ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 24.09.2019
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 29.12.11
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
AUG-2019
DURATA: 1 zile
prieteni
4 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢ. / RELAXARE:
80.00%
Mai degrabă mulțumit

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
85.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

În căutarea paradisului pierdut

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Paradise Island

Închei seria mea de articole despre Egipt 2019 cu excursia mea preferată, pe care am m-ai făcut-o și pe care aș mai face-o de câte ori aș mai avea ocazia. Este vorba de o excursie cu barca pe mare către o insulă paradisiacă. Dacă pe vremuri am fost la insula Giftun, de data asta am ales Paradise Island.

Dar scopul meu principal de a face excursia nu este destinația finală, ci opririle intermediare, respectiv sesiuni; e de snorkeling. V-am povestit că la hotelul unde eram cazați erau doar niște corali ratăciți și implicit nici prea multi pești nu-si faceau veacul pe-acolo, așa că eram pur si simplu obligat sa iau această excursie.

De costuri v-am povestit în articolul precedent, doar voi reaminti că ne-a costat 50 USD de persoană, excursia fiind achiziționată de la Touroperatorul local.

La data si la ora stabilită, 7,30 dimineața am fost luați de la hotel cu un microbuz. Până aici toate bune si frumoase, doar ca se pierde exterm de mult timp cu normala recuparare a turistilor de pe la hoteluri. Cel mai mult am astept după o familie de arabi. Cu chiu cu vai am ajuns în Portul din Hurghada. Evident aici ne-am pus iar pe asteptat. Cam vreo 45 de minute a durat până s-a hotărât vasul să acosteze la mal si noi să ne suim pe el. Le-am făcut eu un pic de scandal, dar evident fără niciun pic de succes.

În fine ne-am îmbarcat pe vas și am ocupat fiecare locuri după noroc. Majoritatea calatorilor erau români, dar așa cum am precizat mai era o familie de arabi, niste bieloruși și niste polonezi. Cam 20-25 de persoane cu tot cu echipaj și cu fotograful-cameraman!

Navigația pe mare a decurs fără incidente, a fost o reală plăcere să navigăm arși de soare și cu vântul în față. Pe vas am fost serviți cu ceva băuturi nealcoolice: fanta, cola, sprite, apă.

După mai bine de o ora de navigație am ajuns la Paradise Island. Aici era o adevărată industrie, numai paradis nu mai e. Erau o mulțime de vase inscrip. tionate cu numele insulei, semn că o firmă a pus stăpânire pe ea. Debarcarea de pe vas se făcea cu o bărcuță rapidă, doar că se pare nu era încă rândul nostru.

La urcarea pe vas am fost pusi să completăm un formular în care să specificăm ce echipament de snorkeling preferăm. Noi deja eram dotați cu măști de acasă. Nu e foarte igienic sa bagi tubul ala de respiratie în gură după o mulțime de alti turiști. Așa că noi am optat doar pentru labe. Ei bine un membru al echipajului s-a dus pe mal și a luat de la o magazie de pe insulă tot echipamentul de pe listă. Contra cost bănuiesc, dar pentru noi era deja inclus în prețul excursiei.

În fine s-au hotărât să plece și să ne ducă undeva în apropiere la primul loc de snorkeling. Evident că am fost primul care a sărit în apă și ultimul care s-a suit înapoi pe vas. E absolut minunată această lume subacvatică cu o mulțime de corali multicolori, care atrag spre ei pești si alte vietăti marine încredibil de diverse si de frumos colorate. Nicicând nu cred că m-aș sătura de a face snorkeling. Cu ultimele puteri m-am urcat înapoi pe vas si am plecat către următorul recif de corali.

Deja era altceva. Acesta era mai mare si implicit paleta de peștie era mult mai diversificată. Și totuși nu am vazut atât de mulți pe cât aș fi dorit. N-am văzut pisica de mare, dar nici broasca țestoasă. Erau mai mult pești micuți. Evident că aici am făcut o nouă sesiune de snorkeling, de data asta mai lungă.

A fost frumos, a fost foarte frumos, dar n-a fost ca dățile trecute. Turismul ăsta de masă se pare că distruge tot cei frumos pe planeta asta. Sunt o mulțime de bărci dotate cu motoare puternice și se învârt zi de zi pe la acești corali. Păi și io dacă aș fi pește as lua razna și mi-aș lua lumea în cap. Din punctul meu o soluție fezabilă ar fi impunerea prin lege a unor arii protejate, în care accesul să se facă doar cu veliere sau cu alte tipuri de bărci fără motor. Dar cine sunt eu, să pot impune acest lucru? Un nimeni firește, dar alaturi de alți oameni de bine iubitori de natură se pot face minuni. Cred ca trebuie o mai mare implicare din partea tuturor, începând cu mine!

După cele doua sesiuni de snorkeling am fost dusi pe insula Paradisului. Am fost transferați pe o șalupă rapidă și apoi debarcați pe insulă. Prima oprire a fost la magazie să predăm echipamentul primit! Fără cuvinte. Paradis!

Apoi am fost invitați într-o colibă mai mare acoperită de stuf, unde deja erau o multime de turiști la masă. Aici aveam un bufet de unde ne serveam singuri cu preparate tradiționale. Orezul e la putere plus salate, pui și pește. Pe masă aveam un sirop de-al lor și am mai primit fiecare câte o răcoritoare gratis. Berea se lua de la bar și era contra cost! Una peste alta la cât eram de înfometati după efortul depus, a fost o masă copioasă.

A urmat siesta de după amiază pe plajă. La căldura care era ce puteai face decât să te odihnești. De-asta în țările astea calde nu se prea omoară cu munca, de la siestele astea lungi si dese.

Evident că am mai făcut si câte o baie în marea extrem de limpede, iar fetele au mai făcut o sesiune de fotografii, doar erau pe așa numita insulă a paradisului. Dar nici paradisul nu mai e ce era! ;)

Oricum serviciile lor se pare că au evoluat destul de mult. Dacă la precedenta incursiune pe o insulă paradisiacă denumită Giftun nu am mai avut parte decâte de mare și plajă, aici deja urma o nouă surpriză. Un mini show egiptean, cu nenea ălăa de se învârte și se dezbracă în același timp, de te ia amețeala și apoi cu o dansatoare de bellydance! Am văzut multe la viața mea, dar așa o dansatoare din buric atât de grasă, să-mi fie cu iertare că n-am mai întâlnit!!!

Ziua s-a terminat si a urmat lungul drum spre casă, pardon spre hotel Am ajuns cu bine și asta-i tot ce contează. Întrebarea care se pune este dacă recomand excursia? Evident că o recomand, dar doar cu velierul! ;)

P. S. Pt cei care doresc să vadă cum a fost excursia noastră, recomand vizionarea videoclipului atașat mai sus!


[fb]
---
Trimis de robert in 24.09.19 11:31:14
Validat / Publicat: 24.09.19 13:42:29
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în EGIPT.

VIZUALIZĂRI: 2808 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (robert); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P17 minunata lume subacvatică
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 31700 PMA (din 34 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

6 ecouri scrise, până acum

robertAUTOR REVIEW
[24.09.19 11:47:18]
»

rog https://www.youtube.com/watch?v=igVIekEgJBI

mersi mult!

webmasterX
[24.09.19 13:42:10]
»

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

Carmen Ion
[24.09.19 14:34:44]
»

@robert:În apărarea graselor , să știi că cele mai bune belly dancers sunt femei cu forme pline, tocmai pentru că siluetele lor pun mai bine în valoare contorsiunile corpului...

robertAUTOR REVIEW
[24.09.19 16:20:52]
»

@Carmen Ion: știu, știu si mie îmi plac femeile cu forme! Dar asa mare la dans io personal n-am m-ai văzut!

nicole33
[24.09.19 23:22:44]
»

@robert:

Felicitări pentru excursie!

Noi deja eram dotați cu măști de acasă. Nu e foarte igienic sa bagi tubul ala de respiratie în gură după o mulțime de alti turiști.

Şi eu găsesc normal să ai propriul echipament de snorkeling, preferabil mască, mult mai comodă pentru că poţi respira normal pe nas, nu pe gură prin tub.

Îmi este greu să-i înţeleg pe cei care închiriază ochelari şi tub, nefiind doar neigienic, ci chiar scârbos. Anul trecut am făcut şi eu o excursie asemănătoare şi am fost surprinsă văzând că niciunul din cei mulţi care au primit ochelari şi tub nu a încercat măcar să dezinfecteze acel tub.

E absolut minunată această lume subacvatică cu o mulțime de corali multicolori, care atrag spre ei pești si alte vietăti marine încredibil de diverse si de frumos colorate. Nicicând nu cred că m-aș sătura de a face snorkeling.

Ăsta este farmecul Egiptului şi al minunatei Mări Roşii, iar snorkelingul provoacă dependenţă

Pozele 21,22,24 mie îmi par "şmecherite", toată aglomeraţia aia de peşti era venită la mâncare

Am văzut multe la viața mea, dar așa o dansatoare din buric atât de grasă, să-mi fie cu iertare că n-am mai întâlnit!!!

Nici eu nu am văzut vreo dansatoare din buric chiar atât de durdulie, dar să ştii că toate trebuie să aibă ceva forme, puţină burtică şi muşchi pentru a executa un belly dance ca la carte . Şi am văzut şi eu destule asemenea spectacole.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
robertAUTOR REVIEW
[25.09.19 07:05:57]
»

@nicole33: Mulțumesc frumos pentru vizită si comentariu! Intr-adevar cei de pe vas după ce au aruncat ancora au chemat peștii... cu mâncare!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Carmen Ion, robert
Alte impresii din această RUBRICĂO plimbare... subacvatică:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.056432008743286 sec
    ecranul dvs: 1 x 1