GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Vâlceaua Zânelor, o pensiune la care aș mai merge
La sfârșitul lunii noiembrie am petrecut împreună cu o familie prietenă un week-end la Pensiunea Vâlceaua Zânelor, alegerea aparținând prietenei mele, care o cunoștea mai de mult. Am mers pe mâna ei și nu m-am documentat pentru deplasare. M-a interesat decât să ajung acolo, dar nici asta prea mult, pentru că era treaba șoferului să știe drumul. De fapt mergeam doar pentru odihnă și schimbare a rutinei de zi cu zi…
Ce știam înainte să plecăm din Pitești era adresa pensiunii: comuna Draguș, sat Draguș, aleea Fagului, nr. 1003, sau mai simplu DJ102G 1004. Are coordonate GPS 45,699366 N, respectiv 24,781138 E.
Mai știam că se află la aproape 200 kilometri de Pitești, pe şoseaua Braşov - Sibiu, la aproape 100 de kilometri de Brașov și la circa 70 de kilometri de Sibiu.
Din Pitești la Drăguș, Pensiunea Vâlceaua Zânelor
Am plecat din Pitești în jurul orei 9:30 cu autoturismul propriu pe drumul național DN7/E8 prin Râmnicu Vâlcea până la Tălmaciu, apoi pe DN1/E68 prin Avrig până la Ucea de Jos continuând pe DJ105C prin Victoria și, în final, pe DJ102G până la pensiune. Până la Victoria și în continuare până în Drăguș se poate merge și am mers și noi pe marcajele rutiere care sunt bine amplasate și te orientează fără probleme. De aici am mers pe GPS, dar nu pe coordonate ci doar pe destinația finală, Pensiunea Vâlceaua Zânelor, ajungând fără nici o dificultate la destinație.
Amplasarea pensiunii
Pensiunea este situată la poalele Munților Făgăraș, în apropierea Mânăstirii Brâncoveanu și oferă turiștilor privelişti plăcute şi relaxante precum și posibilități de a petrece în mod plăcut timpul liber.
In vecinătate se pot vizita în plimbări scurte, Mânăstirea Brâncoveanu, aflată la circa 3 kilometri, Izvorul Părintelui Arsenie Boca, aflat la circa 1,5 kilometri sau se pot practica sporturi la Aventura Park sau pe Pârtia de Sky. Ceva mai depărtate, la 9 kilometri se află Herghelia de cai lipițani de la Sâmbata de Jos, iar pe un traseu montan de circa 2 ore Chilia Părintelui Arsenie Boca. Se pot face excursii la Castelul Brâncoveanu de la Sâmbăta de Jos, la Cetatea Făgăraș, pe Transfăgărășan sau la Cascada Bâlea. Se mai pot vizita Mânăstirea Cisterciană de la Cârța și Muzeul Badea Cârțan de la Cârțișoara. Sunt multe de văzut, timp să fie…...
Facilitățile pensiunii
Pensiunea este o clădire nouă, cu etaj și mansardă, cu dotări moderne și de calitate, oferind cazare pentru 20 de persoane în 8 camere duble, cum am avut și noi, și un apartament cu două camere. La parter se află o zonă de relaxare, mult căutată când focul arde în șemineu, barul aprovizionat cu băuturi alcoolice sau nonalcoolice, acidulate sau neacidulate și restaurantul unde se poate servi, la cerere, masa, inclusiv meniuri cu diete speciale, pensiunea neavând regim de restaurant.
În curte este un loc de joacă pentru copii amenajat cu tobogane, leagăne și balansoar, iar pentru adulți o terasă și un foișor cu grătar.
La cerere clienții pot închiria biciclete sau depozita echipamentele de ski, iar fără cerere și gratuit pot parca autoturismele în parcarea privată a pensiunii. Gratuit este și accesul la internet Wi-Fi funcțional în toată pensiunea. Pentru sejururi mai lungi se oferă, contra cost, servicii de spălare și călcare a hainelor.
Check-in se face după orele 14:00, iar check-out se face cel târziu la ora 12:00 dar se poate discuta cu administratorii, recepţia fiind deschisă nonstop când pensiunea are oaspeți. Când nu are oaspeți pensiunea este închisă, rezervările făcându-se telefonic, pe internet sau pe Booking.
Politica de anulare a rezervării şi de plată în avans se discută direct cu administratorii care au multă flexibilitate.
Camera
”Am fost acolo” în noiembrie o noapte, nu știu cât a costat, negocierea făcând-o prietenii noștri, undeva în jur de 200 lei pe noapte, cu mic dejun, cum apare şi pe Booking, la care s-a afiliat în mai 2016, având și o notă bună din impresiile turiștilor.
Camerele sunt mari, în jur de 15 mp, au balcoane proprii, cele mai multe cu vederi spre Munții Făgăraș și sunt dotate cu TV, minifrigider și un birou. Au și o mică zonă de relaxare, cu fotolii și o măsuță. Internetul și încălzirea au funcționat foarte bine pentru confortul oaspeților.
Mobilierul este din lemn masiv de paltin lucrat, cum spunea administratorul pensiunii, de un meșter local. Patul mare și comod ce îmbia la odihnă, covoarele, perdelele și culorile alese pentru decorare creeau o atmosferă plăcută, deconectantă.
Baia cu duș este suficient de mare și are toate dotările necesare, inclusiv uscător de păr.
Micul dejun
Micul dejun servit a fost ceva între modern și tradițional, între bufet suedez și servire individuală. Produse luate direct de la stână, caș afumat, brânză și cașcaval sau cumpărate din comerț, unt, salam de Sibiu și mușchi file, cele preparate în casă, zacuscă cu ciuperci și dulceață din fructe de pădure sau din măceșe, ouăle ochiuri sau omletă (papară cum îi spunea gazdele), pâine de casă servite pe mai multe platouri au fost la mare căutare. Pot spune că toate au fost gustoase și în cantități mai mult decât suficiente. Cafeaua, ceaiul au fost de bună calitate și fără limită cantitativă.
Este micul dejun servit la toți oaspeții pensiunii. Ni s-a oferit înainte de masa de seară o gustare specifică alcătuită din cârnați, șuncă și slană afumată, cu ceapă și murături de casă, care a fost apreciată de toți oaspeții pensiunii. Celelalte feluri de mâncare au fost proaspete, gustoase și suficient de mari nu numai pentru mine ci și pentru ceilalți comeseni.
Prețurile rezonabile practicate, raportul preț calitate foarte bun, face pensiunea recomandabilă turiștilor interesați de mișcare, de drumeții sau de diverse sporturi, celor dornici de vizitare, de istorie și cultură. Merită menționată și dorința administratorilor ca oaspeții pensiunii să se simtă cât mai bine, așa cum m-am simțit și eu.
Mi-a plăcut la această pensiune poziția ei în vecinătatea Mulților Făgăraș, liniștea și confortul pe care le oferă, obiectivele turistice din apropiere ce pot fi și merită vizitate, eu vizitând doar Mânăstirea Brâncoveanu și Izvorul Părintelui Arsenie Boca. Voi mai reveni la Vâlceaua Zânelor pentru ceea ce oferă și pentru a vedea și celelalte obiective din cele amintite mai sus.
Trimis de mprofeanu in 30.12.16 19:36:20
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în SÂMBĂTA de SUS [BV]. A mai fost în/la: Aproape toată țara
13 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mprofeanu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 45.69936600 N, 24.78113800 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
13 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@mprofeanu: rog aruncă o privire peste următorul link amfostacolo.ro/src_google ... p.php?hid=20261.
- - dacă click simplu nu funcţionează: fă click-dreapta pe acel loc, apoi alege, din meniul ce va apărea, "Ce se află aici" ("What s here?")
@webmaster26: Coordonartele sunt scrise corect: 45,69936600 N și 24,78113800 E.
@mprofeanu:
Exact cu un an in urma paseam prin locurile de care amintesti in acest articol. Dragusul este un sat care s-a dezvoltat in ultimii ani, cand au inceput sa apara mai multe facilitati de cazare in pensiuni.
Zona in genere este foarte ofertanta in obiective turistice asa cum ai mentionat in articolul acesta.
Am scris atunci si eu cateva articole, dar gandul copiilor a ramas la Aventura Parc Dragus vezi impresii. Este parcul de aventuri unde Emi a gasit un traesu mai provocator decat ce incercase in alte parcuri de acest fel, iar Denisa si-a facut si ea debutul pe un traseu cu tiroliana.
Mi-a placut articolul; noi nu am stat in aceasta locatie, dar o stiu ca am trecut prin proximitatea eu cand am mers la Aventura Parc si la Izvorul Parintelui Boca.
Felicitari! An Nou cu sanatate si multe excursii reusite si multe articole la fel de utile si de bune pe AFA.
La multi ani!
@mprofeanu: Și, ca să ai un 2017 mai bun, iaca și-un SB! Un An Nou fericit!
@Dan&Ema: Mulțumesc frumos pentru vizită și pentru cuvintele frumoase!
Mi-a plăcut reviewul tău, mi-au plăcut pozele și cei doi temerari!
Zona este deosebită, câte zone tot la fel de frumoase sunt la noi!
Este bine că în astfel de zone se dezvoltă turismul oferind cazări bune, locuri de agrement și deconectare, de practicare a diferitelor sporturi mai mult sau mai puțin cunoscute...
2017 să vă aducă excursii frumoase acolo unde vă doriți toți patru!
La Mulți Ani!
@Zoazore: Mulțumesc frumos pentru vizită, SB și urări!
2017 cu multe împliniri!
La Mulți Ani cu excursii multe și frumoase!
@mprofeanu: Frumoase locuri, frumoasa descrierea. La Multi Ani! Un an minunat si multe calatorii frumoase.
Draga noastra, dar de Zine nu ai pomenit nimic??? Pai de ce este denumita Vilceaua Zinelor? Si n-ai pomenit nimic nici de Castelul de Lut care a devenit si el un obiectiv in sine.
Intr-adevar, peisajele de la poalele muntilor Fagaras este minunat.
Data viitoare sa nu ratati Cetatea. Merita din plin. Si-a mai scris Buterflyaica despre niste piramide de pin zona, care, varea, sint de neratat. Asta pentru ca ati zis ca o sa mai reveniti. Sa dea Domnu'!
@adri-nico: Mulțumesc pentru vizită și ecou!
Sejurul la pensiune a fost scurt și mai mult de odihnă.
Am reținut sfaturile tale și când voi ajunge și sper să mai ajung voi sta mai mult și voi vedea și alte obiective.
Zona este cu adevărat foarte frumoasă și merită vizitată!
Despre zâne mă voi documenta atunci, la această vizită nefăcând niciun fel de documentare.
Doream vacanță și atât!
@mprofeanu: Tu numa' sa te duci, ca cu zinele rezolvam noi, gasca zinelor!!!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2021 Pensiunea Vâlceaua Zânelor – „Zâna” cea bună — scris în 06.09.21 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2020 Tristete — scris în 04.08.20 de ux116561 din BRăILA - nu recomandă
- Sep.2016 O oaza de bun gust si calitate in turismul romanesc — scris în 05.09.16 de Claudia Ang din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2016 Pensiune de 4 margarete, ospitalitate zero — scris în 21.08.16 de reca 2016 din BUCURESTI - nu recomandă
- Apr.2016 Lipsa de profesionalism si lacomie la Pensiunea Valceauna Zanelor, Dragus, jud. Brasov — scris în 05.05.16 de the_one30 din BUCUREşTI