Oraș - port foarte frumos, din păcate autoritățile locale nu se implica pentru ca turistii sa beneficieze de servicii decente.
Parcare Casa Sindicatelor - Tulcea.
Am ajuns într-o duminică în jurul pranzului si am facut 2 ture pt a gasi un loc. Marele nostru noroc ca s-a eliberat unul si am putut parca la limita plecării barcii rapide catre Sulina. Nu doresc nimănui sa treacă la 36 C prin acest stres!
Portul Sulina este frumos, dar are foarte multe clădiri in paragină, inclusiv o parte din cele de pe cheiul care merge in lungul Dunării (adica strada principala - are nr. 1).
Plaja din Sulina, foarte faina, dar care are o imensa problema de accesibilitate.
Deși sunt sute de turiști dornici de plajă, transportul local consta doar din niște microbuze vechi și poluante. Microbuzul vine - cica- din juma în juma de ora. De fapt vine chiar mai rar de atat. Noi am așteptat de 3 ori (in 3 zile) si a venit deja plin (are max 15 locuri). Șoferul nu a oprit, era deja full.
Rușine primăriei orașului Sulina pentru penibilele “facilități” de transport din oraș către plajă (distanta de 2.5 Km). Desi fluxul de turisti e f. mare, autoritățile sunt total nepăsătoare iar lumea merge pe jos sau cu taxi. Acestea nu fac fata nr mare de turiști - si oricum nu pot înlocui un serviciu de transport modern și eficient (de preferat cu mediu de transport electric - sa mai elimine din poluarea deja mare din zona).
Mancarea pe baza de peste la restaurantele de pe faleza Dunarii este în principiu scumpă (de ex, pestele costa cam 50 lei/ 100 g).
Excursiile prin Delta sunt punctul forte.
Am mers în 2 tururi de durata medie (cam 2 -3 ore).
Ca si pont, pe faleza, in zona Primariei, este o firma cu barci roz cu verde. Cu ei am făcut un mini-tur pe canale până în satul Letea. Ne-am întors fără sa mai asteptam pe cei care optau și pentru masa și safari în pădurea Letea. La dus am fost pe canalul Cardon și intoarcerea prin golful Musura.
Cealalta excursie a fost la varsarea Dunarii (spre apus), epava navei Turgut, farul vechi din Sulina, Insula Pasarilor, canalul si golful Musura.
Cand ne-am intors sa luăm mașina din parcare, aceasta era deja arhi - plina - deci sanse zero petru cine cauta un loc liber. Aleea dintre masini era blocat de mașina unui șmecher cu nr de Tulcea, care nu lasase nici nr. de tel in parbriz - deci noi nu mai putem ieși din parcare.
Am avut noroc, a plecat cineva din aleea următoare și ne-am strecurat si noi prin locul lăsat liber.
Trimis de kemi27 in 26.08.23 10:28:25
- A fost prima sa vizită/vacanță în SULINA
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (kemi27); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
@kemi27: bun-venit în comunitatea AmFostAcolo.ro.
- Jun.2024 Sulina mea — scris în 23.10.24 de Chloe din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Apr.2024 De ce iubim Sulina? — scris în 16.05.24 de pepsi70ro din CONSTANTA - RECOMANDĂ
- Aug.2023 Sulina, cea mai romantica destinatie de vacanta din Romania — scris în 21.08.23 de raducondurache din SFANTU GHEORGHE - RECOMANDĂ
- Jun.2023 Vacanta la Sulina — scris în 07.06.23 de marianaonesti din ONESTI - RECOMANDĂ
- May.2023 Vacanta frumoasa — scris în 31.05.23 de Muntomanul din SINGEORGIU DE MURES - RECOMANDĂ
- Sep.2021 Sulina, orașul dintre ape — scris în 14.12.21 de monik-50 din BRAILA - RECOMANDĂ
- Aug.2020 Plaja din Sulina — scris în 03.09.20 de mardanelo din ROMAN [NT] - RECOMANDĂ