Ne-am dorit de mult sa vedem VIENA si iata ca am reusit in iulie 2016.
Am apelat la o smecherie, daca pot sa o numesc asa, ne-am cazat la SOPRON, UNGARIA, la hotel SZIESZTA. Mentionez ca este foarte aproape de VIENA, cam 50 de km. In AUSTRIA sint preturi mari, pentru noi.
Si ajunseram in ,,capitala valsului'', m-a apucat nostalgia, mi-am adus aminte de anii tineretii si as fi vrut, sa fac consoarta, un vals, ca atunci cind eram holtei, dar anii senectutii, se vad si am zis ,,vise taica, vise''. Asa ca am ,,cazut in butoiul cu melancolie''si m-am resemnat zicind, in sinea mea - asta e. Spun, pentru cei ce nu stiu, ca ma deplasez, cam greu, ajutat fiind de un baston.
Dar m-am bucurat de VIENA, parca calcam pe urma marilor compozitori - BEETHOVEN, MOZART, HAYDEN s. a, care erau parca, cu totii vienezi. Nu mai vorbim de toti interpretii, care au evoluat pe scena OPEREI din VIENA. ANDREI RIEU, mi-am imaginat, ce acorduri magice scoate din vioara lui. S-a zburlit parul si mi-au aparut citeva lacrimi, in coltul ochilor, numai gindindu-ma la faptul ca ma aflu aici.
Am mai vazut citeva parcuri, multe cladiri, care rezonau, doar eram la VIENA.
Am vrut sa scriu special, un altfel de rewiev, care sa fie sentimental, care sa bucure sufletul care sa veseleasca inima, care sa trezeasca la viata, care sa fie exuberant. Nu stiu cit am reusit dar am incercat, am fost sub influenta momentului. Dar, am vazut VIENA, ne-am bucurat, ca niste copii, incercati si voi, n-o sa va para rau. Sper, ca v-am dat o idee buna. S-auzim, numai de bine!
Trimis de DORICA in 15.09.16 11:14:24
- A fost prima sa vizită/vacanță în AUSTRIA
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (DORICA); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
@DORICA: Un prim vot de incurajare, adica vezi Viena si doar ne dai cu zaharelul pe la nas? De abia asteptam sa citesc cate ceva mai mult deoarece Viena este un oras care imi este foarte drag si citesc cu placere orice. Pana in present ca turist am fost o singura data acolo si am incercat sa profit cat am putut iar in interes de serviciu de 2 ori (cate 3 zile) si tot la fel am profitat de tot.
Viena e un oras pe care l-as vizita in orice anotimp, pe orice vreme, la orice ora.
Felicitari, votat cu placere.
@DORICA: Citind articolul dumneavoastra mi-am adus aminte de concediul petrecut de noi in Viena in 2014. Vazand poze de pe strazile capitalei Austriei (cam putine ati pus) ma facut sa caut pozele noastre facute acolo si sa le revad.
Chestia cu cazarea in Ungaria este foarte buna, este de retinut.Sopronul este chiar lipit de granita si este apoape de Viena.
Va doresc concedii placute.
- Aug.2023 Hermesvilla – „Palatul viselor” — scris în 10.12.23 de geani anto din GALAţI - RECOMANDĂ
- Aug.2023 La pas prin centrul vechi al Vienei — scris în 02.12.23 de geani anto din GALAţI - RECOMANDĂ
- Aug.2023 Gustav Klimt si Palatul Belvedere — scris în 26.11.23 de geani anto din GALAţI - RECOMANDĂ
- Feb.2023 Ce poți face o zi în Viena, cu buget redus... — scris în 09.02.23 de alex1987sb din SIBIU - RECOMANDĂ
- Aug.2022 Viena în 4 zile — scris în 26.08.22 de Marelte din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2022 Cu copiii la Viena! — scris în 22.06.22 de valentinag din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2021 Sfaturi de calatorie cu transportul public prin Viena — scris în 18.09.21 de anca73 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ