EXCELENT
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
[Păstrăvăria Crăcăoani] Savoare tradițională românească

Pentru cei ce stiu sa savureze un pește bun sau pentru iubitorii de mancare buna si traditionala vă puteți opri la Păstrăvăria Crăcăoani sau mai corect la Microferma familiei Catana situata intre Piatra Neamt si Targu Neamt pe DN15C.
Retetele adunate de familie din locurile lor de origine sunt reinterpretate, dar gustul bun vine din ingrediente de calitate de la producatorii locali.
Direct din DN15C intri in parcarea proprie a pastravariei flancata cu ghivece de flori. Daca circuli cu un pic de viteza e posibil sa risti sa vezi pancarda cu Păstrăvăria Crăcăoani. Pastrav viu / specialitati din peste. Parcam. Doar doua masini. In fața se află restaurantul și in dreapta o terasa, locuri de joaca pentru copii. Trecem de terasa si gasim bazinele cu apă de izvor din munții Stânișoarei, bazine cu păstravi și crapi.
O doamna ne invita sa luam loc in restaurant. Intram. Ne facem comozi. Vine cu meniul, dar si cu un pahar de palincuta de gutui (nu pentru sofer), din aia de te incalzeste …. In loc de buna ziua. Din partea casei. O intrebam ce ne recomanda si raspunsul este: totul este facut azi.
Sa incepem cu ce am incercat:
Salata de icre. Asezata pe o felie de lamaie, fina ca o crema, cu ceapa rosie taita marunt.
Am avut de ales intre storceag de Crăcăoani si borsul de pastrav. Ma uit in meniu: borsul facut din crap, salau, somon. Storceagul din sturion, salau si somon. A invins storceagul. Insotit de smantinica si ardei iute.
Deja simteam ca nu se mai poate, dar daca am comandat … un păstrăv rumenit la jar alaturi de mămăliguța aurie și moale, rotundă și de mujdeiul de usturoi și plachie de peste. Au fost mutate la pachet. Binenteles ca m-a intrebat daca nu vreau ceva dulce – un papanas? Unde sa intre?
Cu ce am udat meniul – cu bere la draft si una cu nema alcool (a se citi zero pentru sofer). Avantaj!
Ce mi-a ramas sa incerc de la rubrica bunatatile bunicii: Cârnațul de pește (peste cu mirodenii secrete), lapții pane, rumeniți, dar moi în mijloc, zacusca cu pește (din legume coapte la jar si peste), poate niste chiftelute. Asa mi le-a prezentat doamna, asa va zic.
Am platit cu cardul. Tipsul separat.
Cu forte proaspete si zambetul pe buze am plecat in drumul nostru. Ca de „𝘊𝘪𝘯𝘦 𝘱𝘳𝘪𝘯𝘥𝘦 𝘱𝘦𝘴̦𝘵𝘦 𝘣𝘶𝘯 𝘴̦𝘪 𝘮𝘢̆𝘯𝘢̂𝘯𝘤𝘢̆ 𝘤𝘶 𝘮𝘢̆𝘮𝘢̆𝘭𝘪𝘨𝘶𝘵̦𝘢̆, 𝘢𝘳𝘦 𝘱𝘶𝘵𝘦𝘳𝘪 𝘥𝘦 𝘻𝘦𝘶 𝘴̦𝘪 𝘷𝘦𝘴𝘦𝘭𝘪𝘦 𝘥𝘦 𝘱𝘳𝘶𝘯𝘤!
Daca recomand pastravaria: da. Mancare proaspata, delicioasa, gatita cu suflet.
P. S. 1 daca in timpul saptamanii gasesti mese libere, pentru weekend ar fi bine o rezervare.
P. S. 2 sper sa ma credeti pe cuvant ca de foame am uitat sa fac poze (bune!).

AmFostAcolo fără reclame?
- Utilizatoriii LOGAȚI văd o versiune cu mai puține reclame
- Ai dori o versiune COMPLET fără reclame? — devino membru afaFanClub
- ABONAMENT afaFC pe 6 LUNI = 59 lei Cumpără afaFC 6 luni
- ABONAMENT afaFC pe 12 LUNI = 100 lei Cumpără afaFC 12 luni
Trimis de fredutza in 24.07.25 14:49:38
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în [ALTE ZONE].
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (fredutza); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat în rubrica "Pe unde am mai mâncat, prin Moldova, [ALTE ZONE]" (nou-creată pe sait)
Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ”
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
@fredutza:
O recomandare interesantă!
”Pentru cei ce stiu sa savureze un pește bun sau pentru iubitorii de mancare buna si traditionala vă puteți opri la Păstrăvăria Crăcăoani
Sinceră să fiu, nu am intrat niciodată într-o păstrăvărie pentru a mânca şi poate că ar fi timpul să încerc şi o asemenea experienţă
”Vine cu meniul, dar si cu un pahar de palincuta de gutui (nu pentru sofer), din aia de te incalzeste …. In loc de buna ziua. Din partea casei.
Cred că ştiu deja cine a savurat palinca de gutui şi cine s-a sacrificat
”Am avut de ales intre storceag de Crăcăoani si borsul de pastrav. Ma uit in meniu: borsul facut din crap, salau, somon. Storceagul din sturion, salau si somon. A invins storceagul.
Aici m-ai pierdut. Dar păstrăv nu era în borşul de păstrăv?
Oricum şi eu tot storceag alegeam.
Să vă fie de bine şi vacanţă plăcută!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)