Prin Salonic si imprejurimi
1. Cum spuneam, la 11 fara ceva eram deja in Salonic. Un oras frumos!
Prima oprire, direct la One Salonica Oulet Mall (o mare teapa si timp irosit, dar cand incercam sa-i conving pe ai mei nimeni nu ma asculta...), cu un singur lucru ok: parcare gratuita, structurata pe vreo 5 nivele. Pierdut vreo 2 ore pe acolo aiurea, cumparat ceva...
La iesirea afara, caldura mare monser, se topea asfaltul, hai la o parcare mai aproape de Turnul Alb, gasim cu chiu cu vai un loc, pret nesimtit 2,1 euro/ora (pt 2 ore si un sfert am pltit 6,3 euro).
Haladuim pe jos prin caldura aia pana spre Turnul Alb prin Piata Aristotel si ne agata un "pirat": turul golfuletului 30 min gratuit, cu o consumatie minimala pe vas; nu rezistam tentatiei si urcam. Ca impresie: fain! Piratul stia, evident, romaneste!
Urmeaza intoarcerea pe jos cale de aproape un km pana in parcare, asaltati de romi cu spalatul parbrizului la iesirea din ea si iesit spre Cosmos!

2. Mediterranean Cosmos, dupa google, cel mai mare mall si complex de recreere din SE Europei, urias! Se gaseste orice pentru oricine, pentru orice gust si pentru orice buzunar!
Are 7 parcari cu plata, 1 euro/ora, 4 intrari in complexul principal, multe magazine de firma, o biserica in curtea interioara (doamna care facea curatenie inauntru a fost foarte draguta si m-a lasat sa filmez in liniste desi voia sa inchida) si o puzderie de terase pe marginea unei asa-zise piscine, marcata fain cu niste pietre pe care curge apa. Are, chipurile, 11 sali de cinema, nu pot confirma.
Peste drum este Magic Park, inchis cu lacat la acea ora. Foarte frumos!
I-am extras cu forta pe ai mei la 7 si ceva deoarece urma sa se intunece si stiam ca drumul spre cazare va fi destul de complicat pe intuneric.
PS: Ca o gluma, din toamna asta se introduce cursa directa Iasi-Salonic (WizzAir parca); fiu-meu a spus ca-si ia abonament, special pentru Cosmos :D
Trimis de cristic66 in 18.08.17 15:59:50
- A fost prima sa vizită/vacanță în GRECIA
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (cristic66); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Sep.2023 La pas prin vibrantul Salonic — scris în 13.03.24 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Jul.2023 Un colț de țărm egeean: de la Salonic la Nea Irakleia — scris în 18.08.23 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2023 La pas pe strada Egnatia și în împrejurimi — scris în 12.08.23 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2023 Sus-jos în Salonic: Ano Poli și marea — scris în 11.08.23 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2021 Tur obiective istorice Salonic — scris în 29.07.21 de NIKYSAN din - nu recomandă
- Jun.2018 O zi in Salonic (Thessaloniki) — scris în 05.05.19 de madfalcon81 din CRAIOVA - RECOMANDĂ
- Aug.2017 'În pietre nemuritori suntem noi!' Thessaloniki — scris în 01.10.17 de elviramvio din JUD. ILFOV - RECOMANDĂ