BUN
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Pensiune Altepost Gasthaus - loc de popas în Sighișoara
Pentru minivacanța de 1 decembrie, am decis să facem un mic tur cu familia, pe direcția Cluj-Tg. Mureș – Sighișoara – Brașov – Sibiu, să profităm de zilele libere atât pentru relaxare, cât și pentru a descoperi mai bine aceste frumoase orașe ale Transilvaniei.
Prima noapte de popas am petrecut-o la Sighișoara, și pentru cazare am ales Pensiunea Gasthaus Altepost. Rezervarea am făcut-o cu aproximativ 10 zile înainte, după ce am discutat telefonic și mi-au transmis prețul, m-au rugat să le transmit un mail pentru confirmare.
Noi am ales 2 camere duble superioare, pentru care am plătit 84 euro, preț pentru ambele camere, cu mic dejun inclus. Din ce am văzut pe site-ul pensiunii, mai dispun atât de camere triple cât și apartamente.
Pensiunea se află în Piața Hermann Oberth nr. 38, practic la intrare în Cetatea Sighișoarei, la câteva minute de celebrul Turn cu Ceas, atracția principală a cetății. Clădirea face și ea parte din “viața cetății” , a funcționat ca și stație de poștă a Imperiului Habsburgic din anul 1851, iar de câțiva ani găzduiește o cramă la subsol, restaurant la parter, iar la etaj și mansarda are camere pentru oaspeți. Încă mai are păstrate la exterior elemente de arhitectură specifice perioadei, precum și la interior, scările masive și vechi de lemn amintesc de timpuri de mult trecute.
despre SERVICII
Am ajuns undeva la ora 15.00 la pensiune, și am dat o tură prin împrejurimi pentru a găsi un loc de parcare. Un aspect mai puțin plăcut e că nu dispune de o parcare proprie, așa că am fost nevoiți să parcăm pe marginea străzii, parcarea este cu plată (din ce țin minte 10 lei/zi), dar este gratis duminica și în sărbătorile legale, noi profitând de asta.
Intrarea se face prin restaurantul pensiunii, ospătarii fiind și pe post de recepționeri, dar au fost prompți și ne-au condus rapid la camerele noastre. De asemenea, ne-au recomandat să facem rezervare la restaurant, deoarece seara este aglomerat. Un lucru care m-a surprins, a fost că nu ne-a cerut nimeni certificatul verde.
Fiind cazați doar o singură noapte, nu am avut alte interacțiuni cu personalul pensiunii.
despre CAMERE & COND. CAZARE
Noi am avut camerele 2 și 4, la etajul 1 al pensiunii. Camere înalte, în concordanță cu arhitectura pensiunii, mobilier simplu, cameră curată și călduroasă. Într-una dintre camere, pe lângă pat se mai află și o canapea, iar în cealaltă un fotoliu.
Televizor funcțional, două noptiere, prize lângă pat, prosoape curate și un pat comod, ne-au făcut să ne simțim bine în această pensiune pentru noaptea aleasă. Fiind și o mansardă deasupra, seara s-au auzit ceva zgomote, mai ales că podeaua era din lemn, dar nimic foarte deranjant.
În cameră mai era un minifrigider cu 2 ape plate si 2 batoane de ciocolată, incluse in prețul cazării. De asemenea, din hol, era o ieșire pe un balcon, pentru fumători.
GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)
La parterul pensiunii se află și un reasturant destul de mare și popular, mai ales că am observat seara că mulți potențiali clienți erau refuzați din lipsa locurilor disponibile.
Fiind destul de aglomerat, servirea a fost destul de greoaie, am așteptat mai bine de o oră pentru a primi comanda cerută. Prețurile mi s-au părut acceptabile, pentru 4 persoane am plătit suma de 170 RON (2 ciorbe legume, 1 pizza, 1 porție fasole cârnați, 1 portie friptură cu piure, apă mare și o bere). Mâncarea a fost gustoasă, porțiile mari, singurul inconvenient fiind timpul foarte mare de așteptare.
De menționat și decorațiile frumoase ale restaurantului, cu o iederă care coboară de la etaj, cu o bicicletă decorativă agățată, precum și un cuptor cu lemne pentru pizza, dădeau o atmosferă plăcută.
Micul dejun l-am servit într-o zonă separată a restaurantului, disponibil între orele 08.00 și 11.00, bogat și diversificat. Pe lângă bufetul cu preparate, ospătarii ne-au întrebat de asemenea dacă dorim ochiuri sau omletă. Zacuscă, salată de vinete, ouă fierte, diferite tipuri de mezeluri, brânză tradițională cât și franțuzească (Camebert), lapte, cereale, fructe, iar la băuturi pe lângă sucuri de portocale și vișine, doze de Coca Cola și m-a surprins că aveau și bere de ghimbir.
Micul dejun a fost mai mult decât mă așteptam pentru o pensiune de 3*.
LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI
Cum ziceam, pensiunea se află în Piața Hermann Oberth, la intrarea în cetatea Sighișoarei, la câteva minute de toate obiectivele principale: Turnul cu Ceas, Scara Acoperită, Biserica din Deal și multe alte clădiri încadrate ca și obiectiv istoric.
despre DISTRACȚIE & RELAXARE
Cea mai bună relaxare este să iei la pas vechea cetate, să te lași dus pe vechile străduțe, printre casele de sute și sute de ani, să descoperi istoria locurilor și oamenilor care au reușit să păstreze acest frumos oraș și să îl conserve.
Trimis de cata2106 in 03.12.21 10:57:33
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în SIGHIȘOARA [MS].
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (cata2106); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 46.21750100 N, 24.79305700 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
Ce mini vacanță frumoasă v-ați ales!
Și noi am vrut să facem un circuit Tirgu Mures, Sighișoara, Sibiu, dar l-am amânat puțin...
”„Un aspect mai puțin plăcut e că nu dispune de o parcare proprie, așa că am fost nevoiți să parcăm pe marginea străzii, parcarea este cu plată (din ce țin minte 10 lei/zi), dar este gratis duminica și în sărbătorile legale, noi profitând de asta. "
Uite o informație foarte prețioasă pentru noi... ma tot întrebam unde se poate parca...
Cazarea arată bine, s-a aprins bradul și acolo, în ce zonă?
Cum a fost vremea, a nins?
@elenaadina: Noi nu am văzut bradul, poate era undeva prin oraș, nu prin cetate. E drept, inca era 28 noiembrie când am fost.
Vremea am prins - o buna in prima zi, chiar foarte plăcut, un jur de 14 grade. A doua zi, la pornire ploaie, dar per total a fost o vizita frumoasa in Sighișoara, recomand!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Mar.2018 Gasthaus Alte Post - o pensiune primitoare, departe de casă — scris în 28.08.19 de Alina53 din GALATI - RECOMANDĂ
- Jul.2015 Un sejur frumos — scris în 27.07.15 de pingo_doce din PIATRA NEAMț - RECOMANDĂ