O zi la Vatican
Din city-break-ul de la Roma de 4 zile, o zi am rezervat-o pentru Vatican.
S-a nimerit a fi duminica, neavand nici cea mai mica idee ce se intampla duminica la Vatican.
Fiind o zi extrem de ploioasa, ne-am pornit din Gara Termini spre Vatican pe la ora 11:00, cu metroul.
Se ajunge foarte usor, exista statie exact la St Pietro. Puteti alege si autobuzul 64.
Odata ajunsi, aglomeratia de pe lume. Am ramas putin dezamagita, vazand atat de multa lume.
Cum ploaia s-a oprit, veneau tot mai multi omuleti.
In jur de ora 12:00, am avut surpriza de al vedea pe Papa Francisc la balconul sau, facand o mica slujba, de aprox 20 min, o binecuvantare, tinuta in mare parte pentru evenimentul ce urma sa fie in apropiere (Un maraton ceva cu alergatori).
Foarte placut suprinsa, toata lumea a incremenit ascultandu-l si rugandu-se. A fost un moment unic si frumos.
Dupa terminarea slujbei, 60 % din oameni au plecat, 40% s-au asezat la rand pentru a intra in Biserica St Pietro. O coada imensa, intinsa in jurul Pietei. Am stat cam 1h30 intr-o ploaie groaznica ca sa reusim sa intram. Am vizitat tot ce era de vizitat in interior, inclusiv, am urcat in Cupola. (voi posta o fotografie pentru a vedea exact despre ce vorbesc).
Spre Cupola sunt foarte multe trepte de urcat prin zone foarte stramte, nu recomand pentru claustrofobi. De asemenea se plateste o taxa, 8euro cu lift, 6 euro pe scari. Nimeni nu te verifica cu ce mergi in varf, liftul asteapta oricum.
Nu am vizitat Muzeele, fiind duminica si destul de tarziu au fost inchise, insa cu siguranta voi reveni.
În concluzie, pentru oricine ajunge in Roma, ar fi pacat sa rateze vizita la Vatican.
Trimis de Pucca in 26.04.17 11:49:24
- A fost prima sa vizită/vacanță în ITALIA
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Pucca); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
@Pucca: vă invidiez???? pentru sansa pe care ati avut-o, aceea de a participa la slujba Papei! Am văzut pozele, ireal de frumoase chiar si cu norii cei negri!
Roma este superba si pe ploaie, eu am avut parte de 5zile de ploaie consecutiv, dar tot am vizitat ceea ce era de vizitat! Muzeul l-am ratat si eu, pentru asta o colega de sait impătimită a Romei, @Adri Nico, mereu ma cearta! Asa ca imi doresc sa revin, mai ales ca am ratat si Fontana di Trevi care era in restaurare la acea vreme!
Felicitari pentru acest city break si pentru articol!
@maria55: Am citit niste articole cum ca in fiecare miercuri Papa coboara in piata si sta de vorba cu oamenii. Daca ai de gand sa te intorci, ar fi pacat de ratat asa moment.
Cat despre Fontana di Trevi, pentru mine a fost principalul obiectiv pentru care am vizitat Roma. Mi-a placut mai mult decat Colloseumul.
Iti multumesc pentru ecouri ????
@Pucca: multumesc pentru informatie! Da, cândva, am să mă intorc, sper????????????
Altele sunt antamate pentru anul acesta!
Dar daca prind un bilet d'ăla eftineală, nu as zice "nu"!!! Roma e... divină!
- Sep.2022 În vizită la Vatican – o mare dorință împlinită — scris în 13.10.22 de ANILU din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- May.2022 Spiritualitate și istorie — scris în 18.05.22 de ux124904* din SUCEAVA - RECOMANDĂ
- Mar.2019 Museul Vatican pe cont propriu — scris în 22.06.19 de Ode19 din TIMISOARA - RECOMANDĂ
- Jan.2019 Vaticanul a fumegat si pentru noi odata! — scris în 27.04.20 de mijey din GALAţI - RECOMANDĂ
- Jun.2018 Ce nu-ți spune nimeni despre Muzeul Vatican — scris în 29.08.18 de RoxanaGRS din IAşI - nu recomandă
- Jan.2018 Catedrala San Pietro văzută altfel — scris în 25.01.18 de spirid72 din GALAţI - RECOMANDĂ
- Dec.2017 Cetatea Vaticanului (II) – Basilica San Pietro — scris în 20.01.18 de Dan&Ema din BUCURESTI - RECOMANDĂ