In vizita la Basilica San Pietro, cea mai mare biserica din lume
Dupa ce am vizitat Capela Sixtina din Muzeele Vaticanlui, ne-am continuat excursia vizitand timp de aproape 2 ore Basilica San Pietro.
Intradevar, a fost mai spectaculos decat orice mi-as fi imaginat inainte si realitatea a intrecut cu mult asteptarile!
Cea mai mareata cladire vazuta vreodata, cea mai grandioasa si cea mai opulenta!
Sa nu uitam totusi ca aceasta biserica reprezinta centrul crestinismului, luand fiinta din ordinul Imparatului Constantin, primul imparat crestin al Romei!
Biserica a fost construita pe dealul Vaticanului, peste raul Tibru, la vest de centrul orasului Roma, locatia fiind aleasa simbolic, pe locul in care Sfantul Petru, unul dintre apostoli, a fost ingropat in anul 64 d. Ch.
Orasul Vatican este complet inconjurat de Roma.
Un aport important in desavirsirea acestei capodoperi, l-a avut Michelangelo care a fost numit arhitect sef al Basilicii San Pietro si a ajutat la proiectarea domului.
In 1626, biserica a fost sfintita si inaugurata oficial iar de atunci Basilica San Pietro a fost centrul crestinismului, atragand pelerini din toate colturile lumii.
Cladirea in sine este impresionanta.
La intrarea in Basilica Sf Petru se pot intalni cativa membri ai celebrei Garzi Elvetiene Pontificale, care asigura paza Papei si a Vaticanului.
Interiorul, care are nu mai putin de 45 de altare, este decorat de lucrarile multor artisti faimosi.
Unele dintre cele mai importante lucrari din biserica sunt “Pieta” de Michelangelo, altarul papal de Bernini, Tronul Sfantului Petru tot de Bernini si Monumentul Stuarzilor de catre Canova.
Opulenta interiorului reflecta bogatia bisericii catolice din secolul al XVI-lea.
Am coborat si in catacombe, unde intrarea este gratuita, din pacate nu ai voie sa filmezi sau sa faci poze, reusind intr-un moment, cand am scapat de sub vigilenta garzilor sa fac doar o singura poza si aceea de la distanta.
Tot din interiorul basilicii, se coboara pe niste scari si contra cost poti vedea tezaurul Vaticanului.
Biserica se poate vizita gratuit, in fiecare zi cu conditia ca turistii sa aiba o tinuta decenta.
Trimis de elenaadina in 06.04.14 10:42:02
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în ITALIA.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (elenaadina); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Un loc intr/adevar spectaculos, care merita vazut de oricine are ocazia sau sansa de a ajunge pana in orasul etern Roma.
- Sep.2022 În vizită la Vatican – o mare dorință împlinită — scris în 13.10.22 de ANILU din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- May.2022 Spiritualitate și istorie — scris în 18.05.22 de ux124904* din SUCEAVA - RECOMANDĂ
- Mar.2019 Museul Vatican pe cont propriu — scris în 22.06.19 de Ode19 din TIMISOARA - RECOMANDĂ
- Jan.2019 Vaticanul a fumegat si pentru noi odata! — scris în 27.04.20 de mijey din GALAţI - RECOMANDĂ
- Jun.2018 Ce nu-ți spune nimeni despre Muzeul Vatican — scris în 29.08.18 de RoxanaGRS din IAşI - nu recomandă
- Jan.2018 Catedrala San Pietro văzută altfel — scris în 25.01.18 de spirid72 din GALAţI - RECOMANDĂ
- Dec.2017 Cetatea Vaticanului (II) – Basilica San Pietro — scris în 20.01.18 de Dan&Ema din BUCURESTI - RECOMANDĂ