Murano si Burano, insule colorate
Am vizitat Murano si Burano in doua zile diferite, copiii nu ar fi rezistat altfel. Am stat in Mestre, hotel President si pentru a ajunge la Murano/Burano am luat autobuzul 4L, statia la 5 min de hotel, drumul pana la statia finala - cca 15-20 min. Autobuzul venea odata la 10 min. , am cumparat abonamente pentru trei zile, care au inclus si vaporasul spre/dinspre insule. Este mai ieftin asa, prima data cand am fost in Venezia in 2007 am luat bilete in fiecare zi si a costat mult mai mult. Pretul unui abonament -25eur/pers si are valabilitate 72 ore.
Spre Murano am luat vaporetti DM (direct) si am facut cam 24 min (4 statii). La coborare am intrat direct intr-o mica fabrica de sticla, prezentarea a durat cam 10 min si tot 10 min am stat in magazinul cu vanzare.
Este o insula mai "agitata" in comparatie cu Burano, cu multe magazine de-a lungul canalelor, cu strazi mai linistite inspre interiorul insulei. Am intrat in majoritatea magazinelor, desi toate vindeau, normal, figurine/inele/bratari/coliere din sticla de Murano. Am plecat in jurul orei 17:00, programul de vizitare era pana la 18:10.
A doua zi, pentru Burano, am luat vaporetti din aceeasi statie (Pl. de Rome), insa cu oprire la Fondamente Nuovo, unde opream pentru a lua LN-ul spre Burano (acelasi care mergea si spre Torcelli si Lido). Drumul a fost deci mai lung. Burano este un loc mai linistit, peste tot dantele, lucrate manual, deci scumpe, case in culori vii, stradute inguste si pline de copaci si flori. Mie mi-a placut mai mult decat Murano.
Trimis de MarianaCarmen* in 24.04.11 16:39:09
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în ITALIA.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (MarianaCarmen*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Jun.2019 15 euro — Murano, Burano, Lido di Venezia intr-o zi — scris în 02.07.19 de Ode19 din TIMISOARA - RECOMANDĂ
- Apr.2019 A doua zi la Veneția — scris în 09.06.19 de ungureanica din REșIțA - RECOMANDĂ
- May.2017 Printre ”cioburi” de Murano — scris în 29.06.18 de mihaelavoicu din PLOIEşTI - RECOMANDĂ
- Jul.2015 Insura Burano — scris în 03.11.15 de nini83 din TâRGU JIU - RECOMANDĂ
- Jul.2015 Insula Murano — scris în 03.11.15 de nini83 din TâRGU JIU - RECOMANDĂ
- Mar.2014 Frumos — scris în 18.03.14 de Stele in gene din BRAILA - RECOMANDĂ
- Sep.2012 Museo del Merletto - Muzeul Dantelei — scris în 16.11.12 de Diaura* din BUCURESTI - RECOMANDĂ