ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 29.04.2012
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Râmnicu Sărat
ÎNSCRIS: 09.05.11
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
AUG-2011
DURATA: 4 nopți
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 1 an și 6 luni

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
CAZARE [camere etc]:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
PLAJA şi MAREA:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
86.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

TIMP CITIRE: 5 MIN

Pensiunea Casa Soarelui (Eforie Nord) - per ansamblu ne-am simțit bine

TIPĂREȘTE

Pentru că vara se apropie cu repeziciune, iar mulți dintre noi alegem ca destinație litoralul Mării Negre, în acest review vă voi prezenta o locație în care ne-am petrecut o parte din concediul de anul trecut. Așadar, pe data de 18 august 2011 am pornit către Eforie Nord, după ce am studiat pe internet zeci de locații. Întrucât nu eram hotărâți și doream să vedem condițiile de cazare la fața locului, înainte de a efectua plata, am luat adrese și numere de telefon de la niște vile și am pornit de dimineață către Eforie Nord.

Drumul a durat aproximativ patru ore și treizeci de minute, și pe la ora 10.30 am intrat în stațiune. Am încercat să mergem la primele două locații din lista noatră, dar am sunat la telefon și ni s-a spus că nu au camere libere. Am decis să sunăm și la Pensiunea Casa Soarelui. Ne-a răspuns o voce feminină, amabilă, care ne-a spus că are trei camere libere. În cinci minute am fost în fața pensiunii.

Localizare, acces și descriere

Pensiunea Casa Soarelui se află situată pe strada Traian, colț cu strada Bucovinei. Adresa pensiunii este Eforie Nord, strada Bucovinei, nr. 15. Deoarece vila are deschidere către strada Traian (o arteră intens circulată, care este de fapt varianta stațiunii, strada pe care majoritatea mașinilor aflate în tranzit o aleg pentru a traversa Eforie Nord), camerele care au vedere către această arteră ”beneficiază” de un zgomot constant, care pentru noi s-ar fi dovedit deranjant. Mai ales că era primul concediu în care mergea și juniorul (un an și șase luni). Vila se află relativ departe de plajele stațiunii (în cele cinci zile petrecute acolo am mers de două ori la plaja Debarcader, aflată la aproximativ 15 minute de mers pe jos, iar restul ”ședințelor” de bronzat le-am efectuat pe plaja Belona, până la care mergeam cam 20-25 de minute). Distanța până la terasele din centrul stațiunii era de aproximativ 8-10 minute.

Vila dispune de 16 camere duble și 3 apartamente dispuse pe patru paliere (parter și trei etaje). Noi am fost cazați la primul etaj, în cameră dublă având vedere în spate, către curtea vilei, și mai departe către Lacul Techirghiol (pe care mai mult îl ghiceam decît îl vedeam). La primul etaj sunt dispuse 4 camere duble și un apartament. Holul este generos și dispune de două canapele puse la dispoziția turiștilor. Scara, în schimb, este destul de înghesuită, acest lucru se vede atunci când ai bagaje voluminoase. La parter se află recepția vilei, un living și spații de cazare.

Camera în care am fost cazați dispunea de un pat generos, cred că 180X200 cm (nu știu sigur, nu l-am măsurat). Oricum, noi am încăput lejer, doi adulți și bebele. În cameră mai era un dulap cu dimensiuni medii, un frigider destul de încăpător (nu minibar), un televizor de mici dimensiuni prins pe un suport în perete, o mică noptieră, o masă și două scaune. Camera beneficiază de un balcon destul de mare, unde seara se poate sta la aer liber înainte de culcare. Ușa către hol se închidea cu cheie, iar către balcon ușa și geamul sunt din termopan. Geamul are plasă contra insectelor, un lucru excelent, pentru că permite aerisirea camerei seara, fără a fi vizitați de diverși ”indivizi” înaripați. Ușa către grupul sanitar are o calitate îndoielnică, fiind realizată sub forma unui evantai din plastic. Grupul sanitar beneficiază de duș, iar apa caldă curge permanent, având uneori unele fluctuații de presiune. Baia beneficiază de spațiu satisfăcător (am văzut în alte locuri băi extrem de înghesuite). Baia nu avea prosoape (oricum noi eram dotați). Camerele au montate aparate de aer condiționat, însă accesul la acestea era contra-cost, respectiv 15 lei pe zi/ cameră. Noi nu am solicitat acest serviciu.

Pensiunea are curte, compartimentată în două zone: către strada Bucovinei zona este gazonată; acolo se află o masă cu două bănci și o umbrelă contra soarelui. Seara este locul ideal pentru a savura o bere ”la iarbă verde la mare”. O alee ce face accesul către bucătăria exterioară desparte această zonă de locul de joacă pentru copii (acesta este destul de rudimentar dotat, un topogan, două leagăne, minge, însă și spațiul este mic) și de o grădiniță unde sunt plantate diverse flori. Pe partea laterală a vilei se află o terasă generoasă, unde se poate servi masa și unde se poate socializa. Pensiunea oferă și posibilitatea de a servi masa; noi am servit prânzul de trei ori, în restul timpului am mâncat prin stațiune, neavând o locație favorită. La pensiune, prețul unui prânz a fost de 15 lei de persoană iar meniul a constat într-o porție de cioarbă și felul doi. Mâncarea a fost bine pregătită; pentru a servi masa la pensiune era indicat să anunți cu o oră-două înainte și când reveneai, mâncarea era gata. Se putea alege, de regulă, din două variante de meniu. Gratărul a fost de două ori varianta pentru masa de seară; mi-a plăcut faptul că exact lângă grătar era amplasată o chiuvetă.

La capitolul curățenie pot spune că se poate și mai bine. În perioada petrecută acolo s-a făcut de două ori curățenie în cameră, iar lenjeria nu a fost schimbată (însă nici noi nu am solicitat acest lucru). Patronii sunt discreți și amabili, încercând să te ajute dacă le soliciți ajutorul. Pensiunea beneficiază și de parcare proprie, acest lucru fiind încă o bilă albă într-o stațiune unde parcarea pe spațiul public costa 10 lei pe zi.

Ca relaxare și distracție, noi nu am beneficiat decât de plimbări lungi pe faleză (la vânătoare de aerosoli) și reprize de plajă (întrucât bebe nu elibera alte ”bilete de voie” pentru mami și tati). Oricum, noi ne-am odihnit și ne-am simțit bine în acest sejur, trecând cu vederea micile imperfecțiuni sesizate în administrarea locației. Administratorilor pensiunii le-aș recomanda o mai mare atenție acordată curățeniei în camere pe perioada sejururilor; ar fi indicat ca locul de joacă să beneficieze și de alte dotări (în limita spațiului, bineînțeles); ar fi mai corect față de turiști ca în prețul camerei să intre și utilizarea aerului condiționat.

Prețul plătit de noi în acest sejur a fost de 110 lei pe noapte pentru camera dublă (fără mese incluse).


[fb]
---
Trimis de Floryn81 in 29.04.12 00:54:24
Validat / Publicat: 29.04.12 08:07:02
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în EFORIE NORD.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2676 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Floryn81); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Pensiunea Casa Soarelui din Eforie Nord - vedere din exterior, intersecția cu strada Traian
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 9450 PMA (din 11 voturi)
  • AŢI PUTEA rezerva o cameră aici, prin booking.com

  • ECOURI la acest review

    1 ecouri scrise, până acum

    maria55 †
    [24.05.12 19:36:14]
    »

    Initial, am crezut ca este vorba despre o alta vila cu acelasi nume, coincidenta pur si simplu, insa dupa poze am descoperit realitatea. Iata ca pozele sunt bune si ele la ceva.

    Pe langa faptul ca am apreciat review-ul ca fiind unul f bun, raman totusi cu un gust amar, vazand ca desi camera a costat ceva banuti, totusi pt acel aer cond. atat de necesar in luna august se percepea un tarif suplimentar.

    Credeam ca doar grecii practica asta, nu si ai nostri, mai ales ca pretul platit nu era unul mic. La 150/ron/noapte ai posibilitatea de a inchiria un apartament cu 2 camere, dotat cu toate cele necesare, fara costuri suplimentare si fara a fi nevoit, totusi, sa auzi si sa vezi traficul de pe varianta statiunii.

    Vacanta placuta pt acest an.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    maria55
    Alte impresii din această RUBRICĂPensiunea Casa Soarelui:

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.034762144088745 sec
    ecranul dvs: 1 x 1