Milano – doua vizite scurte in metropola din Lombardia
Prima data am ajuns pentru cateva ore, venind de la Venetia cu trenul la Milano, asta in octombrie 2009. Eram in drum spre Coasta de Azur.
A doua oara, in februarie 2016 am aterizat pe Milano Linate. Din pacate, am avut tot o perioada scurta de timp la dispozitie pentru vizitare, fiind intre doua avioane. De aceasta data am avut o cazare de o noapte in Milano.
Va prezint pe scurt obiectivele turistice pe care le-am bifat noi in cele doua vizite scurte in Milano.
Domul din Milano sau Catedrala in stil gotic dedicata Fecioarei Maria.
Aceasta catedrala cu 5 portaluri, din marmura alba este mai veche decat Basilica Sf. Petru din Roma. Constructia ei a inceput in anul 1386 iar ultima parte a fost finalizata in anul 1965. Interiorul catedralei cu altarele opulente, amvonuri si morminte este decorat in stul baroc. Acoperisul cu Madonna – statuia aurita de 4 m este stil rococo. Daca vrem sa fim sinceri, nici pana in ziua de astazi catedrala nu este complet finalizata. Interiorul catedralei nu este foarte bine iluminat si pozele nu au iesit cum as fi vrut.
Galeria Vittorio Emanuele II este amplasata langa Domul din Milano. Galeria a fost deschisa in anul 1867 si putem spune ca este un predecesor al unui shopping mall. Interiorul este decorat cu fresce si marmura, acoperita cu o cupola din sticla. Pe jos, in mosaic se pot vedea stemele oraselor Roma, Milano, Florenta si Torino. In galerie gasim magazine elegante ale cunoscutilor designeri, cu preturi pe masura.
Teatrul La Scala – unul din cele mai celebre teatre de opera din lume. Vis a vis de teatru este un parculet, de fapt o piateta unde gasim statuia lui Leonardo de Vinci cu elevii lui.
Castelul Sforzesco se gaseste la cca 20 min. de Domul din Milano, spre nord. Initial, scopul acestuia a fost de aparare. Constructia sa a inceput in secolul al 14-lea.
In Pinacoteca Castelului gasim expuse ultima opera a lui Michelangelo – sculptura Rondanini Pieta – precum si manuscrisul Codex Trivulzianus al lui Leonardo da Vinci care contine o colectie de scrieri stiintifice, schite, note si desene.
Fiind toate obiective turistice foarte cunoscute, nu cred ca este necesar sa dezvolt subiectul. In plus, pe AFA sunt destule articole incarcate de alti useri cu aceeasi tema.
Cazarea am avut-o la Espressohotel Milan Linate 3* de pe Via Francesco Baracca 19,20090 Segrate Milano. Un hotel cu camere micute dar curate si moderne. Pozitia acestui hotel a contat pentru noi, fiind la o distanta de 10 min de mers pe jos pana la aeroport.
Trimis de bubica in 08.01.20 13:45:46
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în ITALIA.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (bubica); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Jul.2024 O vizită-fulger în Milano — scris în 11.11.24 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ
- Jul.2024 Teatro alla Scala — scris în 19.07.24 de adso din IAşI - RECOMANDĂ
- Feb.2024 Generalități din Milano la început de 2024 — scris în 13.03.24 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2023 O zi în Milano — scris în 14.08.23 de Marius 72 din MEDIAş [SB] - RECOMANDĂ
- Mar.2023 Programul nostru pentru city break Milano — scris în 16.03.23 de Chloe din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2019 Ho visto Milano camminato a piedi — scris în 14.09.19 de fanespoitorul din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2018 O foarte scurtă vizită — scris în 01.10.18 de robert din BUCURESTI - RECOMANDĂ