A fost odata… ca-n povesti, ce mai!
In Octombrie 2007 am prins un “last minute” Tunisia, pretul sejurului de 7 zile a fost de nerefuzat, cu TA in jur de 500 E 2 pers + copil 8 ani, DP la acest minunat hotel.
Am cea mai frumoasa amintire despre Tunisia, hoteluri, specialitati culinare, zborul cu avionul pentru ca a fost prima noastra iesire peste hotare. Mai fusesem in Germania si Ungaria, dar nu cu sejur platit.
Am plecat din Cluj, zborul peste Mediterana a fost cu turbulente din cauza unei furtuni, dar ce amintire frumoasa, chiar si acest zbor cu emotii a fost de neuitat! Poarta de intrare in Tunisia, unde ni s-au verificat pasapoartele m-a impresionat cu marmura sclipitoare, ghiseele unde niste omuleti bruneti unii chiar negricioasi si foarte, foarte vorbareti indeplineau formalitatile necesare. Trebuie sa spun ca pe avion am completat niste cartonase speciale cu datele noastre personale, asa cum pe vremea comunismului strainii probabil completau acte pentru a veni pe litoralul romanesc. Aceleasi formalitati cu acte scrise si la hotel, inainte de cazare. Eram foarte obositi, era noaptea tarziu, hotelul nostru era printre ultimele in drumul de la aeroport, la capatul orasului Sousse, spre Portul El Kantaoui.
Ne-a condus un majordom spre camera de la parter, pe un coridor foarte lung, intortocheat si mi s-a parut o vesnicie pana am ajuns in camera.
Dar, a doua zi, ce minunatie: la sfarsitul lunii octombrie sa vezi minunatul soare printer palmieri, Marea Mediterana cam involburata dupa furtuna dar minunata! Aleile frumoase care serpuiesc prin gradina din spatele hotelului pana la sala de mese ne-au facut sa ne simtim pe alta lume.
Si ne-am dus sa mancam micul dejun:
Va rog retineti ca era prima data cand aveam DP in strainatate: sala de mese foarte mare de fapt deservea un intreg complex cu 2-3 hoteluri care poarta un alt sufix Marhaba Beach, Marhaba Club si Marhaba nu-mai-stiu-cum. Pe 4 laturi cu lungimea de circa 7-8 m bufete cu tavi cu diverse spun cu adevarat diverse preparate si alimente. Ceea ce mi-a placut: 3 feluri de oua fierte foarte moi, cleioase si tari, 2 feluri de omlete, fructe, iaurturi, dulceturi, zarzavaturi pt. mic dejun, branzeturi, si cu cel mai bine garnisit bufet de patiserie pe care l-am “gustat” vreodata.
Veti spune: ce ti-e si cu romanul neumblat prin lume! Si totusi, de atunci nu am gasit un bufet mai bogat decat cel de la Marhaba. Seara multe specialitati, preparate sub ochii tai, Carne de multe feluri dar nu de porc, peste, calamari, clatite, dulciuri minunate, multe fructe la discretie si inghetata. Totusi, bauturile trebuiau platite separate. Ne-am fixat pe un vin roze care ne-a cazut cu tronc si comandat “gaz” pt. ca asa trebuia sa ceri pt a primi apa mineral si nu plata.
Deci la capitoul mancare, desi am avut DP, nimic din ceea ce am vazut mai tarziu in sejururile mele nu a intrecut bucataria, frumusetea, diversitatea bufetului din acest hotel.
Tunisia, in pragul iernii (de la noi) a fost frumoasa. Pe vremea aceea era republica prezidentiala cred, oricum, m-au impresionat angajatii hotelului care erau precum furnicile intr-un cuib, foarte harnici, foarte specializati, indatoritori si foarte serviabili cu turistii, indiferent de ce natie.
Am cumparat excursia de 1 zi in Tunis, excursia in Sahara de 2 zile, am fost cu titicarul in Port El Kantaoui intr-o zi, in Sousse, aflat la 2-3 km (cu taxiul si tariful negociat inainte de urcare) in diverse magazine, unele de stat si in Medina din Sousse, iar una din zile am folosit-o chiar facand plaja la minunatul bazin cu apa… cam rece, dar juniorul nu si-a refuzat o baie pe cinste. Era déjà noiembrie, iar noi am facut plaja si baie.
Acum depre camera. Cazarea a fost de 3 stele. Parter, invelitori din par de camila? Sau asa ceva. Cada cam veche, pe holul acela intortocheat pe alocuri se vedea igrasie, dar ce mai conteaza cazarea cand esti plecat 4 zile din 7 si mancarea e la superinaltime? Holul hotelului este maiestuos, acolo poti bea cafea sucuri sau bere la unul din barurile amenajate in stil maur, restul amenajarilor grandioase si intretinute. Am o suspiciune legata de cazarea la parter, dar noi ne-avand experienta, si nefiind mofturosi, nu ne-am agitat pt. o alta camera. Plaja era la 50-60 m de hotel. In spatele hotelului o furmoasa gradina cu arbori si arbusti ornamentali, o piscina acoperita cu apa calduta unde am si facut baie intr-0 dupaamiaza.
Mi-a placut mult Tunisia. Imi palce mult marea. A fost un sejur reusit
Trimis de modest in 20.07.11 08:46:07
- A fost prima sa vizită/vacanță în TUNISIA
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (modest); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 30.84722200 N, 10.62166700 E - neconfirmate încă
Cf Regulamentului, recomandarile de cazare cu o vechime mai mare de 5 ani sunt publicate hors-concours (se retrag punctele PMA_std); In acest domeniu al cazarii schimbarile pot fi foarte mari de la un an la altul, dar'mi'te in decurs de 5 ani sau mai mult.
In alta ordine de idei, e un review bine scris, cu informatii interesante, intr-un cuvant o lectura placuta
- Jul.2019 Vacanta in Sousse — scris în 14.07.19 de mariarascanu din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Jun.2019 Hotel Marhaba Club si prima vizita in Tunisia — scris în 12.07.19 de bebedoru din CRAIOVA - RECOMANDĂ
- Jun.2019 Despre hotel si putin despre optionale — scris în 22.06.19 de GHIOCEL1 din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Oct.2012 Vacanta in Tunisia la Marhaba Club **** — scris în 23.08.18 de master1982 din ORADEA - RECOMANDĂ
- Aug.2012 Vacanta mea de vis — scris în 30.08.12 de DaniX din GALATI - RECOMANDĂ
- Jun.2010 Impecabil — scris în 21.04.11 de ezüst din COVASNA - RECOMANDĂ
- Apr.2009 Vacanta intr-o altfel de lume:) — scris în 17.05.09 de laviniaelena21 din BUCURESTI - RECOMANDĂ