EXCELENT
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
La Cabana Vârful Ciucaș am ajuns cu Suzy, jeep-ul șăfului în care ne-nghesuisem vreo 7 suflete. Am trecut întâi pe la Salvamont Muntele Roșu după ceva materiale apoi sus, spre Cabana Vârful Ciucaș. Am trecut de bariera de pe Valea Berii ce stârnea multe discuții că cine-a pus-o și de ce pentru că, în administrarea montană, noțiunea de proprietate funcționează mult mai original decât știm noi și-am tot urcat pe drumuri de munte până la Izvorul Nicolae Ioan de unde se alimentau toți drumeții cu apă pentru că se știa că mai sus nu este și apoi mai sus, pe forestier, până la panta aia abruptă din fața cabanei Vârful Ciucaș și după, cu multe emoții corespunzătoare pe panta respectivă.
Suzy ne-a dus până în spatele cabanei Vârful Ciucaș unde ședeau, la masă, doi măgari. Ne-am împărțit în două grupe. Unii au luat-o spre dreapta pe curbă de nivel și eu cu Miha am luat-o cătinel în sus, spre Tigăi și vârful Bratocea (trecând din Prahova în Brașov ????) unde aveam stâlpi montați din loc în loc, unii mai noi și alții mai vechi pe care vopseam marcaje turistice după ce ne urcam pe scară. Aia era chiar o chestie făină că era ca o drumeție foarte lentă cu multe pauze plus că mă dădea bucuria pe-afară că fac o chestie folositoare deși, deja eram afară.
Și, pauză după pauză, am trecut de un micuț lac și am intrat în zona împădurită până s-au terminat marcajele că rămăsese doar bucata asta nevopsită și ne-am întors spre cabana Vârful Ciucaș, pe la prânz. Miha a plecat după ceilalți, pe curbă de nivel și eu am rămas la cabană unde, culmea, am dat de-un party. Nu știu cum Dumnezău, pe unde merg, tot așa: mă duc cu o chestie și ajung la altă chestie. Toți bălăureau pe trasee, numai eu la petrecere la cabană. Începea sezonul și toată lumea era fericită, curtea plină, veneau și plecau jeep-uri din Cheia că salvamontul organiza transport contra cost cu mașini de teren 4 x 4 și mă uitam cum tot vin, cam la 20 de minute și coborau cei ce veneau din Cheia și urcau alții care vroiau să coboare în Cheia astfel că orice turist putea ajunge la cabană, chiar și fără drumeție (cum am făcut și noi ????). Aș fi plecat și eu pe traseu dar aveam un dill să o aștept pe Suzy, care a venit odată cu ploaia și telefonul îl lăsasem jos în Cheia deci nu puteam pleca astfel că, mai mult forțat, executam programul de party. Am mâncat ceva pe terasă, o ciorbă și ceva pe lângă, ciorba nu mi-a plăcut, restul, nu mai știu.
Altfel, cabana este foarte elegantă dar parcă nu mai este atmosfera aia de vacanță și cam prea multă lume pestriță. Cu toate astea, peisajul era superb, aerul de munte minunat, priveam peste culmi spre zare, peste brazi - inegalabil și bucuria mare, chiar și în înghesuială.
Pe la 19:00 a venit Suzy și ne-a dus în Cheia, la focul de tabără de la cabană. Între timp, veniseră colegi noi.
LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI
Superb
despre DISTRACȚIE & RELAXARE
Maxim
Trimis de Mioritik in 23.01.22 15:54:11
- A fost prima sa vizită/vacanță în MASIVUL CIUCAȘ
39 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Mioritik); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol - pg. 1 / 2
39 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Pls attash
https://m. youtube.com/watch?v=vvafvyLB25A
Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).
E cam liniște la tine, curios aș spune, pentru că nu ești o din aia, de de-abia să-i scoți vorbele, cu cleștele. Ar trebui să fie o efervescență de verbe și idei, bătălie de fraze și mesaje, care de care mai spumoase și pline de înțelepciune. Când colo,” kanieț filma” cum ar spune vecinii (în viitorul imediat) ruși. Nu știu de ce, se pare că nimeni n-are chef de-o bârfă constructivă în care să dezbatem dialectica devenirii lumii.
La tine nu-i nimeni, la mine e pustiu... so, canci socializare! Dar, hai să-ncepem noi o bârfă, pe ideea: vom fi iarăși ce am fost... da, știu, Petru Rareș , doar că n-o foloseam pentru drepturi de-autor ci, doar așa, generic!
Sau, poate că n-ai chef de vorbe dar și-atunci sunt tot lângă tine: despre ce vrei să tăcem azi? Că, știi și tu, o treabă făcută-n doi nu e ca și cum ar fi mai bine făcută, dar, măcar, poți da vina pe ălălalt!
@Yersinia pestis: Chiar la mine nu e liniște. De două zile tot lucru. Fierbe capu' .
Că interacțiune nu chiar, nu pot cere altuia să facă ce vreau eu. Dar nici nu este necesar.
Beside, este mijloc de vacanță că mâine ne unim cu țara și sărbătorim. Lumea-i prinsă. Fie în sărbătorire (o băută cruntă?), fie în patriotism...
Dar nu știu cum, parcă ai fi frate cu Peta. Mereu apari pe la evenimentele lui. La priveghi ai fost, de Sfântu' Mihai, de ziua lui apari - azi - și uitasem dar mi-au spus unii. Putea să fie mare party azi - și încă 3 zile dar nu! ????
Altfel, mi-am recuperat pozele din 2018 pe 30 dec. 21 (după 2 ani, poți să crezi?). N-aveam chef să scriu. Era sărbătoare. Zile în șir le-am sucit și răsucit, structurat, re-structurat, abia mi-am venit în fire.
Nici nu știu ce mai contează - în definitiv...
Citeam despre memento mori... "Același salut este atribuit de François-René de Chateaubriand călugărilor trapiști, dar nu este atestat documentar. " zice wiki, Acum am cu ce-mi bate capul vreo săptămână: călugări trapiști??? What?
@Yersinia pestis:
"vom fi iarăși ce am fost... "... (???)
...
Zău că asta-i chestie de-o băută la cabană într-o noapte cu lună plină și valuri de ceață...
???
Ce dileme existențiale ai... ????
Eu sunt mereu ce-am fost,
Sunt cel ce sunt...
Voi fi ce sunt...
Am fost ce voi fi...
Eram ce sunt...
????
What's The difference, after all?? ... !! „,
Băi, mă ia nervul când tot dau de filozofii lu pește, care se cred wow că știu că, indiferent ce-am face, o să merlim! Moartea e cea mai fidelă, te-așteaptă o viață!
Nu, nu tânjesc să redevin ăl de-am fost, chiar așa, dac-ar fi s-aleg ce parte a vieții s-o retrăiesc n-aș ști ce s-aleg?!
Habar n-am ce-i cu trapiștii ăștia, dar, parcă, printr-o țară arabă au omorât niște călugări d-aștia, dar acolo să dilești creștini e sport național. Trapiștii ăștia-s creștini? Sincer, mi-i silă să mă uit pe net!
N-am avut treabă cu Peta, răposat întru Domnul, odihnească-se în pace. Sper că nu mă ții de vreo piază rea, c-ar fi păcat: am o inimă sîmțîtoare și gânduri de propășire spirituală, indiferent ce-nseamnă asta, dacă e civilizat!
Uite-așa am vorbit noi, de dragul traficului, fără să ne spunem nimic. Cred că ne pune pripon @admin, că vb oftopic. Da sper să ne mai ierte că nu e ca și cum am ține telefonul ocupat...
@Yersinia pestis: ????????????????
????????????
Sunt convinsă că n-ai treabă cu Peta. Dar, la naiba, prea mare-i coincidența. Chiar așa, a doua oară? Data trecută m-ai lovit în plin. Era brusc totul. Și tu mă-ntrebai de una - alta. N-am putut tăcea. Am vărsat ce-aveam pe suflet. Acum ne-am obișnuit cu toți. Dar chiar așa, de ziua lui? Cum naiba? Eu am obsesie cu coincidențele. Mă seacă. N-am cum să ignor. Ce-i făcut, e bun făcut.
Și chestia cu moartea... Regrete. Doar mi-a venit în minte e expresia asta. Habar n-aveam ce-nseamnă. M-am uitat pe net. Am livrat produsul. A ieșit așa. Nu te puteam lăsa nerăspuns. Dar ce tragi sancțiuni? Forget about. Știu că ești pățit dar... Nah, e sărbătoare. La mulți ani! Mai bine scriem de Cuza... ????????
@Yersinia pestis: și tipii ăștia, trapiștii, habar n-am dacă-s creștini. Eu acuma i-am găsit. Mi-am pus aceeași întrebare după ce am citit jumate din mesajul tău. Apoi am văzut că întrebai același lucru. Nu știu.
Nu fi furios! Livrez și eu ce am la îndemână. Nu ți-i pe plac... nah, iertare! Eu nu știu scrie așa frumos ca tine ????
@Yersinia pestis: Habar n-am ce-i cu trapiștii ăștia, dar, parcă, printr-o țară arabă au omorât niște călugări d-aștia, dar acolo să dilești creștini e sport național. Trapiștii ăștia-s creștini? Sincer, mi-i silă să mă uit pe net!
Vezi, asta ți se trage de la faptul că faci parte din categoria băutorilor de vin.
Sunt călugări (de-ai mei), este un ordin de dată relativ recentă (final de sec. XIX), ramură a cistercienilor. Dar nu de asta îi iubim, ci pentru că știu să facă bere. De fapt, nu bere, ci BERE. Acea bere de abație, bere trappista, de la ei o avem. Sunt 14 sortimente, cele mai multe din Belgia. La noi se vinde prin unele magazile Westmalle, iar uneori există prin Lidl promoție cu bax-uri conținând cele 6 beri trappista belgiene, câte o sticlă de fiecare, vreo 40 de lei - ceea ce e aproape moca, afară e peste 3 euro sticla în supermarket și triplu în cârciumă.
Urmărește Săptămâna belgiană la Lidl, nu glumesc, e o experiență care merită încercată! Bere de 12 grade miam miam.
@adso: ????
Eu credeam că-i despre duhu' sfânt. Când colo, tot despre licori e vorba. Totul se învârte în jurul licorilor...
Numai J J Rouseau e de vină...
@Mioritik????????: Cuza nu e un subiect ușor: a avut o carieră meteorică. Un colonel de armată, un pic de pașoptist, eșuat pe la Galați, unde era ușor bețivan și un pic de cartofor.
Însurat din interes cu o femeie ștearsă, a ajuns principe doar pentru că politicienii au crezut că-l vor conduce ușor.
Și când era principe avea obiceiuri proaste, se îmbrăca modest și umbla prin cârciumi și bordeluri de ultimă speță, spre disperarea ălora de țineau la imagine. De aici poveștile despre cum iubea el poporul, doar că nu de asta hălăduia el noaptea, ca să-i prindă pe ăia cu ocaua ci, mai mult, după prostituate și bodegi!
S-a combinat cu Maria Obrenovici, cea care avea să devină mama regelui sârb Milan, născut la... Mărășești, Vrancea, cu care a făcut doi copii, care au avut soartă tristă...
Vezi, nici despre Cuza nu e numai pe plus. Văd că dă cu ochiul și @adso pe-aici, îl salut, el le are cu istoria, știe că nu mint!
Despre moarte, nu, nu vorbim, că nu știm nimic despre, iar când vom afla, vom avea o veșnicie să ne gândim la ea...
Deci, da, mai bine ne luăm de băut, in vino e veritas, doar că, deh, fiecare cu adevărul lui...
@adso: Frumos, bravo, încerci să mă faci să devin bețivan de bere!
Niet, nu m-ai agățat, nu-mi place berea atât de mult ca să abuzez! De fapt, nici cu vinul nu-s în fapt, eu sunt ciroză curată, despre tărie voiesc a spune! Cu vreo 500 ml de vodcă îți iei somn, cu vise agitate, cât nu faci cu 5 l de bere! Că, după bere abuzezi de o anume instalație sanitară din acareturile casei.
Știu că belgienii au sute, poate mii de rețete de bere și că, da, mai ales călugării erau păstrătorii. Noi, românii, am fost cu vinul. Și, da, mănăstirile aveau moșii cu mari ferme viticole.” Valea Călugărească” e predestinată, nu? Cred că de-aia Cuza, că vorbirăm despre el, a secularizat averile mănăstirești, să nu mai plece vinul nostru la Athos! Era să spun” Assos” , să nu spui că și-aici, tot călugării...
@Yersinia pestis: Nu minti. Dar te faci ca uiti. Nu de orasul istoric, de asta amintesti.
Dai toata biografia lui Cuza, fara sa pomenesti de locul nasterii.
Orasul ala a dat trei sefi de stat: Antioh Cantemir, Alexandru Ioan Cuza, Gheorghe Gheorghiu Dej. Si unul de guvern: Manolache Epureanu.
Case memoriale nu are niciunul. Casa lui Cuza este locuita, iti dai seama? Casa lui Dej nu stiu daca mai exista sau nu cumva a fost darmata in anii 80 - Marele Carmaci nu prea i-a pastrat amintirea. Parca totusi a ramas undeva, inconjurata de niste blocuri.
In Cimitirul Eternitatea din Barlad exista mormintele parintilor lui Cuza si cel al lui Manolache Epureanu.
Vezi, am revenit la obiective turistice, nu ca am intors-o frumis din condei?
@Yersinia pestis: Cine crede că personalitățile au trăit în tablouri, e naiv.
M-aș tăvăli un pic de râs de siviul pe care l-ai făcut lui Cuza dar nu e deontologic. Mai ales partea cu om bogat, om sărac. Funcționa și la vremea aia piarul. Uneori, eficient. Unii chiar credeau.
Chestia asta cu aristocrația e boală grea. Aici îmi vine piramida lui Maslow (cre' că așa se scrie, mi-e lene să caut). Ei - aristocrații - se credeau superiori. Astfel, de nevoile lor de bază se ocupau servitorii. Timpul lor - a ăstora aristocrați - era rezervat pentru preocupări elevate, superioare, ziceau ei. Astfel, ușor, și-au pierdut abilitățile de bază. Nici să-și tragă niște nădragii pe ei că făceau servitorii totul. În timp, din niște pretenții de superioritate, au devenit alienați.
Chestia e că au venit vremurile să concediem piarul, să renunțăm la înfrumusețări stupide și să vedem lucrurile cum sunt. Mulți oameni celebri au avut o soartă rea. Educarea omului nu-i un proces ușor și nici scurt.
@adso: He, hei, nu muta subiectul! Bârladul are meritul lui, presupun că ești născut acolo, că prea sari, ca bobul din păstaie! Pun pariu că ai vibrat la” Vrem județul Tutova!” , până la urmă aspirația celor din zonă!
Țin la tine, nu mai lungesc considerațiile despre respectivul oraș, că, altfel, descrierea lui Cuza e descrierea corectă a ălora din zonă... stai, nu da! Bine, înjură-mă!
Să știi că am scris despre Bârlad, laudativ am făcut-0, caută și-ai să vezi!
@Mioritik????????: Bine, dacă dai de patrioți exagerați, ultrapatrioți, îmi vor sări la gât, că-l umilesc pe Cuza!
Este clar, fiecare are bubele lui, ideea este ca ele să nu dăuneze comunității. După ușa de-acasă fiecare face ce vrea și poate,” imaginea publică” e o expresie prin care încercăm să ne-ncadrăm în niște norme sociale, o medie a tuturor obiceiurilor de le avem.
Aristocrația a statuat niște reguli, uneori absurde, care deveneau apanajul lor, fără niciun folos pentru noi, muritorii de rând. Pardon, pentru voi, io nu intru aici!
După toate normele sociale, Maria Obrenovici era, cel puțin, ușuratică iar Cuza, ei, hai să-l lăsăm în pace, peste 8 minute vom sărbători intrarea-n ziua Unirii!
@Yersinia pestis:
La mulți ani!
Dar,
Btw, când vorbim de moarte, nu mă include în pluralul tău. Eu chiar știu cu ce se mănâncă. Pare stupid dar chiar n-am nici un chef să fiu aristocrată la subiectul ăsta.
@Mioritik????????: Cuza nu a fost vreun sarantoc, dar era departe de a fi aristocrat. De asta a si ajuns domn. Si tot de asta a pierdut domnia.
Mai jos, de pe pagina Muzeului Municipal Bucuresti:
Candidații la Domnie în... 1859
Nu a fost ușor, iar Alexandru Ioan Cuza nu era chiar preferatul partidelor boierești. Lupta a fost foarte strânsă, cu negocieri intense și orgolii care trebuiau vindecate. Erau cel puțin în Moldova două tabere boierești adverse, fiecare cu pretendentul propriu.
Legenda spune că unionistii, pentru a-i neutraliza, au mers la fiecare grupare întrebând dacă sunt de acord cu alegerea dorită de ei și anume adversarul lor politic. Nu aminteau desigur de Cuza. Liderii fiecărei grupări, când auzeau numele adversarului, sfârșeau spunând: Decât ăla, mai bine Cuza!
Si da, Yersi spune bine: Cuza a fost un personaj plin de calitati si plin de vicii. Cam din aceeasi specie cu Traian Basescu sau Carol II.
@adso: Dacă-i locuită casa lui Cuza, e chiar semn de normalitate, zic eu. Un neam viu. Și Emil Constantinescu a locuit la etajul 9. Ce era? Să-i facă apartamentul muzeu? Era un tip de gașcă. Mi-a dat cinciul la geologie structurală (sau ce preda el, nici nu-mi amintesc). Era un tip de gașcă. Mai mișto decât Cuza. Și chiar cu o oarecare noblețe.
@adso: Bun, trecând la treburi serioase, Unirea Principatelor a fost cel mai bun lucru făcut de politicienii vremurilor de-atunci, care au speculat perfect condițiile de după războiul ruso-turc, zis și al Crimeii, început la 1853 și încheiat la 1856 și faptul că marile puteri europene au vrut o zonă-tampon între Înalta Poartă și restul Europei. Bulgarii n-au avut norocul ăsta, Imperiul Otoman, chiar muribund era util Occidentului față de amenințarea Imperiului Țarist, care dorea să se extindă spre est, tulburând influența englezilor...
Iar Unirea Principatelor a fost un act de conștientizare a apartenenței sociale, a dus la nașterea și afirmarea unei națiuni.
Că a fost Cuza nu știu cum, ca individ, nah, asta e una, dar ce a reprezentat el, dpdv istoric e alta!
@adso: Ițele cu care se țese soarta unui om sunt cu mult mai complexe decât ne putem noi imagina. De aia ne spune Bilbia - pe bună dreptate - nu judeca! De fapt nici nu știu dacă din Biblie e chestia asta, nici nu știu cum ne-a fost servită dar e foarte corectă. Restul sunt detalii.
@Yersinia pestis: Stai zen, ca stiu mai bine ca tine pacatele zonei de bastina. Dap, poate ca e reprezentativ Cuza, nu ma gandisem la asta.
Nu vreau Judetul Tutova. As fi multumit sa se mute resedinta actualului Judet Vaslui vreo 50 km sud , denumirea poate ramane ca acum.
Ti-am citit articolul despre Barlad, am si comentat pe acolo. Dar poti recidiva, nu ma supar.
Si: e doar un joc. Vorbim si noi, sa treaca noaptea. Am zero patima pe acest subiect. De altfel, afirmatia asta e valabila in general, nu doar pentru acest subiect.
Nu știu cum era la tine cu geologia structurală, dar știu cum era la mine la” civil” . Când am luat 5 am fost mai fericit ca la nuntă. A mea, zic!
Constantinescu a fost singurul președinte onest pe care l-a avut România, doar că n-a avut partid în spate.” Convenția Democrată” cu ăia 17.000 de specialiști, pfui, ar fi tare amuzant, dacă n-ar fi trist!
Etajul 9 e frumos, ai perspectivă. Plus că ți-l poți face penthouse... și el a putut!
@adso: Iegzact, ca să folosesc un termen uzual!
Chiar am vrut să te necăjesc așa, de alintătură, nu s-ajungem la dialoguri despre anatomiile mamelor noastre. Că, se știe, dialogul e un conflict, în care fiecare caută să-și impună ideea (ideile - dacă chiar îi merge centrala)
Cum spuneam, flatându-te ușor, îmi place să-ți prind vorbele și, dacă pot, să croșetez dialog pe lângă ele, variațiuni pe temă dată!
@Yersinia pestis: N-aș paria pe fericirea de la nuntă. De cele sfinte nu te-atingi.
Dar, da. Cinciul era ' Mnezău pe pământ. Preferam un 5 la liber decât un 10 cu multă chinuială. Creierul se repară greu.
@Mioritik????????: Cum să-mi repar creerele dacă, după facultate am fost polițist?!
Ce vrei, am fost la doctor și ăla mi-o spus că-s daună totală, în cap nu mai aveam decât sfoara de-mi ținea urechile!
Dar, am făcut față în sistem, ăsta e cel mai trist lucru, al lui, al sistemului. Ba,dacă vrei ,chiar am fost avansa ! Ca oricare altul, am urcat pe scara valorică a organizației până în punctul maxim al incompetenței mele!
PS Ce e aia ”10”?!
@Yersinia pestis: Tu mi-ai mai urmarit dialogurile de pe aici: ti se pare ca ma necajesc asa de repede?
Si nu ma flata usor. Ori la greu, ori - mai bine - lipsa.
@Yersinia pestis: Nu știu cum e-n poliție și, sincer, nici nu cred că mi-ar fi bine sau aș accepta să mă dez-iluzionez. Trăiesc în iluzii și-mi place. Ai scris recent undeva, într-un ecou, că acum ceva vreme încă mai credeai că poliția apără Dreptatea. Eu nu lucru în poliție deci, practic, pot continua să cred utopia asta.
@adso: Păi, nu, că știi tu: cin se supără- i tăiem nasul! Nu e bine să fii supărăcios!
După atâta înțelepciune de-a debordat din mine, creierele meu a intrat pe” empty” , sunt powerless, deci, știu că o să suferiți, dar io plec de pe sait, mă duc să mai beau un pahar de vin, în sănătatea voastră, normal și apoi trec la soileală!
Voi, dacă vreți, mai stați! Să vă jucați frumos, dar să nu primiți copii în casă! Noapte bună, copii!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2021 Căutând răcoarea pe Vârful Ciucaș — scris în 12.10.21 de monik-50 din BRAILA - RECOMANDĂ
- Nov.2020 Pe Vârful Gropșoarele prin Culmea Șuvițelor și Culmea Stâncoasă — scris în 29.11.20 de Mika din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2020 Pe urmele ursilor in Cheile Cheitei — scris în 18.09.20 de Dan&Ema din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2020 Pe Creasta Zăganului... again — scris în 24.09.20 de Aurici din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Jun.2020 Bujori de munte, gențiene și alte floricele de la Valea Stânii pe Gropșoarele — scris în 13.06.20 de Mika din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2020 Nebun de roz la Gropșoarele — scris în 09.06.20 de robert din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- May.2020 Stare de alertă pe Vârful Gropșoarele — scris în 18.05.20 de Mika din BUCURESTI - RECOMANDĂ