Sunt multumita, din cele trei zile pline, pe toate le-am fructificat la maxim!
Luni dimineata, de abia iesisem de la metrou in piata Stephansplatz ca au si venit cativa domni sa ne ofere bilete la concerte. Bucuria mea, din tara nu mai gasisem decat trei bilete la opera, la un pret colosal de 197 euro biletul. Am studiat un pic ofertele, multe si valoroase, concerte peste concerte si am ales un concert luni seara, la ora 21, la Palais Palffy in original Figaro Saal von 1762. Tot atunci am mai cumparat bilete, la Opera de Stat, la Arabella, pentru miercuri seara. Pretul a fost maricel, la suprapret. Incepusem sa vorbesc singura. Luni la Palais, marti la Andre Rieu(vezi impresii), miercuri la Opera de Stat, eram fericita, serile le aranjasem... Nimeni nu scotea un cuvant! Sotul imbufnat pe mine si ma tot cicalea ca nu se poate, cum am putut da atat... am tacut eu cat am tacut, dar la un moment dat m-a bufnit un ras... in hohote... obtinusem ce vroiam! Din acel moment, am fost ascultatoare, am facut si mers peste tot, n-am mai zis nici pis!
A venit seara, eram obosita, nu am stat jos decat atunci cand am mancat si din cand in cand la cate-o terasa pentru o cafea si un pahar cu apa. Am gasit usor locatia, de la Hofburg imediat cladirea din dreapta. Inima a inceput sa-mi bata puternic, ce mi-o pati pielea... cand am vazut intrarea mica, saracacioasa, dar imediat de cum am intrat, s-au schimbat lucrurile si mi-am revenit. Ne-a aparut in fata o bijuterie de scara care dadea in niste sali maiestoase cu tavan inalt, cu bogate stucaturi si candelabre stralucitoare. Mobilier stil al acelor ani, totul iti crea o atmosfera intima, cu parfumul prestigioasei Viene Imperiale!
Sala Figaro, unde s-a tinut concertul, a fost construita in secolul al XIV-lea iar Mozart timp de sase ani a concertat aici.
Repertoriul a fost compus din lucrari de Mozart ca: "Serenada Nocturna, Flautul Fermecat, Don Givanni, Nunta lui Figaro", din Johann Strauss: " ,Dunarea Albastra, Sange Vienez, Polka" si o multime de valsuri.
Soprana, balerinii si mica orchestra au reputatie internationala, nu o spun eu ci programul.
A fost o seara reusita, am fost incantati!
Pretul unui bilet la VIP 63 euro; clasa A 53 euro si la clasa B 43 euro. Telefon+43-1-513 98 70; fax +43-1-512 31 56
Web:www.classic-concerts.at
Email:office@classic-concerts.at
Indraznesc cu rugamintea de a posta: http://www.trilulilu.ro/video-muzica/m2u00749-concert-la-palais-palffy-viena
Multumesc!
Trimis de balasa violeta in 18.05.12 17:27:04
- A fost prima sa vizită/vacanță în AUSTRIA
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (balasa violeta); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Norocoaso!!!... Abia astept sa ne vedem in Herastrau!!!
- Aug.2023 Hermesvilla – „Palatul viselor” — scris în 10.12.23 de geani anto din GALAţI - RECOMANDĂ
- Aug.2023 La pas prin centrul vechi al Vienei — scris în 02.12.23 de geani anto din GALAţI - RECOMANDĂ
- Aug.2023 Gustav Klimt si Palatul Belvedere — scris în 26.11.23 de geani anto din GALAţI - RECOMANDĂ
- Feb.2023 Ce poți face o zi în Viena, cu buget redus... — scris în 09.02.23 de alex1987sb din SIBIU - RECOMANDĂ
- Aug.2022 Viena în 4 zile — scris în 26.08.22 de Marelte din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2022 Cu copiii la Viena! — scris în 22.06.22 de valentinag din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2021 Sfaturi de calatorie cu transportul public prin Viena — scris în 18.09.21 de anca73 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ