ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 27.09.2014
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Roman [NT]
ÎNSCRIS: 11.07.10
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
SEP-2014
DURATA: 1 zile
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
96.25%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 2 MIN

Cheile Bicazului - Pastravaria 'Cheita '

TIPĂREȘTE

Iesind din Bicaz si luand drumul spre cunoscutele Cheile Bicazului, merita sa luati aminte si un scurt popas la o locatie cunoscuta din zona - pastravaria Cheita!

Cum frumusetile tarii se admira si mai bine atunci cand ti-ai multumit si nevoile gastronomice, e musai sa popositi si in acest loc, care in mod sigur are tot ce-i trebuie calatorului infometat. Exista doua pavilioane in stil rustic, cu mese si banci de lemn masiv unde puteti servi intr-un timp rezonabil cel mai bun pastrav (proaspat), care atunci, in fata dumneavoastra, este prins si aranjat la bucatarie!

Aici se pregatesc si alte delicatese specifice zonei : păstrăvul afumat şi păstrăvul afumat în cetină de brad, cunoscutul hârzob, precum si o ciorba delicioasa de pastrav! Celebrul harzob necesita o operatiune speciala: după eviscerare, păstrăvul este ţinut la rece, într-un baiţ special, unde se folosesc doar condimente naturale, fără conservanţi, între 12 şi 24 de ore, după care urmează afumatul la cald, timp de 5 ore, în nişte butoaie cu lemn de fag... Dupa care pastravul se aseaza intre doua palete de cetina care se leagă strâns, în mai multe locuri, astfel încât să ia contact intens cu ramurile de brad, pentru a împrumuta corect aroma. La sfârşit se tund marginile, astfel încât hârzobul să aibă şi un design atractiv. Maximum două zile se păstrează păstrăvul la rece, în acest ambalaj natural, după care se consumă în funcţie de preferinţe.

Dupa masa, se poate vizita mini parcul zoo al pastravariei, rudimentar de altfel - doi magarusi, un tap plictisit, doua capre curioase, o sumedenie de gainuse si fazani, reprezinta bucuria copiilor si a amatorilor de fotografii. Bazinele cu pastravi reprezinta si ele un punct de atractie, existand posibilitatea de a achizitiona pe loc, contra cost, orice cantitate iti doresti.

E frumos, relaxant si un loc recomandat de popas si savurare a unei portii (sau doua) de pastrav! Noua ne place si dupa aglomeratia de masini din parcare se pare ca nu suntem singurii!


[fb]
---
Trimis de danette in 27.09.14 20:51:06
Validat / Publicat: 27.09.14 22:28:10
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BICAZ & IZVORU MUNTELUI.

VIZUALIZĂRI: 3073 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (danette); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 [fără descriere]
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 12800 PMA (din 16 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

2 ecouri scrise, până acum

mateut
[22.06.16 15:32:27]
»

Singurul inconvenient al pastravariei este faptul ca mujdeiul este extraordinar de iute, iar dregerea lui cu o smantana sau cu un iaurt este imposibila deoarece pastravaria ca alimentatie nu are altceva in afara de pastrav, malai pentru mamaliga si usturoi pentru mujdei. Nimic altceva.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
calatorul
[27.08.16 12:59:17]
»

Multumim pentru informatiile si impresiile impartasite, ca si pentru pozele lamuritoare. Am mancat pastrav in cetina adus de cineva din zona Neamtului, poate chiar de acolo, si a fost foarte delicios. Iaca acuma stiu si unde sa ma duc sa mai caut, asa ca pastravaria asta a mai capatat un viitor musteriu.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
calatorul, mateut
Alte impresii din această RUBRICĂLa pas prin Cheile Bicazului:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.056676864624023 sec
    ecranul dvs: 1 x 1