Vizita in Slanic Moldova pentru dejun la pastravarie
Slanicul este pentru mine locul vacantelor din adolescenta. Impreuna cu parintii stateam cate 12 zile la UGSR, complexul sindical din acea perioada. Tot el, Slanicul este locul revelioanelor din timpul studentiei si a primelor concedii in calitate de proaspat angajata si proaspata mamica.
L-am revazut acum cu baiatul meu si prietena lui (alta generatie deci) si am incercat sa-l privesc obiectiv. Am vazut ca sunt foarte apreciate impresiile pe puncte cu "asa da si "asa nu "si ma gandesc sa incerc si eu stilul de eseu structurat.
A) Aspecte pozitive
1) existenta unui numar mare de pensiuni face ca statiunea sa fie foarte intinsa, existand astfel posibilitatea de a alege ceea ce iti doresti pentru cazare.
2) s-au terminat lucrarile de reabilitare in zona izvoarelor (in mare parte) si aleele si felul in care sunt amenajate izvoarele sunt ok.
3) cazinoul, parcul, complexul de recuperare balneara, toate au fost refacute si modernizate, respectandu-se insa stilul arhitectural al Slanicului de altadata.
4) am vazut terenuri de tenis in imediata vecinatate a parcului care aratau foarte bine.
5) fostul hotel Perla si fosta vila Pufu, refacute, arata astazi intr-un mare fel (bine, au fost in reparatiii ani buni).
6) exista mai nou, panouri care spun turistilor despre fiecare izvor in parte si, despre asezarea lor.
7) are aerul unei statiuni care a iesit din perioada de cadere libera de dupa revolutie si care incepe sa-si revina.
B. Aspecte negative
1. desi au refacut zona izvoare, podurile au ramas asa cum erau si fac nota discordanta cu restul.
2. ar trebui sa existe mai multe posibilitati de petrecere a timpului liber, mai ales pentru cei tineri.
3. staiunea la sfarsit de august, destul de putin ocupata ceea ce ii da un aer usor dezolant si trist.
4. nu am vazut nicaieri promovata Salina Tg. Ocna care impreuna cu Slanic Moldova ar face un tandem turisic balnear de nota zece.
Dupa ce am constatat cele de mai sus, revigorati de aerul curat si inveseliti de prezenta tinerilor pe langa noi am plecat "cu o foame de lup" sa luam masa la pastravarie. Despre pastravarie voi povesti separat... e delicioasa (masa nu povestirea).
Trimis de diana-camelia* in 03.09.13 11:27:26
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în SLĂNIC MOLDOVA.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (diana-camelia*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Feb.2022 La Slănic, așa-ntr-o doară — scris în 14.02.22 de Yersinia Pestis din MăRăşEşTI [VN] - RECOMANDĂ
- May.2021 Stațiunea Slănic - 'Perla Moldovei' — scris în 14.06.21 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- May.2021 Biserica Romano-Catolică - Slănic Moldova — scris în 08.06.21 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2020 Traseul 300 de trepte — scris în 24.09.20 de puiutea din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2019 Slanic Moldova — scris în 02.09.19 de ioanaf11 din BRAşOV - nu recomandă
- Nov.2018 Candva 'Perla Moldovei' — scris în 18.11.18 de iulix_73 din BARLAD - RECOMANDĂ
- Sep.2018 Stațiunea Slănic Moldova - trasee turistice și alte informații — scris în 11.10.18 de Floryn81 din RâMNICU SăRAT - RECOMANDĂ