GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
De câteva luni voiam să fug la munte. Deoarece ziua de 1 iunie a fost (și este) zi liberă și astfel a fost un sfârșit de săptămână prelungit, iar niște prieteni de familie voiau să plece pe data de 1 iunie la Sinaia, m-am hotărât să merg împreună cu ei. Zis și făcut.
Timpul a trecut repede și iată că a venit ziua plecării spre Sinaia. Cu o zi înainte (joi) am fost și am cumpărat biletele de tren pentru mine și puștoaica mea (de aproape 18 ani). Soțul nu a mers, pentru că nu a fost liber.
În ziua plecării ne-am trezit devreme, la ora 6:30, iar pentru că trenul pleca la ora 8:40, am stabilit să ne întâlnim cu prietenii noștri la ora 08:15, în gară (Gara de Nord). Ne-am cumpărat o cafea și un cappuccino, apoi am luat-o spre gară.
Am ajuns la ora 08:20. Trenul era deja tras la peron. Repede-repede, să ocupăm loc (tren regio, “de studenți” – am zis să cheltuim mai puțin cu transportul ca să avem mai mulți bani de cheltuit la Sinaia), că doar nu stăm 2 ore și jumătate în picioare. Prietenii noștri au întârziat, însă am găsit locuri și pentru ei. Am plecat. Uraa! Sinaia, venim!
În cele din urmă am ajuns și noi în Sinaia, cu 15 minute întârziere, pe la ora 11:30. În tren am avut ce face: am citit și ne-am uitat la un episod al unui serial TV, pe tabletă (ce te-ai face fără tehnologia asta?!).
Prietenii noștri doreau să meargă cu cel mic la muzeul trenulețelor. Au un băiețel de 5 anișori ahtiat după trenulețe – acesta este motivul principal pentru care ei au mers în Sinaia: să vadă trenulețele. Ne-am hotărât să mergem să vedem tarifele și orarul telecabinei, apoi să ne întoarcem să îi luăm și pe ei – dacă reușesc să îl dezlipească pe cel mic de trenulețe. I-am lăsat pe ei în gară, iar eu și fata mea am luat-o la pas spre telecabină. Am mers cca 30 minute de la gară, “căscând ochii” la una-alta. Cu ocazia zilei de 1 iunie a fost un festival pentru copii în Sinaia, în parcul Ghica, cu spectacole de teatru, picturi pe față, etc, iar copiii au avut acces gratuit la unele atracții (tiroliană, plimbare cu trenulețul, carusel – poate și altele, nu m-am interesat pe tema asta). Foarte frumos! Cu această ocazie, circulația mașinilor prin centrul orașului a fost restricționată, drept pentru care ne-am putut plimba în voie pe mijlocul carosabilului.
Am ajuns în cele din urmă la telecabină (după câteva popasuri, pentru că obosesc foarte repede). Ne-am interesat de costuri și orar, apoi ne-am decis să mergem și la telegondolă, să vedem care este treaba și cu ea – parcă este mai interesantă telegondola. Și mergem, și urcăm... până la un moment dat, când am zis “gata! ”. Pe hartă îmi arăta că mai avem de mers cca 30 minute până acolo – cam mult. Timpul nostru era bine calculat.
Ne-am întors spre gară, urmând să le spunem prietenilor noștri informațiile aflate cu privire la telecabină. Am vorbit la telefon și am aflat că ei nu vor merge cu noi, așa că eu și fata ne-am întors spre telecabină, urmând să urcăm singure. Ne-am oprit în drum să ne uităm după un magnet pentru frigider (am obiceiul să cumpăr câte un magnet din fiecare loc pe care îl vizitez), dar nu am găsit niciunul interesant, majoritatea fiind cu castelul Peleș (oameni buni, Sinaia mai are și alte puncte de atracție în afara castelelor Peleș și Pelișor sau a mănăstirii). Totuși, nu am plecat fără să cheltuim câțiva bănuți: câte o turtă dulce pentru fiecare (una și pentru bucureșteanul rămas acasă), o pereche de ochelari de soare și o pereche de cărți de joc pentru fata mea și un borcan de dulceață (de frăguțe – iami, iami!) pentru toți trei.
Am hotărât să urcăm până sus, la cota 2000. Ne-am luat biletele (2 bilete de adult, urcare și coborâre Sinaia-cota 2000 – a costat 50 lei biletul, deci 100 lei în total – mi se pare acceptabil) și am așteptat frumos la rând. Mai era o familie înaintea noastră. Ne-am urcat în telecabină. Nu am mai urcat cu telecabina de la ultimul drum la munte, de acum 2 ani, la Bușteni, așa că la primul “hop” am scos un mic țipăt. Am ajuns la cota 1400 (notă: drumul cu telecabina pe ruta Sinaia-cota 2000 se face cu oprire la cota 1400, nu este “dintr-o bucată”, de la Sinaia până la cota 2000). Ne-am uitat puțin prin zonă, să vedem cam ce este pe acolo, apoi am urcat mai departe cu telecabina. Am ajuns la destinația finală: cota 2000. Nu mă așteptam să fie atât de cald și frumos - am fost îmbracată doar într-un tricou și o jachetă-jerseu foarte subțire și nu mi-a fost frig; acolo erau cca 20-22 de grade, iar jos evident că era mai cald. Ne-am găsit un loc de popas și ne-am așezat pe iarbă, admirând peisajul. Acolo sus nu ai ce să faci în afară de poze sau să pleci să te plimbi. Există un restaurant, însă nu este afară. Ne-am încărcat bateriile timp de cca 15-20 minute (prea puțin!!!), apoi am coborât la cota 1400 cu gândul de a mânca ceva. Ne-am oprit mai întâi la faimosul “La ceaunu’ crăpat”. M-a atras denumirea (hanul cu același nume din cărțile “Harry Potter”), dar și o recenzie pe care am citit-o despre acest restaurant. Nu am apucat să le gustăm mâncarea, pentru că meniul ni s-a părut sărac, iar prețurile mari (25 lei o banală ciorbă – orice ciorbă). Ne-am dus puțin mai jos, la “Popas Alpin”, vis-a-vis de hotelul “Cota 1400”. Și aici am rămas să mâncăm - meniu variat, prețuri acceptabile, mâncarea bună. Fata mea a fost foarte încântată de mâncare, așa că a “lins” farfuria și i-a transmis complimente bucătarului (nu mai știu exact ce a comandat, a fost un fel de mâncare cu carne, cartofi prăjiți și sos de ciuperci). După acest “popas culinar” am coborât spre Sinaia. Am luat-o iarași la pas prin Sinaia, căutând un magnet pentru frigider și hotărându-ne să mergem pe aleea care duce spre Peleș (și care se numește chiar așa, Aleea Peleșului). Ne hotărâsem să luăm unul de la magazinul ce se află în incinta cu telecabina, la parter, însă era închis când am coborât de la cota 2000. Pesemne că se închide la ora 16.
Am ajuns la alee, însă fiind foarte presate de timp, am abandonat drumul (ceasul arăta ora 16:50, iar la ora 17:38 trenul nostru urma să plece din Sinaia spre București). Ne-am întors și am luat-o către gară. I-am sunat pe prietenii noștri, spunându-le că noi am terminat cu plimbarea și că suntem pe peronul gării, așteptându-i. După cca 15 minute au venit, iar la scurt timp a ajuns și trenul. De data aceasta a fost rândul lor să ne ocupe și nouă locuri, pentru că în vagonul în care ne-am urcat eu și fata erau doar câteva locuri răzlețe libere, nicidecum pentru un grup. S-a făcut ora plecării, așa că trenul s-a pus în mișcare pe șine. Cu emoție și cu păreri de rău am lăsat în urmă Sinaia - păreri de rău pentru că am avut prea puțin la dispoziție. Însă aștept cu nerabdare următoarea “fugă”, imediat ce se va îmbunătăți vremea.
Cănd eram la masă la cota 1400 au apărut norii spre vârful muntelui, prevestind o ploaie nu tocmai plăcută, iar pe drumul de întoarcere dinspre telecabină spre Sinaia câțiva norișori au scuturat câțiva stropi de ploaie, însă nu a plouat în adevăratul sesns al cuvântului. Adevărata ploaie a început la cca 5 minute de când a plecat trenul nostru din Sinaia. Ce noroc am avut!
[...]
Trimis de GabrielaPr in 04.06.18 16:55:55
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în SINAIA.
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (GabrielaPr); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@GabrielaPr: Bine ai venit pe AmFostAcolo! Sinaia este o stațiune montană frumoasă în orice anotimp. Călătoria cu trenul spre Valea Prahovei ne scutește de stresul și nervii provocați de traficul auto infernal.
Data viitoare să încercați o drumeție pe Poteca Regală (vezi impresii), e un traseu interesant, se poate face într-o singură zi și oferă priveliști superbe.
O săptămână frumoasă!
@tata123: Mulțumesc pentru urarea de bun-venit și pentru recomandare
Chiar asta aveam de gând să fac la următoarea vizită prin Sinaia: să o luăm la pas pe Poteca Regală. Am înțeles că poiana este minunată, dar și drumul până acolo.
O săptămână frumoasă, asemenea!
@GabrielaPr: In primul rand, multumim pentru faptul ca ati ales serviciile noastre. Ne bucuram atunci cand citim o recenzie pozitiva!
De asemenea, dorim sa va informam despre starea telecabinei din Busteni. Telecabina din Busteni este in revizie tehnica incepand cu data de 25 mai 2018 pana pe 30 iunie 2018. Siguranta si confortul clientilor nostri sunt prioritare astfel incat orice revizie este tratata intotdeauna cu rigurozitate.
Multumim pentru vizita si speram sa va urcam pe munte, din nou, in curand.
Cu stima,
Echipa Teleferic Prahova
@telefericprahova: Va multumesc pentru instiintare! Informatia eronata cu privire la durata reviziei a fost facuta de catre muncitorii de acolo. Chiar am ramas surprinsa de faptul ca aveti inchis pe timpul verii
@GabrielaPr: Ne cerem scuze pentru ca ati primit o informatie gresita. Ne vom asigura ca si angajatii societatii sa ofere informatii corecte cu privire la situatie. Va rog, daca se poate, sa modificati sau sa mentionati perioada mentionat mai sus si in recenzia dvs.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Oct.2022 Plimbare la Sinaia într-o duminică frumoasă de octombrie — scris în 20.10.22 de ANILU din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Dec.2021 Simbolul stațiunii Sinaia – Parcul Dimitrie Ghica — scris în 01.01.22 de msnd din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Apr.2021 Parcul tuturor vârstelor - Parcul „Dimitrie Ghica” din Sinaia — scris în 29.12.21 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Nov.2020 Zăpadă, drumuri necurățate, statui superbe, la o cană cu vin fiert, în Sinaia și împrejurimi — scris în 02.01.21 de krisstinna din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2020 Plimbări cu distanțare socială prin Sinaia și împrejurimi — scris în 14.08.20 de istvana din SFâNTU GHEORGHE [CV] - RECOMANDĂ
- Jul.2020 Câteva zile la Sinaia în plină pandemie — scris în 18.07.20 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2019 Cu trenuleţul Express prin Perla Carpaţilor — scris în 31.08.19 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ