ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 24.07.2025
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 06.01.17
STATUS: PARTENER
LUNA
MAY-2025
Familie
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
98.33%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 2 MIN

[Păstrăvăria Crăcăoani] Savoare tradițională românească

TIPĂREȘTE

Pentru cei ce stiu sa savureze un pește bun sau pentru iubitorii de mancare buna si traditionala vă puteți opri la Păstrăvăria Crăcăoani sau mai corect la Microferma familiei Catana situata intre Piatra Neamt si Targu Neamt pe DN15C.

Retetele adunate de familie din locurile lor de origine sunt reinterpretate, dar gustul bun vine din ingrediente de calitate de la producatorii locali.

Direct din DN15C intri in parcarea proprie a pastravariei flancata cu ghivece de flori. Daca circuli cu un pic de viteza e posibil sa risti sa vezi pancarda cu Păstrăvăria Crăcăoani. Pastrav viu / specialitati din peste. Parcam. Doar doua masini. In fața se află restaurantul și in dreapta o terasa, locuri de joaca pentru copii. Trecem de terasa si gasim bazinele cu apă de izvor din munții Stânișoarei, bazine cu păstravi și crapi.

O doamna ne invita sa luam loc in restaurant. Intram. Ne facem comozi. Vine cu meniul, dar si cu un pahar de palincuta de gutui (nu pentru sofer), din aia de te incalzeste …. In loc de buna ziua. Din partea casei. O intrebam ce ne recomanda si raspunsul este: totul este facut azi.

Sa incepem cu ce am incercat:

Salata de icre. Asezata pe o felie de lamaie, fina ca o crema, cu ceapa rosie taita marunt.

Am avut de ales intre storceag de Crăcăoani si borsul de pastrav. Ma uit in meniu: borsul facut din crap, salau, somon. Storceagul din sturion, salau si somon. A invins storceagul. Insotit de smantinica si ardei iute.

Deja simteam ca nu se mai poate, dar daca am comandat … un păstrăv rumenit la jar alaturi de mămăliguța aurie și moale, rotundă și de mujdeiul de usturoi și plachie de peste. Au fost mutate la pachet. Binenteles ca m-a intrebat daca nu vreau ceva dulce – un papanas? Unde sa intre?

Cu ce am udat meniul – cu bere la draft si una cu nema alcool (a se citi zero pentru sofer). Avantaj!

Ce mi-a ramas sa incerc de la rubrica bunatatile bunicii: Cârnațul de pește (peste cu mirodenii secrete), lapții pane, rumeniți, dar moi în mijloc, zacusca cu pește (din legume coapte la jar si peste), poate niste chiftelute. Asa mi le-a prezentat doamna, asa va zic.

Am platit cu cardul. Tipsul separat.

Cu forte proaspete si zambetul pe buze am plecat in drumul nostru. Ca de „𝘊𝘪𝘯𝘦 𝘱𝘳𝘪𝘯𝘥𝘦 𝘱𝘦𝘴̦𝘵𝘦 𝘣𝘶𝘯 𝘴̦𝘪 𝘮𝘢̆𝘯𝘢̂𝘯𝘤𝘢̆ 𝘤𝘶 𝘮𝘢̆𝘮𝘢̆𝘭𝘪𝘨𝘶𝘵̦𝘢̆, 𝘢𝘳𝘦 𝘱𝘶𝘵𝘦𝘳𝘪 𝘥𝘦 𝘻𝘦𝘶 𝘴̦𝘪 𝘷𝘦𝘴𝘦𝘭𝘪𝘦 𝘥𝘦 𝘱𝘳𝘶𝘯𝘤!

Daca recomand pastravaria: da. Mancare proaspata, delicioasa, gatita cu suflet.

P. S. 1 daca in timpul saptamanii gasesti mese libere, pentru weekend ar fi bine o rezervare.

P. S. 2 sper sa ma credeti pe cuvant ca de foame am uitat sa fac poze (bune!).

AmFostAcolo fără reclame?

  • Utilizatoriii LOGAȚI văd o versiune cu mai puține reclame
  • Ai dori o versiune COMPLET fără reclame? — devino membru afaFanClub

Membrii afaFanClub accesează AFA FĂRĂ RECLAME, pentru 8-9 lei/lună!
Cum devin membru afaFC? -- cumperi un abonament pe 6 sau 12 luni.

[fb]
---
Trimis de fredutza in 24.07.25 14:49:38
Validat / Publicat: 24.07.25 16:18:14
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în [ALTE ZONE].

VIZUALIZĂRI: 74 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj
Adn. FAVORIT

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (fredutza); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P08 Pastrav pane
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 18200 PMA (din 14 voturi)

ECOURI la acest articol

3 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[24.07.25 16:17:06]
»

Mutat în rubrica "Pe unde am mai mâncat, prin Moldova, [ALTE ZONE]" (nou-creată pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER UndeMâncăm]

webmasterPHONE
[24.07.25 17:12:17]
»

Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent (2025) sau anul trecut (2024) ;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

nicole33
[24.07.25 22:39:12]
»

@fredutza:

O recomandare interesantă!

Pentru cei ce stiu sa savureze un pește bun sau pentru iubitorii de mancare buna si traditionala vă puteți opri la Păstrăvăria Crăcăoani

Sinceră să fiu, nu am intrat niciodată într-o păstrăvărie pentru a mânca şi poate că ar fi timpul să încerc şi o asemenea experienţă

Vine cu meniul, dar si cu un pahar de palincuta de gutui (nu pentru sofer), din aia de te incalzeste …. In loc de buna ziua. Din partea casei.

Cred că ştiu deja cine a savurat palinca de gutui şi cine s-a sacrificat

Am avut de ales intre storceag de Crăcăoani si borsul de pastrav. Ma uit in meniu: borsul facut din crap, salau, somon. Storceagul din sturion, salau si somon. A invins storceagul.

Aici m-ai pierdut. Dar păstrăv nu era în borşul de păstrăv?

Oricum şi eu tot storceag alegeam.

Să vă fie de bine şi vacanţă plăcută!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...

    • SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2025 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • LOGAT? = DA (IntC=1)
  • pagină generată în 0.039236068725586 sec
    ecranul dvs: 1 x 1