Insula Giftun / Cu adevarat Insula Paradisului
Intr-adevar, Insula Giftun a fost locul in care m-am simtit cel mai bine, in ciuda temperaturii caniculare din iulie. Excursia in care am fost a fost organizata de [***], carora nu le putem reprosa nimic, cu exceptia faptului ca nu excelau la capitolul engleza. Majoritatea vorbeau foarte bine rusa.
Prima parte a excursiei consta intr-o croaziera de 45 de minute, apoi o oprire de alte 45 min pentru snorkeling, in apropierea unui recif impresionant. La inceput, nu prea ne descurcam cu echipamentul de snorkeling, asa ca ghidul ne-a luat de mana si ne-a dus sa vedem cele mai frumoase peisaje marine ever. Dupa oprirea pentru snorkeling, vasul ajunge in 20 de minute la Insula Giftun. Aici, pranzul este inclus in costul excursiei. Dupa pranz, urmeaza 2 ore de program liber, in care te poti balaci in voie in apa aceea de un albastru uimitor. La intoarcere, se face din nou o oprire de 30 de min pentru snorkeling.
Cred ca imaginile sunt mai relevante. In orice caz, daca mergeti in Egipt, nu ratati excursia. Noua ne-a placut asa de mult, incat ne-am dus de doua ori in sapte zile:)
Trimis de zenobia* in 13.12.09 11:48:21
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (zenobia*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Scuze daca par profana. Dar ce inseamna de fapt acest snorkeling de care spune toata lumea? Merita incercat? Si daca vezi coralii in apa, poti sa gasesti un aparat foto care sa faca poze sub apa? Si cat ar costa?
Eu merg peste 10 zile si as vrea sa stiu amanunte. Multumesc.
Snorkeling inseamna sa inoti la suprafata apei, echipat cu ochelari subacvatici (vizor), cu un tub din silicon numit snorkel, pe care il tii in gura si prin care respiri si cu labe de scafandru (optional). Asta iti permite sa privesti in apa fara probleme si sa admiri peisajul submarin.
Poti face fotografii cu un aparat special, insa noi nu am avut si nu stiu cat costa. Stiu ca se vand prin statiune cu 10-15 dolari, dar nu stiu cat sunt de bune.
Buna, noi tocmai ne-am intors din Egipt si ne-am cumparat de acolo un aparat foto Kodak cu 16 dolari (pret fix), 27 de pozitii de la Senzo Mall la chioscul Kodak. Acelasi aparat il vei gasi si la magazinele hotelurilor dar mult mai scump. Poti gasi si aparate mai ieftine (10 dolari) dar nu am auzit de marcile respective.
Azi am dus filmul la developat si au iesit toate 27 pozitiile dar sa nu te astepti la cine stie ce calitate.
Iti recomand cu caldura excursia 4 Insule, vei vedea mii de pesti si vei innota printre ei. E o senzatie minunata.
- Feb.2024 Sindbad — scris în 10.03.24 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Jan.2024 Explorând adâncurile Mării Roşii la bordul unui submarin adevărat — scris în 05.02.24 de nicole33 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jun.2021 Coralii din Marea Rosie — scris în 12.02.22 de gianimary din BULZ [BH] - RECOMANDĂ
- Aug.2019 În căutarea paradisului pierdut — scris în 24.09.19 de robert din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2018 3 în 1 sau Paradise Island Plus — scris în 05.11.18 de nicole33 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Oct.2010 Excursia celor patru insule; Snorkeling la Marea Rosie — scris în 28.10.10 de costin1968 din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2010 Giftun, insula misterioasa! — scris în 20.09.10 de marcy74 din RM VALCEA - RECOMANDĂ