GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Plimbare de seară prin stațiunea Nisipurile de Aur
După cum am povestit în articolul precedent, la sfârșitul lunii iunie am mers în Bulgaria, la Nisipurile de Aur, pentru un sejur de trei nopți la Hotelul Berlin Golden Beach. Această unitate de cazare se află în capătul nordic al stațiunii, în imediata apropiere a portului de iahturi, iar seara am ieșit la plimbare prin stațiune pentru a vedea și alte zone ale cunoscutei destinații aflate pe litoralul bulgăresc al Mării Negre.
În ceea ce privește câteva distanțe, Nisipurile de Aur se află la aproximativ 90 de kilometri față de granița de la Vama Veche, la circa 17 kilometri de orașul Varna și la vreo 10 kilometri de Albena.
Aleea de promenadă din Nisipurile de Aur se întinde pe câțiva kilometri, iar noi ajungeam la pas, în ceva mai mult de o oră, de la hotelul nostru până în zona centrală, adică în imediata apropiere a roții panoramice și a Turnului Eiffel (copie în miniatură a cunoscutului simbol parizian). Această plimbare prin stațiune se poate face atât pe jos, cât și cu ajutorul vreunuia dintre trenulețele care șerpuiesc printre turiști; prețul unei plimbări este de 4 leva într-o singură direcție, iar traseul trenulețului este prezentat cu ajutorul unor panouri informative: Berlin Golden Beach - Encanto Beach - Sentido Marea - Morsko Oko - Luna - Palm Beach - Lilia - Metropol - Bolero Vistamar - Kaliakra - Astoria Zlatna Kotva - Sirena - Admiral.
Pornind dinspre capătul nordic al stațiunii către zona centrală, la început nu există comercianți, apoi magazinele și chioșcurile de suveniruri, terasele și restaurantele, barurile, tarabele și fast-food-urile sunt tot mai numeroase. Am remarcat faptul că se menține în general curățenia, iar muzica de obicei se aude în fundal, fără să fii asaltat din punct de vedere auditiv atunci când treci prin dreptul vreunei terase.
Către zona centrală a stațiunii există destul de multe case de schimb valutar care afișau cursuri avantajoase (voi atașa foto pentru a exemplifica asta). Nu le-am testat seriozitatea, deoarece am ales să cumpărăm câte ceva din magazinele aflate în drumul nostru (unde am plătit cu cardul; în majoritatea magazinelor în care am intrat există această posibilitate de plată).
Trei atracții din stațiune ne-au reținut în mod deosebit atenția: vaporul ”Black Pearl of Golden Sand”, construcție care găzduiește un restaurant; Turnul Eiffel în miniatură, cu o terasă suspendată deasupra aleii; roata panoramică (aflată în apropiere de Turnul Eiffel și de International Hotel Casino&Tower Suites). Referitor la roata panoramică, am trecut pe acolo și am observat tarifele: 5 leva/adult și 3 leva/copil sub 7 ani, iar ca durată - 3 ture complete.
Un alt lucru interesant sunt bazinele cu peștișori, prezentate sub denumirea de ”Fish Spa”. Acolo îți poți relaxa picioarele după o zi grea, plătind pentru această terapie cu peștișori sanitari 10 leva/20 de minute. Din loc în loc am remarcat studiouri fotografice unde se fac poze purtând un costum de epocă, îmbrăcămintea vreunui erou sau chiar intrând în pielea vreunui personaj din desenele animate. În câteva locuri există triciclete electrice de închiriat, prețurile pentru acest lucru fiind de 10 leva pentru 15 minute, 15 leva pentru 30 de minute sau 25 de leva pentru o oră.
Un capitol aparte între atracțiile stațiunii este reprezentat de excursiile opționale. Pe marginea aleii de promenadă sunt panouri informative cu oferte ale vânzătorilor de excursii. Cei interesați trebuie să studieze un pic ”piața”, deoarece am observat diferențe de preț semnificative pentru ceea ce părea a fi aceeași excursie; de exemplu, am văzut o excursie la Balcic și Cap Kaliakra atât cu prețul de 30 de leva/persoană, cât și cu 40 leva/persoană. O excursie către Nessebar costa 38 de leva într-una dintre oferte, iar altă excursie de două zile la București (cu vizitarea stațiunilor Sinaia și Bran) costa 259 de leva.
Am citit că există un aquapark în stațiune, este vorba despre Aquapolis (nu am ajuns acolo, dar sunt câteva impresii postate pe AFA - aici). Un alt obiectiv aflat în zonă este Mănăstirea Aladja (există câteva impresii destul de recente în această rubrică).
Suvenirurile sunt și ele prezente aproape peste tot, începând cu acei magneți care decorează frigiderele multora dintre noi. Pentru o mică imagine magnetică reprezentând marea, plaja și o parte a stațiunii, noi am plătit 2 leva (am cumpărat magnetul dintr-un magazin, având posibilitatea de a plăti prin intermediul cardului). Din ceea ce am văzut, unii comercianți de suveniruri acceptă chiar plata produselor direct în lei.
Există multe hoteluri în Nisipurile de Aur, în apropierea plajei predominând unitățile de cazare clasificate la 4 sau chiar 5 stele. La alegerea cazării, se recomandă consultarea impresiilor de pe AFA și de pe alte site-uri de specialitate, pentru eliminarea pe cât posibil a unor nemulțumiri ulterioare. Plimbându-ne agale prin apropierea lor, ne-au reținut atenția hoteluri precum Admiral, Kaliakra, Riu Astoria, Lilia, Vistamar sau Grifid Encanto.
Câteva prețuri la diferite produse alimentare, oferite spre vânzare pe aleea de promenadă: felie de pizza - 3,5 leva; hot-dog - 5 leva; aripioare de pui - 7 leva; diferite salate - 5 leva fiecare; porumb fiert - 3 leva; hamburger - 6 leva; bere draft/500 de ml - 4 leva; suc din fructe proaspete - 3 leva (un pahar mic); clătite cu diferite umpluturi - între 3 și 4,5 leva.
Înainte de a formula concluziile, voi mai adăuga faptul că numele stațiunii are la bază o legendă: se povestește că, în urmă cu multe secole, niște pirați au îngropat o comoară pe faleza mării, la nord de orașul Varna. Natura s-a răzbunat însă pe acei pirați și a transformat aurul îngropat în nisipul strălucitor de care se bucură astăzi turiștii.
Concluzii: Ne-a făcut plăcere să petrecem un sejur în această stațiune și probabil că vom reveni acolo în următorii ani. Ca o comparație ce nu oferă prea multe motive de bucurie pentru hotelierii de pe litoralul nostru, la Nisipurile de Aur era în mod cert mai aglomerat seara la plimbare decât la Mamaia (stațiune pe care am vizitat-o în ziua imediat următoare plecării noastre de la bulgari); iar un procent important de turiști aflați la Nisipurile de Aur erau românii. Ne-am simțit aproape ca acasă în acest scurt sejur, întrucât atât în hotel, la restaurant, pe plajă, cât și în stațiune se vorbea mult românește.
Acestea fiind spuse, recomandăm stațiunea Nisipurile de Aur! Toate cele bune!
Trimis de Floryn81 in 03.07.19 06:58:25
- A fost prima sa vizită/vacanță în BULGARIA
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Floryn81); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Foarte utilă prezentarea, mai ales pentru cineva care nu a mai fost pe litoralul bulgăresc, așa ca mine. Pare mult mai curat, mai organizat ca la noi, spații verzi, flori, plajele aerisite, modalități mai interesante de divertisment (ca fotografiile în costume de epocă și excursiile). Categoric arată mai bine ca Mamaia!
@Rofri: Nici noi nu am mai fost înainte pe litoralul bulgăresc, așa că sejurul acesta din extrasezon a fost perfect. Ne-a plăcut faptul că, într-adevăr, existau destule posibilități de a petrece în mod plăcut timpul liber prin stațiune. Noi ne-am mulțumit doar cu plimbarea de seară și cu observarea diferitelor aspecte, poate că anii viitori vom reveni, vom sta mai multe nopți și vom avea timp de mai multe lucruri.
Probabil că în plin sezon la Nisipurile de Aur este mai aglomerat, la final de iunie a fost perfect.
Atenție mare la parcarea mașinii, nu prea există spații și se cam ridică mașini. Noi am lăsat mașina în parcarea din spatele hotelului unde ne-am cazat, contra a 20 de leva pe zi (știu, a fost scumpă parcarea, dar măcar nu am stat cu grija asta).
Neapărat să aveți vigneta pentru Bulgaria. Pe noi ne-au verificat la vreo 10 minute după ce am trecut granița (un echipaj ne-a tras pe dreapta). Vigneta am achiziționat-o online, cu două zile înainte de plecare.
Numai bine!
@Floryn81: salut. multumesc de aceasta impresie, ai spus ca poti sa platesti cu, cardul. pe card aveai lei s-au leva? se poate plati daca ai lei ,si se va face conversia in leva. plus comisionul? multumesc.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2021 Nisipurile de Aur, o experiență plăcută, cu bune și cu rele — scris în 04.10.21 de cod_gabriel din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Jul.2021 Super dezamagitor inceput de vacanta — scris în 19.07.21 de robert31v din CăLăRAşI - nu recomandă
- May.2019 Bisericuta Nasterea Sf Ioan Botezatorul, Nisipurile de Aur — scris în 10.05.19 de vulpe mihaela din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2017 Nisipurile de aur la mijlocul lui august — scris în 18.08.17 de tripyy din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Jun.2017 Plimbare prin stațiunea Nisipurile de Aur — scris în 26.07.17 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2016 O saptamana de vis — scris în 11.07.16 de alealexis13 din MARGHITA [BH] - RECOMANDĂ
- May.2016 Cum putem economisi 200 € în Nisipuri și ce schimbări au survenit în 2016 — scris în 08.07.16 de andreieu din BUCUREşTI - RECOMANDĂ