Cheile Bicazului, o scurtă plimbare pe jos prin impresionantul Parc Național Bicaz-Hășmaș
În programul de weekend la Lacul Roșu, pe lângă drumețiile pe care le-am făcut acolo, Circuitul Lacul Roșu vezi impresii, Circuitul Piatra Ghilcoș vezi impresii, Vârful Suhardul Mic vezi impresii, era inclusă în program și traversarea Cheilor Bicazului, mai ales că băiatul nostru nu le-a parcurs niciodată pe jos.
Ne-am strecurat printre ploi, dar duminică nu am mai scăpat - ploua într-una de sâmbătă seara. Am plecat pe ploaie dimineața de la Pensiunea Casa Bicăjeanului vezi impresii spre Cheile Bicazului cu speranța că poate se oprește.
Da, am avut noroc, ploaia s-a oprit câteva ore, iar noi am reușit să traversăm impresionantele chei și să ne minunăm de peisaj.
Am parcat mașina la baza serpentinelor și am pornit pe jos prin chei.
Înălțimile amețitoare îți tăiau respirația cu frumusețea lor. Pe întreaga durată a plimbării prin porțiunea din chei am stat cu privirea îndreptată spre piscurile și formele pereților abrupți, fotografiindu-le. Priveliștea îți ia mințile, te vrăjește, te transpune într-o contemplație din care elimini orice element de stres care te-ar putea sustrage de la aceasta.
Șoseaua națională DN12C parcurge Cheile Bicazului, însoțită de râul Bicaz care le-a format și care curge în mici cascade. Cheile fac legătura dintre Moldova și Transilvania.
Nu cunosc denumirile pereților abrupți, @ujanclaudiu prezentându-le foarte bine într-un articol de referință, plin de informații și de date precise, pe care nu consider că e cazul să le reiau.
Pe marginea drumului sunt multe alveole unde se pot parca mașinile.
Porțiunile cheilor au denumiri care te sperie, la fel ca măreția acestora în care te simți ca o furnică mică, ca de exemplu Gâtul Iadului, Pridvorul Iadului, Poarta Iadului... și eu care credeam că am ajuns în Rai la cât de fascinată eram de frumusețea Cheilor Bicazului.
Piatra Altarului cu crucea amplasată în vârf, nu ne-a scăpat de la fotografiat.
Lungimea traseului din Lacul Roșu până la capătul Cheilor Bicazului este de 8 kilometri.
Noi am parcurs pe jos partea cea mai spectaculoasă a acestora care este în lungime de 1,2 km. Plimbarea am efectuat-o pe marginea drumului, este ușor de parcurs de oricine dorește și are timp.
Recomandarea
O plimbare pe jos prin Cheile Bicazului o poate face orice persoană, pentru că nu este dificilă deloc, iar senzațiile sunt unice în fața măreției naturii sublime.
Trimis de Dana2008 in 14.11.20 20:24:53
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BICAZ & IZVORU MUNTELUI.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dana2008); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Mutat, la reorganizare, în rubrica "La pas prin Cheile Bicazului, BICAZ & IZVORU MUNTELUI" (deja existentă pe sait)
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.
- Jul.2024 Lupta cu Codul Roșu. Mișcarea de rezistență de la Cheile Bicazului și insurecția de la Lacul Roșu. Victoria de la Lacul Bicaz — scris în 22.07.24 de Yersinia Pestis din MăRăşEşTI [VN] - RECOMANDĂ
- Sep.2023 Spectaculoasele Chei ale Bicazului — scris în 26.11.23 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2022 Pe podurile suspendate din Cheile Bicăjelului — scris în 30.11.22 de Mika din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Apr.2017 Cheile Bicazului — scris în 05.10.17 de zlatna din RâMNICU VâLCEA - RECOMANDĂ
- Apr.2017 De Paște, la Cheile Bicazului, Barajul Bicaz-Stejaru și Lacul Roșu — scris în 30.08.17 de Yersinia Pestis din MăRăşEşTI [VN] - RECOMANDĂ
- Aug.2015 Cheile Bicazului și stațiunea Lacu Roșu - locuri minunate unde ne dorim să revenim! — scris în 11.05.16 de Floryn81 din RâMNICU SăRAT - RECOMANDĂ
- Jul.2015 Cele mai spectaculoase chei din tara accesibile pe roti si pe picioare — scris în 10.07.15 de Dan&Ema din BUCURESTI - RECOMANDĂ