ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 11.10.2015
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Râmnicu Sărat
ÎNSCRIS: 09.05.11
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
AUG-2015
DURATA: 5 zile
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 12 MIN

Plajă și bălăceală la Căciulata. Am fost acolo și ne-a plăcut!

TIPĂREȘTE URM de aici

În ultima parte a lunii august am petrecut cinci zile frumoase pe Valea Oltului, la Căciulata, stațiune în care nu mai ajunsesem de mai bine de zece ani. Acestui sejur la Căciulata i-am alocat inițial două zile, însă vremea însorită, dar mai ales piscinele cu apă termală din stațiune ne-au convins să mai prelungim șederea noastră acolo cu încă trei nopți. În acest review vă voi prezenta câteva informații despre posibilitățile de bălăceală din zonă, locații de care noi am rămas extrem de încântați și pe care sperăm să le vizităm din nou vara viitoare.

1. Ștrandul Cozia AquaPark este locația pe care am îndrăgit-o cel mai mult și unde am mers de trei ori. Am fost acolo în primele două zile, dar și în ultima zi de ședere la Căciulata și de fiecare dată ne-am simțit excelent. Acest ștrand se află în curtea comună a celor trei mari hoteluri din stațiune – Căciulata, Cozia și Oltul și este o construcție recentă, dată în folosință în această vară (din spusele doamnei care se afla la intrare). Ne-a plăcut la Cozia AquaPark faptul că existau opt piscine de adâncimi diferite, iar jumătate din ștrand era acoperit, astfel că am putut sta de fiecare dată câte cinci-șase ore fără a ne expune foarte mult la soare.

Deoarece în primele două zile am avut cazare la aproximativ un kilometru de acest ștrand, am venit aici cu mașina. Am găsit de fiecare dată loc în parcarea hotelurilor, contra unui tarif fix de 3 lei/zi. Biletele de intrare în ștrand puteau fi cumpărate de la recepțiile celor trei hoteluri; noi le-am achiziționat de la recepția Hotelului Oltul, aceasta aflându-se cel mai aproape de intrarea în incinta ștrandului. Pentru a petrece o zi în această locație, prețurile au fost următoarele: adulți – 20 de lei și copii (între 2 și 14 ani) – 10 lei. Prețul biletului însemna o singură intrare, ceea ce a fost un oarecare inconvenient, însă copilul a făcut față cu brio oboselii acumulate după ore în șir de joacă în apa caldă. Turiștii cazați în unitățile S. C. Călimănești-Căciulata S. A. aveau un statut privilegiat, ei putând beneficia de bilete cu intrări multiple (adulți – 25 lei și copii – 15 lei). În ceea ce privește programul de funcționare, acesta era de luni până vineri: între orele 09.00 și 22.00, iar sâmbătă și duminică: între orele 08.00 și 22.00.

Buuun, să trecem și la partea cea mai importantă: posibilitățile de relaxare din interior. Așa cum am mai precizat ceva mai sus, aici există opt piscine cun apă termală de adâncimi diferite, cea mai mică având adâncimea de 20 de centimetri (pentru piticuți), iar adâncimea maximă era 1,40 metri (în patru piscine diferite, două aflate în zona acoperită și două afară). Una dintre piscinele de afară era bazinul în care ajungeam după ce alunecam veseli nevoie-mare pe toboganele de la acest aquapark (aici adâncimea era de 1,10 metri). Și da, ne-am dat de foarte multe ori pe tobogan, mai ales că puștiul era extrem de încântat de acest lucru (trebuie să recunoaștem - și părinții la fel :) ). Platforma pe care se urca la tobogane avea două nivele: de la primul puteai aluneca fie pe cele trei tobogane albastre (cele mai scurte și cu cea mai rapidă alunecare), dar și pe cel galben (ceva mai lung, dar cu o coborâre mai lejeră). Aceste tobogane sunt descoperite. Și pentru amatorii de senzații mai tari, mai urcai încă o scară și ajungeai la platforma superioară, de unde porneai într-o sinuoasă alunecare pe toboganul acoperit de culoare roșie. La tobogane existau permanent supraveghetori, care îți permiteau să te dai după ce persoana dinainte ajungea în bazin. Mi-a plăcut mult această organizare, pentru că evita multe dintre situațiile neplăcute care puteau apărea acolo. Toboganele nu funcționau permanent, ci după următorul program: între orele 10.00 și 19.30, în fiecare oră în primele 30 de minute, iar celelalte 30 de minute era pauză. La prânz era o pauză mai lungă, între orele 12.30 – 14.00.

Un alt aspect pe care l-am observat este faptul că lângă aceste tobogane mai era construit un alt picior de susținere pentru un alt tobogan mai înalt decât cele existente. Acolo trebăluiau de zor câțiva muncitori, care nu ne-au deranjat însă prin prezența lor.

Apa din toate piscinele era curată și, cel mai important pentru noi, caldă. Am observat că apa era schimbată prin rotație la câteva zile, iar în piscina schimbată cel mai recent apa era cea mai caldă. Pe lângă faptul că ne-am bălăcit la greu, un alt lucru care ne-a plăcut au fost duzele plasate în pereții bazinelor, prin care era introdusă periodic apă (am făcut masaj la picioare, dar și la umeri și ne-a plăcut mult). Unul dintre bazinele de afară avea amenajate pe margine câteva zone pentru jacuzzi (funcționau prin rotație, nu toate în același timp), iar bazinul cel mai mare din zona acoperită avea o parte realizată sub forma unui cerc, unde din când în când apa intra prin duzele din pereții bazinului și efectiv ne lăsam plimbați de curentul creat acolo. Ne-a plăcut mult și în această piscină, noi îi ziceam ”la melc” pentru că ni se părea că seamănă cu o cochilie.

Pe marginea piscinelor am găsit amplasate câteva sute de șezlonguri; noi am stat mereu în partea acoperită a ștrandului, însă se putea sta și afară pentru cei care doreau un bronz de munte autentic. Doar într-una din zile le-am văzut ocupate pe toate (era weekend), în cursul săptămânii a fost destul de lejer, rămâneau mai multe șezlonguri libere.

În interiorul acestui ștrand la grupurile sanitare și la dușuri am găsit curățenie, la fel și la cabinele de dezbrăcare/îmbrăcare. Ce mi-a mai plăcut a fost faptul că în holul de la dușuri îți puteai usca părul la unul dintre fohn-urile amplasate aici. Am mai văzut că în partea stângă a intrării era și o cabină unde se putea face masaj, însă noi nu am dorit acest lucru (din câte îmi amintesc, pentru un masaj general de 30 de minute prețul era 15 lei).

Trebuie să mai spun că la intrare am citit un afiș prin care se interzicea accesul cu băuturi sau alimente din afara unității, însă nimeni nu te controla în geantă și nici nu îți atrăgea atenția dacă mâncai la șezlong ceva adus din afară. Noi am mâncat în primele două zile la autoservirea din incintă, iar în ultima zi am avut la noi câteva sandvișuri.

În ceea ce privește mâncarea de la autoservirea lor, prețurile nu erau mai mari decât în altă parte. Câteva exemple: ciorbă de burtă – 9,3 lei; ciorbă de perișoare – 5,3 lei; piept de pui la grătar – 9 lei; șnițel pui pane – 9,7 lei; rulou pui cu bacon – 12,6 lei; cartofi țărănești – 4,4 lei; pilaf sârbesc- 4,2 lei sau salată de gogoșari/castraveți – 4,4 lei. Noi am comandat ciorbă de burtă și ciorbă de perișoare (ne-au plăcut), cartofii țărănești ni s-au părut deasemenea buni, iar pilaful sârbesc nu ne-a plăcut, așa că a doua zi nu am mai comandat. Am luat și un piept de pui la grătar, însă parcă l-am fi dorit ceva mai perpelit. Per ansamblu, la bucătărie ar mai fi câte ceva de îmbunătățit.

Voi mai prezenta și câteva prețuri la băuturi: Bergenbier la pahar de plastic – 3 lei și la doză 4,5 lei, iar celelalte prețuri sunt la doză: Beck”s – 5,5 lei, Staropramen – 5 lei, Ciuc – 4,5 lei sau Bergenbier fără alcool – 5 lei. Sucurile costau toate 5 lei sticla de 0,5 litri, iar apa minerală sau plată – 3,5 lei.

În încheierea prezentării, putem spune că Ștrandul Cozia AquaPark este un loc unde noi ne-am simțit excelent! Per total, i-aș da nota 9,50!

2. Ștrandul Hotelului Oltul este locația unde am mers în cea de-a treia zi a sejurului nostru de la Căciulata. Nu am fost acolo pentru că ne săturasem de ștrandul Cozia AquaPark, ci am intrat mai degrabă din curiozitate. Tarifele au fost aceleași cu cele pe care le-am achitat pentru ștrandul Cozia AquaPark din curte, iar accesul către această locație se făcea trecând prin baza de tratament comună pentru cele trei mari hoteluri.

Ștrandul Hotelului Oltul poate reprezenta o variantă excelentă de relaxare pentru cei care se cazează la aceste hoteluri în extrasezon, întrucât două din cele trei piscine de aici sunt acoperite complet și poți ajunge la ele prin interior, trecând prin baza de tratament. Apa era la fel de caldă ca și la celălalt ștrand, iar adâncimea maximă era tot de 1,40 metri.

Erau șezlonguri în interior, dar și în exterior și -în plus față de celălalt ștrand- aici existau umbrele afară, astfel că am putut sta în exterior fără probleme după ce am deschis una dintre acele umbrele. Aici a fost ceva mai liber decât la ștrandul Cozia AquaPark, probabil pentru că dincolo erau mai multe piscine și locația era mai atrăgătoare, fiind abia dată în folosință. Am profitat și aici de duzele pentru masaj și ne-am bălăcit aproximativ trei ore, apoi am plecat întrucât am vrut să ne odihnim după prânz pentru ca mai pe seară să mai vizităm câte ceva prin apropiere.

Existau și aici două cabine pentru masaj, iar tarifele afișate erau următoarele: masaj parțial – 8 lei/15 minute și masaj total 15 lei/30 de minute. Pentru Ștrandul Hotelului Oltul voi da nota 9,00!

Cam atât și despre această locație, să trecem mai departe!

3. În a patra zi a sejurului nostru la Căciulata am schimbat încă o dată locația de bălăceală. În timpul unei plimbări de seară am observat la ieșirea din stațiune înspre Sibiu o locație interesantă care se lăuda cu două piscine generoase – Hotelul Casa Românească. Asta s-a întâmplat în a doua seară a noastră la Căciulata, atunci când am trecut pe lângă această locație și am văzut afișele. Fără a sta prea mult pe gânduri, am urcat treptele spre zona piscinelor și, pentru că acest ștrand era încă deschis, am rugat-o pe domnișoara de la intrare să ne permită pentru câteva minute să vedem piscinele, deoarece am fi interesați să venim într-o zi la ei. Fata a fost amabilă și ne-a poftit înăuntru, așa că am văzut zona de bălăceală și ne-am putut face o impresie corectă despre această locație.

Cele două piscine de la Hotelul Casa Românească (una exterioară și una interioară) au dimensiuni generoase – nu mă încumet să aproximez, însă pentru cei interesați de acest aspect voi atașa câteva fotografii edificatoare. Noi am venit aici pe la 09.30 dimineața și am stat până în jur de ora 12.00. Am ocupat șezlonguri în apropierea piscinei exterioare și –spre deosebire de zilele anterioare– de data aceasta am făcut plajă, profitând de soarele generos de sfârșit de august.

Apa termală din piscina exterioară ne-a îmbiat la reprize lungi de bălăceală însă, împins de curiozitate, am intrat pentru câteva minute și la piscina interioară. Aceasta se află în înăuntrul unei clădiri construite în apropierea celei exterioare, în partea superioară a curții hotelului. Apa din interior mi s-a părut parcă un pic și mai caldă decât cea de afară, poate și pentru că piscina este adăpostită complet. Și în interior, ca și afară, există zonă de toalete și dușuri.

Tot în clădirea piscinei interioare am văzut și o saună umedă și uscată, iar pe un afiș lipit lângă intrare scria că aceasta nu funcționează pe perioada verii. Tariful afișat pentru saună era de 10 lei de persoană, iar timpii maximi de ședere în saune erau diferiți: sauna uscată – 15 minute; sauna umedă – 10 minute.

Ce ar mai fi de adăugat?! Era să uit, tarifele pe care le-am achitat pentru intrarea la aceste piscine de la Casa Românească: câte 15 lei pentru noi adulții, iar pentru cel mic 5 lei (tarif pentru copiii între 5 și 14 ani). Exista și posibilitatea închirierii unei umbrele contra sumei de 5 lei, însă pentru că nu am stat foarte mult și am mai vrut să ne și bronzăm nu am optat pentru acest lucru.

Nota 9,00 pentru piscinele de la Hotelul Casa Românească!

4. În această ultimă parte a review-ului voi încerca o scurtă trecere în revistă a altor câteva locuri din zonă unde se putea face baie, locații pe care le-am observat, dar pe care nu le-am testat! Din păcate –ca orice lucru frumos- sejurul nostru s-a terminat parcă prea repede! Nu-i nimic, sperăm să recuperăm la vară!

Într-una dintre serile petrecute la Căciulata am servit masa la Terasa-restaurant Camelot (impresii aici) și am văzut în vecinătate piscina de la Camelot. Această piscină exterioară avea apa încălzită la 36 de grade (conform celor afișate pe un panou la intrare), iar pe margine erau aranjate mai multe șezlonguri. Tarifele afișate: adulți – 20 de lei, copii – 15 lei (gratuit sub 7 ani). Exista și un tarif de seară pentru cei care preferau baia la piscină între orele 20.00 și 01.00 – 15 lei.

Un alt ștrand nu foarte mare l-am văzut trecând de data aceasta prin Călimănești (aproximativ doi kilometri de zona Ștrandului Cozia din Căciulata); este vorba despre ștrandul Pescăruș. Am trecut de câteva ori cu mașina prin dreptul lui și am văzut cele două piscine existente aici. De fiecare dată am observat că era destul de aglomerat. De jur-împrejur erau aranjate mai multe zone cu șezlonguri, dar și mai multe umbrele. Pentru că nu am reușit să oprim acolo, nu pot preciza tarifele, însă am găsit pe AFA un articol al unui alt user (impresii aici) în care sunt trecute și prețurile de anul acesta.

Voi mai aminti aici și piscina exterioară din curtea Motelului Cozia, locație aflată peste drum de hotelurile Căciulata, Cozia și Oltul. Noi am trecut de mai multe ori seara prin apropiere și am văzut că erau oameni care se relaxau acolo la piscină, însă amănunte mai multe am aflat dintr-un review recent

Cam atât despre posibilitățile de bălăceală și plajă din Căciulata și împrejurimi. Cu siguranță mai există și alte piscine pe acolo, însă noi pe astea le-am găsit. Poate la vară vom ajunge iarăși pe aceste frumoase meleaguri și atunci voi face unele completări cu privire la variantele de bălăceală din zonă...

În încheierea acestui review, vă doresc tuturor o toamnă frumoasă!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Floryn81 in 11.10.15 00:33:32
Validat / Publicat: 11.10.15 08:40:04
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în CĂLIMĂNEŞTI-CĂCIULATA.

VIZUALIZĂRI: 25249 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Floryn81); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 1. Ștrandul Cozia AquaPark se află în curtea comună a hotelurilor Oltul, Cozia și Căciulata. Ștrandul nu se vede în această imagine, el se află în spatele hotelului Cozia.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 71950 PMA (din 57 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).

ECOURI la acest articol

7 ecouri scrise, până acum

webmaster
[11.10.15 08:39:30]
»

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

izabiza
[11.10.15 08:54:23]
»

Mai ales pentru toamnă-iarnă, ar mai fi și spa-ul de la Hotel Orizont Cozia, din Căciulata.

Deși, am auzit că s-au cam obrăznicit la prețuri de când au spa-wellnes.

tata123 🔱
[11.10.15 09:38:46]
»

Valea Oltului este deosebit de frumoasă toamna. Ar merge acum o piscină interioară cu apă termală, având în vedere vremea de afară, aflată la un pas de iarnă parcă. Sper să vină și niște zile frumoase de toamnă pentru a ne bucura de ceva peisaje arămii sub câteva raze de soare călduțe. Parcă cei de la Tv anunțau o toamnă lungă și călduroasă.

izabiza
[11.10.15 09:49:57]
»

@tata123 - Da, de asta am și adus în discuție Hotelul de mai sus. e tentantă o bălăceală călduță, așa, de făcut ”sâc” frigului de afara.

Centrul Wellness & SPA va pune la dispozitie o piscina cu apa dulce incalzita la 28°-30° C, o piscina cu apa sarata incalzita la 35° 36° C – adusa direct de la Ocnele Mari, un jacuzzi pentru rasfat maxim, dusuri moderne cu hidromasaj si cromoterapie, etc.

Floryn81AUTOR REVIEW
[11.10.15 10:20:51]
»

@tata123 - Din ceea ce am prezentat eu, s-ar încadra pentru o bălăceală de toamnă piscina interioară de la Casa Românească, dar -mai ales- cele două piscine interioare ale Hotelului Oltul. Mă gândesc mai ales la Oltul deoarece acolo ajungi la piscină trecând prin baza de tratament, fără să ieși deloc afară.

În legătură cu toamna lungă și frumoasă, poate vom mai prinde ceva zile mai însorite, însă nu știu cât de cald va mai fi afară.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Floryn81AUTOR REVIEW
[11.10.15 10:43:24]
»

@izabiza - Este o recomandare bună și acest hotel, fiind o unitate de cazare amplasată ceva mai sus decât celelalte din jur, așa că unele dintre camere sigur au o vedere frumoasă către o parte din stațiune și, mai ales, către râul Olt. Știam de centrul SPA de aici, însă nu l-am văzut nici măcar în treacăt, din acest motiv am ales să nu-l menționez.

O altă locație situată în apropiere este Hotelul Domniței. Și aici există piscină interioară (am aflat de la doi turiști cazați la această unitate de cazare, cu care am schimbat într-o seară câteva impresii la o terasă).

izabiza
[11.10.15 10:46:35]
»

@Crazy_Mouse - Da, bună precizare. Când am stat eu la ei, spa-ul nu era gata, dar priveliștea era de vis

Mulțumesc de... reamintire și cădere în reveria bălăcelilor descrise în review.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Floryn81, izabiza, tata123 🔱
Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în Călimănești-Căciulata:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 2.0205159187317 sec
    ecranul dvs: 1 x 1