GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Aventura Parc Dragus – adrenalina si solutie pentru dat jos kilograme
Documentare. Tatonare
In minivacanta de Craciun 2015 petrecuta in Sambata de Sus si in imprejurimi ne-am propus ca in una din dupa amieze, dupa atatea mese gustoase si copioase servite la gazdele noastre ireprosabile de la Pensiunea Roua Muntilor vezi impresii, tinand cont si de vremea primavarateca (!) cu temperaturi diurne de peste 10 grade Celsius, sa facem o placere copiilor ducandu-i la Aventura Parc Dragus.
Aflasem de Aventura Parc Dragus atat de pe AFA din postarea lui @marocanu21 vezi impresii, cat si in prima noastra vizita din 2015 in zona cand am vazut panourile amplasate langa Manastirea Brancoveanu vezi impresii, ce faceau reclama la /Aventura Parc Dragus.
Cand am revenit a doua in 2015 (de 1 Decembrie) am tatonat zona vezi impresii, dar nu am intrat in parc pentru ca ninsese si apoi plouase si era frig si umed, desi cativa temerari se catarau pe traseele amenajate.
Acces
De la Pensiunea Roua Muntilor sunt doua sau chiar trei cai de acces pana la Aventura Parc Dragus.
Cel mai scurt acces este daca se continua pe drumul neasfaltat ce trece prin fata pensiunii in directia opusa soselei principale pana ce drumul intalneste DC76 in lateralul Manastirii Brancoveanu, apoi pe DC76 si mai apoi pe un drum de legatura ce duce in DJ102G, cunoscut drept drumul de sub munte catre Victoria si Vistisoara. Pe acesta mai continuam la dreapta cam 200 metri lasand pe stanga Casa Zmeilor. Drumul este neasfaltat, dar practicabil cu grija, fara sa existe riscuri majore sa spargi baia de ulei sau sa ai alta belea cu masina. Aceasta varianta are o lungime de 2,4 km si se parcurge in 7 minute.
Alte variante sunt cele care inconjoara pe cele 2 laturi mai departate sau pe cele mai apropiate Manastirea Sambata. Drumul care merge pe “deasupra”” manastirii este cel mai lung dintre cele trei si parcurge 3,7 km in 9 minute, urmand DJ105B si apoi DJ102G. Aceeasi remarca referitoare la tipul si calitatea drumului.
Coordonatele GPS ale obiectivului nostru sunt: N 45° 41' 39.808" | E 24° 46' 44.45"
Oferta parcului
Avem de ales din urmatoarele optiuni:
- Trasee de aventura si / sau tiroliene;
- Tir cu arma cu luneta sau pistol;
- Tir cu arcul;
- Panou de escalada;
- Teren de mini-golf;
- Paintball.
Echipament. Instructaj. Siguranta. Instructori. Amenajari
La intrarea in parc este o casuta din lemn unde poti citi oferta si o harta explicative. Aici se achita dupa ce se aleg distractiile dorite, se primeste echipamentul de protectie sau de joc necesar. Pe gardul din lemn sunt agatate in semn de invitatie zeci de casti de protectie, hamuri, carabiniere, manusi, arcuri, alte dotari, care de care mai colorate.
Siguranta este pusa pe primul plan. De aceea instructorii de la fata locului ofera fiecarui amator instructajul necesar si ii prezinta echipamentul. Parintilor copiilor mici sau incepatori li se fac recomandari de a aborda progresiv dificultatea traseelor functie de varsta copiilor, inaltimea lor si experienta lor de gen.
Echipa care deserveste activitatile din parc numara circa 10 persoane. Cei pe care noi i-am intalnit au fost deosebit de amabili si prietenosi si stiu sa lucreze cu copiii, motivandu-i si incurajandu-i.
Traseele au toate elementele de siguranta si sunt accesibile si pentru cei experimentati dar si pentru incepatori.
Dupa posibilitatile copiilor nostri, dar si ale timpului disponibil, am ales traseele de aventura, tirolienele si mini-golf-ul.
Ca locatie, traseele, tirolienele, peretele de escalada, tirul cu arcul si toate cele sunt amenajate intr-o padure, prin care susura un mic parau, in care sunt amenajate poteci, banci din lemn, delimitari de protectie. Totul este astfel conceput incat sa te simti bine, liber si in siguranta.
Traseele de aventura si / sau tirolienele
Cand am fost in tatonare am scris ca sunt zeci de trasee. Tin sa rectific. Chiar daca impresia de la marginea parcului este cea pe care am redat-o datorita numarului mare de amenajari din copaci, de tiroliene, podete, baze, alte dotari, in realitate sunt SASE trasee, marcate pe culori sau cu nume, sortate pe grade de dificultate progresiva. Acestea sunt: roz sau iepuras, galben sau veverita, verde sau porumbel, albastru sau vulpe, rosu sau lup si portocaliu sau escalada 6 linii.
Principalul interesat de acest gen de distractii din familia noastra era Emi (11).
Emi a ales traseul ""veverita"", la recomandarea instructorului, de a incepe mai “”basic”” pentru a putea apoi alege si altceva mai solicitant si mai captivant. “Veverita” s-a dovedit usor pentru Emi, cum era si de asteptat, dar numai bun de incalzire.
Dupa ce a prins gustul, si-a dorit sa parcurga traseul verde, care reprezinta una din atractiile parcului. Acest traseu este o succesiune de 12 tiroliene amplasate la inaltimi intre 2 si 10 metri. Intre tiroliene exista baze de regrupare pe podete de lemn, sa le numim, montate in copaci la diferite inaltimi, uneori intre ele fiind o anume diferenta de nivel. Traseul insumeaza 500 metri lungime si urmeaza oarecum perimetrul parcului pe la interior. A fost WOW! WOW! WOW! I-a placut lui Emi la nebunie.
Ne cam faceam ganduri sa plecam dupa cele 2 trasee parcurse de Emi, mai ales ca intunericul castiga incet incet teren. Dar credeti ca Denisa (5) a ratat ocazia de a debuta in copaci si pe tiroliene? Curajul nativ al Denisei, placerea lui Emi si indemnul lui tati au fost suficiente pentru Denisa sa solicite echipamentul necesar si dupa instructajul aferent sa se urce pe platforma comuna de plecare in trasee. Ea a ales traseul de incepatori ""iepuras"", care presupunea un exercitiu bun si suficient de interesantt pentru a pune in valoarea abilitatile unui copil de a se descurca, de a se echilibra, de a cugeta ce pas sa faca etc. Spre deosebire de Emi, care a fost urmarit de instructor de jos, Denisa a fost insotita de un instructor care a urmat-o pas cu pas lasand-o insa sa se descurce singura mai putin la schimbarea carabinierelor in vederea asigurarii. Nu va spun ce radea de placere dupa fiecare pasaj parcurs, iar la tiroliana a fost in delir. Ca urmare am mai cerut o tiroliana suplimentara mai lunga peste paraias, desi devenea din ce in ce mai intuneric in padure. Sa mai spun ca s-a incheiat cu: “mai vreau! ”?
Minigolful
Daca retin bine 12 terenuri de mini-golf am urmat pana la lasarea totala a intunericului in parc. Emi este mare amator al acestui joc, eu deasemenea, iar Denisa in stilul ei original (ma refer la tehnica de lovire cu crosa) nu putea lipsi. Terenurile prezinta forme si obstacole diferite, unele fiind amplasate chiar deasupra paraiasului care curge prin padure. Frumos, dar cam pe fuga, acest ultim sport.
Preturi si cafele
15 lei tura de tiroliana; 15 lei pentru 30 minute de min-golf cu maxim trei crose sau 35 lei pentru doua ore petrecute la trasee, tiroliene si escalada. Alte preturi gasiti pe site-ul parcului. Parintii, bunicii, insotitorii care nu se catara, joaca etc, nu trebuie sa plateasca intrare, avand acces in parc. Am facut aceasta precizare pentru ca sunt locuri de gen in tara unde la asemenea parcuri trebuie sa plateasca toti care pasesc pragul intrarii in parc
De la cabanuta de acces se primeste echipamentul necesar. Tot aici se pot comanda cafele, sucuri, mici crantanele. Acestea se pot servi in tihna pe banci sau buturugi amenajate cu gust de administratorul parcului in afara sau in interiorul acestuia.
Imprejurimi
De aici se pot initia drumetii pe Muchia Dragusului catre creasta principala a Muntilor Fagaras sau catre Cabana Valea Sambetei sau Chilia Parintelui Arsenie Boca. Se mai poate ajunge in apropiere la Izvorul amenajat al Parintelui Arsenie Boca sau cu masina catre Vistisoara sau Victoria sau catre satul Dragus.
Va recomand aceasta zona frumoasa, acest parc de Aventura care se adreseaza atat copiilor cat si adultilor.
Veniti cu mic, cu mare, la Aventura Parc Dragus pentru o portie de adrenalina, de aer curat sau daca vreti sa dati jos ceva kilograme!
Trimis de Dan&Ema in 02.01.16 22:22:58
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în SÂMBĂTA de SUS [BV].
13 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dan&Ema); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 45.69412100 N, 24.77948200 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest articol
13 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat în rubrica "Aventura Parc Drăguş [parc de distracţii], SÂMBĂTA de SUS [BV]" (nou-creată pe sait)
-
Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.
@webmaster:
Multumesc pentru apreciere! Inspirata mutarea, chiar am avut un dubiu unde sa incarc articolul.
@Dan&Ema - Mulţam fain.
Am setat coordonatele GPS conform indicațiilor, rezultând următoarea poziționare pe harta interactivă AFA.
Am adnotat, deasemenea, aceste coordonate ca fiind confirmate.
Iooi, in P08 mi-a stat cordul, am zis ca-i vreo soparla
Acu', asa, de-o curiozitate, care e limita (superioara ) de kg? la tiroliana
Denisa e o superdulce! Ce ochisori!!! Sa va fie de bine distractia!
@webmaster26 -
Mentionnez ca parcarea masinilor se face in punctul
Dragus
Rumänien
45.694153,24.779620, iar intrarea in parc este la
Dragus
Rumänien
45.694445,24.779652
Alegeti voi care punct vreti sa il marcati pe harta.
@Eugenia55 -
”Iooi, in P08 mi-a stat cordul, am zis ca-i vreo soparla
Chiar daca era cald pentru Decembrie, pentru soparle prea brrrrrrrrrrrrrrr!
”Acu', asa, de-o curiozitate, care e limita (superioara) de kg? la tiroliana
Exista sanse spre suta la suta sa dau raspunsul gresit. Optez pentru 800 kg, dar eu nu am indraznit!!
@sunflower -
”Denisa e o superdulce! Ce ochisori!!!
rnSarut mana pentru aprecieri! Are ochii lui ta-su! Ce sa zic si eu?
La panoul de escalada erau si persoane mai inaintate in varsta, ca as vrea sa-mi aduc aminte de studentie, dar mi-e frica sa nu fac nota discordanta ? Iar la tiroliana este limita de varsta (la varsta inaintata ma refer). Si daca anul trecut m-am plimbat cu trotineta, anul asta as vrea sa trag cu arcul (sa n-aud gluma cu Marcu, ca-s om batran . Sper ca la aproximarea limitei de greutate la tiroliana ai o marja de eroare de max 1-2 kg, ca vreau sa ma dau si eu.
@Radu Tudoran -
”La panoul de escalada erau si persoane mai inaintate in varsta, ca as vrea sa-mi aduc aminte de studentie, dar mi-e frica sa nu fac nota discordanta?
Acele persoane mai in varsta cum le numesti, care se gandesc sa abordeze traseele de aventura / escalada sunt de fapt TINERE! Nu stiu raspunsul corect la intrebare, dar nu cred ca exista vreo restrictie.
”sa n-aud gluma cu Marcu
Dar gluma cu Radu, care trage-n brazi cu arcul?
”Sper ca la aproximarea limitei de greutate la tiroliana ai o marja de eroare de max 1-2 kg
Sunt mai precis decat sondajele IRSOP!
Acum ca m-am uitat la poze mi-am adus aminte de ultima mea experienta intr-un astfel de parc, o sa povestesc in curand despre asta, am avut la vanatai, bine ca era toamna. Felicitari, te apropii de zuperbonus.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)