Partia Nemira – Slanic Moldova – ideala pentru copii si incepatori!
Am ales sa ne petrecem mini-vacanta de 24 ianuarie la SLanic Moldova. Chiar daca drumul pana acolo a durat cam 6 ore, am preferat sa evitam destinatiile aglomerate de pe Valea PRahovei sau Bran-Moeciu si sa vedem si locuri noi
Nu mai fusesem niciodata in Slanic, dar ne-a placut tare mult. Lume foarte putina in timpul saptamanii, ceva mai animat sambata si duminica, zapada multa, voiosie si voie buna :)
Printre atractiile zonei se numara si partia de schi. Construita cu fonduri europene de catre autoritatile locale, este ideala pentru incepatori si copii, datorita unghiului mic de inclinatie
Partia este amplasata pe versantul nordic al muntilor Nemira, ceea ce ajuta la pastrarea timp mai indelungat a stratului de zapada
In 4 zile cat am schiat, partia a fost impecabila; ne-a fost favorabila si vremea, pentru ca in fiecare zi aveam un strat nou de zapada de cel putin cativa centimetri
Cateva date despre partie:
- Latime: 38 m
- Altitudinea la punctul de plecare este de 714 m, iar la cel de sosire la 484
- Diferenta de nivel: 240 m
- O panta medie de 17% inclinatie
In mini-vacanta in care am fost noi, programul a fost putin prelungit, adica de la 10.00 la 20.00. La baza partiei gasesti monitori de schi sau snowboard. La casieria de unde se cumpara cartelele este afisata si o lista cu monitori+datele lor de contact
Noi am luat un monitor pentru cativa copii si adulti din grupul nostru si, in conditii de tarif de grup, a costat 75 lei/copil/ora. Dar nu a negociat nimeni inainte, asa ca inclin sa cred ca se pot obtine preturi mai bune de atat :)
Au doar cartele pe puncte, nu au pentru o zi sau pentru jumatati de zi, iar tarifele sunt diferentiate pentru copii si adulti.
La baza partiei gasesti cateva centre de inchiriere echipamente de schi si snowboard+saniute si cateva dughene cu ceai cald, sucuri si ceva crantanele. Toate sunt in aer liber, asa ca insotitorii schiorilor stau doar in aer liber :) Sau urca cu telescaunul si asteapta in varful partiei, la barul indoor.
Salvatorii montani sunt si ei prezenti, in fiecare azi am vazut minim 3-4 la datorie; in plus, (fapt nemaivazut de mine pe nicio partie), in weekend, atunci cand a fost mai aglomerat, o ambulanta (electrica!) a stationat incontinuu la baza partiei.
Ce mi-a mai placut:
- In zilele cu ninsoare, 2 angajati cu maturi in maini curatau sezutul de la telescaun inainte de a se aseza schiorii.
- Toaleta incalzita si impecabila de la baza partiei
- Parcare mare contra-cost la baza partiei
- Pagina facebook a partiei bine organizata si des actualizata cu poze si informatii de interes
Pentru ca nu am decat poze personale cu partia, voi atasa cateva poze de pe net
Trimis de Chloe in 08.02.19 10:43:20
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în SLĂNIC MOLDOVA.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Chloe); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Bună recomandarea
Mutat în rubrica "La schi în Slănic Moldova, SLĂNIC MOLDOVA" (nou-creată pe sait)
- Mar.2018 Pe pârtia Nemira de la Slănic Moldova și prin împrejurimi — scris în 02.04.18 de Floryn81 din RâMNICU SăRAT - RECOMANDĂ