Salutare,
Zbor cu Laudamotion Bucuresti - Viena (160E - 2 persoane dus intors).
Am ajuns in jurul pranzului in Viena, iar dupa verificarile vamale am mers spre gara.
Am luat S7 pana in centrul Vienei (4.6E - 2 persoane). Am ramas placut surprins de curatenia si comfortul din trenurile austriece.
Din centrul Vienei am luat metroul pana in Wien Westbahnhof. Am constatat ca intrarea la metrou este diferita in comparatie cu alte tari (nu exista turnicheti). Biletul este 2.4E/pers.
Obiective turistice
Cel mai mult mi-a placut Catedrala Sfântul Ștefan. Este o minune arhitecturala ce te lasa cu gura cascata. De langa catedrala, se pot inchiria trasuri cu cai.
Pe langa obiectivele clasice (Schönbrunn, Primaria din Viena, Curtea de la Viena, Prater, etc) va recomand sa mergeti in piata Naschmarkt. Acolo gasiti mancare traditionala si foarte multe lucruri vechi. (tablouri, ceasuri etc).
Mancare
Am incercat snitelul vienez la Figlmüller. (Daca nu faceti rezervare, riscati sa asteptati si o ora la rand).
De asemenea, Cafe Central nu trebuie ratata. O cafenea superba in care am mancat unul dintre cele mai bune strudele cu mere.
Cand spui Viena, spui MANNER: Traditionalele napolitane cu ambalaj roz foarte delicioase. Recomand sa le cumparati de langa catedrala deoarece este magazin dedicat si gasiti toate produsele lor.
Este un oras superb si foarte curat in care nu ai cum sa te plictisesti.
Trimis de eqro in 28.08.19 16:33:15
- A fost prima sa vizită/vacanță în AUSTRIA
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (eqro); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Câteva fotografii realizate de voi acolo ar fi mai mult decât binevenite — atât ca ilustraţie a textului, cât şi ca informaţie utilă, ele fiind căutate, apreciate (şi solicitate) de cititorii interesaţi în această destinaţie... Poţi folosi linkul amfostacolo.ro/pic_addnew ... 61&ridAnt=96194
@eqro:
" Este o minune arhitecturala ce te lasa cu gura cascata. " ... apropo de gura cascata, o faza amuzanta de care îmi amintesc, am intrat în catedrala seara, era întuneric afara si uimita de interior, uitându-mă pe sus, am atins pe cineva din greșeală și din obișnuință am spus pardon, replica a fost: nu-i nimic! ????????
E frumoasa Viena și oricât de mult timp ai avea la dispoziție s-o vizitezi, parca tot nu este suficient.
N-am apucat sa scot inca pozele din telefon. Cu siguranta le voi adauga.
Foarte multi turisti romani in Viena. Te simti ca acasa.
@eqro: la cât de ieftin este biletul de avion, mai bine mergi la Viena decât sa mergi la Brașov (de ex), ajungi și mai repede ????
Hai cu pozele! ????
@eqro: Mulțumiri pentru amabilitatea cu care ai dat curs solicitării de a încărca fotografii.
- Aug.2023 Hermesvilla – „Palatul viselor” — scris în 10.12.23 de geani anto din GALAţI - RECOMANDĂ
- Aug.2023 La pas prin centrul vechi al Vienei — scris în 02.12.23 de geani anto din GALAţI - RECOMANDĂ
- Aug.2023 Gustav Klimt si Palatul Belvedere — scris în 26.11.23 de geani anto din GALAţI - RECOMANDĂ
- Feb.2023 Ce poți face o zi în Viena, cu buget redus... — scris în 09.02.23 de alex1987sb din SIBIU - RECOMANDĂ
- Aug.2022 Viena în 4 zile — scris în 26.08.22 de Marelte din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2022 Cu copiii la Viena! — scris în 22.06.22 de valentinag din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2021 Sfaturi de calatorie cu transportul public prin Viena — scris în 18.09.21 de anca73 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ