ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 11.07.2017
DE VAS
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Călăraşi
ÎNSCRIS: 13.07.15
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
JUN-2017
DURATA: 10 zile
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 14

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Traseu Silistra - Makaza si cateva obiective turistice

TIPĂREȘTE

- Ostrov- Vama-Silistra (dupa benzinarie stanga spre LIDl) - Kalipetrovo-Alfatar-Cherkovna-Zagoriche- Branichevo-Pristoe-Kliment-Osenovets-Venets-Panayot Volov-Shumen -apoi stanga Radko Dimitrievo-Veselinovoapoi intri in Regiunea Burgas unde sunt cam 30-40 de km serpentine-Prilep-Lazarevo:-Chernitsa-Sungulare (faci dreapta pe langa parc) -Slavyantsi-Chubra-Padarevo (rond stanga) -Zimnitsa-Autostrada A1 (Burgas-Sofia-295km) - (iesirea a doua spreHaskovo) -E85-Badeshte-OnahYastrebovo-Sredec-Trakia-ByalIzvor-Radievo-Dimitrovgrad (atentie la Politie sta la benzinarie) -Haskovo- (iesirea spre Kardzhali –indicator Border Makaza) -Konush-Kozlec-Chenoochene-Zheleznik-Karzdhali (OMV sau Gazprom-LIDL)-Momchilgrad-Makaza Border-5 tuneluri –Nimfea (tunel 520 m) -Komotini-A2 Egnatia Odos- Xanthi

OBIECTIVE TURISTICE

spre Tatul se afla "Complexul religios- Templul/Sanctuarul Tracic" Aici se ajunge din localitatea Momchilgrad, la dreapta spre localitatea Tatul cale de vreo 14-15km. ;

"Nunta de piatra" (The Petrified Wedding), obiectiv ce este situat la vreo 4 km departare de Kardzhali, in apropiere de localitatea Zimzelen;

Din centrul orasului Kardzhali, la sensul giratoriu, venind dinspre Makaza se vireaza dreapta si se urmeaza cale de vreo 19km, indicatoarele amplasate pe marginea soselei -imediat dupa sensul giratoriu, la vreo 200m, este urmatorul indicator - "Complexul arheologic Perperikon"-pana sus la intrarea in cetate, este o alee lata din piatra betonata, cu stalpi de iluminat pe margine -intrarea in cetatea se face in prima parte pe rampa unei scari metalice, cu trepte din lemn, ajungand in dreptul portii de acces in oras, apoi pe treptele sapate in stanca si pe culoarul sapat in stanca - Perperikonul, acest oras/cetate sapat in piatra, este situate in Muntii Rodopii de Est, cocotat in varful unui deal stancos pe la o altitudine de cam 470m.

Noi dupa vizitarea acestui obiectiv nu ne-am mai intors pe acelasi drum pe care venisem de la Kardzali iar in loc sa viram dreapta spre Murgovo am virat stanga spre Gorna Krepost, iar apoi spre localitatea Stremtsi si localitatea Beli Plast, iar dupa iesirea din acesta localitate, chiar pe marginea soselei, pe partea stanga se gasesc Ciupercile de Piatra.

7. Drama- Pestera Alistrati-8euro/pers-1km se merge pe jos prin pestera insotit de ghid, Canionul Aggitis-de la casa de bilete de la pestera se trece calea ferata si se coboara spre canion, Biserica Baptista Lidia-Laspolouta si Krinides-bai de namol-situl arheologic de la Philippi-6 euro/pers (luni13-20; Marti-Sambata-8-20);

8. Kavala-Apeductul Kamares, Cetatea Kavala; Halil Bey Complex; Imaret acum este un hotel de lux; Casa lui Mohamed Ali si statuia, iar langa se afla Biserica Panagia cu hramulAdormirea Maicii Domnului- panorama splendida; la intrarea spre Apeduct se afla Biserica Agios Nikolaos (Sfântul Nicolae) -contine fresca Apostolului Pavel; Casa Tokou; Casa Wix; Mănăstirea Lazarists -singura biserica catolica din oras; Depozitul Municipal de Tutun; Portul; Plaja Aspri Ammos se găseşte la 8 km est de Kavala, în localitatea cu acelaşi nume şi este o plajă parţial organizată; Plaja Perigialiaflată la intrarea din partea de est a oraşului, la 2 km de centrul acestuia, este o plajă municipală parţial organizată, unde se găsesc numeroase taverne care servesc peşte; Plaja Batis, situată într-un golf la 4 km de Kavala, este o plajă organizată șezlonguri şi umbrele, unde pot fi practicate spoturi nautice. Aici există piscine, baruri şi un loc de joacă pentru copii. Tot aici este şi un camping organizat având o capacitate de 100 de locuri.


[fb]
---
Trimis de VAS in 11.07.17 23:20:06
Validat / Publicat: 12.07.17 09:47:43
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.

VIZUALIZĂRI: 5046 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

9 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (VAS); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 [fără descriere]
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 11700 PMA (din 14 voturi)

ECOURI la acest articol

9 ecouri scrise, până acum

webmaster26
[12.07.17 09:47:33]
»

@VAS: bun-venit în comunitatea AmFostAcolo.ro.

Mulţumim pentru impresii, te aşteptăm şi cu alte recomandări din vacanţele ori excursiile tale trecute sau viitoare.

viviv
[12.07.17 09:59:16]
»

Ce reprezinta 2000 euro /10 zile?

VASAUTOR REVIEW
[12.07.17 10:01:11]
»

@viviv: In cei 2000 de euro au fost incluse toate cheltuielile plus suvenirurile familiei.

elviramvio
[12.07.17 13:56:13]
»

@VAS:

Bun inceput pe AFA si sper sa ramai cat mai mult pe aici!

Traseul pe care l-ati facut imi este cunoscut in cea mai mare parte, este frumos daca stii ce ai de vazut si esti informat. asa cum ati fost voi. E o buna indicatie de vacanta pentru multi dintre cei ce merg de acum pana la toamna spre Grecia Si bugetul mi se pare normal pentru Grecia. Felicitari pentru articol!

Pe langa faptul ca ne poti povesti despre Kavala (un oras despre care am scris cu drag caci mi-a placut mult), despre Kardzhali care este interesant si mai ales regiunea, ori ne poti spune despre alte locuri vizitate, cred ca un articol despre trecerea cu bacul acum cand am inteles ca sunt ceva probleme cu Dunarea, ar fi de ajutor unor colegi. Am vazut ca esti din Calarasi, de aceea iti propun sa scrii putin despre trecerea cu bacul din zona ta.

Plimbari frumoase mereu!

VASAUTOR REVIEW
[12.07.17 21:06:02]
»

@elviramvio: Buna ziua! Nu sunt probleme pe Dunare. Trecerea cu ferryboatul, dar si cu Bacul este ok.

Pentru riverani taxa de masina este 18 lei, iar pentru cei din afara 35 lei.

Luni – Duminică: 04:00 – 23.00

Ferry - 0728.79.326 sau 0734.990.011 - SC COZLOZINCA SRL;

Bac - 0722.287.363. -SC OSTROVIT SRL

Multumesc pentru incurajare!

Am trecut din Bulgaria in Grecia prin toate punctele de trecere vamala fie la dus, fie la intors, singurul pe care nu il cunosc este Svilengrad si peste tot am vizitat pe traseu foarte multe obiective turistice.

Am vrut sa scriu despre acest traseu cu obiectivele turistice aferente pentru ca este cel mai usor pentru cei din zona noastra. Din Calarasi pana in Thassos sunt 570-600 Km.

Daca treci Dunarea la 4, ajungi in jurul orei 11-12 la Karzghali si pana la ora 17. ai timp sa vezi cate ceva, iar la 19 ajungi in Keramoti. Sau poti sa te cazezi in zona 2 seri.

elviramvio
[12.07.17 22:53:33]
»

@VAS:

Pe la Svilengrad nici eu n-am trecut dar prin celelalte da. Preferam sa facem un fel de circuit, adica daca iesim prin Kulata venim prin Makaza sau Zlatograd.

Vacante frumoase! Si mai astept articole.

VASAUTOR REVIEW
[12.07.17 23:39:50]
»

@elviramvio:

Kardzhali –Plazishte-Dezhebel-Rozoche-Benkovskl-Dobromitrisi-Preseka-Zlatograd-Vama-Kato Thermes-Meses Thermes-Dzhamia-Tachydromeio-Echinou (aceasta este partea musulmana a Greciei-foarte frumoasa) -Xanthi-taxa 2.4euro-A2 Egnatia Odos.

B. Autostrada A1 (Burgas-Sofia) -iesire Plovdiv –apoi spre Pazardzhik-B4 Varvara-Velingrad-Yakoruda-Banya-Eleshnitsa-cobori mai jos de Dobrinishte-Goste Delchev-Hadzhidimovo-vama Pasul Illinden -Exochi-Chrisokefalos-KatoNavrokopi-Granitis-Drama-Kavala-A2 Egnatia Odos

C. Giurgiu-Ruse-Byala-Veliko Tarnovo-Gabrovo (pasul Shipka-1185m) -Kazanlak (VALEA REGILOR TRACI - Valea tradafirilor (festival -Mai –Iunie) -Stara Zagora-Dimitrovgrad-Haskovo-Kardzhali-Makaza

D. Giurgiu-Ruse-Byala-Veliko Tarnovo-Kilifarevo (Pasul Republikata-700m) -Gurkovo-Nikolaevo-Nova Zagora-A1 (Burgas Sofia) -E85-Badeshte-OnahYastrebovo-Sredec-Trakia-ByalIzvor-Radievo-Dimitrovgrad (atentie la Politie sta la benzinarie) -Haskovo- (iesirea spre Kardzhali –indicator Border Makaza) -Konush (castraveti) -Kozlec-Chenoochene-Zheleznik-Karzdhali

E. Giurgiu-Ruse-Byala-Pliven- Sofia-Pernik-Blagoevgrad-Sandanski (OMV) -Kulata-Serres-Thessaloniki-A1 Atena

Obiective turistice vizitate:

1. Veliko Tarnovo – pe strada Rakovski nr. 11 se afla o cofetarie cu orice desert iti trece prin minte, se numeste Stratilat; Fortăreața Țareveț si Trapezitsa; Biserica celor Patruzeci de Sfinţi Martiri Mucenici – este o parcare asigurata video si pazita fara taxa; biserica Sf. Dimitrie; - cu 8 km înainte de Veliko Târnovo, în dreptul localităţii Samovodene trebuie urmat indicatorul la dreapta, apoi către Hotnitsa, satul aflat în vecinătatea cascadei se mai parcurg cam 8 km, panourile cu Vodopad (Водопад) şi Ekopateka (Екопътека) de lângă cârciuma satului spre cascada Kaya Bunar si canion; la 7-8 km de la ieşirea din Veliko -Mânăstirea Preobrajenie (Schimbarea la Faţă) - Ceea ce face celebră această mănăstire este o bucată din fresca exterioară, atribuită tot lui Ficeto, aşa-numita „Roată a Vieţii”, care reprezintă, în două cercuri concentrice, o paralelă foarte sugestivă între viaţa omului şi scurgerea celor 4 anotimpuri. Mai este o alta manastire de maici, dar trebuie sa te rogi de ele sa deschida poarta se numeste Mânăstirea Sf. Treime; - la 28km nord de centrul orașului Veliko Târnovo se gaseste situl arhelogic Nicopolis ad Istrum – (Ruse-E85-Volovo, trecem și de Byala, Polsko Kosovo, Polski Trambesh, Radanovo, Petko Karavelovo și Kutsina parasesti europeana pe a doua șosea ce se face la dreapta-, dar asfaltul este foarte prost, asa ca se poate si altfel în circa 2,2km să faceți pe prima șosea la dreapta, către satul Nikyup. Intrați în sat și chiar în mijlocul său o să întâlniți un indicator pe care scrie ,,Nicopolis ad Istrum -2km”. Faceți stânga urmând indicatorul, dar nu după 2km ci după 3,1km, trecând pe lângă un lac aflat pe partea dreapta, ajungeți la o bifurcație unde un indicator tot cu ,,Nicopolis ad Istrum ,,vă arată s-o luați la dreapta (în stânga fiind drumul ăla de 2km plin de gropi și cratere ce duce-n E85). În circa 200 de metri ajungeți la poarta rezervației arheologice Nicopolis ad Istrum- 29 de ha. Ar fi să zicem o ocolire de aprox. 3,5km, dar eu zic că se merită.

2. satul Arbanasi aflat la 4-5 km de Veliko Tarnovo, Mănăstirea Sfântul Nicolae, Mănăstirea Născătoarei de Dumnezeu

3. Pasul Shipka-- drum fara parapet foarte serpuit 13 km –aici este un monument de 1000 de trepte, 676 prin padure sau poti sa mergi pe un drum secundar cu masina 1.5 km- peisajul daca nu este ceata merita tot chinul- poti vizita si Biserica Shipka până în 1934 a fost proprietatea statului rus, după care acesta a donat-o Bulgariei.

4. Dolmenul de la satul Hleabovo, regiunea Haskovo

Dollmenii (din bretonă: dol = masă, men = piatră) sunt primii reprezentanţi ai arhitecturii funerare monumentale pe pământurile bulgare. Sunt răspândite, în general, pe teritoriul regiunii Haskovo: în munţii Strandja, Sakar şi Rodopii de Est. Ei stau la baza osuarelor tracice originale de mai târziu, ca acesta de lângă satul Alexandrovo.

Dolmenul de la satul Hleabovo este cel mai impresionant din Bulgaria. Materialele cele mai timpurii, descoperite cu ocazia prospecţiunilor arheologice, datează din epoca fierului timpuriu (aprox. 1050 – 500 ani în. Hr.)

Probabil, dolmenii au fost ridicaţi pentru acei membri ai obştei, care aveau statusul social adecvat. Din păcate, aceste personaje încă nu pot fi scoase din anonimat, cu toată măreţia construcţiilor. Este însă sigur că, posesorul unui astfel de loc de veci, care îi să-i garanteze existenţa netulburată în viaţa de apoi, avea calitatea de domnitor.

Alţi reprezentanţi impresionanţi ai culturii megalitice (din greaca veche: megalos = mare, litos = piatră) în Bulgaria sunt dolmenii din ţinutul Bialata treva, lângă satul Hleabovo, ţinutul Baiamlâka, lângă satul Oriahovo şi lângă satul Plevun, reg. Haskovo.

5. Complexul de cult tracic de lângă satul Anghel Voivoda

Printre multiplele monumente megalitice din preajma oraşului Haskovo, sanctuarul antic de lângă satul Anghel Voivoda ocupă un loc important. Complexul este situat pe un vârf stâncos, cunoscut sub numele de Hisaria. La poalele vârfului se află un enorm bloc de stâncă, pe care este sculptat un cerc regulat, împărţit în patru, având o gaură pentru fixarea unei vergele de lemn sau metal. Această construcţie a servit, probabil, ca ceas solar sau ca dispozitiv pentru observaţii astronomice. Pe vârf se observă urme de perete de cetate, iar pe stânci sunt tăiate peste 50 de nişe de cult. În partea cea mai înaltă a unuia din colţuri, este săpat un cavou de piatră, de forma trapezoidală, la care duc 5 trepte, tăiate în stâncă. La vest de cavou se află un al doilea colţ similar. Acolo, probabil, era altarul. Sub vârf se află tăiat un altar pentru jertfe, de formă trapezoidală, iar la o distanţă de aproximativ 50 metri nord – est de cavou se află un bazin puţin adânc, de formă eliptică. Sub vârf se află o platformă naturală, care a fost utilizată ca sanctuar.

6. Templul nimfelor şi a Afroditei lângă satul Kasnakovo

Templul nimfelor şi a Afroditei este situat într-un ţinut pitoresc din apropierea satului Kasnakovo, la câţiva kilometri de Haskovo. El este templul tracic, cel mai bine conservat din Bulgaria. Este edificat pe ruinele unui centru antic de cult, înfiinţat lângă izvoare minerale carstice, în epoca timpurie de fier. Templul reprezintă un întins complex, care include edificii şi un amfiteatru mare. Conform inscripţiilor conservate, el a fost construit în onoarea nimfelor apelor şi a Afroditei, în sec. II, de veteranul trac din armata romană Titus Flavius şi soţia sa. Complexul include, de asemenea, edificii de cult şi clădiri pentru pelerini. Cele trei izvoare minerale impresionează prin modelarea lor arhitecturală originală, iar apele lor sunt renumite prin puterea lor lecuitoare.

Vacanta placuta!

elviramvio
[13.07.17 07:34:46]
»

@VAS:

Buna dimineata. Multumesc mult pentru ecou, ai muncit ceva la acea ora tarzie. Sfatul meu este sa scrii cateva articole, esti foarte bine documentata si scrii excelent pentru ceea ce cred eu ca trebuie sa gasesti pe AFA, informare buna, corecta, actualizata. Majoritatea celor care citesc aici cauta informatia dupa titlul articolului asa ca sunt sanse ca ecoul tau atat de bogat si folositor sa fie citit doar de cei cu experienta si greutate pe site (Crismis, cea care ti-a votat prima ecoul este una din acele persoane, plus ca iubeste si cunoaste mare parte din Bulgaria). Dupa felul cum scrii si oferi informatie, si sper ca vei continua, eu cred ca vei fi un nume pe aici printre noi. Deci sa n-o mai lungesc, scrie articole, cand ai timp, castigi si tu dar noi cel mai mult.

Pentru informatiile pe care nu le gasesc oriunde - iubesc Bulgaria - desi traseele recomandate le-am facut de mai multe ori, recunosc nu in totalitatea localitatilor la care sa ma opresc asa ca tine, am trecut articolul la favorit si te voi urmari ce scrii.

O zi frumoasa!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
webmasterX
[02.02.18 20:44:40]
»

@VAS: Mulțumiri pentru amabilitatea cu care ai dat curs solicitării de a încărca fotografii.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
elviramvio, VAS, viviv
Alte impresii din această RUBRICĂDrumul spre/dinspre Grecia:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.050704956054688 sec
    ecranul dvs: 1 x 1