Dupa cum am promis in review-ul meu despre Budapesta, am revenit cu impresia legata de excursia mea de o zi la Viena, un oras cu multa incarcatura istorica...
Odata ce am ajuns in Viena am facut un tur cu autobuzul al ringului vienez.
Am fost placut surprins sa descopar un oras foarte curat cu strazi largi, civilizatie si oameni f bine imbracati pe strada
Arhitectura orasului seamana putin cu arhitectura Clujului.
Apoi am coborat jos din autobuz si am facut turul principalelor obiective turistice din Viena.
Printre altele am vazut si Palatul Hofburg, Primaria din Viena, Parlamentul vienez, Biserica sf Stefan, obiective turistice de care am ramas impresionat.
A existat timp liber si de cumparaturi spre bucuria sotiei mele.
La pranz am ales sa mancam intr-un restaurant din centru cu autoservire (Rosenberg) cu preturi acceptabile, unde m-am bucurat de gustul unui mare snitel vienez.
Am facut si niste poze cu Viena asa spre inserat, cu orasul la lumina crepusculului.
Peace and love.
Trimis de chucky31* in 08.03.11 21:13:34
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (chucky31*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
chucky31
Trebuie să-ţi mărturisesc că sunt unul dintre cei care am salutat aderarea ta la comunitatea noastră, citindu-ţi/apreciindu-ţi fiecare review pe care l-ai scris până acum.
De data asta, însă sunt dezamăgit de review-ul tău.
Poate pentru că, orădean fiind, pentru mine Viena este mai aproape (şi sufleteşte) decât Bucureşti-ul şi reprezintă unul din oraşele în care mă întorc de fiecare dată cu drag.
Până acum am stat la Viena 14 nopţi, dar nu m-am săturat.
De ce sunt dezamăgit? Pentru că ai fost extrem de lapidar în descrierea acestei frumoase capitale europene
Despre Vienna, sunt foarte multe de scris...
Poate într-un review ulterior...
@creivean Am fost lapidar pentru ca Viena nu m-a prea impresionat.
Este o parere subiectiva, dar asa simt.
Am avut "ghinionul" sa vad Viena dupa orase ca Barcelona si Lisabona.
Sper sa nu te superi pe mine, dar asta este parerea mea.
Păi, încă nu ţi-a spus nimeni că eu am adus pe saitul asta celebra sintagmă de gustibus, non disputandum est?
Nu mă supăr, cum aş putea face asta, dar dacă m-ai/ne-ai obişnuit cu review-uri foarte bune, unul ca asta sare în ochi de la o poştă. Dar, poate-i doar părerea mea.
@chucky31
Te rog, nişte explicaţii "lapidare" lângă poze.
Butonul EDIT inca este activ.
Viena este un oras deosebit daca ai ochi ptr el. Sunt multe de povestit aici. Pozele sunt dragute.
Buna chucky31,
Imi pare rau ca nu ti-a placut Viena, poate din cauza ca nu ai avut suficient timp la dispozitie sa admiri ahitectura acestui oras care a scapat de bombardamente in tipul razboiului, Austria fiind neutra. Pe mine una, m-a coplesit dar, cum spunea si creivean "gusturile nu se discuta".
Am sa-mi permit eu sa mentinez, sper sa nu te superi, ca acea cladire din foto 03, renumita prin arhitectura ei ciudata se numeste Hundertwasserhaus de la numele celui care a proiectat-o si ca in fotografia 06 este Scoala Spaniola de Calarie. Pacat ca ai ratat Schonbrunn-ul.
@csucky... orasul nu te-a impresionata dar i-ai dat 100% apreciere per ansamblu, intr-adevar erai inca sub influenta vinului unguresc de Tokaj
creivean, cum a-ti ajuns, fratilor, la Bucuresti, ca am ametit? !
costin1968
Sensul cuvintelor mele din ecoul cu Bucureşti este:
Până la Viena am fix 500 Km (pe autostrăzi), iar până-n capitala Republicii România, oraşul Bucureşti, am de la Oradea circa 650 de km., din care 54 de autostradă (pe Valea Prahovei).
Deci, oricum/oricând mie-mi este mai aproape Viena decât Bucureştiul(
Multumesc pentru precizari!!
De gustibus...! Poti sa ceri si cetateniile austriaca si maghiara!
- Aug.2023 Hermesvilla – „Palatul viselor” — scris în 10.12.23 de geani anto din GALAţI - RECOMANDĂ
- Aug.2023 La pas prin centrul vechi al Vienei — scris în 02.12.23 de geani anto din GALAţI - RECOMANDĂ
- Aug.2023 Gustav Klimt si Palatul Belvedere — scris în 26.11.23 de geani anto din GALAţI - RECOMANDĂ
- Feb.2023 Ce poți face o zi în Viena, cu buget redus... — scris în 09.02.23 de alex1987sb din SIBIU - RECOMANDĂ
- Aug.2022 Viena în 4 zile — scris în 26.08.22 de Marelte din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2022 Cu copiii la Viena! — scris în 22.06.22 de valentinag din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2021 Sfaturi de calatorie cu transportul public prin Viena — scris în 18.09.21 de anca73 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ