ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 05.01.2020
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 22.04.12
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
JAN-2020
DURATA: 1 zile
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 9

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
70.00%
Satisfăcător
CADRUL NATURAL:
70.00%
Satisfăcător
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
80.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 10 MIN

Extrasezon in Constanta sau ghid pentru la vara

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

2 Ianuarie. Stiam ca Ema vrea la Constanta. Cum nu aveam program pe 3, am stabilit sa uzam calea de rulare a anvelopelor masinii pe ruta Bucuresti – A2 – iesire pe A4 spre Mamaia – Constanta – iesire spre Agigea – A4 – A2 – Bucuresti. 2,5 ore la ducere si tot atat la intoarcere, fara trafic aglomerat, traseu parcurs cu viteza regulamentara si plata prin sms a taxei de pod. Vreo 500 km cu fataiala prin Constanta, cu tot.

De ce sa vizitezi Constanta in extrasezon?

1. Sa vezi marea

2. Aerosoli

3. Nu te obliga nimeni!

4. De curiozitate

5. Sa vezi alta Constanta decat cea estivala, una mai linistita

6. Sa vizitezi cate ceva

7. Sa mananci ceva peste acolo la malul marii

Cine esti tu, Constanta?

- Eu sunt cel mai mare port din Romania. Eu sunt aici din vremuri antice, sunt frumoasa, misterioasa, descopera-ma!

Stiti, demult ma bate gandul sa scriu despre Constanta. Constanta este orasul unde s-a nascut mamaia mea care m-a crescut. Asta a avut drept consecinta rude si cunostinte in Constanta si Navodari si an de an cel putin o vizita in orasul de la malul marii. Aveam varsta de 1 an cand am fost prima data la Constanta. Am revenit la 2, la 3, la 4 etc. Intr-un singur an din viata mea nu am ajuns aici. Astfel pot spune ca am vazut-o si cu ochi de copil si cu ochi de adult.

Cum s-a dezvoltat in timp? Poate revenim la intrebarea asta, mai vedem. Am sa incep cu cateva informatii din sursa wiki si apoi va spun pe unde puteti a va plimba pasii pe urmele noastre.

Constanta este cea mai mare poarta de iesire / intrare in / din sud-estul Romaniei. Este municipiu resedinta de judet al judetului omonim, Constanta. Dpdv administrativ inglobeaza localitatea Palazu Mare si statiunea Mamaia. Circa 250.000 locuitori traiesc in Constanta, numar in scadere din motive cunoscute. Peste 80% sunt romani majoritar ortodocsi, circa 5% turci si tatari impreuna de religie musulmana. Imi amintesc de intercatiunile jucause si placute cu copiii turci si tatari in copilarie si de casele acestora amenajate si decorate dupa specificul si religia lor.

La Constanta putem spune ca suntem la cota 0. Wiki insa ne spune ca altitudinea medie a orasului este 25 mdm.

Istorie

Constanta s-a nascut cu numele grec Tomis in sec. VII i. H. Tomisul a luat fiinta pe un teritoriu populat de geti. Tomisul grecesc a fost cucerit de romani in sec. I i. H si a luat numele de Constantiana, dupa numele surorii imparatului Constantin cel Mare. Viata asezarii de la Marea Neagra a fost influentata de negustorii genovezi (apogeu in sec XIII), apoi de otomani, cand a devenit un simplu sat de pescari greci si crescatori tatari de cai si oi. In sec. XIX, Constanta infloreste din nou dupa ce a fost construita linia de cale ferata de la Cernavoda si portul, care au inlesnit dezvoltarea comertului.

Geografie

Portul Constanta are o suprafata de 40 kmp, o lungime de 30 km, este cel mai mare port la Marea Neagra si al 4-lea in Europa.

Plaja din Constanta (din oras) are o lungime de 6 km, iar cea din celebra statiune Mamaia 7 km intinsi pe malul unei lagune.

In partea lagunara a orasului se gaseste Lacul Siutghiol, lacul laptos in limba turca, in dreptul statiunii Mamaia, unde se poate face o croaziera pana pe Insula Ovidiu si Lacul Tabacariei, in nordul orasului, in jurul caruia faceam candva ocolul lacului cu trenuletul, dupa care ne opream in Satul de Vacanta la una sau alta dintre casele traditionale, astazi din pacate departandu-se de conceptul original si oha trenulet. Epoca comunista si-a lasat amprenta prin construirea Canalului Poarta Alba – Midia Navodari si a Canalului Dunare – Marea Neagra.

Din capitolul “Stiati ca... ”: “Constanta este singurul municipiu din România și printre puținele orașe din lume care tratează apa potabilă destinată populației cu ultraviolete. ”.

Clima constanteana este umeda si calda datorita influentei marii. Cine nu a venit la mare pentru briza, pentru aerosoli?

Ce sa vizitam in Constanta?

Plaja si marea

Nu de putine ori am plecat la ora de noapte din Bucuresti sa prindem rasaritul soarelui la malul Marii Negre si sa “prindem aerosolii”. Da, si in extrasezon! Iarna plaja nu este la fel de populata ca vara, nu veti cheltui bani pe sezlonguri. Temperatura si aerul rece nu iti permit sa te lungesti pe cearceaf sau pe sezlong, dar te imbie la o plimbare si functie de conditiile meteo la spectacolul de culori al rasaritului de soare si la cel oferit de valurile spumoase ale marii.

Plajele isi asteapta clientii in sezonul estival, turistii asteapta si ei zilele calduroase de balaceala in apele marii. Iarna, in bataia vantului, uneori mai aspru, poti urca nestingherit in posturuile salvamarilor, in barcile acestora, poti culege scoici, sa le duci la urechi sa asculti povestea lor.

Alaltaieri au fost in jur de 0 grade dimineata si 5 grade la pranz, cu vant moderat. Real feel cu 5 grade mai putin; nu puteai sta mult intr-un loc.

Noi iubim plaja de la La Butoaie (nu si supermarketul de acolo, care te arde la buzunar de zici ca ai iesit din tara). De aici ne plimbam spre nord spre Tabara Nord si Mamaia Sat sau spre sud catre Vega, ex-Rex, Cazino, pana la Perla, langa fosta Radio Vacanta. Despre o plimbare prin Mamaia, dragostea noastra, puteti citi aici vezi impresii.

Sa purcedem in oras si sa facem o oprire la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii pe Bd. Mamaia la nr. 255, pe malul Lacului Tabacariei, care poate fi vizitat si iarna.

Cea mai importanta sectiune a acestuia este binecunoscutul Delfinariul, care are pe google nota de 4,6 din 5. S-au scris mai multe articole pe AFA despre delfinariu, care bucura cu spectacolele sale atat pe cei mici cat si pe cei mari. In spatele specatculoaselor reprezentatii de circa 20 minute sta munca unor oameni deosebiti, mari iubitori ai acestor mamifere marine inteligente. O postare a mea despre delfinariu gasiti aici vezi impresii.

Dupa cele mai multe dintre vizitele la delfinariu, mi-am indreptat pasii catre Planetariu si catre Observatorul astronomic, aflat in acelasi areal, notate cu 4,3 din 5. Intr-un timp invatasem aproape pe dinafara prezentarea expusa la planetariu care incepea si incepe cu apusul soarelui la Constanta, urmand a afla pe bolta cereasca simulata pe tavanul cupolei planetariului lumea astrelor ceresti.

In anii de dupa Revolutie pe malul lacului a fost amenajata si deschisa Microrezervatia si Expozitie de pasari exotice, o mini-gradina zoologica, unde copiii pot cunoaste diferite animale si pasari si pot afla tainele acestora. Inclusiv echitatie veti putea descoperi aici.

Continuam pe bd. Mamaia si facem stanga spre centru si spre port. Ajungem pe malul marii, facem pasi pe faleza. Trecem pe la Farul Genovez, pe la Statuia lui Eminescu.

Numaidecat suntem la Acvariu, care este si acesta parte a complexului amintit. Se gaseste pe Bd. Regina Elisabeta I, vis-à-vis de Cazino, pe faleza, la malul marii, in zona portului. Mii de turisti au trecut pragul micutului acvariu, ramas cam in urma in timp, la fel cum l-am cunoscut cu 50 de ani in urma. Ca sa sune pozitiv voi puncta ca exista mult potential de modernizare. Chiar si asa cu 4,3 din 5 inregistreaza o nota buna de la ai sai clienti. O vizita la acvariu puteti urma aici vezi impresii ca sa aflati cine se balaceste toata viata in apa.

Suntem langa Cazinoul din Constanta, despre a carui speranta de viitor a scris candva @pepsi70ro aici vezi impresii. Acum cativa ani am putut vizita si eu ruina acestui edificiu emblematic al Constantei si foarte recent am auzit la TV ca in sfarsit s-ar fi lamurit cu licitatia in urma careia ar trebui schimbata fata Cazino-ului. Ar fi cazul, caci este rusine sa ramana asa. Ce cladire, cate vederi cumparam in copilarie cu Cazino-ul sa scriu cateva ganduri / urari cunoscutilor din vacantele de la malul marii.

Sa ramanem in zona portului. La varsta scolara ma plimbam pe digul portului pana hat departe in largul marii. Au urmat ani cand s-a interzis accesul pe dig, mai nou acesta s-a prelungit si s-a redeschis partial. Este fascinanta viata portuara, sa stai sa o urmaresti pe indelete. E si frumoasa daca prinzi un dublu curcubeu cum am avut noi privilegiul intr-o vara. Aici, in port, daca va interesati in prealabil, puteti vizita un obiectiv mai putin cunoscut, Muzeul Portului sau Cuibul Reginei amfostacolo.ro/hotel9.php ... nstanta&id=3496. Pe dig puteti admira si Farul Carol I. Vara autobuzul estival etajat are acces si statie chiar in port.

Din port va propun sa urcam catre Piata Ovidiu prin vechiul centru istoric. Atat de vechi si lasat prada degradarii ca trebuie sa aveti grija sa nu cada vreo bucata de tencuiala sau vreun ornament arhitectural valoros. Acelasi potential de a face ceva bun si frumos…. Si mai sigur pentru trecatori.

Cu putin inainte de piata merita sa ne oprim la Geamie. Nu mai stiu de cate ori am urcat scarile acesteia la viata mea. Silueta minaretului poate fi identificata de la distanta si nu aveti cum sa o ratati. De ce sa o vizitati cititi aici vezi impresii. Astazi poarta denumirea Moscheea Carol I. Nota 4,5.

In Piata Ovidiu se gaseste Statuia lui Ovidiu. Statuia din bronz il infatiseaza pe poetul roman Publius Ovidius Naso. Nota 4,6 din 5 pentru acest obiectiv.

Suntem chiar in fata Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie, fosta Primarie, si a Edificiului Roman cu Mozaic. Am vrut sa scriu un articol amplu despre acest muzeu pe care l-am indragit cand eram elev, azi o umbra a ceea ce a fost.

Edificiul Roman cu Mozaic

La mozaic am putut intra cu bunavointa gardianului avand sansa ca se deschisese neoficial pentru niste reprezentanti ai primariei. In mod normal, muzeul este partial vizitabil dupa programul afisat. Nota 4,2 de la google-isti.

Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie din Constanța are o viata de mai mult de un secol. Dupa anul 1877 lucrarile de extindere ale orasului au dus la descoperirea de vestigii ceramice, statuare, epigrafice, numismatice, acestea atestand existenta Tomis-ului antic. Sapaturile cele mai importante au avut loc in a doua jumatate a secolului trecut. Au iesit descoperite de sub pamant edificii antice. Descoperirea Edificiului cu mozaic s-a produs in anul 1959 atunci cand au inceput lucrari de construire a unor blocuri. Dupa sapaturi, au vazut lumina termele, bazinele pentru sarat peste, o intreaga de retea de strazi / cai si canale de scurgere.

Perla locului este Edificiul cu mozaic ridicat pe 3 terase. Acesta avea si rol de sustinere a falezei impotriva alunecarilor de teren. Sala mare pavata cu mozaic are o suprafata de 2000 mp si reprezinta motive geometrice. Aceasta comunica printr-o poarta cu piata veche. Astazi s-au pastrat doar 400 mp din superba sala pavata cu mozaic, in care sunt expuse ancore vechi, amfore, vase, placi ceramice si de marmura. Inserat in mozaic este reprezentat si un porumbel.

Constructia avea incaperi boltite folosite ca depozite si spatii de comert. Se considera ca a fost ridicat in sec. III – IV. Peretii sunt placati cu marmura si contin si motive zoomorfe.

Edificiul cu mozaic a facut parte dintr-un complex de terme (bai publice), numit Lentiarion. Din pacate, numai este posibil accesul din muzeu catre zona acestuia situata afara, acces inainte permis, astazi interzis din cauza starii precare a geamurilor si scarilor. Ce pacat! Zona poate fi vizitata insa din exterior de pe strada Termele Romane, prin Parcul Carol I cum se numeste spatiul verde din dreptul acestuia. Strada coboara spre port.

Sa continuam plimbarea prin Constanta si sa urcam catre Parcul Primariei unde sunt expuse alte vestigii istorice (“pietre”) si inaintea acestuia sa cotim stanga pe strada Traian. Vom ajunge numaidecat la Muzeul Marinei Romane. Un muzeu superb cu un spatiu de expunere atat interior cat si exterior, cu vedere spre port. Detalii de la vizitarea acestuia puteti citi aici vezi impresii. Nota 4,6 din 5.

Cu siguranta sunt si alte obiective demne de o vizita in Constanta: Muzeul de Arta Populara, Muzeul de sculptura “Ion Jalea”, Catedrala Sf. Ap. Petru si Pavel (ortodoxa), farul alb, farul nou, fantanile din parcul de langa gara...

Si sa nu uit de plajele Trei Papuci, Tataia si Modern, optiuni la indemana daca stati cazati in oras, nu in statiune. Vara!

D-ale gurii

Daca vreti sa mancati in Constanta optati pentru La Scoica vezi impresii pe bd. Mamaia, pentru Taverna Sarbului, pentru o cina la o casuta din Satul de Vacanta, pentru Pizza Hut in City Park Mall, pentru Restaurant Rustic pe bd. Tomis sau pentru On Plonge vezi impresii, in portul turistic, in special vara.

Mai stiu a va povesti multe despre Constanta, chiar si despre imprejurimi, dar ma opresc aici.

Imi doresc mult ca orasul–port la Marea Neagra, Constanta, sa se dezvolte si sa tina mai bine pasul cu timpul, pentru ca are un potential turistic nepus in valoare. Si sa se inceapa cu Cazinoul!

Iar daca vreti sa faceti o tura de oras, dar vara, nu evitati “etajatul” vezi impresii, alias Constanta City Tour.

Numai de bine si calatorii minunate tuturor!

@webmaster: Rog inserare video

https://www.youtube.com/watch?v=dmG17PZko50


[fb]
---
Trimis de Dan&Ema in 05.01.20 16:24:00
Validat / Publicat: 05.01.20 17:45:14

VIZUALIZĂRI: 3157 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

19 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dan&Ema); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P13 Fostul Comandament de Marina
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 55900 PMA (din 42 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

19 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[05.01.20 17:44:32]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Iarna la mare, CONSTANȚA" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER CĂLĂTORIE]

===

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

webmaster
[05.01.20 17:50:52]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

Zoazore
[05.01.20 17:58:57]
»

@Dan&Ema: Start vot!

Ce frumooos! Ce interesanta e Constanta iarna! Uite, nu stiam ca ei trateaza apa cu ultraviolete! Ce romantic esti, Dane! (Bine, asta o stiam deja, dar ma uimesti mereu!)

Nu stiu de ce, pote imaginatia-mi joaca feste, dar in P17 mi s-a parut c-o vad pe @maria55!

Sa ai un an frumos, plin cu surprize placute, incarcat de emotii pozitive si drumuri frumoase!

La multi ani familiei tale frumoase!

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[05.01.20 18:01:48]
»

@webmaster: multumesc

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[05.01.20 18:06:36]
»

@Zoazore:

La multi ani si un an foarte bun si tie!

Multumesc mult pentru aprecieri. Constanta este acea dragoste pe care nu o pot uita chiar daca atunci cand deschid ochii ii vad ridurile pe care nu vrea sa le trateze administratia responsabila de acest subiect.

Dar ca sa plusez pe final de ecou, bravo macar pentru etajatul ala (si aici fara sa evidentiez lipsurile). Acesta deschide calea catre port si prin port si cred ca multi inca nu l-au vizitat.

Numai de bine! ????

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Mika
[05.01.20 18:10:06]
»

@Dan&Ema: E frumoasa marea în orice anotimp. Mi-am propus mere sa merg la Constanța iarna dar încă nu am ajuns. Dar este pe listă. Felicitări pentru idee!

micutzu
[05.01.20 18:24:59]
»

Salut. Marea este frumoasa si fascinanta in toate anotimpurile. Fotografiile vorbesc mai mult decat o mie de cuvinte. Vacante si calatorii frumoase va doresc. Toate cele bune.

webmaster
[05.01.20 18:31:34]
»

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[05.01.20 18:34:30]
»

@Mika:

Buna Mika! Schimb Postavaru cu Constanta? Sau mai bine amandoua?

Si eu multi ani (exceptie deplasari in interes de business) am spus “voi merge” iarna la Constanta. Greu a fost pana am ajuns prima data. Appi au venit a 2-a, a 3-a etc.

Imi amintesc din povestile repetate ale mamaiei mele de fascinatia pe care o transmitea cand povestea de marea care a inghetat in nu stiu ce an. Cu ceva ani in urma stiu ca s-a mai intamplat o data.

Faina marea si iarna!

Numai bine! ????

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[05.01.20 18:41:06]
»

@micutzu:

A fost frigut alaltaieri la malul marii, la limita suportabilului pentru o plimbare. Marea era linistita dar fusese furioasa cu niste ore in urma, urme ale valurilor, care s-au spart inaintand mult pe taramul de nisip fiind vizibile peste tot. Inclusiv mukte scoici aduse de mare pe nisip dar nu la mal ci la 5 - 10 metri pe plaja.

Am vazut si niste paravane (pereti) de paue amplasate la capatul plajei (inspre asfalt) si nu am inteles rolul lor. Nu obturau total accesul le plaja ci parca erau niste separatoare de teritoriu pe care insa nu le mai vazusem pana atunci.

Multumesc de vizita si de ecou!

Numai bine! La multi ani! ????

Mika
[05.01.20 18:44:00]
»

@Dan&Ema: Am vrut să merg și eu atunci când a înghețat dar nu am ajuns. Aștept să înghețe din nou, dar se pare că nu prea sunt șanse.

Florris
[05.01.20 19:47:26]
»

@Dan&Ema: paravanele acelea au rolul de a opri nisipul sa ajungă pe asfalt, în cazul în care bate vântul foarte tare și îl spulbera.

Ultima data când marea a înghețat foarte tare a fost în iarna anului 2012 când portul Tomis era un mare sloi de gheata și pentru ca înainte de asta a fost o furtuna mare, cu valuri extrem de mari, multe din ambarcațiunile care erau în port, erau înghețate în întregime.

Va doresc un an nou plin de vacanțe in locuri frumoase!

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[05.01.20 19:57:23]
»

@Flr flr:

La multi ani!

Multumesc de completarea utila. Nu am stiut. Am trecut de mai multe ori in extrasezon pe la La Butoaie, dar nu am vazut acele paravane.

Intr-adevar erau semne ca fusese furtuna pe mare, asa ca face sens explicatia si asezarea paravanelor la capat de plaja.

Imi place pe AFA ca uneori aflu din ecouri precum al tau lucruri si informatii pe care nu le cunosteam.

Multumesc, numai bine! ????

Florris
[05.01.20 20:12:37]
»

@Dan&Ema: pe principiul: o mână o spala pe cealaltă, învățăm unii de la alții diverse lucruri, asta este unul din motivele pentru care ne citim unii pe alții, pe aici. ????

La mulți ani!

Numai bine!

Floryn81 CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[05.01.20 20:42:07]
»

@Dan&Ema: Salut!

La mulți ani, în primul rând! Vă dorim un An Nou cu sănătate și cu multe împliniri, pe toate planurile!

În al doilea rând, inspirată decizia voastră de a vizita Constanța la început de an! Am mers și noi de câteva ori acolo în extrasezon și ne-a făcut plăcere să ne plimbăm fie pe plajă, fie pe faleză, fie pe la Delfinariu sau la Acvariu. În plus, în urmă cu vreo 20 de ani (cred) am petrecut Revelionul la niște rude din Constanța și a doua zi am mers pe plajă: marea era atunci înghețată, iar plaja plină de scoici și de melci măricei. A fost superb, îmi amintesc și acum de acele momente!

Ne-am propus și noi să mai ajungem la Constanța în afara sezonului estival, așa că acest articol ne arată cumva calea de urmat într-o bună zi... Care zi? Nu știu acum și nici n-ar avea farmec dacă am planifica totul cu multă vreme înainte!

Numai bine!

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[05.01.20 20:55:54]
»

@Crazy_Mouse:

La multi ani si un an bun tie si familiei tale!

Si acum erau melci mari. De data asta nu am mai “cules” ca pe cei de i-am dus la Bucuresti anul trecut, i-am gasit de curand pe balcon, basca o punga de nisip sparta! ????

Dar aveai ce cauta in nisip alataieri si gasi relativ usor melci mari si frumosi, multi intregi.

Si a propos de plimbare pe malul marii, 2 poze sunt de cand am fost impreuna in toamna. Cele cu rasaritul.

Numai de bine! ????

Aurici
[07.01.20 00:02:56]
»

@Dan&Ema: Am fost și noi la plimbare pe 1 ianuarie prin centrul vechi al Constanței. Am lăsat mașina în capătul străzii Traian și am mers până jos, la faleza Cazino-ului. Zici că centrul vechi e lăsat în paragină? Noi chiar am fost încântați de el. De data asta am intrat doar în Catedrala Sfinții Petru și Pavel, dar chiar dacă mai trebuie renovare, monumentele și obiectivele arată bine la exterior și sunt îngrijite.

Apropo de Cazino, eram la plimbare cu o persoană care ne-a confirmat (știu că știe), că în sfârșit a încăput pe mâini bune. Să sperăm că spusele lui și a celor de la TV se vor adeveri. Și noi zicem că suntem nebuni de legat de lăsăm așa o bijuterie să se irosească.

Din păcate, am fost al 3-lea an la mare iarna, cu ocazia sejurului de revelion, dar nu pot spune că m-am îndrăgostit de mare în acest anotimp. Și îmi place și mie marea mult. În fiecare an ne-am plimbat în fiecare zi din cele 4 ale sejurului și tot timpul a bătut vântul cu putere. Noi am fost numai în Mamaia și am luat la pas faleza în sus și în jos, în plimbări de 2-3 ore, dar după fiecare plimbare am intrat în casă cu obrajii praf. Ce-i drept nu a răcit nimeni niciodată, dar cred că pe mine, personal, m-ar deprima o astfel de vreme pe termen mai lung. Sau poate în oraș este mai adăpost și doar la malul mării bate vântul așa cu putere. În fine... nu e ultima oară când alegem marea iarna, sper să prindem și zile mai frumoase.

La mulți ani tuturor și mii de km în 2020!

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[07.01.20 04:11:31]
»

@Aurici:

La multi ani, @Aurici! Un an bun si mii de km frumosi si voua!

Ma bucur daca a intrat restaurarea Cazinoului pe maini bune si daca se apuca de treaba si o si termina cineva cu bine. Este superba arhitectura cladirii, este un simbol si trebuie pusa in valoare.

Centrul vechi are cladiri vechi frumoase ridicate cred in vremea regilor Romaniei. Unele necesita reparatii temeinice, sunt si invelite sau ingradite pentru ca prezinta pericol de parbusire a unor parti din ele.

Muzeele din Piata Ovidiu sufera si plang si ma doare sa vad ca nu se poate vizita tot muzeul de arheologie.

Pe vremuri incheiam orice delegatie cu o vizita in centrul vechi, o pizza pe loc si una la pachet.

Cu vajul la mare sigur ca ai dreptate, vara-i vara, iarna ingheti pe malul marii.

Numai bine! ????

mishu
[30.03.20 23:03:43]
»

@Dan&Ema:

De ce sa vizitezi Constanta in extrasezon?

de placere, nu trebuie sa vezi un loc care iti place intr-un anume moment, trebuie sa il vezi cand iti doresti asta.

Constanta mi se pare a fi un loc emblematic, il asociem cu vacanta, cu bucuria, cu tineretea sufletului nostru.

Mi-au placut pozele cu care ai inceput ilustrarea articolului, superbe, dar pot sa spun ca la fel de mult mi-au placut si lebedele, dar si Cazinoul, chiar asa cum inca arata el, si daca asa cum este acum este fermecator, dupa ce va fi renovat cred ca va atrage multa lume.

Sa va fie de bine plimbarea, votat cu mare drag, si sa ne vedem sanatosi.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Aurici, Dan&Ema, Florris, micutzu, Mika, mishu, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂLa pas prin Constanța:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.068689823150635 sec
    ecranul dvs: 1 x 1