GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Campania - în căutarea sirenelor (I)
Anul trecut, Mos Craciun (fiul nostru) ne-a adus cadou, pentru ca am fost parinti cuminti, o excursie de 4 zile in zona Napoli. De cazare si transport s-a ocupat, bineinteles, ”Mos Craciun”. Drumul l-am facut cu avionul si cu masina inchiriata in Italia. Cazarea a fost la un apartament (Coltur Suites - via Marina Grande 28), dar nu in Napoli ci in Sorento. Desi initial ne hotarasem pentru Napoli, informatiile primite de la prieteni ce fusese in zona ne-au determinat sa schimbam cu Sorento. Alegerea a fost foarte buna. Sorento este un oras minunat, curat, cochet si foarte prietenos. Doar nu degeaba a fost numit si “taramul sirenelor”. Ne-a ademenit si ne-a vrajit.
Zborul Bucuresti - Napoli l-am facut cu ‘Blue Air” si a durat 1h50m. Din aeroport am luat un microbus ce ne-a dus circa 1km pana la compania de inchirieri masini. Dupa ce formalitatile au fost facute, cu ‘Mos Craciun” la volan, am plecat spre cazare admirand minunata zona a Campaniei.
Ajunsi in Sorento am lasat masina intr-o parcare aflata la aproximativ 400m de apartament si cu valizele dupa noi am pornit spre cazare. Apartamentul, situat pe malul marii, ne-a incantat de la inceput. Compus din doua camere, 1 dormitor cu pat dublu, 1living cu 2canapele extensibile si loc de luat masa, un hol cu o chicineta dotata cu cele necesare pentru a gati. Fiecare camera are baie proprie dotate corespunzator (consumabile, uscator de par, prosoape)
Privelistea din balcoanele apartamentului ii confera o stea in plus. Cladirile cocotate pe stanca se oglindesc in marea cristaliana iar peste mare se vede in zare…”capcaunul” adica Vezuviu. Mi-a placut cum il numea cineva in impresiile postate si mi-am permis sa-l numesc la fel. Si apartamentul este catarat pe stanca iar jos se vede minunat Marina Grande, cu restaurante si terase (inchise in perioada aceasta), dar si cu barci ale pescarilor ce-si adunau sau reparau plasele.
Orasul nu este mare, dar nici noi nu am avut prea mult timp destinat vizitarii acestuia. Imi pare rau ca nu am apucat sa vedem decat o parte a orasului. In putinele ore ramase dupa ce colindam prin alte locuri nu am reusit decat sa vizitam biserica San Francisco si Catedrala. Nu am sa dau amanunte despre cele doua obiective intrucat au facut-o alte persoane cu mult mai mult talent si cunostinte legate de istoria si importanta lor. Dar nu pot sa nu spun cat de mult mi-a placut sa ne plimbam prin zona veche a orasului, sa admiram magazinele cu suveniruri, cu produse traditonale (sapunuri sau dulciuri cu si in forma de lamaie, limoncelo, tablouri cu intarsii in lemn) si apoi sa ne oprim pentru a lua masa la un restaurant ce ne imbia cu arome mediteraniene. Si pentru ca am ajuns si la acest subiect am sa-mi permit sa recomand doua din cele patru locatii unde am luat masa.
In prima seara, fiind obositi dupa drum si fiind tarziu, am hotarat sa mergem mai aproape de casa, adica in Marina Grande, unde am ales un restaurant cu specific pescaresc: ZI'ANTONIO MARE. Atmosfera placuta, familiala (cand am intrat personalul tocmai lua masa, noi fiind singuri clienti pentru inceput) Restaurantul este situat pe un ponton si imaginea marii pe seara era deosebit de frumoasa, iar masa servita gustoasa, mai ales rizoto cu fructe de mare.
Urmatoarea seara am ales taverna Allegra, unde am petrecut cateva clipe minunate.
La intrare ne-a intampinat o ospatara vesela si prietenoasa si asa avea sa fie tot personalul. Imediat ce ne-a fost adusa mancarea alaturi de solistul care “zdranganea “la chitara si se chinuia sa si cante a aparut bucatarul, care cu siguranta canta mai bine decat solistul si cred ca si gatea mai bine. Apoi a aparut o ospatara ce ne-a impartit la toti niste tamburine si impreuna cu:chitaristul, bucatarul, ospatara si patronul ne-am apucat sa sustinem “spectacolul”. Mancarea a fost cum a fost, dar distractia a fost maxima. La plecare si noi si un cuplu japonez am uitat cate un bagaj in restaurant ca a trebuit sa ne strige bucatarul sa ne intoarcem pentru a-l recupera.
Aici stiu si cat a fost nota (cu coperta cu tot). O supa cu fructe de mare, 3 feluri de baza, o sticla de vin si o apa, a costat 100euro. A fost mult, dar pentru noi, dupa micul dejun servit in camera, era singura masa si alergasem ceva in ziua respectiva.
Nu cred ca va asteptati sa spun doar asemenea lucruri despre Sorrento, dar am citit multe review-ri deosebite despre acest oras incat nu cred ca a-si putea spune ceva in plus sau mai bine.
Sorrento este frumos, merita mai multe zile nu doar cateva ore si cu siguranta mi-ar place sa ma intorc si intr-o perioada mai calda sa pot admira si gradinile superbe ce nu aveau inflorite decat cameliile.
Dar cum spuneam Sorrento a fost locul unde aveam cazarea si in fiecare zi am avut stabilit un traseu. Pentru ziua de duminica, prima zi plina si o zi anuntata ca fiind ploioasa era programat Napoli, urma Casserta si Pompei, a treia zi - coasta amalfitana, iar in ultima zi, inainte de a pleca la aeroport – Herculanum.
Trimis de DOINITA in 11.04.15 22:42:31
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în ITALIA.
9 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (DOINITA); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
9 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@DOINITA, pe viitor n-ar fi rău să desparţi recomandările despre cazare de cele referitoare la zona vizitată - în două articole distincte, unul de tip "de cazare" şi unul de tip "de călătorie".
S-ar obţine astfel o structurare mai bună a informaţiei utile - despre cazare, respectiv despre zonă sau împrejurimi (vezi mai jos) şi, deloc în ultimul rând, notele acordate ar reflecta mai bine gradul de recomandare al celor două "obiective" distincte (se întâmplă câteodată să stai într-un hotel pe care nu doreşti să-l recomanzi, dar zona sau localitatea ar merita cu totul altă medie - sau viceversa).
În plus, cine încearcă să aleagă o cazare în zonă - o gaseşte mai uşor, parcurgând doar lista rubricilor de cazare (fără a mai fi nevoit să citească - în acel moment - informaţii despre zonă); cine se documentează despre zonă - va găsi toate informaţiile căutate într-o singură rubrică (cea dedicată impresiilor "de călătorie"), fără a mai fi nevoit să "baleieze" toate rubricile de cazare (unele poate nu-l interesează, sau poate nu doreşte deloc cazare în zonă).
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Descoperă Sorrento" (deja existentă pe sait)
@DOINITA: Deci, Mos Craciun exista! Stiam eu!...
Si ce inseamna sa fii parinte cuminte!...
Felicitari pt excursia facuta si pt relatare! Apartamentul e de tinut minte, cand va veni randul Coastei Amalfi, o sa-ti cer lamuriri suplimentare...
Abia astept continuarea!
Mai întâi, felicitări pentru review! Înţeleg că Sorrento pare a fi începutul unei serii consistente pe zile, despre zona superbă şi despre ceea ce aţi facut pe-acolo.
N-am ajuns, încă, în Italia, deşi îmi doresc, sigur, însă, când voi ajunge, voi merge în aceasta zonă, de aceea sunt foarte curioasă să-ţi aflu părerea. Asta pentru că am fost plăcut impresionată de articolele tale despre Kavala (în care iar n-am ajuns, doar trecând pe lângă ea), dar mai ales de pozele cu sit-ul arheologic de la Filipi pe care l-am ratat vara trecută (eu fiind o mare iubitoare de "pietroaie antice").
@webmaster21 - Multumesc pentru sugestii si am sa incerc sa tin seama de acestea.
Initial am vrut sa fac acest lucru dar m-am gandit ca informatiile privind cazarea ar fi prea putine pt. a fi o postare.
@crismis - Multumesc. Cu siguranta Mos Craciun exista si cu siguranta va veni si continuarea.
Articolul a "primit" o ilustraţie muzicală sau video-muzicală - vezi mai sus, imediat sub titlu.
Daca autorul preferă o altă melodie sau un alt videoclip, este rugat să ne scrie (aici, ca ecou, ori pe PM)
@irinad - Multumesc. Cu siguranta vei fi incantata de Italia, indiferent de zona vizitata. Italia trebuie vazuta pe zone si nu in graba.
Imediata ce reusesc voi reveni cu impresii din celelalte zile petrecute in zona.
Iti impartasesc dragostea pentru "pietroaiele antice".
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Oct.2024 Sorrento – o bijuterie de oraș — scris în 18.11.24 de ANILU din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Dec.2023 O zi cu gust de Limoncello in Sorrento — scris în 28.01.24 de geani anto din GALAţI - RECOMANDĂ
- Feb.2020 Sorrento, patria lămâilor și a lichiorului limoncello — scris în 29.04.20 de irinad din TâRGOVIșTE - RECOMANDĂ
- Jun.2019 Fermecătorul Sorrento — scris în 07.09.19 de Rodel din SIBIU - RECOMANDĂ
- Oct.2015 Patria canțonetelor - Sorento — scris în 11.11.15 de bica adriana din RM .VALCEA - RECOMANDĂ
- Oct.2014 Sorrento - taramul sirenelor de pe coasta amalfiteana — scris în 31.10.14 de amero din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2014 Sorrento - o alegere inspirata — scris în 15.11.14 de Ivy05 din BUCURESTI - RECOMANDĂ