GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Am petrecut 7 zile superbe in Viena si pentru ca a fost un sejur proiectat si organizat in totalitate de catre mine, o sa va detaliez in cele ce urmeaza cum am procedat:
Transport: ne-am cumparat biletele de avion. A costat 153,61 Euro/pers. cu Austrian Airlines, plus 13,09 Euro asigurarea de calatorie. M-ar mai fi costat 60 euro/pers dus-intors bagajul de cala de persoana, daca l-as fi luat, pentru ca Austrian Airlines s-a aliniat tendintelor in materie de zbor si percepe separat taxa pentru bagajul de cala. Biletul a fost achizitionat in 28 aprilie 2016, iar plecarea a fost in 11 iulie 2016 (la 13:35 ora Romaniei - aterizare 14,20 ora Vienei; intorcerea: duminica, 17,06.2016 la 15,20 ora Vienei si aterizarea la 17.55 ora Romaniei). Zborul a fost in regula, fara incidente sau intarzieri. Ne-am descurcat foarte bine doar cu bagajul de mana, mai ales ca, fiind vara, hainele au cantarit putin.
Check-in-ul se face cu 24 ore inainte de fiecare zbor (nu uitati de el!). Pentru ca nu am avut bagaj de cala am printat “biletul” la un aparat de Self Check-in din aeroport (atat la dus, cat si la intors) – check-in-ul l-am facut pe tableta personala, cu o zi inaintea zborului propriu-zis.
Cazare: Tot pe 28 aprilie 2016 am facut rezervare, (...) la Hotelul Sommerhotel Wieden (Schelleingasse 36,04. Wieden, Wien, 1040, Austria).
1 Double Room
13 % VAT is included.
3.20 % City tax is included.
Total Price € 276
Hotelul, desi este clasificat la 3 stele, seamana mai degraba cu 2 stele (cel mult). Este un hotel modest, fara pretentii. Locatia este foarte buna, insa conditiile sunt, asa cum am spus, modeste, dar rezonabile. Asa incat daca doriti un confort sporit, nu vi-l recomand. Pentru noi, care plecam la 9 dimineata si reveneam seara, in jur de 8-9 a fost perfect. Nu are aer conditionat, dar am avut norocul, ca din a treia zi de sejur s-a racorit foarte mult afara, asfel incat nu puteai sa dormi nici macar cu geamul deschis, ca era cam frig. Va recomand sa va luati si haine de toamna, pentru ca noi am cam facut frigul (am trecut de la caldurile de 30 + grade la 15 grade sau chiar mai putin…. si asta de marti pana joi….).
Plata cazarii se face pe durata sederii la hotel (nu on-line) – asa este regula rezervarii prin booking. Am avut inclus si micul dejun in pret (continea ceai, cafea, suc de portocale, apa, pepene rosu, paine – diferite sortimente, cascaval, mezeluri – diferite sortimente, unt, margarina, iaurt – diferite sortimente, compot, dulceata – diferite sortimente, chec, rosii, castraveti --- fara preparate din oua). Micul dejun se servea in sistem bufet suedez si este acelasi in fiecare zi, fara nicio varietate sorimentala.
Cum am ajuns de la Aeroport la hotel: Am luat trenul urban S7 (este 3,90 euro/persoana/calatorie) si am ajuns la Wien Mitte/ Landstraße (o statie mare, de unde se pot lua trenuri, metrou, autobus) in 30 de minute. De aici am luat metroul U4 in directia Hutteldorf/ Schonbrunn, am mers 2 statii si am coborat la Karlsplatz. De la Karlsplatz am luat al doliea metrou U1, in directia Reumannplatz si am coborat dupa doua statii la Sudtiroler Platz Hauptbanhof. De la aceasta statie de metrou se mai merge cam 150 metrii (aproximativ 4 minute) si se ajunge la hotel.
google.ro/search?q=metro+ ... lDojQTtzaKnM%3A
Puteti descarca de pe net (link-ul de mai sus) harta metroului vienez.
Mai exista si alt tren – City Airport Train CAT, mai rapid, dar si mai scump. Noi nu ne grabeam asa tare, asa ca am preferat aceasta varianta. Biletele le-am cumparat de la un automat de bilete. Nu este greu daca citesti instructiunile si chiar da rest daca nu ai bani fixi.
Masa: Fiind mai mereu pe drumuri, mai ales ca majoritatea muzeelor se inchid in jur de ora 18.00, am mancat pe unde am apucat (statii de metrou, piete etc). Te descurci fara nicio problema – un sandvis este 2,5 euro, o portie de snitel cu cartofi prajiti costa 5-7 euro… depinde de locul in care mananci). Am mancat si celebrul lor tort Sacher (este bun, dar nu m-a impresionat in mod deosebit) la cafeneaua de la Muzeul Madame Tussauds si celebra inghetata italiana de la o gelaterie de pe celebra Marianhilfestraße (o strada celebra, unde se gasesc multe magazine pentru o sesiune serioasa de shopping – daca va intereseaza acest lucru). Inghetata a fost foarte buna si foarte multa (am luat o cupa, care a costat 2,40 Euro si nu am putut sa o mananc singura, m-a ajutat prietenul meu…. era foarte mare).
Vienna Pass: dupa multe cautari si planuri am decis ca cea mai buna varianta, raportata la buget si timpul care urma sa-l petrecem in Viena este acest Vienna Pass. L-am cumparat on-line, de pe acest site: viennapass.com/vienna-pas ... ices.php?lang=e
Am ales varianta 6 Day Adult Vienna PASS + Travel in valoare de 148 Euro pentru ca includea intrarea gratuita la peste 60 obiective turistice si transportul gratuit pe reteaua de transport public (metrou, autobuze) si pe traseele Hop On Hop Off Vienna Sightseeing Tours (sunt niste autobuze galbene, care au statii diferite de cele de metrou, dar in apropiere de acestea – marele lor avantaj consta in faptul ca te lasa foarte aproape de obiectivele turistice incluse in Vienna Pass, iar, uneori, chiar in fata lor, insa prezinta marele dezavantaj ca circuland pe deasupra, din cauza traficului, se misca destul de greu. Asa ca, daca trebuie sa ajungeti undeva, la o anumita ora, va sfatuiesc sa luati metroul. Insa este placut sa luati si autobuzele Hop On Hop Off (sunt mai multe linii: linia rosie, linia albastra, linia verde etc.) deoarece in fiecare exista posibilitatea sa conectezi castile pe care ti le iei gratuit dintr-un cos special la urcare, la un sistem de ascultare …. care iti povesteste despre obiectivele turistice pe langa care treci… si daca selectezi canalul 10… asculti aceste detalii chiar in limba romana…... Un tur intreg al unei linii (care merge in cerc) dureaza aproximativ 1 ora.
Am avut sansa ca sa cumpar acest pass redus, la136 Euro (l-am luat sambata, 09 iulie 2016) …. am prins probabil o oferta speciala. L-am comandat, asa cum v-am spus pe net, cu cardul. L-am ridicat in Aeroportul din Viena (de la un ghiseu…... intrebati cand ajungeti in aeroport… ca o sa va ghideze ei).
Ce include acest card de fapt:
1. Cardul Vienna Pass propiu-zis (se da intr-un format care poate fi purtat la gat, ca sa nu-l ratacesti sau sa-l pierzi, mai ales ca trebuie aratat la toate chioscurile de bilete la obiectivele pe care doresti sa le vizitezi, ca sa-l scaneze si sa-ti dea bilete) – acesta trebuie completat, de mana, cu numele proprietarului si data la carea fost utilizat prima data… fiind valabil 6 zile (eu l-am utilizat prima data pe 11 iulie2016 si a fost valabil pana sambata, 16 iulie 2016); veti mai primi si o brosurica cu cupoane de reducere la diferite magazine…... daca doriti sa le folositi. Eu am folosit doar unul la cafeneaua de la Madame Tussauds, unde am baut o cafea si am mancat o bucata de tort Sacher cu reducere de 2 Euro…...
2. Utilizarea gratuita si nelimitata a autobuzelor Hop On Hop Off Vienna Sightseeing Tours pe durata de valabilitate a cardului (la fel ca si cardul, am putut sa le folosesc de luni pana sambata – 6 zile); la fiecare urcare in autobus trebuie sa aratati ViennaCard…. fie persoanelor care verifica sau dau in statie bilete calatorilor, fie soferului. Exista statii special pentru aceste autobuze si le veti identifica dupa faptul ca au indicatoare galbene, cu programul fiecarei linii, care trece prin acea statie si in unele statii exista si persoane care lucreaza pentru aceasta firma si ofera informatii calatorilor. Odata cu Vienna Card veti primi si un pliant cu rutele de circulatie a acestor autobuze.
3. Card de calatorie valabil pe metrou, autobuze si chiar trenuri (unele dintre ele) – acesta este valabil de la data utilizarii, adica… eu l-am utilizat prima data luni, la ora 15,15, cand am folosit metroul (nu este valabil pe trenurile de la/spre aeroport) si a expirat duminica la 15,15 – veti primi 2 carduri, fiecare valabil 72 de ore din momentul validarii. In fiecare statie de metrou exista niste aparate, parca erau albastre, in care se introduc aceste carduri pentru validare. Pe noi nu ne-a controlat nimeni la ele cat am stat in Viena, dar nu va recomand sa mergeti fara bilet…... am eu un sentiment ca amenzile nu sunt prea mici. Am fost foarte atenta sa nu uit sa validez cel de-al doliea card dupa cele 72 de ore de valabilitate ale primului.
4. Un ghid cu toate obiectivele turistice care se pot vizita gratuit: sunt multe si mari, atfel incat trebuie sa faci un adevarat maraton daca vrei sa le vezi pe toate. Noi am selectat cele mai importante. Singurul obiectiv mare, care nu este inclus in card, este Palatul Belvedere (foarte aproape de hotelul la care am stat). Dar cine doreste poate sa-I achizitioneze separat (am vazut ca un bilet este in jur de 15-20 euro… si mi se pare ca ai reducere cu Vienna Card).
In ghidul inclus in Vienna Card aveti descries pe scurt fiecare obiectiv turistic care se poate vizita gratuit, precum si programul de functionare si modalitatile de ajungere la acesta (cu metroul/autobuzul/trenul sau cu autobuzele Hop In Hop Off).
Ziua 1 - luni – 11 iulie 2016
1. Parcul Prater: pentru copilul din voi. Daca vreti putina relaxare vi-l recomand…. mai ales ca in prima zi, dupa drumul Campina –Viena, a fost chiar bine venit. Se ajunge aici foarte repede de la statia de metrou Pratestern (U1 sau U2);
a. Vienna Giant Ferris Wheel (roata gigantica) – ofera o vedere panoramica foarte frumoasa.
b. Liliputbahn Miniature Railway (o calatorie cu un mini – tren – mi-a placut, a fost foarte, foarte, relaxanta.
Te mai poti da si in alte atractii ale parcului, dar acestea nu sunt incluse in pass (noi ne-am mai dat intr-o chestie, care a costat 3 euro/pers). Fiecare atractie are casa sa de bilete si se plateste separat. Intrarea in parcul de distractii Prater este gratuita.
wien.info/ro/sightseeing/ ... er/prater-today
2. Danube Tower – este foarte interesant…. poti avea o vedere panoramica excelenta, mai ales ca ste cea mai inalta atractie turistica din Viena. Noi ne-am dat jos la statia Kaisermuhlen VIC, la iesirea spre Alte Donau…. si am mai mers pe jos cam 20-30 minute…... dar a fost o plimbare foarte placuta, mai ales ca treci si printr-un parc. M-a impresionat ca din loc in loc erau indicatii de genul ”spre DanubeTower”… asa incat am ajuns la el fara sa intrebam pe nimeni…...
Se mai face o plimbare cu Danube Park Miniature Railway (un trenulet prin parcul Danube), insa noi am ajuns dupa 18,00 si era inchis, iar programul din zilele urmatoare nu ne-a mai permis sa revenim.
Ziua 2 – marti – 12 iulie 2016
1. Schönbrunn – se ajunge cu autobuzul Hop In Hop Off – statia Schonbrunn Palace sau cu metroul, linia U4 in directia Schonbrunn/Hutteldorf – statia Schonbrunn. Aici iti trebuie rezista, nu jucarie. E de mers, de vazut, de admirat…. picioarele sa te tina. Dupa parerea mea, ar trebui facut in 2 zile… ca sa ai timp sa le admire, pe indelete, pe toate…. depinde de fiecare cat poate si cat vrea sa vada. Este superb, vi-l recomand din toata inima. Sunt indicatii peste tot ca sa va orienteze spre principalele atractii ale acerstui domeniu, chiar si harti de tip panou….
Daca ar fi sa fac o selectie cu ce m-a impresionat cel mai mult ar fi in urmatoarea ordine: 1. Marele tur al palatului; 2. Gradina Zoologica; 3. Show-ul strudelului cu mere; 4. Muzeul trasurilor imperiale; 5. Un tur complet cu trenuletul (Panorama Train) – daca nu aveti Vienna Pass… acestea ar fi cele pe care vi le recomand sa le vizitati.
imperial-austria.at/schoe ... unn-palace.html
a. Apple Strudel Show – la intrare vi se da cate o bucatica de strudel de persoana… pentru delectare (foarte bun) si esti invitat intr-o incapere (care se gaseste la parterul unui restaurant – Café Residenz, aflat in apropierea intrarii principale in castel) unde 2 fete va arata cum se pregateste celebrul strudel vienez cu mere. Show-ul dureaza in jur de 15 minute, iar la sfarsit invitatii pot sa ia, gratuit, reteta acestui strudel (in engleza); acesta incepe la ore fixe in intervalul 11,00 – 16,00 (sau mai bine verificati inainte, ca sa fiti siguri ca nu s-au operat schimbari).
b. Gloriette - este o terasa care ofera posibilitatea vizitatorilor sa obtina o vedere panoramica asupra intregului palat si a gradinilor sale. Noi nu ne-am oprit decat vreo 5 minute in fata acesteia, deoarece trenuletul, care face ocolul intregului domeniu de la Schonbrunn, nu sta mai mult in aceasta “statie” si incepuse sa ploua... Puteti ajunge la acesta si pe jos, de la castel, insa e ceva de mers…... Privelistea este intr-adevar foarte frumoasa.
c. Privy Garden (Kronprinzengarten) - aici si la Orangery Garden se plateste bilet de intrare (puteti sa luati doar pentru una, daca nu vreti sa le vizitati pe ambele, de la aceeasi casa de bilete – din apropiere de cladirea principala a palatului. Este o gradina frumoasa, dar in care nu poti intra (se merge pe un culoar paralel, din care o poti admira si ii poti face poze, dar nu poti intra efectiv in ea). Dar este foarte frumoasa si plimbarea este tare placuta, daca vremea este si ea placuta.
d. Orangery Garden – o alta gradina, in care te poti plimba in voie…... si aceasta este foarte draguta.
e. Palm House – este o “casa din geamuri”, cea mai mare de acest fel din Europa, care este impartita in 3 tipuri de zone climaterice: mediteranean, tropical si subtropical (s-a creat exact clima si flora specifica acestor zone). Cand am vizitat-o noi am fost cam singurii care erau inuntru…. Este interesanta, dar caldura insuportabila de acolo, te face sa iesi repede, ca te ia cu lesin….
f. Grand Tour of the Palace – este un palat in stil baroc, care afost resedinta de vara a reginei Maria Theresa. Se viziteaza 40 de camere, absolut superbe. Mi-a placut foarte mult si faptul ca primesti un fel de telecomanda, unde, tastand numerele prezente in fiecare camera ti se prezinta, audio, cateva informatii despre camera respectiva…... in romana (a existat aceasta optinune). Turul este foarte frumos…... chiar m-a impresionat foarte mult. Este singurul loc din intregul domeniu unde nu ai voie sa faci poze.
g. Franz Joseph 1830 -1916 “Man & Monarch” – a special exhibition : este o expozitie temporara, care permite vizitarea unor camera deschise special cu aceasta ocazie. Aceasta expozitie este dedicata imparatului Franz Joseph. Nu pot sa spun ca am gasit-o interesanta….
h. Panorama Train - cu Vienna Pass poti sa te urci si sa te dai jos din acest tren de cate ori vrei, in ziua respectiva. Un tur complet dureaza 50 minute si are 9 opriri/statii. Este o plimbare tare placuta si iti ofera posibilitatea sa ajungi la principalele atractii oferite de domeniul palatului (cum ar fi Zoo si Gloriette) mult mai rapid decat daca ai lua-o pe jos… …...
i. Zoo – mi-a placut extraordinarde mult…... insa iti trebuie ceva energieca sa o parcurgi toata. Este cea mai veche gradina zoologica din lume si cuprinde peste 700 specii de animale…... este foarte, foarte mare. Include spatii deschise, dar si spatii inchise (precum casa maimutelor, casa ursilor Koala etc.). Animalele dispun de spatiu de miscare foarte mare… se pare ca, la un moment dat, cei care se ocupau de acest zoo au avut o idee geniala: sa schimbe spatiile in care sunt tinute animalele cu cele care erau destinate vizitatorilor. Este foarte, foarte interesanta…. nu o ratati! Ca sa ajungi la aceasta va recomand sa luati trenuletul pentru ca este ceva de mers de la cladirea principala a palatului pana la aceasta…. cam 4 statii de trenulet….
j. Desert Experience House – este o cladire aflata vis-à-vis de Palm House in care veti vedea plante si animale din desert…. este foarte cald inauntru…. si nu am rezistat mult din cauza caldurii…. este relativ interesanta….
Ziua 3 – miercuri – 13 iulie 2016
1. Parcul Prater – cel mai repede se ajunge aici cu metroul - statia de metrou Pratestern (U1 sau U2) sau cu autobuzele Hop In Hop Out – linia albastra – statia Prater;
a. Madame Tussauds Museum – veti vedea in jur de 76 figuri de ceara. Pentru ca nu am mai vazut astfel de muzee (mai exista in Londra, in Amsterdam….) nu pot face comparatie… … o vizita completa dureaza cam 30 minute…. poti face poze in voie…. A fost interesant….
b. Prater Museum – prezinta istoria industriei de agreement…. mai ales a circurilor…. inca de la aparitia acestora…. pana in present. Este micut si sincer, nu mi s-a parut foarte interesant.
2. MAK – Austrian Museum of Applied Arts – am ajuns la el cu linia rosie a autobuzelor HIHO – statia MAK/Wien Mitte – eu nu l-am gasit foarte atractiv, dar, iubitorii de arta cred ca le-ar gasi interesant….
3. Guided Tour of the UN Headquarters – am ajuns aici cu U1 – statia Kaisermuhler/Vienna International Center (este chiar la iesirea din statia de metrou – aveti grija ca sunt doua iesiri…... incercati sa va duceti in directia VIC); este un tur ghidat, cu durata de 1 ora, care are loc doar la orele 11,00,14,00 si 15,30…... trebuie sa va prezentati cu 30 minute inainte de inceperea turului, la intrare, neaparat cu pasaportul sau cartile de identitate; este unul cele 4 sedii are ONU din lume si cu ocazia acestui tur poti afla aspecte foarte interesante despre aceasta organizatie mondiala; mi s-a parut destul de interesant;
4. Museum of Natural History – se ajunge cu U2 sau U3 – statia Volkstheater; este unul dintre muzeele in care as reveni, cred, si de 100 de ori daca as putea…. absolut impresionant…. este amplasat intr-o cladire foarte mare; contine o colectie de 30 milione exponate… asa inca pregatiti-va de mers… ca iti trebuie enegie nu jucarie… ca sa il parcurgi pe indelete. Cred ca poti sta lejer vreo 3-4 ore acolo… si nu te plictisesti; acest muzeu chiar isi merita toti banii (daca nu aveti Vienna Pass);
Ziua 4 – joi –14 iulie 2016
1. Sigmund Freud Museum – noi am fost cu metroul –U1/U4 – statia Schottenring, insa mai ai ceva de mers si de intrebat pana sa ajungi la muzeu. Muzeul este relavit mic, insa ne-a impresionat numarul mare de vizitatori…. am intrat pe rand, ca altfel ne-am fi calcat in picioare unii pe ceilalti (noroc ca noi am ajuns la 10.00, ca altfel, cred ca am mai fi stat la coada ceva timp…). Aici a trait si a practicat celebrul Sigmund Freund…... este relativ interesant de vizitat… nu spectaculos, dar interesant.
2. Albertina Museum – se ajunge cu metroul U1/U2/U4 – statia Karlplatz …. este un muzeu de arta, destul de mare. Am putut vedea atat arta moderna, cat si tablouri semnate de clasici precum Picasso, Monet etc. Este interesant…... mai ales pentru iubitorii de arta.
3. Literature Museum – se ajunge cu U1, U2 sau U4 – statia Karlplatz; va spun din start ca nu merita sa fie vizitat deoarece toate informatiile prezentate sunt doar in germana; in plus mi s-a parut fad, fara nimic atractiv.
4. Stephansdom – seajunge cu U1 sau U3 – statia Stephansplatz- nu aveti cum sa-l ratati… este impresionant - vi-l recomand cu mare placere… de fapt, cred ca nu se poate sa petreceti cateva zile la Viena fara sa-l vizitati; intrarea in aceasta catedrala costruita in stil gotic este gratuita, dar se plateste pentru fiecare dintre atractiile sale, respectiv sa urci in turnurile de nord si de sud, sa vezi catacombele si comoara catedralei; la intrare in catedrala veti putea observa un fel de birou de informatii, unde exista niste tinerii care iti pot oferi informatii despre atractiile mentinonate mai sus; poti face poze fara nicio problema;
a. St. Stephen’s Cathedral North Tower – l-am ales doar pe acesta, pentru ca se ajungea sus, cu liftul (turnul de sud presupunea sa urci 343 de scari… … asa ca daca aveti energie… succes); vederea de sus, din turnul de nord este impresionanta; poti face poze si sa admiri orasul de la o inaltime impresionanta;
b. St. Stephen’s Cathedral Catacombs – se organizeaza tururi ghidate la fiecare 15-30 minute (in functie de cerere) – nu am avut voie sa fac poze, dar turul este foarte impresionant, mai ales ca ghidul prezinta atat in germana, cat si in engleza istoria catedralei si implicit a catacombelor (este un pic ciudat, pentru ca mult timp aici se ingropau mortii Vienei …... dar… … este interesant de vazut asa ceva);
c. St. Stephen’s Cathedral Treasury – este o colectie de obiecte pretioase din activitatea religioasa a catedralei (cruci, picturi etc); iti ofera posibiltatea sa vezi catedrala, din interior, de la inaltime, deoarece ca sa ajungi la aceasta urci la etaj… ca sa zic asa… se pot face poze atat obiectelor care alcatuiesc comoara catedralei, cat si catedralei in sine; a fost interesanta si mi-a placut mult ca am putut avea o vedere “panoramica” a interiorului catedralei, de sus;
Ziua 5 – vineri – 15 iulie 2016
1. Spanish Riding School (the summer programme “Piber meets Vienna”) – este in Palatul Hofburg (exista harti amplasate in interior, ca niste panouri, care sa va ghideze spre atractiile acestui palat) - mi-a placut foarte mult; spectacolul incepe la 11,00 (nu stiu daca mai sunt si mai tarziu) si dureaza o ora; este un spectacol in care prezinta celebrii cai din rasa Lipizzaner…. si cum sunt dresati; mi-a placut, mi s-a parut foarte interesant (citisem despre aceasta scoala pe net, inainte de plecare, iar parerile erau impartite…...);
2. Imperial Apartaments, Sisi Museum, Imperial Silver Collection – este in Castelul Hofburg; se ajunge cu U1 sau U3 – statia Herrengasse; cu Vienna Pass sepot vizita toate 3 (daca nu aveti acest cardul Vienna Pass va trebui sa platiti separat pentru fiecare…
imperial-austria.at/hofburg-vienna.html
Sunt absolut impresionante…... mi-au placut foarte mult…... mai ales ca aici mi-a uitat telefonul la toaleta si dupa 5 minute, cand mi-am amintit de el… era deja la receptie, de unde am luat biletele si de unde l-am ridicat…. tot respectul meu! Vi le recomand calduros…... va vor impresiona in mod sigur! Va veti face o imagine clara asupra modului in care traiau monarhii in acele vremuri….
3. City Cruise – am ajuns la debarcader cu autobuzul HIHO (linia rosie – statia Schwedenplatz/DDSG Blue Danube). Biletele se iau din cladirea debarcaderului si nu de pe vas. Se fac croaziere la orele 11,00; 12,30; 14,30; 16,00 si dureaza o ora. Este buna de relaxare, insa, din pacate, nu se zaresc decat blocuri si cladiri de firme/institutii… adica Viena moderna… Dar a fost o plimbare de relaxare, am stat pe punte (prevazuta cu bancute), iar soarele a fost numai bun….
Ziua 6 – sambata – 16 iulie 2016
1. Schönbrunn – pentru ca la prima vizita nu am resusit sa parcurgem “toata oferta palatului” am revenit in aceasta zi pentru Labirint si Muzeu Trasurilor Imperiale;
a. The Maze (the labyrinth) – este relativ interesant, mai ales ca este dotat cu tot felul de chestii de amuzament (se preteaza foarte bine daca aveti copiii cu dvs., in concediu);
b. Imperial Carriage Museum Vienna - se gaseste in apropiere de intrarea in catel; este foarte interesant, mai ales ca prezinta tot felul de modele de trasuri folosite de imparatii vremurilor trecute;
2. Nashmarkt –am ajuns aici cu un autobus HIHO – linia galbena si ne-am dat jos la statia Nashmarkt (piata este chiar vis-à-vis de statie); aceasta nu este inclusa in Viena Pass, dar am citit de ea ca este foarte interesanta de vazut; este cunoscuta sub denumirea de piata de legume si fructe, dar, pe langa aceste produse se gasesc tot felul de alimente, majoritatea vrac, care te imbie foarte mult; in plus, piata e plina de restaurant unde poti servi o masa traditionala foarte buna; vi-o recomand; puteti cumpara tot felul de condimente - este plina de comercianti turci, asa incat veti gasi multe produse specifice acestei culturi; nu se percepe taxa de intrare;
3. Museum of Military History - am ajuns la el cu un autobus HIHO – linia galbena – statia Heeresgeschichtliches Museum (te lasa chiar in fata intrarii in acest muzeu); este destul de interesant, mai ales pentru barbati; prezinta arme, tancuri si multe alte obiecte folosite de armata atat in razboi, cat si in activitatea curenta; pe mine nu m-a impresionat foarte mult…. poate pentru ca realizezi ca toate acele obiecte au fost folosite sa omoare alti oameni…... doar pentru a aduna putere si averi…. ma intristeaza astfel de muzee…. insa mi-a placut sloganul lor: “Razboaiele apartin muzeelor”….
4. Marianhilfestraße – se ajunge cu HIHO – linia rosie – statia Marianhilfer Straße este o strada celebra pentru magazinele sale… daca va intereseaza…. noi am mancat doar o inghetata aici (foarte buna) …...
Ziua 7 – duminica – 17 iulie 2016
Plecarea – am eliberat camera la 11 (asa cum era precizat) si apoi am plecat spre aeroport.
Trimis de nicraioveanu in 29.07.16 20:23:46
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în AUSTRIA. A mai fost în/la: -
14 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (nicraioveanu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
ECOURI la acest articol
14 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@nicraioveanu: bun-venit în comunitatea AmFostAcolo.ro.
Mulţumim pentru impresii, te aşteptăm şi cu alte recomandări din vacanţele ori excursiile tale trecute sau viitoare.
---
Pe viitor n-ar fi rău să desparţi recomandările despre cazare de cele referitoare la zona vizitată - în două articole distincte, unul de tip "de cazare" şi unul de tip "de călătorie".
S-ar obţine astfel o structurare mai bună a informaţiei utile - despre cazare, respectiv despre zonă sau împrejurimi (vezi mai jos) şi, deloc în ultimul rând, notele acordate ar reflecta mai bine gradul de recomandare al celor două "obiective" distincte (se întâmplă câteodată să stai într-un hotel pe care nu doreşti să-l recomanzi, dar zona sau localitatea ar merita cu totul altă medie - sau viceversa).
În plus, cine încearcă să aleagă o cazare în zonă - o gaseşte mai uşor, parcurgând doar lista rubricilor de cazare (fără a mai fi nevoit să citească - în acel moment - informaţii despre zonă); cine se documentează despre zonă - va găsi toate informaţiile căutate într-o singură rubrică (cea dedicată impresiilor "de călătorie"), fără a mai fi nevoit să "baleieze" toate rubricile de cazare (unele poate nu-l interesează, sau poate nu doreşte deloc cazare în zonă).
----
”am facut rezervare, (...) la Hotelul Sommerhotel
Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.
Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.
În plus, dacă vreodată vei solicita informaţii aici, pe sait, cei care îţi vor răspunde o vor putea face cât mai adecvat "profilului" tău turistic (funcţie de locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)
Poţi folosi linkul SCRIE IMPRESII (se deschide într-o fereastră nouă)
@nicraioveanu -
”Puteti descarca de pe net (link-ul de mai sus) harta metroului vienez.
De obicei, e preferabil să cauți harta transportului în comun chiar pe saitul oficial al întreprinderii care administrează rețeaua respectivă - în acest caz, Wienerlinien. at.
Nu de alta, dar acestea sunt cu informațiile la zi, nu doar asupra traseelor, cât și asupra eventualelor întreruperi, suspendări etc. de linii / trasee.
În rest, un articol de debut foarte interesant, și o călătorie deosebit de frumoasă. Felicitări!
@nicraioveanu - Buna ziua, felicitari pentru articol, este cel mai bun prim articol vizualizat pana acum de la un membru AFA nou inscris.
Va doresc vacante placute si cat mai multe articole de acum incolo.
Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.
@AZE: Multumesc frumos! Sper sa fie de ajutor altora!
Am citit inca de dimineata acest articol care mi s-a parut unul foarte bun si caruia as vrea sa-i mai adaug unele completari deoarece ca si tine, eu m-am ocupat de organizarea acestei calatorii la Viena la inceput de decembrie 2015. Am facut chiar cu tabel cu ce vom vizita (pe zile), organizarea transportului a fost facuta folosind tramvaiul (avea statia peste drum de locul de cazare) am folosit asa cum recomanda si @Dragos, site-urile oficiale unde vedeam si frecventa si cel mai bun traseu precum si durata lui.
Noi am luat tot Viena pass insa fara transport deoarece (asa cum ati fost voi era foarte potrivit) exista un abonament saptamanal valabil de luni pana luni, deci daca il cumperi vineri el este valabil tot pana luni, si costa 16.6 euro. Pentru Viena pass am avut de asemenea o promotie cu reducere 10%.
Noi am preferat apartament (am avut un apartament de 3 camere fiind 5 persoane) si pentru mese am folosit cand magazinele din apropiere sau mici localuri din apropiere sau restaurante cotate de top pe Tripadvisor (ca si calitate, nu ca pret, pentru ca cea mai scumpa masa ne-a costat 100 euro si am venit si cu aproape jumatate acasa).
Atat despre cazare cat si despre cele vizitate la Viena am scris pe site 2 articole.
As mai recomanda de vizitat Casa Muzicii (nu sunt fan muzica clasica deoarece nu ma pricep si decat sa fiu snoaba mai bine stau in banca mea) care este minunata si Muzeul Tehnicii.
Tot ce am vizitat a fost minunat insa putin mai greuta deplasarea pentru ca mama mea are 70 de ani.
Mai vreau sa mai fac o observatie, din pacate iarna la Schonbrunn multe dintre atractii sunt inchise si cel mai tare m-a afectat nefunctionarea trenuletului (ar fi fost mai bine pentru mama care in felul acesta a ratat si panorama asupra Vienei de la Gloriette.
Un articol minunat, in care sunt mentionate multe dintre cele mai frumoase obiective de vizitat.
Felicitari, votat cu mare placere.
Un articol ce va fi foarte util altora! Felicitari! Ti-o spune unul care a avut sansa sa ajunga la Viena de mai mult de 10 ori in viata asta si care iubeste capitala austriaca. De mare folos sunt structurarea vizitei si indicatiile individuale de genul cum se ajunge sau cat de ampla este vizita la obiectivul prezentat. Dupa acest articol de ansamblu merita detaliat separat hotelul (confirm si eu ca trei stele pe firmamentul vienez fac mai degraba cat doua in ale parti) si unele dintre obiectivele vizitate daca nu toate.
Prater, Schoenbrunn, Stephansdom, scoala de echitatie, opera, Votivkirche, aleea pietonala, Gradina Zoo, dar si imprejurimilu sau in extenso toata Austria, magie, placere, relaxare...
@nicraioveanu - Interesant articolul cu multe detalii utile, trecut la favorite! Și eu sunt adepta excursiilor pe cont propriu, iar Viena este prevăzută și ea în programul meu... Din Austria nu am văzut decăt Salzburg și mi-a plăcut foarte mult....
@nicraioveanu - Foarte cuprinzator acest articol, numai bun pentru a-l utiliza drept ghid pentru cei care aleg sa mearga pe cont propriu in Viena. De curand m-am intors din Atena, mergand tot pe cont propriu ca si tine si nu am regretat.
Felicitari pentru excursie si pentru review!
Am vrut sa mai adaug cate ceva si am constatat ca sarisem votul. Repet Viena este pe locul 1 pentru mine si este de suflet asa ca imi cer scuze si revin cu completarile.
Mi-am adus aminte ca atunci cand mi-am facut programul pe zile, am tinut cont pe langa zilele in care obiectivele erau inchise, si de zilele in care aveau program prelungit, lasand acele obiective pe sfarsit de program zilnic.
Toate cele bune.
buna seara! imi poate spune cineva daca a cumparta viena pass online? ati primit cardul acasa?
@mara70: Eu îți pot raspunde deoarece așa am comandat și eu. Deci am comandat și platit on line, am prins chiar o reducere de 10%, care am înțeles ca este și acum, așa ca profita, poți lua acum cardul și ai la îndemâna un an sa îl folosești.
Pentru ca am fost cu avionul, am ridicat cardurile din aeroport. Dacă mergi cu mașina personală, sau trenul, am înțeles ca pe lângă opera exista un centru de unde se pot ridica, intra pe site-ul lor și verifica.
Merita din plin, și chiar am scris un astfel de articol in care am făcut diferențele între Viena Pass și Viena Card, le-am folosit pe amândouă.
Călătorii plăcute, astept sa ne povestești.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2023 Hermesvilla – „Palatul viselor” — scris în 10.12.23 de geani anto din GALAţI - RECOMANDĂ
- Aug.2023 La pas prin centrul vechi al Vienei — scris în 02.12.23 de geani anto din GALAţI - RECOMANDĂ
- Aug.2023 Gustav Klimt si Palatul Belvedere — scris în 26.11.23 de geani anto din GALAţI - RECOMANDĂ
- Feb.2023 Ce poți face o zi în Viena, cu buget redus... — scris în 09.02.23 de alex1987sb din SIBIU - RECOMANDĂ
- Aug.2022 Viena în 4 zile — scris în 26.08.22 de Marelte din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2022 Cu copiii la Viena! — scris în 22.06.22 de valentinag din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2021 Sfaturi de calatorie cu transportul public prin Viena — scris în 18.09.21 de anca73 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ