi gel de duş.

Cea de-a doua baie, de urgenţă cum îi spun eu, este foarte mică dar utilă, dotată cu toaletă, chiuvetă în miniatură, ventilator, prosoape de mâini, hârtie igienică, săpun. Decât o singură baie mare, mai bine două mici... super ideea.

Pe balcon se află o măsuţă cu două scaune confortabile şi uscătorul de rufe pliant. Uşa dinspre balcon, rabatabilă, este prevăzută cu plasă de protecţie contra insectelor. Atmosferă de staţiune balneară montană, linişte... brazi... ciripit de păsărele... Deşi n-am văzut marea, mi-a plăcut tare mult, pot spune că am petrecut o vacanţă la munte şi la mare în acelaşi timp!

Cameristele au trecut în fiecare zi pe la noi, au luat gunoiul din cele trei coşuri (unul în cameră şi două în băi), au pus hârtie în baie dar cosmetice... o zi da, una ba, după noroc. Au schimbat prosoapele zilnic şi lenjeria de pat după patru zile, au aspirat camerele, pe ici pe colo. Pentru noi a fost suficient dar se pare că Albena a început să aibă o problemă reală legată de lipsa personalului. Încercau să şcolească o echipă de tineri asiatici dar mergea greu... Când erau cameristele bulgăroaice de serviciu se făcea curăţenie ireproşabil, când erau tinerii asiatici... nu prea.

Restaurantul pe care-l împart turiştii cazaţi la Ralitsa Superior (clădirea principală, Garden şi De Luxe) este elegant, spaţios şi dispune de o terasă generoasă, cu vedere spre grădină şi piscină. Am găsit de fiecare dată masă liberă în interior iar pentru desert şi cafea ne-am mutat afară, la aer curat. De obicei nu mă deranjează aerul condiţionat dar în restaurant era cam răcoare. Dacă în vacanţa din 2016 am avut în fiecare seară muzică live, anul trecut muzica a lipsit cu desăvărşire.

Personalul restaurantului debarasa şi aranja rapid mesele, completa tăvile cu mâncare ori de câte ori era nevoie dar părea copleşit în anumite momente. S-a întâmplat uneori să nu găsim tacâmuri, şerveţele, câni sau să nu funcţioneze espresoarele de cafea din cauza zaţului adunat sau a lipsei de materie primă. E drept, a fost foarte aglomerat anul trecut în septembrie la Ralitsa Superior. Mai puţină lume era la Ralitsa Aquaclub şi la vilele Ralitsa care au restaurant separat.

Mulţi turişti, cazaţi la diferite hoteluri din Albena, au fost dezamăgiţi vara trecută de calitatea mâncării. La Ralitsa Superior nu a fost nicio schimbare faţă de vacanţa din 2016. Mâncare proaspătă, gustoasă, destul de variată, în cantităţi mai mult decât suficiente dar fără pretenţii de restaurant de lux. După părerea mea, Ralitsa stă foarte bine la acest capitol, la acelaşi nivel sau peste alte hoteluri cu mai multe stele!

La micul dejun au fost toate produsele pe care le ştim deja din multele vacanţe petrecute la Albena: brânzeturi bune, mezeluri care nu mă tentează, unt, ouă sub toate formele inclusiv omletă pregătită pe loc, plăcinta cu brânză baniţa, bacon, cârnaţi, crenvurşti, roşii la cuptor, diverse foietaje, multe feluri de măsline, legume proaspete, peşte marinat, brînză feta în ulei de măsline, gogoşi, clătite, sandvişuri calde, frigănele, chec, prăjiturele, miere (simplă, cu nuci, cu seminţe), gemuri, cremă de ciocolată, iaurt, cereale simple sau cu adaosuri, compot de vreo trei feluri, multe feluri de chifle şi pâine proaspătă (albă, neagră, intemediară, cu fel de fel de seminţe).

De băut: suc natural de mere din livezile Albenei, lapte, apă la dozator, ceaiuri diverse, cafea. Pe lângă obişnuitele aparate care folosesc cafea solubilă sunt şi două espresoare care râşnesc boabe de cafea. Desigur, sunt şi multe sucuri colorate. acidulate şi neaciduate, dar nu m-au interesat.

Am găsit, din belşug, fructe de sezon gustoase din producţie proprie (mere, pere, piersici, nectarine, struguri, pepene roşu şi galben). La micul dejun au mai fost banane şi citrice feliate, nuci, stafide, curmale, smochine, caise uscate.

La prânz şi seara: trei feluri de supe/ciorbe (nelipsita supă rece bulgărească de iaurt tarator, o supă cremă de legume şi o ciorbă de carne sau peşte) cu verdeaţă, crutoane, ardei iuţi, smântână, 5-6 feluri de salate proaspete (nu a lipsit de la nicio masă salata de iaurt cu castraveţi Snejanka, preferata mea pe timp de vară), murături, legume proaspete, măsline şi brânzeturi din care poţi să-ţi prepari o salată după gustul propriu, carne (pulpe şi piept de pui, porc) şi legume fripte pe plita încinsă, peşte, friptură la cuptor cu diverse sosuri, şniţele, chiftele, mâncare gătită (tocăniţe, musaca, lasagna), paste, diverse garnituri (cartofi prăjţi, orez, piure, spanac, sufleuri de legume...).

Seara se face pizza bună la cuptorul cu lemne din restaurant. În grădină se află un grătar care funcţionează din plin seara, fripturile şi legumele preparate în aer liber fiind la mare căutare.

Iaurtul şi compoturile se găsesc la discreţie, la toate mesele zilei. Desertul, ca de obicei la bulgari, nu m-a impresionat (prea dulce, prea colorat, prea artificial...) deşi îmi plac dulciurile mai mult decît ar trebui. Prăjituri cu prea multă cremă colorată, din când în când tort cu aceeaşi cremă prea dulce, fursecuri, baclavale... Am compensat din plin cu mere coapte, îngheţată şi iaurt cu piersici din compot sau cu nuci şi miere.

Am avut parte de o seară tradiţională bulgărească, foarte bine organizată de gazdele noastre. Am fost întâmpinaţi la intrarea în restaurant de tinerii animatori îmbrăcaţi în costume populare care ne-au oferit pâine de casă cu diverse condimente şi rachiu. Preparatele tradiţionale au fost delicioase, îmi vin acum în minte friptura de miel la cuptor care se topea în gură şi orezul cu lapte şi scorţişoară, tare bun...

Festinul gastronomic a fost urmat de un spectacol folcloric pregătit de energica şi talentata echipă de animatori. Chiar dacă am mai văzut spectacolul, l-am urmărit încă o dată cu plăcere. Animatorii erau la datorie de dimineaţa până seara, la piscina mare, pe terenurile de sport, la minidiscoteca pentru copii şi la spectacolele de seară, neschimbate din sezonul 2016.

Turiştii cazaţi în hotelurile şi vilele care fac parte din Complexul PrimaSol Ralitsa pot rezerva (doar o dată într-un sejur de 7 zile) o cină la restaurantele a la carte Ralitsa Superior Gourmet şi Taverna Ralitsa, cu specific tradiţional bulgăresc. N -am fost la niciunul dintre ele... nu vă pot spune decât că există şi doritorii pot să le treacă pragul.

Am avut la dispoziţie mai multe baruri:barul din restaurant, deschis în timpul prânzului şi cinei, lobby-barul cu terasă de la parterul hotelului Ralitsa Superior şi snack-barul din grădină. Barul de la intrarea în hotelul Ralitsa Superior De Luxe, bine garnisit cu băuturi străine, a fost cu plată.

La baruri se găsesc din plin băuturi răcoritoare, cafea, ceaiuri, bere, vin alb şi roşu, vin spumos, băuturi alcoolice bulgăreşti. Băuturile alcoolice străine şi cocktailurile cu şi fără alcool nu sunt incluse în oferta all inclusive, prin urmare se plătesc separat. În timpul prânzului şi cinei nu am apelat la baruri, ne-am autoservit din restaurant cu bere la dozator şi vin la butoiaş, apă, sucuri, ceai, cafea.

Snack-barul se deschide după micul dejun şi se închide la ora 17. În acest interval oferă turiştilor (pe lângă bere, cafea, băuturi cu şi fără alcool) îngheţată, fursecuri, fructe, sandvişuri şi ceva gustări. Oferta este destul de modestă dar foişorul cu mese din lemn, înconjurat de brazi înalţi, este locul ideal de relaxare în zilele călduroase. Ne-a plăcut... am petrecut clipe frumoase acolo la o îngheţată, o bere, o cafea sau doar un măr, după preferinţe! Mere gustoase am luat direct din pom, din grădina hotelului. Am cules câteva chiar înainte de plecare, tocmai se scuturaseră în iarbă.

Am avut, la alegere, trei piscine exterioare, preferata noastră fiind cea mai mică şi mai liniştită dintre ele, situată foarte aproape de Ralitsa Superior De Luxe. Puţină lume, şezlonguri şi umbreluţe pe alese, umbră, loc de joacă pentru copii, snack-barul la doi paşi... Într-o după-amiază am fost doar noi acolo, ne-am simţit minunat, parcă ar fi fost propria noastră piscină.

Turiştii cazaţi în Complexul PrimaSol Ralitsa (Ralitsa Aquacub, vilele Ralitsa, Ralitsa Superior, Garden şi DeLuxe) au parte de distracţie gratuită la parcul acvatic Aquamania. De intrare gratuită la Aquamania beneficiază şi turiştii de la hotelul şi vilele Vita Park precum şi cei de la hotelul COM, închis la mijlocul lunii septembrie.

Parcul acvatic, situat la intrarea în Albena, chiar lângă Ralitsa Aquaclub, s-a închis anul trecut pe 16 septembrie. Am prins două după amieze însorite în care fiul şi soţul meu s-au dat pe toate topoganele în timp ce eu am lenevit pe un şezlong la soare. A fost plăcut, nu mai era aglomeraţia din timpul verii... foarte curat, multe flori chiar dacă Aquamania se pregătea să tragă cortina sezonului estival 2018. Pe 16 septembrie, seara, am admirat superbul foc de artificii care marca finalul sezonului deşi majoritatea hotelurilor erau încă deschise.

Turiştii cazaţi în complexul PrimaSol Ralitsa au la dispoziţie autobuzele care-i duc şi aduc gratuit de la plajă, după un orar bine stabilit, afişat la recepţie, în staţii şi pe parbrizul autobuzelor. Vechile autobuze hodorogite au fost înlocuite cu autobuze electrice, moderne şi silenţioase. Staţia de plecare este lângă terenurile de sport, în apropierea hotelului Ralitsa Aquaparc. Aici se adună turiştii din întreg complexul Ralitsa şi cei cazaţi la hotelul şi vilele Vita Park. Drumul până la plajă durează foarte puţin, vreo 10-15 minute, incluzând timpul de urcare şi coborâre. Turiştii sunt debarcaţi în spatele hotelului Boryana, foarte aproape de plaja pe care o împart Raliţele şi Vita Park.

De la Ralitsa Superior De Luxe până la plajă se poate ajunge uşor, într-o plimbare plăcută, în funcţie de pasul fiecăruia. Nu prea merită să iei autobuzul... cât mergi până în staţie, cât aştepţi, cât ocoleşti prin pădurea Baltata... ajungi pe plajă şi faci un pic de mişcare! În fiecare dimineaţă am mers pe jos la plajă iar la întoarcere am luat autobuzul pentru că era prea cald pentru bunica.

Dintre toate Raliţele, cea de lux este cea mai apropiată de plajă şi de centrul staţiunii. Am coborât cu liftul la parter (sub nivelul restaurantului care este marcat cu R), am ieşit din hotel pe partea cu parcarea, am traversat o străduţă şi am ieşit la Poştă, foarte aproape de parcarea mare unde opresc autocarele de România. Drept înainte, pe lângă noile terenuri de tenis, se ajunge la faleză, între hotelul Laguna Mare şi restaurantul Rai. Un pic dreapta, în faţa restaurantului, este sectorul de plajă alocat pentru Raliţe şi Vita Park.

Plaja este foarte lată pe această porţiune, cu intrare lină în apă, ideală pentru copiii mici. Salvamarul se află la datorie de dimineaţa până spre seară. Sunt multe şezlonguri şi umbreluţe mari, coşuri de gunoi cu colectare selectivă, duşuri cu apă caldă, cabine pentru schimbarea hainelor. Locul de joacă de pe plajă este foarte solicitat de cei mici. Toaletele curate se află în clădirea restaurantului Rai de pe faleză.

Turiştii cazaţi în complexul PrimaSol Ralitsa şi cei de la hotelul şi vilele Vita Park au la dispoziţie restaurantul Rai, deschis între orele 11 şi 16. Pentru luna septembrie programul este foarte bun dar în plin sezon nu prea corespunde cerinţelor turiştilor. Ce putem găsi la restaurantul de pe plajă... băuturi răcoritoare, bere, vin, cafea, îngheaţată, fructe, fursecuri, pizza coaptă în cuptor cu lemne, la faţa locului. La ora prânzului sunt oferite turiştilor şi câteva preparate uşoare, de vară (supă rece tarator, peşte, carne de pui şi de porc la grătar, salate, garnituri). Se poate ieşi pe plajă cu îngheţată, fructe şi cu paharele de plastic cu cafea, apă, bere, suc. Deşi oferta nu era prea variată, multă lume mânca la prânz la restaurantul Rai. Am fost şi noi de vreo două ori şi ne-a plăcut mâncarea savurată într-o atmosferă estivală, pe terasa dintre plajă şi pădurea Baltata.

Ne-a plăcut la Ralitsa Superior-clădirea principală în 2016... am revenit în 2018 la Ralitsa Superior De Luxe şi ne-a plăcut mult mai mult! Pentru noi va fi mereu o variantă de rezervă, excelentă în situaţiile în care nu vom găsi sau nu ne vom permite un hotel bun pe plajă.

Singurul cusur al hotelului Ralitsa Superior DeLuxe este distanţa faţă de plajă cu toate că se poate ajunge pe jos, în pas lejer, în cel mult 15 minute. Dar nu vezi marea din balcon, nu te răsfaţă adierile sărate ale brizei dimineaţa, nu te adoarme seara cântecul valurilor... Dacă puteţi trece peste acest aspect, Ralitsa Superior De Luxe poate fi o alegere bună pentru o vacanţă frumoasă, la un preţ decent. Condiţiile de cazare sunt foarte bune, mâncarea gustoasă, din belşug dar fără cine ştie ce fineţuri gastronomice, băuturile ca peste tot la all-inclusivul bulgăresc. Relaxare totală... linişte, verdeaţă, grădini pafumate de trandafiri, trei piscine la alegere, locuri de joacă pentru cei mici, terenuri de sport. Dacă adăugăm restaurantele a la carte, accesul gratuit la parcul acvatic Aquamania, tentant mai ales pentru copii şi tineri, transportul gratuit la/de la plajă şi mai ales, plaja minunată cu şezlonguri, umbreluţe şi restaurant incluse în preţ... merită din plin, este cu siguranţă una dintre cele mai complete şi mai echilibrate oferte din Albena în ceea ce priveşte raportul calitate-preţ.

Vara ne zâmbeşte după colţ... vă doresc vacanţe însorite în care să vă bucuraţi din plin de timpul petrecut alaturi de cei dragi!


[fb]
---
Trimis de Floria in 01.06.19 18:18:16
Validat / Publicat: 01.06.19 23:14:14
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BULGARIA.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 1530 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Floria); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Ralitsa Superior De Luxe. Partea dinspre parcare.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 52850 PMA (din 57 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

3 ecouri scrise, până acum

alinafulg
[02.06.19 23:39:45]
»

@Floria: O descriere foarte buna si amanuntita. Vacante frumoase!

oddfever
[01.07.19 22:22:41]
»

Stimată doamnă, nu stiu ce profesie aveți dar cu siguranta aveți o minte de inginer sau specialist în științe exacte. Pe la începutul anului am rezervat la Ralitsa Acquaclub pt ca era de 4 stele. Nu m am documentat prea mult. Auzisem de Ralita si auzisesem de bine. Acum, cu câteva zile înainte de plecare am zis sa ma uit mai bine. Mai rau m-am confuzat. Cu ajutorul Google, al Tripadvisor si în special al dumneavoastra m am lamurit pe deplin si am schimbat cu Ralitsa Deluxe.

Va multumesc pt ghidul foarte detaliat, precis, la obiect si cu poze perfecte. Asa ar trebui să fie toate reviewurile. Din pacate, foarte multi turisti se apuca sa faca literatura. Si nici macar aia buna.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
dsmures
[27.11.19 10:51:03]
»

@Floria: Cred ca trebuie sa fie jalnic daca primesti o camera la " demisol" unde e ridicatura aceea de pamant... si nu ai ce face! Este un mare MINUS!

Pe unde se trece Dunarea cu bacul? Nu am fost niciodata in Bulgaria... pe unde este mai usor de mers?

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
alinafulg, dsmures, oddfever, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂPrimaSol Ralitsa Superior De Luxe (ex Lora) :

INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.061182022094727 sec
    ecranul dvs: 1 x 1