ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 21.08.2023
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Sfantu Gheorghe
ÎNSCRIS: 26.08.10
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
AUG-2023
DURATA: 3 zile

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Sulina, cea mai romantica destinatie de vacanta din Romania

TIPĂREȘTE URM de aici

Servus dragilor,

Sulina este destinatia de vacanta de care cu siguranta te vei indragosti, pentru noi Sulina a fost dragoste la prima vedere.

Este cel mai estic punct de pe harta Romaniei, prin urmare de pe plaja din Sulina poti vedea primul rasaritul de soare.

Ca să ajungi în Sulina, trebuie să iei din Tulcea nava clasica Navrom sau una din multele ambarcatiuni rapide.

Un bilet pe vaporul cu plecare din Tulcea la ora 13:30 costa 56 lei/persoana, iar plimbarea pe canalul Sulina dureaza 3 ore si jumatate.

Recomand cel putin la dus nava clasica, viteza de deplasare e mica si poti admira in tihna cormoranii si egretele de pe platforma superioara a vaporului. Plus sedintele foto perfect instagramabile! Pe vas e si un bar cu inghetata, sucuri, apa, bere, vin, snacks-uri.

Ambarcatiunile rapide costa 80 lei/persoana si ajung la Sulina intr-o ora si jumatate. Circula din 2 in 2 ore si au o capacitate de 12-14 persoane.

Masina am parcat-o in fata garii fluviale, parcare 20 lei/zi prin sms, in weekend gratis.

Chiar dacă este un oraș mic, de cca 4000 locuitori, Sulina are farmecul propriu. Poți face excursii cu barca, fiind câteva tururi din care poți alege.

Cel mai frumos si romantic traseu e “varsarea Dunarii in Marea Neagra la apus” , cu preturi intre 50-60 lei/persoana. Se pleaca din Sulina, se trece pe langa farul vechi, cherhanaua veche, statia meteo, farul nou, varsarea Dunarii in Marea Neagra, epava Turgut, insula pasarilor, apusul de soare in golful Musura, canalul de la farul vechi.

Durata traseului e de cca 3 ore, iar apusul de soare in golful Musura e fabulos. Si ca sa fie meniul complet, la intrarea in golf ne-a insotit si un delfin jucaus. Iar la intrarea dupa apus pe canalul de la farul vechi am observat lebedele pregatindu-se de culcare, pe ape, printre trestii, vorba poetului…

Farul vechi si canalele adiacente au reprezentat decorul natural principal al filmului copilariei noastre “Toate panzele sus” , si trecand cu barca pe canalul de langa far cautam din priviri ascuzatoarea Spanului…

Pe insula pasarilor debarcarea e interzisa, pentru a nu deranja locatarii inaripati si puii lor, dar ambarcatiunile ajung la cativa metri de insula, de unde pot fi usor observati pelicanii, egretele albe, cormoranii si pescarusii.

Vasul Turgut a esuat la intrarea in golful Musura pe 18 decembrie 2009, se povesteste ca echipajul format din turci si ucraineni era euforic datorita apropierii sarbatorilor si fiind o furtuna puternica, au coborat ancora, greseala ce i-a costat esuarea vasului pe o duna de nisip.

Un alt traseu pe care l-am facut a fost “Padurea Letea” via satul Cardon, durata cca 5 ore, pret 60-70 lei/persoana (ambarcatiunea) + 30 lei trocariciul (camioane cu platforma acoperita cu prelata, cu 16 locuri) care leaga satul Cardon de padurea Letea.

Traseul e Sulina, canalul Cardon, canalul Barbosu, canalul ascuns (canalul secret), satul Cardon, padurea Letea, canalul cu ciulini, golful Musura.

Pe canale poti admira nuferii albi si galbeni, lisite, rate salbatice, cormorani si pelicani, lebede, iar din trocarici in timpul safari-ului iepuri salbatici si vestitii cai salbatici “de Letea” , alergand exact ca si caii Mustang din reclamele la marca de tigari celebra, in timp ce padurea Letea, cea mai nordica padure virgina subtropicala si cea mai veche rezervatie naturala din Romania te surprinde cu lianele dobrogene, stejarii seculari cu diametre de peste 2 metri, dunele de nisip si mai ales hergheliile de cai salbatici.

La revenirea in satul Cardon, te poti inscrie la pranzul pescaresc din punctul gastronomic local unde un meniu complet ce consta in cateva shot-uri de tuica locala obtinuta din floare de salcam sau ceai, ciorba traditionala de peste la discretie, plachie de crap si gogosi calde costa 60 lei/persoana.

Noi am stat doar 3 nopti in Sulina, asa ca restul traseelor din totalul de 7 le-am lasat pentru data viitoare…

Intr-o dimineata am fost la plaja Sulina, marea are o culoare usor tulbure datorita apropierii gurii de varsare a Dunarii in mare.

Accesul la plaja se poate face pe jos (20 min) sau cu microbuzul (5 min), 3 lei/persoana, circula din 30 in 30 min.

Plaja e dotata cu sezlonguri si umbrelute si cu beach-bar.

Pe plaja poti servi pranzul, bors pescaresc, storceag, hamsii prajite, crap prajit, plachie de crap, etc la preturi foarte decente.

In Sulina noi am servit cina la restaurantul Marea Neagra, recomand cleanul pe pat de cartofi si vinul casei imbuteliat, rose. E singurul restaurant din zona la care in weekend e muzica live.

Un alt loc interesant, obiectiv turistic este cimitirul multietnic din Sulina.

Există un loc în cimitirul din Sulina, în care tinerii care vor să se căsătorească fac schimbul de inele. Ei sunt atrași de o legendă, astfel că se așează lângă mormântul a doi îndrăgostiți, Margaret Ann Pringle şi William Webster, deoarece consideră că iubirea lor va dăinui, precum cea a logodnicilor care și-au găsit sfârșitul îmbrățișați in apele de la varsarea in mare.

În cimitirul din Sulina este înmormântat și un pirat grec. Ghiorghios Kontoguris făcea parte dintr-o familie bogată, dar a devenit pirat, deoarece îi plăcea să îi ajute pe oamenii săraci. Se spune că, din poziția înaltă pe care o avea făcând parte din înalta societate, Kontoguris avea acces la informații. El știa exact ce nave intrau și ieșeau din port, astfel că le jefuia și le oferea lucrurile celor sărmani, pe care astfel îi ajuta. Pe mormântul lui este însemnul piraților, craniul cu cele două oase încrucișate.

Alte povesti la fel de interesante ale “locatarilor” acestui perimetru asteapta sa le descoperiti voi insiva pe aleea principala a cimitirului, scrise pe mici tablite metalice.

Amatorii de pescuit sportiv isi pot incerca norocul fie in portul cu ambarcatiuni, fie optand pentu o excursie de pescuit din barca.

In zona de promenada se poate vizita si frumoasa catedrala ortodoxa Sf. Nicolae si Alexandru, cu sfinti pictati in albastru pe partea superioara a peretilor exteriori.

Noi ne-am cazat in Sulina la pensiunea Casa Elegant 3*, pe malul cu portul, chiar pe faleza.

Vacante faine sa aveti!


[fb]
---
Trimis de raducondurache in 21.08.23 22:57:30
Validat / Publicat: 21.08.23 23:57:56
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în SULINA

VIZUALIZĂRI: 1669 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (raducondurache); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P19 portul ambarcatiunilor, Sulina
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 13950 PMA (din 16 voturi)

ECOURI la acest articol

5 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[21.08.23 23:45:22]
»

Noi ne-am cazat in Sulina la pensiunea Casa Elegant 3*, pe malul cu portul, chiar pe faleza

Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.

În plus, dacă vreodată vei solicita informaţii aici, pe sait, cei care îţi vor răspunde o vor putea face cât mai adecvat "profilului" tău turistic (funcţie de locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)

Poţi folosi linkul SCRIE IMPRESII (se deschide într-o fereastră nouă).

NB: linkul poate fi găsit şi în pagina 1 a saitului - „SCRIE REVIEW”

raducondurachePHONEAUTOR REVIEW
[22.08.23 00:41:58]
»

@webmasterX: desigur

mprofeanuPHONE
[23.08.23 14:57:08]
»

@raducondurache: Felicitări pentru articolul atât de bine prezentat cu informații calde despre interesantul oraș Sulina și despre ce poți să vezi acolo. Mă tentează și pe mine, delta este minunată în orice anotimp, mi-ar plăcea să ajung acolo în septembrie, mai puțin cald și poate mai puțini țânțari!

Mi-au plăcut călătoriile tale, îmi imaginam stejarii descriși de tine cu trunchiurile imense și frumoșii cai sălbatici, despre minunatele păsări ce să mai spun...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
raducondurachePHONEAUTOR REVIEW
[23.08.23 16:20:41]
»

@mprofeanu: mulțumesc mult!

raduconduracheAUTOR REVIEW
[24.08.23 21:46:59]
»

Buna webmaster, te rog insereaza un link intre cele 2 impesii, de calatorie si de cazare. Multumesc!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
mprofeanu, raducondurache
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Sulina:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.064926862716675 sec
    ecranul dvs: 1 x 1