GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Pensiunea Bucura [Călimănești](încă) NECLASIFICATĂ / MENIU
Bucuria unui sejur reușit la Pensiunea Bucura
Vara trecută am petrecut un sejur foarte frumos la Căciulata. Pe parcursul acestui sejur ne-am cazat în două locații diferite, Vila Crinilor (vezi impresii) și Pensiunea Bucura. Deoarece am ajuns în stațiune fără a avea rezervată cazarea dinainte, am fost nevoiți să căutăm puțin și astfel ne-am cazat la Vila Crinilor, unde am rămas pentru primele două nopți; am plecat după aceea, întrucât vila era dinainte rezervată în întregime de un grup care a sosit acolo în ziua când noi a trebuit să plecăm. Asta era... Ne plăcea stațiunea, ne doream să mai rămânem aici, așa că în dimineața plecării de la Vila Crinilor am mers să caut cazare pentru alte două-trei nopți, urmând a mai rămâne la Căciulata în funcție de ceea ce găseam.
Cunoscând deja bine stațiunea, am vrut să ne cazăm în apropierea hotelurilor Oltul, Cozia și Căciulata deoarece mergeam aici să facem baie la ștrandul Cozia AquaPark (vezi impresii). Și norocul mi-a surâs rapid, întrucât peste drum de aceste hoteluri se află o pensiune superbă (Pensiunea Bucura), în care am intrat cu gândul că ar fi fain să aibă camere libere. Și ce să vezi? Chiar atunci se elibera o cameră dublă! Nici nu am dorit să văd camera, așa de convins am fost că este o alegere bună – am plătit la recepție tariful pentru trei nopți de cazare (140 lei/noapte) și am revenit aici peste aproximativ o oră, timp în care ne-am decazat de la Vila Crinilor, iar noua noastră cameră a fost pregătită.
Pensiunea Bucura este o unitate nouă de cazare; de la recepție am aflat că fusese deschisă pe parcursul anul 2015, cu vreo trei luni înainte să mergem noi acolo, iar asta se vedea foarte clar. Finisaje reușite, curățenie peste tot, mobilier și obiecte sanitare de calitate. Adresa exactă a pensiunii este Căciulata, strada Calea Lui Traian, nr. 571 A (adică pe partea stângă a DN 7 pe direcția de mers spre Sibiu, vis-a-vis de complexul hotelier Oltul, Cozia, Căciulata).
Pensiunea Bucura este o construcție cu patru niveluri: la primele două se află barul, restaurantul pensiunii și recepția, iar celelalte două cuprind spațiile de cazare. Și dacă tot am ajuns la cazare, trebuie spus că Bucura pune la dispoziția turiștilor 12 camere duble, 2 camere triple și 2 apartamente având câte două dormitoare separate. Când ne-am cazat noi aici, tarifele de la recepție erau următoarele: camera dublă – 140 lei, camera triplă – 170 lei și apartamentul – 200 lei / noapte. Mai adaug faptul că pensiunea are și terasă exterioară; am mâncat și noi acolo într-o seară.
Accesul către camera dublă care ne-a găzduit pentru trei nopți se face pe o scară largă, mochetată, cu balustradă elegantă de lemn. Mocheta de culoarea roșie de pe scară se continuă pe holurile pensiunii, dar și în camere și se completează vizual cu ușile negre de la camere într-un mod foarte reușit. Am văzut pe holuri odorizante electrice puse în priză pentru împrospătarea aerului în spațiile comune și mi-a plăcut acest lucru; denotă preocupare pentru micile amănunte care pot face diferența, dar și grijă față de turiștii cazați.
Noi am fost cazați în camera 109, aflată la capătul holului de la etajul unu, o încăpere frumoasă unde ne-am odihnit foarte bine. Din holul pensiunii se intră într-un hol al camerei, unde există un cuier pentru haine, dar și aparatul de aer condiționat instalat deasupra ușii de la intrare. Tot din hol se intră în baia camerei. Încăperea de locuit continuă cu o zonă largă unde am avut la dispoziție un birou mic cu oglindă, un șifonier încăpător în două uși culisante, două noptiere, telefon fix, un corp de mobilier în care era mascat minibarul și, bineînțeles, patul dublu de mari dimensiuni (probabil undeva la 200X180 cm). Salteaua a fost excelentă, astfel că am avut parte cu toții de un somn profund, care ne refăcea forțele după drumețiile de peste zi sau după ”ședințele” de bălăceală de pe la ștrandurile din stațiune. Pentru ca cel mic să doarmă bine, noi acopereau fereastra și ușa către balcon cu o draperie care împiedica lumina să intre în cameră. Un televizor LCD cu diagonală medie a completat inventarul camerei.
Balconul camerei noastre avea deschidere spre lateralul pensiunii; balustrada era înaltă, realizată din lemn lăcuit și era suficient de solidă astfel încât să nu avem emoții când cel mic mai ieșea aici pentru câte o gură de aer direct din pădure. Spun aer din pădure întrucât de la balcon aveam deschidere către o mică zonă încă împădurită (sperăm să reziste cât mai mult, deși nu se știe, având în vedere tendințele din apropierea pensiunii).
Baia camerei este suficient de largă încât să nu te simți înghesuit în acest spațiu. Au fost utilizate materiale de calitate, astfel că apa nu se prelingea pe nicăieri. Toaleta, chiuveta și dușul au fost dezinfectate înainte de a ne caza, totul strălucea de curățenie. În baie am găsit un foehn pe un suport, precum și prosoape albe la dispoziția noastră. Deoarece baia nu avea fereastră, era montat pe perete un ventilator micuț care realiza aerisirea încăperii. Apa caldă a curs în permanență, iar goșul de gunoi a fost golit zilnic.
În ceea ce privește internetul wireless, am avut o conexiune foarte bună din cameră, de pe balcon, dar și de pe terasa pensiunii.
Parcarea mașinii în dreptul pensiunii poate constitui o problemă în perioadele foarte aglomerate, cum ar fi de exemplu sfârșiturile de săptămână din perioada verii. Spun asta deoarece bazinele cu apă termală din apropiere atrag numeroși turiști de weekend, iar locurile de parcare amenajate pe marginea DN 7 sunt cu plată: 5 lei/ziua. Așa că dacă ai plecat la plimbare poți să nu mai găsești loc liber în fața pensiunii, chiar dacă ai plătit anterior pentru ziua respectivă. Consider că cei care administrează pensiunea ar putea rezolva situația închiriind cele 10 – 12 locuri din dreptul Bucurei.
Și acum câteva impresii despre restaurantul pensiunii. Noi am fost plecați în majoritatea timpului, cu excepția scurtelor perioade de odihnă de la prânz, așa că am mâncat în mai multe locații din zonă. Totuși, în ultima seară petrecută aici am zis să încercăm și serviciile pensiunii la capitolul restaurant. Am luat loc pe terasa exterioară în jurul orei 19.00 și ne-a fost adus rapid meniul. În timp ce am răsfoit meniul terasa s-a aglomerat, însă nu ne-a deranjat acest aspect; ne-am bucurat de formația care asigura fondul muzical seara pe terasa pensiunii și am așteptat totuși cam mult până a sosit comanda (aproximativ 40 de minute). Mâncarea a fost în regulă, nici nu a excelat, dar nici nu pot spune că am descoperit nu știu ce aspecte negative. Am comandat cârnăciori la tigaie, cartofi prăjiți și țărănești, un șnițel de pui, niște hamsii și două beri, plătind pentru tot 49 de lei. Ospătarul nostru părea cam șovăielnic, însă s-a achitat cu bine de îndatoririle sale.
La capitolul distracție și relaxare pot trece ștrandurile termale unde ne-am scăldat pe săturate, drumețiile din jurul stațiunii (cascada Lotrișor – vezi impresii), vizitarea Mănăstirii Cozia din apropiere (vezi impresii), a Mănăstirii Ostrov (vezi impresii) sau o scurtă ieșire la Râmnicu Vâlcea, unde am mers la Grădina zoologică din localitate (vezi impresii), dar și la Muzeul satului vâlcean (vezi impresii). Să nu uităm și de Mănăstirea Turnu, Castrul roman Arutela sau Mănăstirea Stânișoara, obiective aflate și ele în apropierea stațiunii.
Totodată, seara ne-am plimbat prin stațiune și pe faleza Oltului, bucurându-ne din plin de sejurul nostru reușit pe aceste frumoase meleaguri. Pentru că ne-am simțit bine aici, vă recomand cazarea la Pensiunea Bucura din Căciulata!
Vă doresc tuturor o primăvară frumoasă!
Trimis de Floryn81 in 03.03.16 23:35:41
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în CĂLIMĂNEŞTI-CĂCIULATA.
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Floryn81); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 45.26624530 N, 24.31910080 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@Crazy_Mouse - rog aruncă o privire peste următorul link amfostacolo.ro/src_google ... p.php?hid=19021.
- - dacă click simplu nu funcţionează: fă click-dreapta pe acel loc, apoi alege, din meniul ce va apărea, "Ce se află aici" ("What s here?")
Buna dimineata, in primul rand vreau sa te felicit pentru calitatea pozelor privind pensiunea, cred ca ar putea sa-ti plateasa drepturi de autor si sa foloseasca pozele tale pentru prezentare, iar pentru articolul tau pentru prima parte in care descrii cazarea daca puneai doar pozele era intr-adevar valabila afirmatia "o poza face mai mult decat 1000 de cuvinte" se vede ca ai o experienta bogata in a descrie spatiile de cazare, pozele aratand tot ce se poate despre locul de cazare. In rest pare o recomandare buna de luat in calcul
@webmaster26 - Am urmat pașii pe care i-ați indicat și au rezultat următoarele coordonate: 45.26624530,24.31910080.
@mishu - Referitor la calitatea pozelor, adevărul este că pensiunea arată excelent. Contează faptul că locația este nouă, însă este important și că - cel puțin la prima vedere - au fost utilizate materiale de calitate.
Dacă ar fi să mă gândesc la un top personal al cazărilor pe care le-am testat în România, Pensiunea Bucura din Căciulata este cu siguranță în primele 3.
@Crazy_Mouse - Mulțam fain. Am modificat "cursorul", rezultând noua poziționare de aici.
În plus, am adnotat coordonatele drept confirmate.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- May.2017 Pensiunea Bucura - te bucuri ca gasesti asa ceva in Romania — scris în 08.05.17 de ofice din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2015 O pensiune exceptionala, un manager dezorganizat — scris în 07.08.15 de adriana g din IAşI - nu recomandă