ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 12.12.2010
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Brăila
ÎNSCRIS: 27.12.07
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
DEC-2010
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Complexul Muzeal de Stiintele Naturii

TIPĂREȘTE

La numai 15km depărtare, am trecut de foarte multe ori pe lîngă grădina botanică fără să îi acord o atenție deosebită.

Cu toate că este o clădire nouă care pare futuristă datorită observatorului astronomic care este situat la ultimul etaj, mi-a propus să acord atenția cuvenită „Complexul Muzeal de Științele Naturii”.

Complexul se observă foarte bine de pe strada Cloșca dar și după Bulevardul Falezei, în clădirea principală se găsește muzeul de științele ale naturii, acvariul, planetariul și observatorul astronomic.

Complexul are două intrări din bulevardul Falezei și din strada Regiment 11 Siret.

Pretul biletului este 6 ron persoană, pentru cei care vor să facă fotografi în interiorul complexului se mai percepe o taxă suplimnetară de 15 ron.

Intrarea sudică în complex are prevăzută o parcare încăpătoare iar folosirea ei nu implică alte cheltuieli.

Pînă la clădirea muzeului se urcă pe o alee care este înconjurată de iarbă care încă mai pastrează o nuanță de verde, florile din aranjamente se pregătesc și ele să primească iarna, dar mai ales pătura de omăt care le va ține de cald în nopțile geroase.

Neschimbate sunt doar două piese din această grădină, o broască țestoasă și o meduză care ne întîmpină cu aceeași reverență pe care o întîlnim în orice anotimp.

Ajunși în holul muzeului în partea stîngă este amplasat un mini magazin cu suveniruri și gablonțuri pentru doamne, de aici se pot lua bilete pentru a merge la observatorul astronomic și planetariu.

Muzeul este foarte îngrijit și multifunctional, la subsol este acvariul la parter exista o sală de cinematograf 3D, la etajul 1 se află muzeul de științe ale naturi și tot la etajul 1 este o expoziție dedicată peșterilor din România, iar la ultimul etaj este amenajat observatorul astronomic și planetariul.

Acvariul de la subsol este impresionant prin diversitatea speciilor de pesti existenti în bazine. Se pot observa pești de prin rîurile noastre dar și pești exotici din America, Africa și Asia, dar atracția cea mai mare este peștele Piranha din rîul Amazon. Piranha sunt o specie de peşti carnivori, avînd în jur de 90-100 centimetri lungime şi sunt foarte periculoşi.

Bazinele sunt foarte bine dispuse încît poți admira frumoasele exemplare de pești în funcție de bazinul hidrografic în care trăiesc, iar la fiecare bazin gasindu-se scurte explicați despre peștele respectiv.

La etajul 1 pe majoritatea pereților sunt expuse diferite panouri cu diferite insecte de prin toate colțurile lumi alături fiind și explicațile de rigoare.

Un spațiu generos muzeul îl rezervă pentru a prezenta peșterile din România și apariția și dezvoltarea carstului pe teritoriul tări.

În această expoziție întîlnim expuse cîrtițe, orbete, lilieci și fel de fel de insecte descoperite de speologi în timpul expedițiilor.

Pe un perete ne este prezentat cum se formează o pesteră în urma căror procese fizice și chimice are loc transformarea și respectiv zonele carstice din România.

Un colt aparte este rezervat unei expoziți de lampi folosite de speologi în expedițiile lor prin galeriile peșterilor.

De la etajul 1 am urcat spre planetariu și observatorul astronomic dar acestea erau închise avînd un alt program față de restul muzeului.

Am părăsit clădirea muzeului și am pornit spre gradina japoneză fiind singura de vizitat în această perioadă, celelalte deja erau pregatite de iarnă.

Din gradina japoneză am ai rămas numai panoul indicator, iar cascada și lacul erau deja secate pentru a preveni înghețul. Au mai rămas solitari doar bradul corean și cîțiva arbuști care îmi este greu să le scriu numele dar îi veți vedea în fotografi.

Acum totul este pustiu și trist, plantele sensibile la frig si-au luat haine din papură iar cu ajutorul celor de la gradină le-au îmbracat deja.

Din grădina Japoneză am urcat spre sere grădini botanice.

Prima seră este și cea veche aici aglomerația de plante este cuvîntul de ordine, cred că și poporul chinez are densitatea mai mică pe metru pătrat decît plantele din acestă seră.

Aici sunt o sumedenie de flori, ferigi imense, o sumedenie de cactuși, lămîi chiar și un palmier de cica 5 metri înălțime care are coroana în afara acoperișului este chiriaș acolo.

În continuarea serei vechi este construită o seră nouă moderna cu A/C cu sistem de stropire prin ploaie ce mai, modernă.

Aici plantele sunt mai relaxate oferindu-le un spatiu mai generos și o lumină naturală.

În sera nouă întîlnim pe lîngă florile de apartament pe care le găsim prin orice magazin specializat, o gamă foarte mare palmieri care mai de care mai frumoși.

După circa o ora de umblat pe la acvariu al muzeul de științe ale naturi, prin grădina botanică a venit momentul să părăsim complexul dar voi reveni negreșit la vară cînd florile vor inunda toată curtea cu coloritul și parfumul lor și putem admira feeria de culori de pe băncile special amenajate pe aleiile grădini botanice.

Sper că fotografiile vor completa cele scrise de mine!


[fb]
---
Trimis de dannek in 12.12.10 18:44:30
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 4218 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

13 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (dannek); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Cladirea Muzeului de Științe ale Naturii
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA simbolic articolul - VĂ PLACE? [doar simbolic; articolul NU are PMA std]
PUNCTAJ CRT: 0 PMA (std) PLUS 7402 PMA (din 16 voturi)
NOTĂ: Acest articol nu beneficiază de punctajul standard acordat automat.
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

13 ecouri scrise, până acum

magdalena
[12.12.10 19:09:10]
»

Foarte interesant! Iata cum acest oras merita vizitat, am adaugat aceste impresii la cele scrise de @diaura si astept cu nerabdare pozele.

dorgo
[12.12.10 19:14:29]
»

Pana acum pentru mine totul e interesant, caci din intreg jud. Galati nu cunosc decat centrul orasului Galati, portul, autogara si sala polivalenta...

ileanaxperta*
[12.12.10 19:53:11]
»

Nu am fost niciodata la Galati, dar acum, dupa ce tot citesc ca ascunde acest oras, cu siguranta imi voi face "de lucru" pe acolo si voi vizita si acest muzeu interesant. Iar fiica mea va si super incantata. Felicitari!

cc_iordachescu
[12.12.10 20:30:30]
»

@dannek - felicitări pentru review şi îmi pare rău că nu ai vizitat grădina în iulie, august când sunt înfloriţi trandafirii, cu siguranţă nu stătei doar o oră!

Voi aduce o mică completare la cele spuse de tine în legătură cu etajul 1 al complexului, etaj care este cel mai "schimbător". Aici, periodic se schimbă tema expoziţiei, astfel că au putut fi văzute animale exotice vii, expoziţie de dinozauri, animale marine etc. Deci depinde de ce ai norocul să prinzi. Cel mai bine ar fi să vizitezi complexul o dată pe lună.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][3 voturi]
biancuta
[12.12.10 20:39:41]
»

Interesant acest muzeu! Si fetele mele vor fi cu siguranta incantate. Sunt curioasa sa vad pozele. Felicitari!

dannekAUTOR REVIEW
[12.12.10 21:38:20]
»

@iordachescu

sigur o sa revin si la vara

creivean
[12.12.10 21:46:10]
»

M-ai prins cu un astfel de review. Tare-mi plac astfel de locuri. Ai SB, din partea mea.

ascent
[12.12.10 22:27:53]
»

Interesant, stiam ca gradina botanica din Galati este foarte frumoasa, dar nu am reusit sa ajung acolo. In mod sigur voi merge acolo in primavara, atunci cand natura renaste. Felicitari pentru review si pentru poze!

bessondm
[13.12.10 08:54:50]
»

Fotografiile sunt deosebite, Gradina Botanica - idem. Desi am batut Galati-ul temeinic o perioada, aici n-am intrat. Felicitari pentru descrierea amanuntita facuta unui asemenea loc, de incantare pentru galateni (si nu numai...)!

TORA INGRID
[13.12.10 15:47:32]
»

Chiar interesant, Galati este unul din orasele care are cu ce sa tenteze un turist, fie el si de ocazie, ca mi-e greu sa cred ca pleaca cineva direct la Galati sa vada "x" lucru. Dar daca ajunge acolo, ar avea ce vedea.

@dannek, frumoasa relatare, daca scriai in treacat si despre gradina publica, ne scuteai de ceva bataie de cap. Fotografiile intregesc review-ul, utile si inspirate.

Admin
[13.12.10 16:28:38]
»

retras punctele standard - personal nu il consider un subiect care sa poata duce puncte pentru concurs.

dannekAUTOR REVIEW
[13.12.10 16:56:24]
»

@TORA INGRID

Saptaminal trec prin gradina publica la un local de acolo, dar nu am considerat ca este un obiectiv turistic

Este diferenta intre un complex muzeal si o gradina publica chair fiind din Galati sau Braila.

Nu pot sa scriu asa tras de par!

Dragoș_MD CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[13.12.10 21:41:22]
»

@dannek

Nu pot sa scriu asa tras de par!

Da' cin' te trase de păr colega? ! oricum, nu fi trist - alţii poate!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
8 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
ascent, bessondm, biancuta, dannek, dorgo, ileanaxperta*, magdalena, TORA INGRID
Alte impresii din această RUBRICĂMuzeele Galațiului:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 1.5162420272827 sec
    ecranul dvs: 1 x 1