Chiar daca locuiesc pe litoralul romanesc, trebuie sa recunosc faptul ca nu stiam ca se fac plimbari cu yachtul din portul Tomis Constanta si din Mangalia.
Dar cum am aflat acest lucru? !
In luna aprilie am primit un mail (sunt abonata la un site care are diferite oferte) in care eram informata ca exista o reducere, pentru o plimbare cu un yacht de lux pentru 2 persoane in largul Marii Negre, la 120 lei in loc de 300 de lei.
Nu am stat mult pe ganduri si am achizitionat acest serviciu pentru ca urma ziua prietenului meu si stiam ca o sa-i placa mult aceasta surpriza.
Astfel, la mijlocul lunii mai, intr-o zi de sambata la ora 11, ne-am prezentat in portul Tomis, pe pontonul din fata Restaurantului On Plonge, unde am fost intampinati de cel care urma sa ne fie gazda pe vas, dar si capitanul acestuia.
La fata locului am aflat ca o sa fim insotiti de inca 6 persoane (care achizitionasera acelasi tip de voucher), de capitan (firesc ca doar nu eram de capul nostru) si de secundul acestuia.
Ne-am imbarcat, ni s-a facut instructajul, am imbracat vestele de salvare si am pornit la drum!
Am avut parte de o zi calda si cu soare (era primul week-end cu soare) si de o dulce adiere a vantului, care ne-a ajutat sa inaintam in larg.
Iesirea si intrarea din/in port s-a facut motorizat, insa pe o portiune s-au folosit doar velele.
Yachtul nostru (cel cu care ne-am plimbat) Beneteau Oceanis 31, arata foarte bine, modern si aproape nou si ca un yacht care se respecta, era dotat cu tot ceea ce era necesar: baie, spatiu de depozitare, un salon cu masa si canapele, aragaz, frigider, sistem audio CD, doua banchete in exterior si 2 cabine de dormit in care se pot caza 5 persoane.
Lungimea acestuia e de 9.6 m si are doua rezervoare: unul de apa (150 L) si unul de combustibil (130 L).
Plimbarea a durat 2,5 ore, am mers foarte mult in larg, am inconjurat un vapor care astepta in rada (Grandiosa sub pavilion Panamez), am admirat orasul din largul marii, am fost invitati pe rand sa carmim yachtul, ne-am bronzat, iar ca bonus am primit un spectacol creat de cativa delfini care ne-au insotit cateva minute si care au facut cateva salturi pe langa vasul nostru.
Capitanul (avocat de profesie, dar face acest job din pasiune) ne-a povestit diverse experiente de pe mare si ne-a impartasit oferta pe care firma respectiva o are: expeditie nautica pe ruta Mangalia - Balcic, cu yachtul la pescuit, expeditie la Sf. Gheorghe, etc...
La final, inainte de a debarca, am fost serviti si am ciocnit cate un paharel de whisky (din partea casei), iar noi i-am urat: vant din pupa!
Mi-a placut mult plimbarea (mai ales prietenului) si o recomand tuturor, ca o alternativa la cateva ore de plaja!
Trimis de romanitzaa in 06.07.11 19:22:21
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în [ALTE LOCURI].
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (romanitzaa); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
mutat la rubrica deja existenta "MAREA - INTRE RASARIT SI APUS! "
Te invidiez deja pentru o astfel de experienta... nu cred ca e ceva mai frumos in lumea asta decat sa navighezi, sa simti cum toata fiinta ta e invaluita de vantul libertatii absolute. Foarte convingator review-ul tau... vreau si eu cu yahtul!
@liviadavidescu
Livia, te astept cu mare placere si pentru faptul ca n-ai mai vazut de mult litoralul romanesc!
@romanitzaa: Am fost de nenumarate ori in portul Tomis, dar niciodata nu mi-a trecut prin minte ca se pot face mici croaziere cu frumusetile de acolo! Vreau si eu!
@johnnyredlabel
Din acest motiv am postat acest review, ca sa afle si sa se bucure si altii de o plimbare pe Marea Neagra!
- Sep.2010 Mi-e dor de mare! — scris în 20.09.10 de ninaa din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Feb.2010 Marea - de la rasarit la apus! — scris în 18.02.10 de pepsi70ro din CONSTANTA - RECOMANDĂ
- Aug.2009 Marea Neagra - cantecul amintirii... — scris în 27.06.10 de Kyandra din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jan.2009 Si marea isi cere tributul! — scris în 27.02.10 de pepsi70ro din CONSTANTA - nu recomandă
- Jul.1994 Am fost 'Acolo' pe marea lui pepsi70ro — scris în 25.02.10 de laurentiucapac din BUCURESTI - RECOMANDĂ