ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 17.09.2012
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Targoviste
ÎNSCRIS: 25.07.11
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
AUG-2011
DURATA: 1 zile
prieteni

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 2 MIN

Frumusetea rara a Pesterii Ialomicioara

TIPĂREȘTE

Pestera Ialomicioara este unul din cele mai importante obiective turistice ale masivului Bucegi.

Aceasta este situata intre Cabana Padina si Hotelul Pestera la altitudinea de 1660 de metri, încadrată de versanţi abrupţi şi de păduri de brazi iar pârâul care răzbate din peştera ii da un farmec aparte incat merita sa-i acorzi mai mult timp. Aici se poate ajunge cu telecabina din Busteni la Babele si apoi la Pestera (cu telecabina sau pe poteca in 1 1/2h) dar s-ar putea sa iasa foarte scump sau cu masina pe traseul pe la Cota 1000 - Saua Dichiului pe drum asfaltat 9 km si apoi pe drum forestier pana la Pestera. daca nu ma insel aproximativ 20 de km.

La intrarea în grotă se află o bisericuţă, care a fost construită de domnitorul Mihnea cel Rău, la sfârşitul secolului al XVI-lea în semn de mulţumire pentru Dumnezeu, după ce a scăpat de turci, ascunzându-se aici, insa in anul 1994 s-a ridicat un schit nou chiar la intrarea în peşteră, precum şi un corp de chilii. Intrarea este de 10 lei adultii si 5 lei copii si se face fara ghid pestera fiind electrificata iar accesul se face pe scari de lemn pe o distanta de 400 de metri. Pestera este strabatuta de paraul Ialomita.

Pot fi admirate sălile Mihnea Vodă, Decebal, Maria, La Răspântie, Grota Ursilor unde au fost gasite schelete ale ursului de pestera, Grota Ascunsa cu stalactite si stalacmite si ultima La Altar. In pestera este umezeala si sunt undeva la 9 grade celsius asa ca recomand haine groase si chiar pantaloni de schimb pentru ca scarile sunt pe anumite portiuni umede si va veti murdari.

Va recomand cu multa caldura vizitarea acestei pesteri si va asigur ca veti ramane uimiti de frumusetea rara a acestui loc.


[fb]
---
Trimis de draglucturbo in 17.09.12 00:40:44
Validat / Publicat: 17.09.12 08:45:48
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în MASIVUL BUCEGI.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 3558 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (draglucturbo); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Intrarea in pestera este strajuita de
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 3600 PMA (din 5 voturi)

ECOURI la acest articol

1 ecouri scrise, până acum

dananecula CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[17.09.12 23:48:02]
»

@draglucturbo

Si noi am fost acolo la inceputul lunii iulie si am admirat frumusetea Manastirii Pestera Ialomitei. Varianta de drum ce-am ales-o a fost: Sinaia – Saua Dichiu – lacul Bolboci – Manastirea Pestera Ialomitei - hotel Pestera. Zona este superba, cu peisaje de vis, aer curat, propice de incarcat bateriile dupa o saptamana de incordare si stress la serviciu.

Mi-ar fi placut mult sa putem vizita si Pestera Ialomitei, dar la momentul cand noi am ajuns era o pana de curent, deci... am fost cam ghinionisti. Am achizitionat in schimb un pliant al sfintei manastiri, care contine si harta pesterii Ialomitei. Iti multumesc c-ai facut aceasta prezentare si mi-ai starnit curiozitatea si dorinta de a reveni sa vizitez acele locuri deosebite.

Pozele surprinse in pestera sunt chiar spectaculoase.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
dananecula
Alte impresii din această RUBRICĂPeștera Ialomiţei / Ialomicioara:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.04623007774353 sec
    ecranul dvs: 1 x 1