Viena a fost orasul care m-a adoptat in anul 2009 pentru o perioada de 3 luni. Am fost plecata acolo la un training pe o durata de 3 luni. Nu pot sa spun decat ca Viena este unul dintre cele mai frumoase si civilizate orase pe care le-am vazut vreodata. In cele 3 luni am colindat acest oras in lung si lat si cred ca am reusit sa vizitez toate obiectivele turistice. Daca aveti ocazia sa ajungeti in Viena nu ratati: Catedrala Sfantul Stefan, Primaria, Parlamentul, Castelul Schönbrunn, Castelul Hofburg, Opera din Viena. Toate aceste obiective turistice fac din Viena un oras foarte frumos.
Catedrala Sfantul Stefan este una dintre cele mai frumoase catedrale din Europa. Ea este amplasata in Centrul Vienei in piata Sfantul Stefan. Zona unde este amplasata aceasta catedrala este una pietonala, iar pe aceste strazi sunt o multime de magazine cu articole vestimentare si nu numai.
Primaria din Viena este o cladire foarte frumoasa. In fiecare vara in piata din fata acestei primarii se desfasoara festivalul de muzica. Iarna in acest loc este amplasat targul de Craciun din Viena.
Palatul Hofburg este plasat viz-a-viz de primarie. In incinta acestui palat se afla un muzeu care poate fi vizitat de catre turisti. Aici se afla si muzeul dedicat printesei Sissi.
Daca va hotarati sa mancati ceva specialitate austriaca trebuie sa incercati vestitul tort de ciocolata Sachertorte, strudelul cu mar si sos de vanilie.
Trimis de Ioana_cj in 04.04.11 14:29:59
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Ioana_cj); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Notele acordate la capitolele "Sevicii", "Cazare" si "Masa" au fost retrase, fiind recomandat ca acestea sa se acorde doar in cadrul unui review de cazare.
Pe de alta parte, informatiile turistice oferite sunt prea putine pentru ca reviewul sa fie acceptat in concurs. Articolul va putea fi votat, in consecinta, doar simbolic.
Avand in vedere completarile aduse, articolul este acceptat in concurs, primind, in consecinta si punctele standard.
- Aug.2023 Hermesvilla – „Palatul viselor” — scris în 10.12.23 de geani anto din GALAţI - RECOMANDĂ
- Aug.2023 La pas prin centrul vechi al Vienei — scris în 02.12.23 de geani anto din GALAţI - RECOMANDĂ
- Aug.2023 Gustav Klimt si Palatul Belvedere — scris în 26.11.23 de geani anto din GALAţI - RECOMANDĂ
- Feb.2023 Ce poți face o zi în Viena, cu buget redus... — scris în 09.02.23 de alex1987sb din SIBIU - RECOMANDĂ
- Aug.2022 Viena în 4 zile — scris în 26.08.22 de Marelte din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2022 Cu copiii la Viena! — scris în 22.06.22 de valentinag din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2021 Sfaturi de calatorie cu transportul public prin Viena — scris în 18.09.21 de anca73 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ