BUN
Un hotel bun de tranzit, cu atmosferă revigorantă

În mod firesc, s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani în Otopeni secțiunea de cazare de tranzit (cu mâncătoriile stau mai prost, după părerea mea, în sensul că-s cam puține și aglutinate în doar câteva puncte). Hoteluri, pensiuni, apartamente, studiouri – de toate pentru toți, confort de obicei bun și prețuri pentru toate buzunarele. Pe multe le-am testat și noi cu ocazia multelor plecări/reveniri spre/dinspre „țările calde” . Am câteva preferințe, dar nu mă cramponez de ele, de fiecare dată aleg în funcție de necesitățile de moment: ne trebuie parcare? dar mic dejun? sau să fie un restaurant prin preajmă pentru o cină decentă?!
Acum vreo lună și un pic a trebuit din nou (yes!) să petrecem o noapte în Otopeni deoarece a doua zi dimineață aveam zbor spre... dar deocamdată nu vă spun, țiu secret! 😉 Am decis că vom pleca de acasă cu mașina noastră, pe care o vom lăsa într-una din multele parcări private din preajma aeroportului. Zborul fiind programat la o oră rezonabilă, vom avea timp chiar să savurăm în liniște micul dejun, dar ar fi bine să fie și vreo mâncătorie prin jur pentru seara de dinainte. Am setat deci următoarele filtre de căutare: anulare gratuită, parcare, mic dejun, restaurant. (Bine, asta cu restaurantul e opțională, nu-i musai ca unitatea de cazare să dețină restaurant propriu, e de ajuns să fie unul prin preajmă, de preferat la distanță de mers pe jos.)
Booking mi-a returnat mai multe opțiuni și, ca să nu vă mai fierb, vă spun direct că am ales Ibis Styles Bucharest Airport, în care n-am mai stat până acum, dar pe care îl știam bine „din vedere” . Este un hotel de 3* situat pe DN1 pe partea cu aeroportul, la destul de mică distanță de acesta (adresa din buletin fiind de fapt Calea Bucureștilor 222). Chestia asta, că-i pe aceeași parte, e foarte importantă când vrem să facem economie de timp, deoarece și parcările private pe care le vizăm sunt tot pe aceeași parte (un pic „mai la deal” , în direcția Ploiești); altfel, pentru cazările situate pe partea opusă a superaglomeratului DN1, trebuie să ocolești o grămadă din cauza separatoarelor de benzi. Am optat așadar pentru o cameră dublă standard la prețul de 407 lei, incluse fiind parcarea și micul dejun. În plus, hotelul are propriul restaurant. Nota de pe booking e 8,4 din aproape 3200 de evaluări; eu i-aș da lejer un 9-9,5.
Fiind vorba de o duminică, am ajuns la o oră absolut rezonabilă – 18.30-19. Am părăsit șoseaua, parcând inițial în fața hotelului, unde se află un mic scuar betonat; parcarea propriu-zisă e în spate, traseul e gândit cu sens unic, în sens invers acelor de ceas, căile de rulare fiind destul de înguste.
Hotelul are o arhitectură simplă, de tip cubist – o clădire paralelipipedică lungă, cu 3 etaje. Coloristic – un gri tern, cu firave accente de culoare ici-colo. În fine, n-am venit să ne clătim ochii... Intrarea principală se află pe una din laturile mici, cea aflată la șosea, desigur; dar se poate intra și din spate, direct din parcare. Am pătruns într-un lobby nu foarte sofisticat, dar vesel și drăguț, în total dezacord cu aspectul exterior al edificiului. În stânga și în dreapta se găsesc mici spații de socializare alcătuite din scaune și canapele îmbrăcate în materiale textile multicolore, există un bancomat, o vitrină frigorifică cu băuturi și gustări contra cost, iar pe un ecran poți urmări în timp real programul celor mai recente aterizări și decolări pe/de pe aeroportul Henri Coandă. Multe plante verzi în ghivece adaugă tabloului o notă de prospețime, iar ferestrele uriașe lasă lumina și razele soarelui să pătrundă fără opreliște.
Chiar în față se află recepția, având pe fundal un desen complicat cu numere și grafice; nu trebuie să te pricepi prea tare ca să-ți dai seama că-s cu trimitere la lumea aviației. Dealtfel, genul acesta de inscripții pare să fie laitmotivul hotelului, regăsindu-le peste tot: în cameră, în restaurant, în spațiile comune din parter.
Ne-a întâmpinat un tânăr amabil, ne-a găsit ușor rezervarea, pe care am achitat-o cu cardul. Ne-a înmânat cartela camerei și ne-a indicat direcția spre lifturi. Se face un coridor pe partea dreaptă, aici sunt dispuse alte chestii: un fotoliu de masaj (din cele ce funcționează cu fise), un colțișor dedicat celor mici, iar pe la mijloc, spre stânga, se intră în restaurant. Mi-a plăcut că delimitarea dintre restaurant și coridor se face prin geamuri (pe care regăsim acele inscripții aviatice), astfel că totul pare un imens open space. În capătul culoarului se află liftul (iar în spatele lui scările, desigur).
Am avut camera 116, la etajul 1. Camera are structură obișnuită, cu hol, dormitor și baie (în care se intră din dormitor; pare că acest aspect e important pentru unii, pentru noi nu). Fără să dispunem de prea mult spațiu, am avut toate cele necesare și ne-am bucurat de o atmosferă relaxantă și plăcută, grație decorului minimalist, dar vesel. Veți vedea în poze.
În hol, imediat lângă ușă, se află o nișă organizată spre a conține următoarele: suport de bagaje, seif, loc pentru încălțăminte, o bară cu câteva umerașe și, pe un raft deasupra, o pilotă de rezervă. V-ați fi imaginat toate astea într-un volum de 1,5 x 0,7 x 0,5 m?! Nici eu.
Camera propriu-zisă conține un pat dublu încadrat de noptiere și o canapeluță ce se prelungește cu biroul, sub care găsim, mascat, un mic răcitor (nu era în priză și nici noi nu l-am pornit, nu ne-a trebuit). Pe birou – telefon, 2 pahare de unică folosință și ceva materiale informative. Fereastra (dădea spre aeroport; se pot admira avioanele aterizând și decolând 😊) e micuță, protejată de o perdea albă și de o draperie în ton cu culorile calde ale canapelei. Desigur, pe peretele din spatele patului regăsim același tip de desen cu trimitere la lumea zborului. Unii pereți sunt albi, alții gri, contrastând plăcut cu tocul galben-intens al ușii către baie. Patul avea să se dovedească odihnitor, am avut prize și întrerupătoare de ambele sale părți și câte o veioză-creion coborând din plafon.
Nici baia nu ne-a dezamăgit cu nimic, așteptându-ne cu toate facilitățile necesare. Cabină de duș walk in, uscător de păr, cosmeticale în recipiente mari (săpun lichid, gel de duș, șampon) de calitate bună. Câte 2 prosoape de fiecare, prosop pentru picioare. Curățenie-lună peste tot.
Ne-a fost un pic teamă că, fiind atât de aproape de aeroport, vom suferi din cauza zgomotului, dar n-a fost cazul. Fereastra este bine etanșată, iar climatizarea, dintr-o gamă silențioasă, a funcționat fără reproș. Am dormit ca niște bebeluși.
Restaurantul se numește (cum altfel?!) Radar și e decorat în același stil, cu mobilier colorat și inscripții aviatice. Toate mesele pot fi servite acolo: micul dejun (7:00 – 10:30), pe urmă ia o scurtă pauză, pentru ca de la 12 la 22 să ofere prânz sau cină. Noi am coborât pentru cină destul de devreme și l-am găsit gol, dar ulterior s-a umplut binișor. Meniul cuprinde câteva preparate, nu prea multe, dar nici puține, iar servirea o face băiatul care se ocupă și de bar (e totuși un hotel mic). Am mâncat risotto cu pui (62 lei) și ceafă de porc cu cartofi la cuptor (65 lei) – bine gătite, gustoase, sățioase. Un draft de bere Ursus costă 20 de lei.
Când am rezervat, zborul nostru ar fi trebuit să plece la 10:30, ulterior fiind devansat cu o oră. Așa că a trebuit să ne prezentăm la micul dejun chiar la deschidere, dimpreună cu alți călători matinali. Acesta se servește sub formă de bufet suedez și cuprinde preparatele obișnuite: telemea și cașcaval, mezeluri, măsline, omletă și ouă fierte, cârnăciori, crenvurști și bacon prăjit, legume (roșii, ardei, castraveți), ceva fructe (mere, banane și cred că mai era ceva), croasante și chec, iaurt, lapte și cereale. Cafeaua bună, preparată la mașinării de-alea speciale. Apă și niște sucuri artificiale (care de obicei nu mă pasionează). Decent.
Se cuvine să amintesc și despre mica terasă de afară, din fața hotelului; practic, sunt câte 3-4 mese de-o parte și de alta intrării. Cred că a fost gândită mai degrabă pentru fumători. Noi am vrut să stăm acolo să mai „cântăm” câte o bere după cină, dar n-am rezistat decât 5 minute; nu atât din cauza căldurii (căci nu există umbrele sau ceva), ci a zgomotului înfiorător, DN1 aflându-se la doar câțiva metri. Poate ar fi fost mai bine ca terasa să fie amenajată în locul parcării și parcarea în locul terasei... dar cine sunt eu să-mi dau cu părerea?!
În concluzie, un bun hotel de tranzit, cu un bun raport calitate/preț, probabil că o să-l mai accesăm și altădată.
O ultimă informație (pe care probabil că unii dintre voi o știți): Hotelurile Ibis aparțin lanțului Accor și, dacă vă faceți cont și rezervați direct la ei, fiecare rezervare vă aduce puncte de reducere pentru următoarele rezervări. Eu, pentru că am rezervat prin booking, n-am beneficiat de aceste puncte. Poate de acum încolo.

- Utilizatoriii LOGAȚI văd o versiune cu mai puține reclame
- Ai dori o versiune COMPLET fără reclame? — devino membru afaFanClub
- ABONAMENT afaFC pe 6 LUNI = 59 lei Cumpără afaFC 6 luni
- ABONAMENT afaFC pe 12 LUNI = 100 lei Cumpără afaFC 12 luni
Trimis de crismis in 02.08.25 12:37:53
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (crismis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Mutat în rubrica "Ibis Styles Bucharest Airport Hotel [Otopeni], BUCUREȘTI" (nou-creată pe sait)
Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ”
@webmasterX: da, acolo e.