RĂU
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Am ales aceasta locatie pentru mini vacanta de Sf. Maria pentru a fi mai aproape de Bucuresti si pe un traseu mai putin aglomerat. In 2020 am fost la Palace Hotel din Govora si au cautat alta locatie de 4* pentru diversitate.
Drumul la ducere a avut o mica blocare la iesirea de pe autostrada unde se fac niste lucrari care cred ca vor dura foarte mult. La intoarcere pentru ca am plecat relativ devreme in jurul orei 10 pentru ca in Govora incepuse o ploaie, drumul a fost liber si cred ca am facut 2ore si 50 minute.
Mentionez ca cunoastem statiunea si inca de la inceput nu am fost prea incantati de amplasarea hotelului pentru ca este cam la 30 min de parcul statiuni, punctul forte al statiuni.
Dupa clasificare ar trebui sa fie un hotel dar aspectul este de pensiune amplasata pe un teren ingust si lung. Dupa mine are structura unui han dar se pare ca patroni il vad ca un hotel boutiq. Pentru o pensiune la prima vedere arata foarte bine si pare bine ingrijita. Constructia seamana ca stil cu mica nostra casa de vacanta (fundatie inalta din piatra de rau si lambriu de lemn lacuit in partea superioara).
Spun ca seamana a han pentru ca accesul in camere se face din exterior, nu exista un hol interior. Cred ca iarna este mai greu de pastrat caldura in camere cu acest sistem.
despre SERVICII
A ajuns relativ tarziu dupa ora 16 pentru ca am facut o oprire la Ocnele Mari pentru o vizita la salina si pentru o masa la pizerie tot in Ocnele Mari. Cazarea a fost rapida si am fost condusi la camera de o angajata. Noi am avut o camera dubla denumita de ei garsoniera amplasata la etaj. Personalul a fost amabil si politicos dar se vedea ca nu au pregatire in turism. Camerele erau pregatite si curate. Am avut noroc si am gasit un loc de parcare in curte pentru ca nu sunt decat 6 locuri iar camere sunt 10. Am cunoscut mai taeziu si patroni care au fost si ei amabili, mai ales doamnele. De micul hotel se ocupau parinti si fiica. Am avut impresia ca au foarte mult personal pentru marimea hotelului care se mai certau intre ei.
despre CAMERE & COND. CAZARE
Hotelul are 10 camere dintre care 7 sunt apartamente si 3 garsoniere. Camera noastra tip garsoniera este chiar mare dar este ingusta si lunga. La intrare se afla un hol cu o masuta joasa si doua scaune normale si care este separata de dormitor cu o usa de lemn. Mobilierul este de lemn si pare facut confectionat pe plan local. Deasemenea am remarcat parchetul din lemn maxiv bine intretinut. Mai ciudate erau ferestrele care erau inguste si inalte. Camera nostra avea vedere catre piscina iar izolatia fonica cu exteriorul este foarte slaba. Tamplaria este din lemn de tei (nu stratificat) cu geamuri duble termopan si parea lucrata pe plan local. In camera exista un dublap de lemn cu 2 compartimente dar care nu avea umerase. Balconul este micut cu o masuta si 2 scaunele cam subrede. Spre balcon exita un bufet pe care se afla un cuptor cu microunde, o cana fierbator si un aparat cde cafea cu capsule iar intr-un sertar se afla 2 pahare micute, 2 cutite si 2 furculite. In interiorul bufetului se afla un mini frigider foarte zgomotos si pe care il scoteam din priza noaptea sa putem dormi. Nu inteleg dotarea camerei pentru ca peste tot sunt afije prin care esti atentionat ca se interzice consumul de alimente si bauturi din afara hotelului. Dormitorul are aparat de aer conditionat dar pe care nu l-am pornit ca nu a fost necesar. Baia este spatioasa si curata. Pentru mine salteau de la pat nu a fost prea grozava si nu am dormit prea bine. In camera pe peretele din fata patului este un televizor LCD de 80 cm cu cablu de la Digi.
Desi am stat 3 nopti prosoapele si lenjeria nu au fost schimbate dar consumabile din baie (calitate scazuta) au fost completate zilnic. Am observat ca nici scrumiera de pe balcon nu a fost golita 3 zile. In general pastram curatenia in camere si asezam lenjeria de pe pat dimineata.
Pentru pretul platit pentru o camera trebuia mai multa atentie la detalii.
Apartamentul are un fel de living mare in care se afla o canapea fixa sau extensibila pe care un adult nu doarme prea bine si un dormitor mai micut dar are televizoare in ambele camere.
GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)
In pretul camerei este inclus micul dejun care se serveste in sistem bufet. Preparatele sunt de calitate medie fara nimic deosebit. Am remarcat cafeau din boabe Kafune foarte buna, nu cunosteam aceasta marca si telemeaua veche care parea tracitionala. Trebuie sa mentionez totusi ca micul dejun este putin mai bun decat la Palace. Dulciurile de la micul dejun erau modeste cumparate de la Boromir.
Pentru mine un hotel de 4* trebuie sa aiba la micul dejun bacon tras la tigaie, fructe dezhidratate si sucuri naturale pentru a fi top ori aici lipseau chiar si clasicile clatite.
La micul dejun mesele nu erau pregatite, adica nu aveau fete de masa nici macar dreptunghiurile suport pentru farfurii pe care daca le cautai prin sala le gaseai. Inca o data se vede lipsa la detalii si profesionalismul personalului.
Hotelul serveste pranzul si cina la cerere in sistem fix la un pret de 90 lei/persoana, atat pranzul cat si cina. Dupa noi pretul este destul de mare. Meniu este afisat dimineata. Am mancat si noi o cina care a cuprins o tocanita de ciuperci cu mamaliga, un mix grill (o bucata de pulpa de porc, o aripa de pui si un mic) cu garnitura de orez si o rulada de ciocolata Boromir, fara bauturi nici macar apa. Dupa noi pretul este foarte mare mai ales ca nici portile nu sunt mari. Am observat ca de regula din 10 familii cazate mancau la hotel 3 sau 4 familii. Servirea a fost foarte promta iar mesele era pregatite cu tacamuri si farfurii suport. La Palace am platit pentru un pranz pentru patru persoane care a inclus 4 feluri principale, 3 beri, o limonada si o portie de clatite cu dulceata de afine 260 lei. De mentionat ca la Palace preturile sunt mari peste multe restauante din Bucuresti si totusi mai putin ca la Felix Pension unde trebuia sa platim 360 fara bauturi iar atmosfera este alta in favoarea hotelui Palace. Exista acum in tara noastra tot mai multe persoane care nu mai consuma carne sau care nu consuma dulciuri iar acestea nu se pot incadra in meniu fix ca la Felix Pension
Am fost cu multi ani la un hotel boutiq tot de 4* la Velingrad cu demipensiune amplasat in centrul orasului unde erau multe taverne. Patroana hotelului era o tanara bulgaroaica scolita si activa care pentru a tine turisti cazati la pranz practica niste preturi sub taverne si avea chiar si un meniu al zilei (pret foarte mic) dar si meniu a la carte Toti turisti mancau pranzul la restaurantul hotelului care oferea si conditii mai bune decat tavernele. Dupa mine ori faci sa manance majoritatea turistilor cazati ori desfintez mesele de pranz si cina si faci economie la personal.
LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI
Asa cum am spus amplasarea nu este cea mai buna fiind relativ departe de parc si de strandul cu apa iodata. Deasemenea nu sunt magazine si restaurante in apropiere. Defapt poate lipsa restaurantelor din Govora fac pe patroni hotelului sa puna preturi mari la restaurant. In Govora exista un sigur restaurant la intrarea in Parc denumit La cascade si care practica un nivel decent al preturilor. Cele doua hoteluri din centru Oltenia si Parc sunt profilate pe turism balnear cu contracte cu Casele de Pensii sau Sanatate, au un regim de masa tip pensiune completa cu meniu fix iar restaurantele lor sunt cu circuit inchis. Mai exista in centru doar o cofetarie care are vara o terasa unde serveste 2 feluri de pza si bere draft. Mai exita la strand un restaurant unde se poate manca la pranz la preturi decente dar trebuie sa platesti intrarea la strand iar conditiile sunt modeste tipice unor astfel de restaurante.
Principala atractie a statiuni este strandul care a fost igenizat si dotat cu sezlonguri dar este departe de cele din Caciulata sau Calimanesti. Strandul are un bazin mare cu apa iodata, un bazin mediu cu apa sarata si unbazin mic apa dulce. In zilele de sarbatoare este destul de aglmerat. Am observat ca foarte multi turisti stau la localnici cum se spune la gazde. Apa din bazine este totusi rece desi la strandurile cu apa sarata din Ocnele Mari este calda si nu inteleg de ce pentru ca cam peste tot unde este apa sarata apa este calda vara.
Orasul are strazi curate, multe cu flori ingrijite, cu multe locuri de parcare gratuite si nu este aglomerat.
Parcul statiuni se intinde pe o suprafata foarte mare cu multe alei, flori si statui. Am observat ca s-a terminat renovarea cladirei istorice a fost cazino care functioneaza ca un centru cultural. Deasemenea in centru este o cladire istorica in curs de restaurare. Se pare ca primaria areusit sa atraga fonduri europene.
despre DISTRACȚIE & RELAXARE
La hotel exista o piscina exterioara tip infiniy cu apa dulce dar foarte rece. Mai apare o mica piscina interioara care ar trebui sa aiba apa sarata dar care era inchisa iar patroni au spus ca functioneaza doar iarna. Micutul Spa mai include o sauna uscata pe care personalul uita intentionat sa o puna in functiune dar nici nu comenta daca o porneai pentru ca panoul de comanda este la vedere. Cu programare dupa amiaza se pot face diverse tipuri de masaje iar doamna este profesionista dupa cum spune sotia mea. O ora de masaj costa 120 lei si se achita numai in numerar. Centru mai cuprinde o mica sala cu aparate de gimnastica si o incapere cu aparate de electroterapie dar care a fost timpul inchisa si nu am primit o oferta ca in cazul masajului. Trebuie mentionata salina amenajata cu blocuri de sare de la Ocnele Mari. Cam asta este tot la capitolul relaxare.
Pentru ca nivelul preturilor este aproape identic eu as prefera pe viitor daca as reveni in Govora Hotelul Palace care in anumite perioade are preturi de promotie. Poate as recomanda acest hotel daca pretul ar fi mai mic dar pentru alti turisti poate fi atractiv deci daca le convine pretul eu il recomand. Pentru o familie cu copii un apartament care costa 600 lei /noapte daca stau mai mult de 2 nopti poate fi o solutie pentru ca este spatios iar camerele de la Palace sunt cam micute.
Trimis de olteanul2010 in 15.08.23 23:14:32
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în GOVORA. A mai fost în/la: Hotel Palace 4*
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (olteanul2010); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 45.07810500 N, 24.18962400 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ”
— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@webmaster: vă mulțumesc mult pentru apreciere
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2018 Felix Pension, pentru turişti fericiţi — scris în 22.12.19 de Floria din BUCURESTI - RECOMANDĂ